Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

isanka

krem i żel do mycia twarzy do uszkodzonej cery, poradźcie

Polecane posty

zbyt częste pilingi i nieodpowiednie kosmetyki bardzo popsuły moja cerę. po umyciu w kilku miejscach mam bardzo suche czerwone piekące plamy. po kremie nawilżającym bardzo piecze, w aptece babka powiedziała żeby kupic krem lipidowy i specjalny żel, ale w sumie obie rzeczy 100 zł kosztowały więc nie kupiłam, nie mam pojęcia jakich kosmetyków uzywac teraz. kupiłam krem ziaja calma biolipidowy, po 1 uzyciu bardzo piekły te miejsca, boję sie spróbowac znowu. troszke lepiej jest po takim kremie cutibaza. ale nie wiem jak żel do mycia, a może lepiej mleczko?poradxcie cos kochane kobietki

Gość myj twarz naparem z ziół
nie używaj przez jakiś czas toników ani żeli, mydeł najlepszy będzie rumianek i nagietek kup też panthenol w piance, on jest na rany, oparzenia, wysypki

Gość e-mc2
Od uszkodzonej cery hehe, to jest dermatolog, sama nie kombinuj bo znowu przekombinujesz :P

Gość wejdzi sobie na strone
wizaz.pl tam sa rady specjalistek co robic w takich sytuacjach.

Gość racja najlepiej to do lekarza
idz bo jeszcze Ci blizny zostana jakies na Twarzy i dopiero bedzie. A do tej pory zadnych kosmetykow tylko wlasnie rumianek, woda przegotowana, ewentualnie krem dla dzieci delikatny.

Gość monnikkka
też myślę, że panthenol w piance i napar z rumianku nie zaszkodzi :)

avene cold cream ale ejst dosc tlusty ja uzywam aa cera wrazliwa poltlusty, lagodzi wszelkie podraznienia (po kwasach) do mycia mnie pasuje zel oliwkowy ziaji

Gość monnikkka
ja myję czasem twarz żelem do higieny intymnej z Ziaji, nic mnie nie podrażnia, a mam do tego skłonności, ale nie wiem jakby było u ciebie.

Gość łoj matulu
żel do mycia twarzy jest zupełnie zbędny. Ja myję samą wodą od zawsze i na cerę nie narzekam. Przekonałam do tego też mojego faceta, który miał duże problemy z cerą (trądzik) i odkąd przestał myć twarz tego typu specyfikami bardzo mu się poprawiło. Jeśli już się upierasz przy czymś takim to spróbuj płynu do higieny intymnej ziaji - nie żartuję, jest b. delikatny, kobitki na niejednym forum go polecają. Moja znajoma, której córka ma algerie skórne po większości mydeł, żeli itp myje nim całe dziecko i jest to jeden z niewielu kosmetyków, które mała świetnie znosi. A poza tym zgadzam się z opinią poprzedniczek - zasuwaj do dermatologa.

jako krem mozesz spokojnie stosować wspomniany panthenol w piance- ważne by był oryginalny, gdyż generyki mogą uczulać również

Gość jaaaaaaaasne
Werunia, jaki subtelny spamik "oryginalnego" pahnthenolu. Możesz mi wyjaśnić jakim cudem generyczny, zawierający tę samą substancje o takiej samej cząsteczce, ma uczulać? I podać dowody?

Gość werbla04
porada używać do cery zniszczonej płyn micelarny oraz krem z firmy auriga o nazwie CHIROXY goi skórę dotlenia stosowany po zabiegach

Gość nieprawda nie kazdy
panthenol ma ten san sklad

Generyki nie muszą miec takiego samego składu jak lek oryginalny- moga się różnić np. substancją zapachową- jednak nie przechodza tak wnikliwych badań jak preparaty oryginalne.

Gość taaaaaaaaaaaaaaakkk
Nie wciskaj dziewczyno kitu bo wam się ten "oryginalny" niesprzedaje... :O Pokaz mi wyniki badań pokazujące, że "nieoryginalny" panthenol uczula, to wtedy będziemy mogli podyskutować.

Gość mrowa 9435
Tylko płyn micelarny (odstawić wszelkie wysuszające żele, mydła i płyny wymagające zmywania wodą), i to nie żadna Ziaja a apteczny (Bioderma, Avene, LRP...). A krem najlepszy będzie Cicabio z Biodermy. Jak doprowadzisz skórę do porządku to poczytaj o właściwej pielęgnacji na forach Laboratotium Urody i Femineus :)

taaaaaaaaaaaaaaakkk- czy ja powiedziałam, ze nieorginalny panthenol uczula? Może uczulać, bo genryki nie muszą mieć przeprowadzonych badań klinicznych- może się róznić substancją pomocniczą...