Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorotka.

Dlaczego popularne imiona?

Polecane posty

Gość Carla Idaho
ja tez w niemczech mieszkam ale z aga sie nie calkiem zagadzam, ona ma troche obsesje. Moze ona tylko w swoim getto siedzi i swaiata po za tym nie widzie

kompleksy komleksy kompleksy no coz... poradzilabym dobrego terapeute no ale w sumie zawisci nie da sie wyleczyc :D:D:D

Carla Idaho dokladnie tak samo mysle i do tego jeszcze mnie posyla do jakiegos polskiego 'getto' ludzie ja slowa 'getto' nie slyszalam od wiekow, to ta aga ma jakies chore poglady i jeszcze sie z tym tutaj dzieli... eh :o

A wracajac do imion czy myslalyscie o naprawde bardzo dawnych imionach np Bozydar I wiecej nie kojarze :( I jak widze jestesmy wszystkie poza POlska czy nadajac imie malenstwu staracie sie dac takie, ktore bedzie ladnie brzmialo w Polsce (zeby dziadki nie polamaly jezyka) jesli jest pochodzenia obcojezycznego i odwrotnie polskie , ktore bedzie ladnie brzmialo w Niemczech, Uk czy tez Norwegii?

Gość Carla Idaho
aga z jakiego miasta ty jestes??

🖐️ kobietki z wyjatkiem tez rasistki lool lece juz! 👄 apaaaaaaa

Gość ewewe
Co Wy chcecie od Agi? Bo opowiada jak wyglada sytuacja z imionami w jej obecnym domu? No i co z tego? Niech opowiada, ja chetnie poslucham bo o Niemczech w tych kwestiach malo wiem. Wszystkie glupiutkie 'kolezanki' mam na zmywakach w UK i tylko ich wymyslne imiona dla dzieci moge podziwiac :D

ewewe na zmywakch tzn pracuja jako kp w restauracji , kuchni czy ogolnie w restauracjach, kawiarniach, hotelach lub coffee shop?

Karla mieszkam w bardzo malym miasteczku na tzw. prowincji. W takich okolicach nie ma gett. Ani tureckich, ani polskich. Wszyscy sa zintegrowani. Z racji wykonywanego przez siebie zawodu niejedno jednakze juz widzialam i odczulam na wlasnej skorze.

Gość ewewe
It makes any difference?

tak, na zmywakach to glownie w kuchni przy garach po obiedzie a reszta np w hotelach, barach czy tez coffee shops to az tak nie zmywaja z tego co ja widze. Tam gdzie ja pracowalam na zmywakach bylio dwoch pakistanczykow i dwoch anglikow, Polak byl jako elektryk i od tych wszystkich podobnych robot. A ja pracowalam w jako supervisor w restauracji i zapieprzalam jak wszysycy inni. I tak po prostu jestem ciekawa, to chyba nie jest cos zlego?

Gość anka z problemem
boje sie, jestem w 21tc i ojcem mojego dziecka jest moj chlopak z Kenii. No i jak sie domyslacie moje dziecko bedzie mulatkiem. Mieszkam w Nowej Soli czyli melym miasteczku i boje sie co ludzie powiedza. To malomiasteczkowe srodowisko mnie dobija, te wszystkie zyczliwe panie na ulicy, teraz sa zyczliwe ale co bedzie po tem??? Poradzcie mi cos, a moze ktoras z was tez ma dziecko z murzynem. chcialam zalozyc temat ale mi sie nie udalo

Gość ewewe
Az tak dokladnie nie sledze zycia tych Pan, jamam swoje kolezanki tu na miejscu ;)

Gość Aga wyluzuj
za bardzo się spinasz... nie dość, ze jesteś fanatyczką religijną to jeszcze zachwyciłaś się na amen tymi Niemcami, daj spokój :O Czepiasz się czyjegoś imienia, a czy masz świadomość, ze w PL imię Sara "nosi" co druga suka? Żyj i daj żyć innym! Niech każdy nazywa dzieci jak chce i Twoje skojarzenia są tu mało istotne.

Gość kulturqa
ewewe ty to muszisz im zazdroscic tego zmywaka becwale! :DDDDDDD

ewewe rozumiem, ja mam podobnie. Nawet te kolezanki co tutaj sa nie wiem co porabiaja, a o dziewczynach z Polski to moge czasami na nk znalezc, choc coraz wiecej jest mamami i po prostu siedzi w domu.

Ja tez tylko z opowiadan slysze, ze cale polskie wsie wyjezdzaja na roboty do UK- na budowe, na tasme lub na noszenie jakichs ulotek po domach. Wyjezdzaja tez magistrowie po studiach i tak samo pracuja, jak ci bez studiow... Nazilla- jak ci Polacy sie tam sprawuja? anka- coz ci poradzic? Sprobuj jeszzce raz zalozyc temat- to nie trudne. A do twojej sytuacji.... wyjedz do wiekszego miasta, gdzie ludzie sa bardziej tolerancyjni. Jesli nie mozesz, to musisz stawic czola sytuacji i koniec.

Dziecko z Kenijczykiem? to zalezy czy jestes z nim? jesli nie jestescie razem to zapewne beda sie patrzec dziwnie i nic na to nie poradzisz. Jesli natomiast planujesz byc z nim, to po co masz sie pzrejmowac sasiadkami. A jak na to rodzice?

Gość kulturqa
a czy masz świadomość, ze w PL imię Sara "nosi" co druga suka? no wlasnie :o chciaz sama nie wiem czmu ;)

Aga wyluzuj- czy tak mam sie do ciebie zwracac? :o- skad ten przeblysk, ze jestem fanatyczka? Czegos ja sie tu o sobie nie dowiem :D

Z tymi psami- zalezy gdzie sie mieszka- na Slasku co drugi pies to Kuba! A Kuba jest najpopularniejszym imieniem w ostatnim czasie. I nikogo to nie razi :P

Gość boze moj boze
co za zjeby........................................................................................................................................................................

Aga glupio sie przyznac ale az tylu Polakow tutaj nie znam. Wiekszosc kolezanek jest mamami i siedzi w domach z maluchami. jesli chodzi o prace to wiem,ze bardzo duzo z nas pracuje po hotelach, restauracjach etc ale na coraz wyzszych stanowiskach. jesli masz ukonczone dobre studia w Polsce i umiesz dobrze angielski to sie wybijesz, zawsze. I najwazniejsze trzeba w siebie wierzyc!!

Gość ewewe
Mnie sie tam juz zadne imie z dana kutura nie kojarzy. Polki tak zaczely szalec z oryginalnoscia, ze mozna sie wszystkiego spodziewac ;)

Gość hahahaha2
ta aga to ze slaska i jest wielka wypasiona pania niemka :DDDDDDDD juz wiadomo skad ta wiocha popisuje ze sobie! z tad tez te przywiazanie do niemiec hyhyhyhy szkoda ze w niemczech niemcy wcale cie nie uwazaja za jedna z nich ... pogodz sie z tym wiesniaro!!

Gość Aga wyluzuj
no własnie Aga i nikogo to nie razi... za to Ciebie rażą inne imiona :O a odnośnie fanatyczki... czytałam kiedyś jakiś religijny topik w którym się "wypowiadałas " i stąd ten wniosek.