Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mimi8888

CIAZA OBJAWY NIEPOKOJE WYMIENMY SIE DOSWIDCZENIAMI

Polecane posty

Bylam wczoraj u midwife- polozna wogóle to jestem w Uk wiec tutaj troche wyglada to inaczej. Pobrala mi krew a z moczu wszystko wyszlo ok teraz mam czekc na list w którym ustala mi termin usg. Mialam juz jedno usg w 6 tyg ciazy bo zaczelam plamic widzialam serducho... teraz ma byc za ok 2 tyg... ciekawe czy sie dowiem czy to dz. czy ch.wierzy ktos w chinski kalendarz plci mi sie z pierwszym sprawdzilo a z drugim wyszlo ze dz. ciekawe???

No witaj:) Ja mam wizyte za 3 tyg bo tak chodze, teraz mam tylko isc po skierowanie na badania i musze zrobić. Mdłości to ja nie mam żadnych także może mnie to ominie :) bola mnie piersi i nawet juz są większe he. A na czym polega ten horoskop ??

W tym kalendarzu wyszukujesz wiek matki w którym nastapilo zaplodnienie i miesiac w którym doszlo do zaplodnienia i wychodzi czy chlopak czy dziewczynka nie wiem czy to prawda. Za 3 tyg mam usg:) mdlosci mi sie zaczely w 8 i 1/2 tyg. maja podobna sie skonczyc ok14 16 tyg przynajmniej tak pisza na forum:)

hej dziewczyny to i ja do was dołączę:) Jestem w 7 tygodniu i też mieszkam w UK :) Ja czułam się od 4-5 tygodnia średnio, potem miłam tykko napady senności i od wczoraj 7 tydzien i 1 dzien, zaczął się ból głowy, wymioty i dzisiaj cały dzien leże nie moge siedzieć ani stać bo zaraz chce mi się wymiotować. No i byłam u GP i za jakieś 2 tygodnie będę miała wizyte u położnej.

hej no już zczaiłam o co chodzi z tym kalendarzem , wyszło mi że córka :) ale jakoś nie wierzę w to he. Co będzie to będzie byleby zdrowe! milkaa88 ja mdłości nie mam żadnych, a apetyt za to duży i sama nie wiem co bym jadła he za to sikam na potęge;) a w nocy urządzam spacery do wc:O senność tez mnie dopada a w szczególności jak mam na rano do pracy, wtedy to masakra. W tym tyg ide robić badania mam nadzieje ze będzie dobrze.

no to fajnie z tymi badaniami, mi na pierwszą wizyte zostało jeszcze czekac jakieś 2 tygodnie:( , a już bym chciała.

Nio fajnie ze ktos z Uk:) mnie szokuje ze w uk nie ma badan ginekologicznych w czasie ciazy. Tez mam 22 lata:) termin mam na 10 .09....jestem w 11 tyg za 2.5 tyg scan...strasznie sie boje....mam glupie mysli i obawy o zdrowie dzieciatka....Myslalysie juz nad imionami dla chlopca i dziewczynki....a co do mdlosci to przez ostatnie 3 dni sa slabsze szarpie mnie ale nie wymiotuje...moge juz cos ugotowac:)maz zadowolony. Brzuch mam spory ale to chyba dlatego ze to 2 ciaza przynajmniej tak kumpela mówi..tez tak miala

Dzień dobry :) Mimi8888 no dziwne z tymi badaniami, ale widze ze w UK to w ogóle jakos tak inaczej to wszystko jest zorganizowane. Ja miałam 2 wizyty i na oby dwóch lekarz mnie badał ginekologicznie, sprawdzał macice i coś tam jeszcze nie pamiętam już :) Ja też mam obawy ale jak widać każda przyszła mamuśka je ma, w ogóle cała ciąza to niepokój o maleństwo.Ale musimy wierzyć że będzie wszytko dobrze :) Co do imiona to mam kilka dla dziewcZynek ale mojemu się żadne nie podoba ma swoją koncepcje he, a dla chłopca to nie mam pojęcia hmm. Przyjdzie czas to będe wiedziec :)

