Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mimi8888

CIAZA OBJAWY NIEPOKOJE WYMIENMY SIE DOSWIDCZENIAMI

Polecane posty

Heh:D ja to wymiotowałam jak szalona :P schudłam 2,5kg,ale już nadrabiam :D Fajnie tym,które to ominęło :) Mimi888,my idziemy 27i mamy nadzieję,że zobaczymy co się we mnie gnieździ :) jesteś już w 5 tyg,kiedy poczułaś pierwsze ruchy maluszka i jak to się czuje??? :)

Gość novamama.
to moja druga ciaza wiec mam w tej kwestii rowniez doswiadczenie :) te pierwsze ruchy sa jak musniecie skrzydlami motyla,takie,ze niby cos czujesz,ale nie jestes pewna czy to to i czekasz na kolejne.w pierwszej ciazy zazwyczaj czuje je sie ok 20go tyg,

No ja czuje takie babelki i tez takie coś jakby mi ktos w narządach grzebał takie przesunięcia, czasem to jest niezbyt przyjemne, no ale wiem że ktos we mnie żyje :) mam nadzieje że na kolejnej wizycie dowiem się kto, za 2 tyg jeszcze tyle czekania ehh

Gość lalalalallalaallalaalallalalal
hej dziewczyny... wiem ze moge byc w ciazy a nawet tak czuje wy napewno sie orientujecie to byl nasz 1 cykl staran a teraz cos podejzewam dostalam plamienie 7 dni po stosunku trwalo 30 min okolo . mniej wiecej w terminie spodziewanej miesiaczki dostalam najpierw wieczorm odrobinke plamienia takie kawa z mlekiem rano polecialo troszke krwi pozniej sie polozylam bo bylam zmeczona i nic pozniej bardziej krew poleciala taka hmm... czerwona pozniej czarno brazowe wiec kolorowooo;P na drugi dzien w nocy znow nic rano troszke i sie skonczylo na amen czy to fasolka??;> temperatura w ten 2gi dzin rano 36,9 przeziebiona nie jetem . (wczesniej nie mierzylam )..

Gość lalalalallalaallalaalallalalal
Czy bezpieczne jest pranie razem męskiej i damskiej bielizny? Otóż mam problem. Moim problemem jest obawa przed łącznym praniem (np. w jednej misce, czy tez pralce) bielizny męskiej i damskiej. Boję się, że obecne na męskich slipkach plemniki mogłyby się połączyć w trakcie prania z jajeczkami obecnymi na majteczkach kobiety, która powiedzmy przechodzi owulację. Mógłby się wówczas zupełnie nieoczekiwanie wytworzyć zarodek, który przykleiłby się na majteczki kobiety i ona by je włożyła , po czym zarodek wchłonąłby się do jej wnętrza. Lub inna wersja wydarzeń: plemnik nieoczekiwanie przeniosłby się na majteczki kobiece i po wysuszeniu ożył wędrując potem do jej wnętrza. Co o tym sądzicie? Wg mnie ryzyko jest.

do lalalalallalaallalaalallalalal: Zrób test,albo idź na betę. Twojej drugiej wypowiedzi nie skomentuję....

Novamama,Kingula, to moja pierwsza ciąża i tak czekam,aż coś poczuję,tak,że będę pewna,że to maluszek :) Bo kilka razy czułam takie łaskotanie od środka,ale to chyba za wcześnie... A macie zawroty głowy???Ja jak wiał halny i generalnie pogoda się zmieniała,to tak się mi kręciło w głowie,że budziłam się w nocy :P ledwo się położyłam i miałam globus. Miałam bardzo niskie ciśnienie,że kilka razy się wystraszyłam,ale pogoda się unormowała i od razu moje ciśnienie też :) Mój mąż sam się przestraszył jak miałam 82/43 :) ale wystraszyłam się w tedy i od razu skoczyło :D

lalalalallalaallalaalallalalal no tak jak wcześniej napisała Elixxx i bedziesz miała pewnośc, bo tak to można gdybać i gdybać:) Elixxx ja nie miałam zawrotów głowy, dużo standardowych objaw mnie omineło :P a co do ćiśnienia moja droga u mnie niskie to standard miewam głownie 70/60, 80/50. Ale ja przed ciąża miałam niskie. Gin powiedział że z niskim cisnieniem nie robimy nic, więc jestem o to spokojna, niebezpieczne w ciązy jest wysokie, a tak to zrobie sobie kawkę i jakoś funkcjonuje ;) Moje dolegliwości to częste siku i bóle w dole brzucha głownie po bokach, to normalne bo macica się rozciąga, ale miałam ostre więc konsultowalam i biore luteine do 20 tyg. Teraz już coraz mniej mnie boli. Poza tym mam dużo odpoczywać więc korzystam bo jestem juz na L4 :)

też jestem na L4 od 7tyg,z racji mdłości. Luteinę też biorę,do czasu aż łożysko się całe wykształci.Mnie z kolei boli od czasu do czasu krzyż,gienia powiedziała,że to albo powiększająca się macica lub rozluźniające kręgi kręgosłupa, bo on musi się wygiąć.

