Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Chora świnka morska POMOCY!!!

Polecane posty

Gość

Witam mam pytanie do właścicieli świnek morskich.Otóż moja koleżanka dwa tygodnie temu kupiła małą świnkę morską i od początku była taka grzeczna siedziała cichutko, mało biegała,teraz natomiast wygląda jakby była chora.Ma brzydką sierść i praktycznie w ogóle się nie rusza,siedzi w jednym miejscu nawet do jedzenia nie chce podejść,załatwia się pod siebie i leży w tym.Kładzie się na boku i piszczy więcej niż kiedyś.Koleżanka była u weterynarza,ten powiedział że to mogą być robaki,posmarował jej sierść czymś,alem widać jakby było z nią coraz gorzej.Co to może być,może ktoś pomoże?

Gość srutututututut majty z drutu
to może warto wybrać się do jakiegoś poleconego i sprawdzonego wterynarza, który bardziej przyłoży się do swojej pracy? Kafe świnki nie uzdrowi. :)

Gość sen nocy zimowej
Osoba pisząca wcześniej ma rację, trzeba iść z nią do innego weterynarza i to jak najszybciej, to delikatne zwierzątka, też kiedys mialam.

Gość
Innego weterynarza nie ma to małe miasto dlatego pytam na kafe może ktoś będzie coś wiedział

Gość piooooop
poszukaj forum poświeconego świnką morskim.. wystarszy wstukać w wszukiwarke, napisac objawy i tam Ci wszystko napiszą jak ją ratować

Gość
No właśnie tam też szukam,wszędzie szukam.

Gość studentka pierwszego roku
wina moga tez byc przerosniete zeby..albo zlamane..dajecie jej wit c??

Gość
Ona jest mała żadnych witamin nie brała,ale to od zębów nie może chodzić? Weterynarz by zauważył te zęby,a ona jest taka słaba jakby nie miała siły,śnięta jest.

po pierwsze kupujac swinke morska powinnyscie wiedziec ze trzeba podkreslam trzeba kupic jej witamine c i dawac jej codziennie pare kropelek...bo ona nie potrafi sama sobie wytworzyc twj witaminy a jest jej bardzo potrzebna.weterynarz zagladal jej do pyszczka??

Gość
Droga studentko też właśnie czytam o tej witaminie C.Z tego co wiem to weterynarz nic nie mówił o tych witaminach sprzedawca rownież.Mam nadzieję że ona nie ma paraliżu :( W ogóle nie chce chodzić,ale jak się ją da do karmy to zjada...

no bo zanim sie kupi jakies zwierze tez trzeba poczytac o jej pieegnacji...to nie jest tak zeby kupic i poprastu ja miec...tez mam swinka 2 miesiace i tez musialam z nia latac do weterynarza...pierwszy raz bo sie drapala calh czas i mkala strupy na ciele...oczywiscie jeslk to dluzej by sie dzialo to pewnie wlasnie bylaby taka osowiala...drugi raz bo moja swinka tak wariuje podczas gdy jest wypuszczana ze zlamala sobie gorne zeby...i wlasnie nie chciala nic jesc tylko malutkie kawaleczki...ale wina zlamania moze yc tez wlasnie niedobor wit c...a wy ja ogladaluscie??dokladnie przejrzalscie siersc i jej skore??delikatnie mpzna jej zajrzec jakie ma zabki

wiesz co?wklikaj w google swinkowe forum i wejdz w pierwszy link...tam sie zarejestruj i wpisz wdziale problemy i choroby dokladnie co dolega swince...tam moze beda wiedzielk co moze byc bo ja juz nie mam pomyslow...a jest to sprawdzone forum wiec naprawde warto napisac tam

Gość
To nie jest moja świnka tylko dzieciaków koleżanki,ona ją oglądała dokładnie sierść ma bardzo brzydką matową i wyliniałą a to jest rozetka więc powinna mieść piękne włoski.Apetyt ma,gryzie drewienka więc to chyba nie zęby,te nóżki tylnie ma jakieś niewładne :(

Gość
Dzięki tak zrobię

no to faktycznie moze z nozkami cos miec...

Gość kajtuś
możliwe że zdycha, pewnei coś zjadla - peta albo inny śmieć.

Gość kajtuś
jelsi kolezanka bierze trociny czy drewienka od stolarza czy z jakichs niepewnych miejsc to swink amogla sie zatruc. U stolarzy są lakiery różnie tp.

Gość
kajtuś nie gadaj głupot świnka wszystko ma ze sklepu zoologicznego Studentko czekam na klucz aktywacyjny,może tam ktoś pomoże

Gość kajtuś
jelsi kolezanka bierze trociny czy drewienka od stolarza czy z jakichs niepewnych miejsc to swink amogla sie zatruc. U stolarzy są lakiery różnie tp.

Gość
Link aktywacyjny mi nie przychodzi :(

Gość
Up.

Gość
ponawiam prośbę

Gość gość
Koniecznie kup witaminę C w kroplach I podawaj do picia, po 3 dniach powinna być poprawa