Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mimi8888

CIAZA OBJAWY NIEPOKOJE WYMIENMY SIE DOSWIDCZENIAMI

Polecane posty

Jeszcze nie było widać jaka płeć, bynajmniej lekarz nic nie mówił, a ja zapomniałam z tego wszystkiego zapytac, ale wydaje mi się że jeszcze za wcześnie i juz się nie mogę doczekać kiedy to nastapi :) Mnie też czasem boli jeszcze brzuch ale juz mnie niz na początku, powiedz lekarzowi o wszystkich dolegliwościach, ja się czuje dobrze czasem nie czuje że w ciąży jestem, tylko cisnienie mam niskie co jestem ospała zwłaszcza jak wstane wcześniej wczoraj miałam 80/60 :O W stare ciuchy się jeszcze mieszcze tylko jak siedze to czasem muszę spodnie rozpiąc bo uwierają :)

Brzuch przestal bolec moze od tej infekcji mnie bolalo a moze wzdecia. Jutro ide na usg....nie moge sie doczekac. Zrobilam sie strasznie nerwowa wszystko mnie drazni, a mój syn zrobil sie tak nie dobry ze poradzic sobie z nim nie moge. Moze tez dlatego ze wie ze mama ma dzidzie w brzuszku. Juz sama nie wiem co myslec. Wyglad mojej buzi zmienil sie strasznie brak koloru blada jestem a dotego podkrazone oczy bo spac nie moge. A zeby tego bylo malo to pelno wyprysków:(ale naszczesie mdlosci nie mam:) a ty masz mdlosci?

Hej Dziewczyny :) ja ostatnio zauważyłam, że z prawej strony mam jakby większy brzuszek. Ciekawe od czego? Mdłości mi juz przeszły :)

Moja kolezanka tez tak miala z jednej strony wiekszy brzuszek. Mi sie wydaje ze to jest od tego ze macica sie powieksza, powoli unosi flaczki i moze akurat na jedn bok bardziej cos wysadzilo. Dzdzia jeszcze chyba jest za mala aby sie wypychala. Mi sie tak robilo w pierwszej ciazy ale wtedy bylam wyzej w ciazy i wiem ze to dzidzia sie wypinala:)a pobolewa cie ten bok???

Dziewczyny ja sobie z cerą nie moge poradzić :( jestem tak osyfiała że masakra i cały dekold i ciągle wychodzą nowe ehhh. I sikam często, w nocy to aż mnie nerka bolała jak sie obudziłam żeby do kibelka lecieć i czuje taki napięty ten pęcherz, w dodatku przy tym bólu w nocy oblał mnie zimny pot eh straszne uczucie. Biorę ten urosept mam nadzieje że pomoże. Mdłości to nie mam żadnych mogę wszystko jeść, nerwy staram się opanować bo nie chcę się kłocić z moimi :)

Hej ja po wizycie w szpitalu po usg:) Widzialam swoje malnstwo ssal kciuka:) ma 8 cm i wyglada na zdrowe pobrali mi krew do badania czy dzidiz nie ma zespolu downa. Mam nadzieje ze bedzie oki :) serce bilo i sie ruszal jestem bardzo szczesliwa:) co do uplawów to znów mam biale wiec chyba ok. Syfki mi wychodza ale juz nie tak jak na poczatku. Dobra podobno jest maseczka z miodu i cytryny. Wpierwszej ciazy mialam ból nerek okazalo sie ze to kolka nerkowa byla, dostalam mocny zaszczyk. Jezeli bol nie ustepuje to zmykaj do lekarza, mnie tak bolalo ze az plakalam.

Czy na usg zmienil wam sie termin porodu bo mi z usg wyszlo ze jestem 13tyg+6 dni i termin mam o 6 dni predzej. POLOZNA POWIEDZIALA MI ZE MAM 13 TC. wiec juz nie wiem . Czy to zalezy od wielkosci dziecka czy od dnia ostatniej miesiaczki.

Mimi8888 to super że wszystko OK :) moja kruszynka też ssała kciuka :) a byłam dzis u lekarza rodzinnego bo wczoraj miałam lekką gorączke i dopadł mnie katar i jestem przeziębiona więć wole nie ryzykować, wszystko jest ok, ale mam leżeć i pic dużo herbaty z cytryna i sokiem malinowym, zwolnienie mam do piątku. Pęcherz troche pobolewa ale mniej, jak nie bedzie poprawy do pójde w poniedziałek do gina. Z usg termin inaczej wychodzi mi tłumaczył że np inaczej z główki inaczej z jakiejś innej częśći i że będziemy brac pod uwagę termin z okresu czyli jak miałam 15 grudnia + 7dni to wychodzi 22 wrzesien :)

