Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorotka.

Dlaczego popularne imiona?

Polecane posty

ewewe dlatego obcokrajowiec bo nie spotkalam tu zadnego fajnego Polaka. A ten co mi sie podobal w POlsce przyznal niedawno,ze tak chcial, ale jakos zadne z nas nie zrobilu kroku. Teraz sam mieszka w Islandii i bedzie tata. Aga ryz niestety :( poza tym reszta ok. czasami zaluje gdy puszczam jakies polskie piosenki a on nie wie o co chodzi. nie klocimy sie o religie, ani o wychowanie synka. Mi sie zdaje,ze facet ma glowe na karku. Tfu,tfu:) jak tam masz w niemczech jakas restauracje perska to sie wybierz raz, mozna sie zakochac w ich jedzeniu.

Gość ewewe
britnej (spolszczone :)) dzesika, krystyna od christina, wanessa, holi moli abi jabi :DDDDDDDDDDD

Aktorko a to dlatego :) Ja akurat mody na sukces nigdy nie ogladalam wiec nie kojarze. I powiem, ze Holly jest madrzejsza niz Kendra.

Holly jest przebiegla tylko patrzyla jak usidlic Hefa, najmądzejsza jesy Bridget, ona nawet studiowała jak dobrze pamietam wogole byla fajna skromna... ale najwieksza sympatia darze Kendrę :P

Gość hhahaha2
sara-----------------> szpara pamela--------------------->sie rozwiera

Do Polski za tydzien jedziemy. On po raz pierwszy:) A Iran w kwietniu, pozniej nie da rady bo nie bede mogla latac bo ciaza. Aktorko Pamela byla ladna jak byla mloda teraz to juz taka lampucera stara. Z tych mlodych fimow to polecam Gossip Girl , tez ciekawe inetersujace zycie nastolatek w Nowym Yorku.

nie jestes jedyna, kazdy to przechodzil :) ja kochalam sie w beverly hills i pelnej chacie, ale to bylo dawno temu. mam nadzieje,ze sie powiedzie. probuj, wiem ,ze jestes mloda wiec wszystko przed Toba :D musisz w siebie wierzyc, bo to najwiecej daje. I jak Cie wyrzuca drzwiami to wracaj przez okno. I jesli jestes pewna,ze chcesz byc aktorka to po prostu poszukaj jakis szkol czy kolek teatralnych gdzies w poblizu swego domu. I nie ufaj jakims glupim facetom, ktorzy mowia ze zrobia z Ciebie druga Kendre. Ok :)

ale obok tej malej miejscowosci musi byc jakes miasto wojewodzkie, moze tam cos jest? A moze jakies liceum o profilu aktorskim czy cos w tym stylu? po prostu wejdz na google.pl i wpisz to czego szukasz i Ci powyskakuja rozne propozycje np kolko teatralne dla mlodziezy +klodzko . probuj. A tak w ogole juz powinnas spac ;)

Gość Carla Idaho
cytat: ewewe nazill ty dla taj zgagi jestes miernota bo pomieszlas sie z obcokrajowcem, nieladnie przeciez juz ona pisala co sobiemysli o takich zwiazkach... hi hitler! -----> nie hi tylko HEIL czyli swiety!^jesli chodzi o scislosc

...Magdy, Kasie, Anie, Ewy, Pauliny, Julki. W zasadzie wszystkie imiona są dziś popularne. Ja tam nazwę swoje dziecko Morte - syn, i Symphony, jeśli będzie to córa.

Gość ahhaha. aha
moj kumpel nazywa sie mortimer (jest z niemiec) a wszyscy wolaja na niego morti. bbylsimy we wloszech i kiedys gdzies polazl i kumpel zawolal : moooooooooorti !!!! (a po wlosku to znaczy: niezywi ) wszyscy wlosi sie na nas gapili i mysleli ze wypadek byl :p

Gość ej botha
botha przyszla sie pochwalic "oryginalnym" imieniem i oczekiwala oklaskow i okrzykow uwielbienia :o Jak nie dostala oklaskow, to wyszla sloma z butow karierowiczki ze zmywaka.