Mam kolejny problem jak nie mdlosci to choroba, czuje ze mnie cos bierze bylam u lekarza oczywiscie jak na Uk przystalo paracetamol a mnie kaszle caly czas sie nie bede objadala paracetamolem biore jak mnie glowa boli i to jeszcze bardzo a nie jak mnie zakuje,dbam o dzidzie:) zazywam sok z cebuli macie jakies dodatkowe propozycje???dotego jakby bylo malo dziaslo mam rozpulchnione bo plomba mi wypadla bylam u dentysty ale oczywiscie nie zaplombowal tylko dal antybiotyk którego i tak nie wezme bo sie truc nie bede, tu to sa rzeznicy. Wiadomo ze jak jedzonko wejdzie i je wyciagam to sie dziaslo zaczerwieni a nawet zakrwawi i oprzypuchnie dlatego mam pytanko czy mozna to plukac szalwia? albo sachol? macie cos do powiedzena na ten temat. Wizyty sie szybko tu ustawic nie da za 3 tyg dopiero zadzwonia i moze za msc ustala mi wizyte ...fajnie nie:)

Gość 21sylwia21
Kobietki na poczatku ciazy bolaly was cale piersi?? bo ja jestem w 6tc i tylko mam drazliwe sutki a piersi nie bola

JA też byłam przeziębiona nawet miałam lekką gorączke, jak tylko czuje że coś mnie bierze to pije duzo herbaty z sokiem malinowym, mozna tez z cytryną i miodem.Na kaszel syrop z cebuli jak najbardziej:) na dziąsła mysle że szaławia nie zaszkodzi, ewentualnie może jakaś płukanka z apteki, a sachol to nie mam pojęcia ale jak to jest leczenie miejscowe to może troszkę. Ja staram sie nie uzywać leków, stosowałam jedynie na opryszke ale minimalnie no i na moja astme w razie duszności. Piersi mnie bolały od początku i w sumie do tej pory pobolewają

Kochane mnie piersi bolaly strasznie ale dla pocieszenia teraz mi przeszlo wiec mysle ze to pobolewa tylko z poczatku przy pierwszej ciazy tez tak mialam. Wiecie cos na temat siemienia lub mielonego lnu mielonego podobno na kaszel dobre...????

Gość pewnie nic
Ja czekam na okres, bo pewnie nadejdzie, miałam nadzieję, że zajdę w ciążę w tym miesiącu, chociaż boję się tego bardzo. Dzisiaj niby mam termin okresu ale u mnie to spokojnie moge czekać jeszcze ze 4-5 dni. Teraz pobolewa mnie podbrzusze i mam brzuch większy, właśnie jakieś zaparcia czy coś. Mdli mnie też trochę na myśl i zwłaszcza zapach jedzenia ale ja tak też mam na okres więc ciężko powiedzieć. Mam już jedno dziecko i wtedy chyba nie miałam objawów.

Gość anna_asd
mnie piersi mało bolały, natomiast bardzo szybko rosną, normalnie mam rozmiar B, natomiast obecnie w 25 tc mam rozmiar e, mam nadzieje, że więcej nie urosną. najgorsze są pierwsze 3 miesiące, poźniej teoretycznie jest lepiej, ale zdarzają mi się zasłabnięcia, bóle kręgosłupa, zmęczenie. Syn bardzo kopie. To moja pierwsza ciąża.

Gość może coś będzie
Hej dziewczynki my się staramy,ale coś nam nie wychodzi. Teraz czekam na okres-w przyszlym tygodniu niby ma być. Jestem w 23 dniu cyklu.Czuję się źle, może to ze względu na stresy w pracy. jestem zmęczona, chwieje mi się nastrój, mam takie wzdęcia od kilku dni,że wygladam na 5 miesiąc. Dziś ze stresu albo z duchoty zrobiło mi się słabo i musiałam wyjśc na dwór. Wczoraj kuły mnie jajniki, a dzis kropka sluzu przeźroczystego jakby troszkę różowego. Poza tym zero objawów. Nie wkręcam sobie ciązy, ale opisuję objawy;)Mam świadomosć,że to może być PMS.No ale może, może. Czekam;)

Hej co do hustawki nastrojów to ja to przezywam okropnie raz mojego meza wyzywam za nic po chwili chce aby mnie tulil a placz na koncu jezyka ...dotego bola mnie troche krzyze i podbrzusze kiedy sie to skonczy....a wogole to mysli o zdrowiu dziecka mnie dobijaja...jestem przewrazliwiona?