Nio oszczedzaj sie:) zrób sobie sok z cebuli cebula cukier i ja dodaje cytryne rewelacja przechodzi szybko. Dotego jadlam duzo pomaranczy bo z 3 na dzien i kiwi raz dziennie jest rewelacyjne naprawde polecam. Ja chyba czuje ruchy:) he he 2 tyg wczesniej niz w pierwszej ciazy. Nie caly czas je czuje ale chyba to jest to. mysle ze za dwa tyg to kopniaki powinnam czuc:)az sie poplakalam ze szczescia a to wszystko przez to poronienie teraz troszeczke bardziej nerwowo przezywam ta ciaze.Uplawy juz przezroczyste, brzuch mnie swedzi ale smaruje sie oliwka zeby roztepy sie nie porobily. Brzuch juz znac mi dobrze. W srode ide do dentysty ciekawe co wymysli ten angol tym razem:)a ja od nocy mialam okropne bóle tego zeba caly dzien plukam szalwia zazylam 2 paracetamole i sachol daje mam nadzieje ze mi nic nie zaszkodzi....

Kuruje się pije syrop z cebuli, duzo herbaty z cytryną i sokiem malinowym jakos daje radę, pecherz teŻ jeszcze dokucza, ale już mniej, mdłości żadnych, brzuchol rośnie ;) Mówisz że już czujesz ruchy to bardzo wcześnie ja też chce :) wizyte mam pod koniec miesiąca ale juz się nie mogę doczekać by zobaczyć kruszynkę, może już wtedy sie zobaczę kim ona/on jest :)

Nio ja czuje nie sa to wyrazne kopniecia tylko takie gilgotanie i przeplywanie,ale teraz juz wiem ze ktos we mnie zyje:) przez ostatni tydzien jestem slaba duzo leze maly(a)zjada mnie od srodka:)a dotego zab mnie bolal bylam u dentysty i oczyscil mi to i zatkal dziurke czekam tylko jak urodze i jade do polski robic zabka bo ten wariat chcial mi go wyrwac:(w Uk DENTYSCI TO SADYSCI:(

hmm to ja czuje takie dziwne bulgotki w brzuchu, ale wydaje mi się że to jeszcze za wcześnie na ruchy, pewnie kiszki mi się przelewają ;) choć strasznie już bym chciała czuć maleństwo. No z zębami to jest masakra, odpukać na szczęscie u mnie jak narazie wszystko jest ok. To odpoczywaj dużo i dbaj o siebie :)

Ja juz coraz bardziej wyrazniejsze ruchy czuje:)w czwartek ide do poloznej, moze uslysze serduszko bo mówila ze w 15 tyg spokojnie powinna wyszukac tym swoim urzadzeniem, zrobi pewnie badanko moczu moze krew...wieczorkami czuje zmeczenie i pobolewaja mnie krzyze jak dlugo chodze. A jak tam z pechezem dalej biegasz do toalety czy juz ci minelo?

No to super że czujesz maleństwo :) pewnie cudowne uczucie. Ja byłam u lekarza, bo mnie bardzo bolał dół brzucha tzn bardziej po bokach i najbardziej w prawym, wszystko w porzadku z maleństwem. Zrobiłam mocz i wyszedł dobrze więc nie mam już zapalenia, ale ten urosept muszę brać no i luteine pod język. Lekarz powiedział że wszystko jest Ok widać mam tak wrażliwą macice i dlatego. Ale przynajmniej mam spokojna głowę. Poszłam już na L4 i juz pociagne do końca, nie ma co ryzykować. A do kibelka latam dalej :p już się przyzwyczaiłam hehe

Jak tylko macica sie troche uniesie nie bedzie nacisku na pechez to juz mniej bedziesz chodzic ja w nocy chodze 2 razy napoczatku chodzilam do 5 razy. Dzisiaj bylam u poloznej slyszalam serduszko:) jestem zadowolona zmierzyla cisnienie i w normie mocz tez oki mierzyla mi wysokosc macicy niewiem czy cos takiego robia w polsce?. mam 16 cm troszke mówila ze duza i ze dziecko moze byc duze to by sie potwierdzilo z usg bo tam tez mi powiedzieli ze wyglada ta ciaza jakby byla o tydzien dluzsza. Jestem spokojna bo juz regularnie czuje ruchy wiec jak tylko nachodzi mnie jakas glupia mysl a dzidzia sie poruszy to zaraz wszystkie glupawki odchodza gdzies daleko. Mam duzo sily ostatnio wiec troszke wiecej udzielam sie w domu:) U nas piekna pogoda cieplo kurtek juz nie czeba zakladac sloneczko swieci wiec to tez napelnia mnie energia:) mialam sie pytac jak u ciebie ze wspólzyciem...mi sie wogole niechce a jak juz to caly czas mi sie siku chce, wiec nici z przyjemnosci. W pierwszej ciazy do 6 msc spokojnie moglam i bylo milo a teraz:(maz nie zadowolony he he he