Gość tysiaaaa
Wiecie co? Wiekszosc z was to obrzydliwe babska, matki dzieciarow z ktorymi nie chcialabym miec nic do czynienia (i nie pozwolilabym swojemu dziecku na przebywanie w wase i w wasych dzieciarow obecnosci) Zgryzliwe, ublizajace innym, wysmiewajace, probujace obrazic. DNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość NIEZDECYDOWANA oj
które imię wydaje się ładniejsze -ŁUKASZ czy -TOMASZ?

Gość ja wolę Tomasza
:)

Gość Carmen 2 latka
ja mam córkę Carmen :)

Gość NIEZDECYDOWANA oj
ja też sie bardziej skalniam do tego Tomasza ale dopieor ostanio mi sie "przestawiło" bo od zawsze marzył mi się Łukasz i ot co mam problem ;)

Gość NIEZDECYDOWANA oj
no mi tez ostanio bardziej podoba sie Tomasz ale od zawsze marzył mi sie łukasz i dopiero ostanio cos sie mi zmieniło ot i stąd mój problem ;)

Gość gość
Ludzie maja mentalnosc stada, podazaja za moda, za innymi.

Gość gość
W książce cytowanego już Jana Stanisława Bystronia znajduje się informacja o tym, że kiedyś też nadawano dzieciom różne, bardzo dziwaczne imiona - a robili to księża w wypadku nieślubnych dzieci, aby je wyróżnić wśród równieśników (Bystroń określa to jako bezlitosne barbarzyństwo): w okolicach Starego Sambora ksiądz nadaje dziecku imiona, jak Kassjan, Nicefor (Ancyfor), Tytus (Tyfus), dziewczęta otrzymują cygańskie imię Matrony. Na Pokuciu księża również bawią się wyszukiwaniem nieznanych, czasem osobliwych imion: Karpan, Markian, Fteopumpt, Ksenofont, Onysyfor, Akepsym, Amfyłoch, Aftanazy, Sofron, Kieryło, żeńskich, jak Fifrona, Jewhenija, Ahaftija, Hłykenia, Orynka, Kieryna, Mokra itd. Mozliwe, ze w ten sposob wlasnie Polacy nauczyli sie mentalnosci stada- odmienne imiona byly uzywane, zeby napetnowac ludzi i tak juz nam zostalo.

Gość gość
gość dziś Czyli jak dziś chcemy napiętnować dziecko to mamy mu dać na imię Fifrona, Kalmira, Mszczuj, czy inny Karpan, tak?

Gość gość
Jeśli rodzicom podoba się imię popularne to czemu mają tak nie nazwać dziecka. Tylko dlatego, że to imię popularne to mają nazwać tak jak im się nie podoba? No już bez przesady. Ładniejsze są właśnie te popularne imiona niż te wymyślane.

Gość gość
Wcale te popularne nie sa ładniejsze tylko modne. Jezeli imiona te byłyby obiektywnie ładniejsze to nigdy nie schodziłyby z pierwszych miejsc. A jednak imiona ida do gory, spadaja, niektore całkiem znikaja, a inne powracaja. Takze stwierdzenie, ze te na topie sa po prostu ładne jest bez sensu, bo 10 lat temu na topie byly inne, a 20 jeszcze inne. Takze pewnie, ze tak nadawajcie dzieciom imiona rzadkie i jak zrobia sie popularne i pojda do gory to potem wszyscy powiedza, ze sa popularne poniewaz sa po prostu ładne. Wczorajsze staromodne imiona dla babci i dziadka dzisiaj sa po prostu ładne, a nowoczesna Nikola i Alan przestały jakims cudem byc po prostu ładne na dzien dzisiejszy oczywiscie, bo kto wie czy jutro znowu nie okaza sie po prostu ładne, a nie modne.