Witam :) ja też mam dziwne nastroje od euforii po złość i nerwy wtedy mam na wszystko. Często sie kłociliśmy z moim ostatnio, więc staram się panować nad sobą ;) ja też jestem przewrażliwiona na wszystko eh odebrałam już wyniki ale coś sie do gina nie mogę dodzwonic, ale wydaje mi się że wyniki są ok

Halo dziewczyny co z Wami ? mam nadzieje że wszystko w porządku !!

Hej u mnie ok mdlosci minely nie wymiotuje juz rano ani w nocy. Jezeli nie ruszam caly czas buzia to mi sie troche slabo robi...wiec ok co godz musze cos przegrysc nawet cukierka abo ciastko i mi lepiej. W przyszlym tyg. ide na usg troche sie boje i martwie. Ciekawa jestem czy lekarz mi powie czy to chlopiec czy dziewczynka bardzo mnie to interesuje. Bede wtedy w 13 tyg.niektóre dziewczyny pisaly ze juz im w tym czasie powiedziano. Brzuch mam spory macica sie unosi i flaczki ida do góry i to wyglada jak bym byla w 5 msc. juz mniej chodze do toalety...a co u was?

Czy ktos mi wyjasni dlaczego na suwaczku wychodzi mi ze jestem tydzien dluzej w ciazy niz to co mi polozna powiedziala?

Kingul czy twój suwaczek wskazuje wszystko ok ???ja wpisalam date porodu wyznaczona przez lekarza i mi wyszlo inaczej na suwaczku. nie jarze tego

hejka no z tymi suwaczkami to róznie jest i na innym pokazuje mi sie np. jeden dzień różnicy he. Ja też nabrałam kształtów i sie zaokrągliłam najbardziej widze po biuście heh oby nie był już większy :P Z sikaniem to dalej chodzę często, w poniedziałek wizyta u lekarza i już mam stresa.

A ja mam problem uplawy zolte z grudkami dotego te grudki bialo szare...czytalam na necie ze jak sa zolte i inne to zle wiec musze interweniowac ..znów sie boje.:(

hej ja juz po wizycie u polooznej pisalam wczesniej ze tu w uk opieke nad ciezarna sprawuje polozna. Powiedziala ze nie wydaje jej sie aby bylo to cos powaznego moze jakas infekcja. Zabrala wymaz, za tydzien mam dzwonic po wynik. Badania krwi wyszly bardzo dobrze:) Robili mi badanie na chlamydie wyszlo negatywnie, brak bakteri wiec super:)Juz za tydzien USG nie moge sie doczekac:)

HEj Ja tez po wizycie, ale dzidziuś szybko rosnie :) dzis był bardzo ruchliwy hehe. Mam lekka anemie i lekkie zapalenie drog moczowych, czułam że tak będzie bo sikam jak szalona ;) mam brać urosept. Poza tym wszystko w porządku, aż mi ulzyło :) :)

Ale fajnie jak juz widzialas dzidzie troszeczke napewno bedziesz spokojniejsza:) powiedzieli ci co bedzie dziewczynka czy chlopiec? po urosepcie powinno przejsc. Ja dostalam wynki z tego wymazu okazalo sie ze jakas infekcija lekka grzybica czy cos takiego dosalam clotrimazol. juz za 3 dni tez zobacze swoja dzidzie, bardzo sie boje mam glupie mysli wiec moze sie uspokoje po usg. Mialam okropna noc bole plecow i brzucha nie wiem ile to sie moze rozciagac w pierwszej ciazy nic mi sie nie dzialo pracowalam ani mdlosci nie bylo. Teraz o pracy to nawet nie mysle w domu ciezko mi i slabo a co dopiero w pracy . Ogolnie jestem slaba. A ty jak sie czujesz? Mi juz troche widac brzuszek szybciej niz w poprzedniej ciazy spodniez przed ciazy poszly juz w odstawke.