Co do współżycia to nie mam ochoty, czasem miałam, ale jak przyszło co do czego to mi sie odechciało :P poza tym gdzies czuje taki strach, lekarz powiedział że mogę, no ale jakoś mi nie spieszno do tego he, może potem się to zmieni. Ja jeszcze nie czuję żadnych ruchów czekam na to bardzo :) Ciebie rozpiera energia, a ja się szybko męcze i krzyże mnie pobolewaja he chwilowy spadek formy mam nadzieje :) Fajne te ogrodniczki, hm musze pomysleći i jaki by tu rozmiar kupić żeby długo służyły :P

Hej dawno sie nie oddzywalam bo jakos czasu nie bylo.... co do tych ogrodniczek to kupilam najwiekszy rozmiar wiem ze nic ci to nie daje ale mniej wiecej opisze ci mój wyglad moze cos pomoze. Mam 161 cm wzrostu i waga wyjsciowa to 67kg sa dosyc dlugie ale regulowane na szelkach gownie zmiez sobie biodra i dodaj tak ok 5-6 cm na dlugosc najwyzej skrócisz a brzuszek z materialu wiec dopasowywyuje sie idealnie. W nogawce lepiej jak bedziesz miala wiecej luzu:) mam nadzieje ze to ci cos pomoze...napisz jak kupisz :) sa troszke ciemniejsze niz na zdieciu ale ladne i wygodne:)u ludzi któeych spotykam pojawia sie banan na ustach he he he

A wogóle to juz mam 17 tydzien zaczelam 5 msc czuje sie slabo i non stop mi duszno bola mnie nogi:( Ruchy sa teraz silniejsze i czuje je w okolicy pepka:). W tamtym tygodniu strasznie sie balam bo nie czulam nic jakies 4 dni , teraz wiem ze dzidzia musila sie obrucic pleckami i kopala od srodka. Brzuch mam zncznie wikszy i mnie swedzi tak samo jak uda i piersi, skóra mi sie zuszcza mimo tego ze sie codziennie smaruje oliwka dla dzieci i kremami:( Na brzuchu i udach pojawily mi sie takie czerwone zylki boje sie ze z tego beda rozstepy:( Po pierwszym dziecku zrobily mi sie na posladkach ale delikatniutkie nawet ich widac nie bylo teraz sa bardziej widoczne. Znów mialam problem z uplawami, bylam u lekarza i dal mi tabletke dopochwowa i masc przeszlo n troche ale widze ze znów sa coraz bardziej zóltawe i wmoim przypadku niedlugo zrobia sie zielonkowate:( to tyle o moim przypadku...ale ciesze sie ze dzidzia rosnie i tym sie pocieszam:)Pije niesamowita ilosc plynów:)

Zauwazylam ze mam rozpulchnione dziasla i mi krwawia, od kiku dni tez mam zakrwawiony katar ale gdziesz czytalam ze tak sie moze dziac w tym miesiacu. Poprostu dopisuje tutaj nastepny etap przez jaki przechodze.....ta ciaza jest zupelnie innna:)

No hej :) co do tych ogrodniczek jeszcze nie kupiłam, pewnie bede musiała duzo skrócić bo jestem niska 1,55 :O u mnie wszystko ok. Z pęcherzem już lepiej i mniej chodze do wc, ale jednak w nocy tak do 3 razy wstaje he W czwartek mam wizyte i juz przezywam czy wszystko dobrze, a ostatnio męczą mnie wzdęcia i też swędzi mnie skóra głownie na piersiach, cera nadal stan opłakany :O jeszcze nie czuje ruchów, strasznie się martwie czy wszystko ok bo chciałabym już poczuć cokolwiek, brzuch niewielki, ten kto nie wie to się nie pozna :) pewnie później mnie wysadzi :)

Napewno:) to twoja pierwsza ciaza wic tak szybko nie widac mnie juz sie pytaja czy w ciazy jestem bo brzuszek widac. W drugiej ciazy szybciej widac ... mialam duze problemy we wtorek zobaczylam zywa czerwona krew mala kropelke ale oczywiscie przerazenie bylo bo juz raz poronilam odrazu do lekarza pobieglam serduszko bilo wiec oki nie dala mi powodu do dwóch dni mialam brzydkie duze uplawy brazowo zólte z zielonymi kropkami. Okazalo sie ze mam grzybice ogromna nie wiem jak sobie z tym radzic dala mi lekarka dopochwowy krem i smarowanie na zewnatrz bo odczuwam duze sewdzenie. Mam nadzieje ze mi przejdzie. Teraz czuje mocne ruchy :) skóre mam w stanie oplakanym zuszcza sie z piersi z brzucha i nóg wyglada to jak upiez. Ostatnio puscila mi sie krew z nosa.