zanim zaszłam w ciążę też miałam niskie ciśnienie,ale nie aż tak :) na początku się wystraszyłam tych zawrotów.To moja pierwsza ciąża i dopiero poznaję co to jest :) Zawsze myślałam,że te mdłości,omdlenia,to stereotypy,które raczej słyszy się czy widzi w filmach :P poprostu nie widziałam tego po przyjaciółkach i doszłam do wniosku,że mnie to też dotyczyć nie będzie,a tymczasem przechodzę ciążę książkowo :D:D:D Kawę też musiałam wypić,a generalnie nie lubię :P ale zadziałała :)

a co do częstego siusiania,to czasem gonię 2razy na godzinę,ale ja zawsze ciągle latałam do ubikacji,więc nie jest to dla mnie jakąś nowością. No,chyba,że na mieście mi się zachce i muszę lecieć do centrum handlowego,bo długo jakoś nie mogę utrzymać :D

co do krzyży to tez mnie bolą zwłaszcza jak się schylam więc się ograniczam z tym :P no ale takie sa uroki ciąży, ale za to później jaka nagroda Nas czeka :) ogólnie czuje się dobrze i niech tak pozostanie Elixxx stwórz sobie suwaczek taki jak my mamy, to bedzie wiadomo ile ma maluszek :)

Coś mi nie wyszło z tym suwaczkiem... 04.10.2008 Ślub z Damianem :) 19.09.2010 Będziemy rodzicami!!!!

Gość ana84
Witam Na początku stycznia tego roku poroniłam nagle w 13 tyg ciąży (bez żadnego bólu,jedynym objawem był dzień wcześniej ciemniejszy śluz), po oczyszczeniu na kontroli lekarz powiedział że wszystko w porządku i można "przytulać" się kiedy tylko mamy ochotę(lekarz z najlepszą opinią w moim mieście) Niedawno okazało się że jestem znowu w ciąży ( 7 tydz od ostatniej @, wg moich obliczeń ok 5 tyg od zapłodnienia). Nim zrobiłam test zdarzał się dzień w którym miałam ciemniejszy śluz (jakby kolor kawy z mlekiem) a raz pojawiła się jedna kropelka krwi (myślałam że to na zbliżającą się @). Na poniedziałkowej wizycie u gina podczas dopochwowego USG okazało się że pęcherzyk ciążowy ma nieprawidłowy kaształt - jest za bardzo spłaszczony i wydłużony, natomiast jest już widoczny zarodek 4,4 mm oraz bijące serduszko. Lekarz bardzo mnie nastraszył ponieważ stwierdził ze jest obecny 3 razy w tyg i gdyby pojawił się krwotok mam się u niego pojawić, nie założył mi karty ciąży, nie przepisał żadnych leków (ponoć w tym wypadku nic nie pomogą) i powiedział że w tej chwili nic mi nie może powiedzieć, że mam stawić się w poniedziałek i wtedy powinno być już coś konkretnego wiadomo - mówił to tak jakby w pewnym sensie spisał tę ciążę na straty, ale pocieszył mnie tym, że najważniejsze jest bijące serduszko. Dodam że mam delikatne mdłości (bez wymiotów) zarówno rano jak i wieczorem oraz pobolewa mnie (za dużo powiedziane) dół brzucha, jest to naprawdę minimalnie odczuwane (nie miałam tego przy pierwszej ciąży). Obecnie nie mam żadnych przebarwień śluzu i nic innego się nie dzieje. Bardzo martwi mnie ten nieprawidłowy kształt pęcherzyka?? Czy któraś z Was miała podobnie, albo wie coś na ten temat?? Czy jest szansa że ciąża będzie się rozwijała prawidłowo? Do poniedziałku jeszcze daleko a ja umieram ze strachu...nie przeżyję chyba kolejnej straty ;( pozdrawiam Was serdecznie

Ciesze sie ze ktos do nas dolaczyl:) ja czuje juz mocne kopniaki czasem milo czasem w oczach mam strach. Nie moge sie doczekac czwartku Usg:) mam nadzieje ze bedzie oki. Teraz mam czeste krwawienie z nosa moze oslabienie, brzuch rosnie idzie 20 tydz. Pierwsza ciaza poczulam ruchy w 16 tyg motylki i bulgotki teraz bylam w 14 tyg i poczulam bulgotki pozniej byl raczej leniwy az sie balam ale teraz jak kopnie to pozadnie a jak nie to dlugo nie przewaznie kopie rano i popoudniu. Ja tez poronilam wiem co czujesz nie martw sie na zapas bo to szkodzi lepiej czekaj na skutki nic wiecej nie mozna doradzic trzymam kciuki:)mi mdlosci przeszly w 12 tyg a w pierwszwej ciazy nie mialam mdlosci tylko kilka razy zwymiotowalam ok 6 msc bo mam chorobe lokomocyjna a dotego doszla ciaza i zly kierowca:)

Elixxx brawo i suwaczek jest :) to Twój maluch jest 2 dni starszy niż mój :D ana84 trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze , trzymaj się dzielnie!! ruchy czuje, teraz czekam na mocne kopniaki :D Mimi8888 to może już będziesz wiedziała kto mieszka w brzuszku :) ja mam nadzieje dowiem sie za 2 tyg jak pójdę.

Zuszcza wam sie skóra??? mi okropnie z piersi z brzucha i z rak. Tak mysle ze w czwartek sie dowiem i juz sie doczekac nie moge:)

Cześć dziewczyny!!! Kingull,razem będziemy wyciskały maluchy na porodówce :D ja nie wiem czy czuję te ruchy czy nie...czasem poczuję takie muśnięcia od środka,ale zauważyłam że takie coś od czasu do czasu poczuję powyżej pępka,a tam malca przecież jeszcze nie ma,więc nie wiem :/ Cieszę się,bo jutro jedziemy do lekarza i może będziemy wiedzieć co we mnie siedzi :):):):) Mimi8888,skórę mam ok,ale widzę,że żyłki mi pękają ;/ ale ona łuszczy się tak bardzo???Próbowałaś oliwkę stosować?? Ana84,daj znać jak będziesz po wizycie.Niestety,nie mam zielonego pojęcia odnośnie tego kształtu pęcherzyka.Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze :)

Witajcie :) Elixxx no to pewnie już dzidzia zaczyna dawać znać o sobie, z dnia na dzień będziesz czuc mocniejsze i wtedy na pewno będziesz wiedzieć że to jest to :) mi sie skóra nie łuszczy, ale czasem swędza mnie cyce ;) smaruje oliwka bambino i brzuch to samo.

Ze swędzeniem mam to samo :D ale to podobno przez to,że skóra się rozciąga. Ja stosuję oliwkę i krem na rozstępy.

A jaki stosujesz krem, przymierzam się do kupna jakiegos, ale sama nie wiem który .. aa i czekamy jutro na wieści po wizycie :)

Ja mam z Gerbera, wyprodukowany przez dr Irena Eris. Kosztował ok 22zł.Na wizytę jadę popołudniem,ok 17-18,zależy jak mój mąż skończy pracę.W domu będę pewnie ok 20-21,bo długo się czeka,a w gabinecie też zajmuje ok 45minut.

JA dziś byłam po L4 i zbadałam sie ginekologicznie i z moja szyjką wszystko ok jest taka jak powinna być, więc mi ulzyło :) a wizyte mam przelożoną za 2 tyg :( bo w nast tyg gina nie ma, ehh więc czekanie przedłuzone mam zrobić badania morfologie i jakies hbs nie wiem bo nie mogę za bardzo rozszyfrować co on tam nabazgrolił he

A ja się Wam pochwalę,że mam synka!!!! :):):):):):):):) Z maleństwem wszystko dobrze :) przez 3tyg główka urosła mu o 3cm!!! Łożysko pięknie wykształcone i koniec z luteiną :) Mały nie chciał za bardzo pokazać swoich atrybutów,ale dzielna pani doktor udało się go podglądnąć od tyłu,jak miał rozstawione nóżki :):):) Widać było wszystko - oczka, nosek, usta, rączki, nóżki, pupę, klejnoty, pępowinę :) Najwięcej naoglądaliśmy się jego główki :) chyba chciał pokazać,jak pięknie ma rozwinięty mózg :) No i mam zapewniony kolejny miesiąc słodkiego leniuchowania :) A z badań mam standard-mocz,morfologię i dodatkowo cukier.

Elixxx ale super Gratuluje synusia :) :) :) i ciesze się że zdrowo rośnie to najważniejsze. Kurde ale Ci zazdroszcze też chce już wiedziec ;) no teraz tylko musicie nad imionkiem mysleć :)

Dziewczyny skóra mi sie luszczy tak jak lupiez bym miala smarowalam oliwka i niby bylo natuszczone ale robila mi sie tak jakby skórka z pomarancza odstawilam oliwke i zaczelam stosowac balsam z avonu i jest dla mnie lepszy jak czesto sie smaruje tzn. kilka razy dziennie skóra sie nie luszczy ale jak tylko na wieczór po kompieli to sype sie cala piersi najbardziej a dotego swedza jakby rosly:) Mój maluch jest bardzo leniwy przez ostatni tydzien czuje go rano i popoudniu a dzisiaj tylko rano nie wiem od czego to zalezy moze od tego ze jak sie najem to jest mniej aktywny? wiecie cos na ten temat? to moja 2 ciaza ale czuje sie jakby byla 1 wszystko inaczej:( Czwartku sie doczekac nie moge...chcialabym aby bylo wszystko oki...uwazajcie na siebie i leniuchujcie...

Elixxx gratuluje synusia masz juz imie?a w którym tygodniu jestes? ja juz 20 tc+4 dni:)