Napisz jak tam po wizycie:) nie masz sie czym martwic ruchy mozna pózno czuc najwazniejsze ze nie krwawisz ani plamisz to sa gowne objawy ze cos sie dzieje nie tak:(napisz co u ciebie

Hej u mnie nie wesolo wczoraj poszlam do toalety i jak sikalam to polecialo mi sporo czerwonej krwi, wystraszylam sie przeciez to juz 5 miesiac:( pojechalam do szpitala powiedzieli ze ujscie zamkniete wiec jakies pocieszenie dziecko sie rusza i serduszko w normie ....lekarz nie wie dlaczego krwawilam powiedzial ze tak sie moze dziac. Grzybica nadal aktywna osiwieje do konca tej ciazy za 2 tyg mam usg....cala noc bylo oki rano tez ale juz tak ok 11 widzialam maz taka jak budyn podbarwiona krwia ale nie tak jak wczoraj ...moze to dziewczynka i ciaza nosi sie inaczej niz moja pierwsza ciaza....macie jakies pomysly lub porady?????????????????????????????

Hej u mnie nie wesolo wczoraj poszlam do toalety i jak sikalam to polecialo mi sporo czerwonej krwi, wystraszylam sie przeciez to juz 5 miesiac:( pojechalam do szpitala powiedzieli ze ujscie zamkniete wiec jakies pocieszenie dziecko sie rusza i serduszko w normie ....lekarz nie wie dlaczego krwawilam powiedzial ze tak sie moze dziac. Grzybica nadal aktywna osiwieje do konca tej ciazy za 2 tyg mam usg....cala noc bylo oki rano tez ale juz tak ok 11 widzialam maz taka jak budyn podbarwiona krwia ale nie tak jak wczoraj ...moze to dziewczynka i ciaza nosi sie inaczej niz moja pierwsza ciaza....macie jakies pomysly lub porady?????????????????????????????

Hej kurde to mnie zmartwiłaś, ja nie pomogę Ci bo to moja pierwsza ciąża i sama się ucze na sobie nie mam pojęcia czemu Ci się tak dzieje, mam nadzieje że to nic poważnego i nie zagrozi dzidzi albo to przez ta infekcje sie tak dzieje hmm. Może idz do innego gina i to skonsultuj to co dwie głowy to nie jedna a bedziesz spokojniejsza. Pewnie się strasznie martwisz trzymam mocno kciuki. U mnie w porzadku płci nie znam, ruchów jueszcze nie czuje, mam duzo odpoczywać mniej chodzić bo mi się zmieniła konsystencja szyjki. Z maluszkiem wszystko w porzadkui to najważniejsze... Pisz co u Ciebie buźka

Hej u mnie oki jak narazie nie krwawie:)infekcja tez sie zmniejszyla bo nie mam juz swiadu i pieczenia. Dzidzi sie rusza intensywnie i mocno kopie. Koncówka 5 msc, za niecale 2 tyg mam usg juz sie doczekac nie moge ale tez sie troche obawiam. Juz doktor powinien mi powiedziec plec:) Buzia mi wyladniala ale skóra dalej sie zuszcza nie tak jak przedtem ale z piersi sporo. Brzuch mam juz spory zauwazalny dla obcego. Szkoda ze we 2 tylko piszemy jakby sie ktos dolaczyl moze dopowiedzial by cos ciekawego...ja mam nadzieje ze bedzie dobrze bo 2 poronienia nie zniose:(ciesze sie ze u ciebie oki oszczedzaj sie i wypoczywaj:)

uff no to całe szczęście że u Ciebie lepiej :) i masz mysleć pozytywnie i bedzie wszystko dobrze !! ja czuje deliktane muśnięcia :) raz aż sie wystraszyłam co mi się dzieje hehe no fajnie by było jakby ktos dołączył do nas zawsze to raźniej. Elixxx no to masz ciekawie ;) powiem Ci że ja ani razu nie miałam wymiotów ani mdłości, omineło mnie to, za to mam latanie do kibelka często heh zawsze coś :)

Gość novamama.
witam dziewczyny u mnie 9 tyg i 2 dni.mdlosci jak cholera,takie,ze trudno normalnie funkcjonowac,ale mam nadzieje,ze po 12 tyg mina.Nie zagladam od miesiaca do kuchni,bo zapach powoduje odruch wymiotny. Tez mieszkam w UK Pozdrawiam