Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakałowy szatan

horror w kolejkach u lekarza

Polecane posty

Ja jako facet też wolę ustąpić starszemu dziadkowi, zwłaszcza, że nie będzie awanturował się o miejsce, jak to robią starsze panie...

Gość moherowy batalion
ogladalam maraton->chyba spotkalysmy ta sama babe "na rencie nie jestes" tez uslyszalam a ja na to "owszem jestem" i wyciagnelam legitymacje rencistki:Dale mine miala, tylko fuknela ze nawet takie dokumenty podrabiaja zeby straszemu nie ustapic:D

Gość moherowy batalion
ogladam-> chyba tak:) a za witaminki placa chetnie bo to tylko wskazuje jak bardzo schorowane sa:Pa legitymacja rencisty to karta promocyjna,kup wapno musujace dostaniesz witamine c gratis:D

Gość mnmnmns
tak jest, ja też jestem młoda , mam 22 lata i nowotwór, dostałam skierowanie na oddział od lekarza do którego chodzę prywatnie, ale żeby przyjeli mnie musiałam się wystac w kolejce do przychodni do lekarza w którym pracuje lekarz z szpitala do ktorego miałam trafić i to jeszcze musiałam sie łaskawie zapytać czy mnie przyjmie bo było duzo ludzi a ja do tego szpitala muszę dojechac ponad 100 km!!! No ale nic, czekałam a termin przyjecia na oddział dopiero za miesiac!!! I jeszcze ludzię sie burza że trzeba sobie wczesniej kolejke zajmowac a nie wpychać.

Gość mnmnmns
a teraz nie ma czy młody czy stary, kazdy choruję. Ponad rok temu bedąc w zaawansowanej ciazy w 8 miesiacu musiałam czekać do 2 rano na przyjecie (prywatny lekarz) a stare babsztyle się wpychały w kolejke twierdząc że po skierowanie albo z wynikami a szły normalnie n wizytę

moja ciocia też miała nowotwór i traktowali ją wszędzie jak intruza :-( nie mówiąc o tym,że nawet piguły wypatrywały łapówy...

Gość leukocyty i leukogram
mnmnmns>> naprawdę współczuję :(

Gość leukocyty i leukogram
smutne jest, że człowieka nawet naprawdę poważnie chorego tak traktują :(

kiedyś tylko ja czekałam do lekarza,więc kolejki nie było. podeszła baba i się pyta,czy czekam. ja mówię że tak. jak tylko drzwi się otworzyły,to bezczelnie wparowała i siedziała 15 minut. aż mnie zatkało. nie wytrzymałam i jak wyszła opieprzyłam :-O

Gość moherowy batalion
no i tak trzeba robic, opieprzac z gory na dol bo sie nie naucza. kiedys czekalam do gina to mloda kobieta przed 30 potrafila zapytac czy ja przepuszcze bo bardzo sie spieszy a wszystko sie przedluzylo bo wszystkie mowia ze tylko po recepte a siedza pol godziny.przepuscilam bo byla uprzejma.

ja z uprzejmością się naprawdę rzadko spotykam, zwłaszcza w stolycy :-O dlatego jak ktoś jest miły to przeważnie się zgadzam :-)

Gość 123swinkitrzy
Tak to jest z tym wpychaniem się,ostatnio miałam wizytę u okulisty,na godzinę 12tą(od tej godziny przyjmował lekarz,więc miałam wejść pierwsza).Do przychodni dotarłam 15 minut wcześniej,a tam już siedzi parę takich kłotliwych bab,za przeproszeniem.I w momencie kiedy lekarz zaczął przyjmowanie i szykowałam się do wejścia do gabinetu,naskoczyły na mnie z buzią,że one to tu wczesniej przyszły i to one powinny wejść.O nie,tak dobrze to nie ma i powiedziałam,ze skoro zapisy przyjmowane są na konkretną godzinę,to po to,żeby o tej godzinie wejść,a nie na zasadzie kto pierwszy ten lepszy.I weszłam.Ale gadania było tyle że ho ho :)

Gość mnmnmns
ja się staram nie skarżyć ale naprawdę czasem mam dość

Gość jdjsllojnbhhh
heh u mnie to samo wyniki pobierają od 8 to ludzie już od 6 warują pod przychodnią kiedyś miałam koło na 9 więc poszłam o tej 6, żeby byc w miarę na przodzie i co widzę SAMI starsi ludzie i jeszcze "zajmują" kolejkę dla znajomych

123=> znam to, też tak parę razy miałam,że przyszłam na swoją godzinę i musiałam się kłócić z babskami i denerwować niepotrzebnie :-O jakby mało stresująca była sama wizyta u lekarza :-(

Gość ja cos opowiem
Jestem mlodym lekarzem, pracuje dopiero od pazdziernika. Zeby zaczac prace w szpitalu musialam miec zrobione badania - w tym okulistyczne. Ide do okulisty a tam na drzwiach duza kartka, drukowane litery - pracownicy szpitala na badania kwalifikujace sa przyjmowani bez kolejki. Pod gabinetem siedzialo kilka starszych pan wiec grzecznie podchodze i mowie ze teraz jak ktos wyjdzie to ja wchodze, dlaczego mam nie skorzystac z przywileju ktory mam? Gdyby nie bylo kartki to czekalabym. A na to one - taaa, na pewno nie jest pani lekarzem, chce sie bez kolejki wcisnac do okulisty i bla bla bla. Fakt mlodo wygladam ale zeby zaraz o oszustwo podejrzewac? Akurat bylam u okulisty prywanie 2 tyg wczesniej, u pani dr ktora leczy mnie od podstawowki - jestem niestety krotkowidzem z powiekszajaca sie wada. A ze po prostu potrzebowalam podbitej karteczki do kadr to inna sprawa, musiala byc ta szpitalna i juz. One sie burza itd a z gabinetu wychodzi pani okulistka ktora mnie poznala - rozmawialam juz z nia wczesniej ze potrzebuje podbicia badania - i mowi do mnie tak, o pani dr juz jest, prosze ze mna do gabinetu :D Miny bab bezcenne.

Gość genowefa olaboga
a mnie wkurwia to ,że jestem umówiona na godzinę 10.00 a jm przyjęta o 14.coś tam bo przede mną pierwszeństwo mają ci co zapłacili za wizytę , po prostu przyszli ,zapłacili (bo ich stać!)więc wchodza bez kolejki i czekania! A biedaki na NFZ , którzy nie dość ,że czekali dwa/trzy miesiące na wizytę teraz jeszcze są spychani na samo dno!

..a wyobrażacie sobie,że u mnie w mieście do dobrego prywatnego lekarza,żeby się dostać od razu trzeba stać od 5 rano?!!!! bo inaczej na wizytę się czeka kilka,kilkanaście tygodni!!!

Gość jhnhbikjhi
najlepsze jak do ginekologa człowiek przyjdzie zapisy są od 7 czyli 5rano juz trzeba stać ok. Lekarz przychodzi ok 10 więc od 5 do 10 trzeba czekać. O 10 przychodzi masa ciężarówek dla których jest osobna kolejka (ale ten sam lekarz:P) Jestem zarejestrowana jako pierwsza czyli do 11 powinnam spokojnie załatwić swoją sprawę. Ciężarówki są odprawione ok 12!!! a tu jeszcze 3 pielęgniarki wpychają sie bez kolejki NORMALNIE mam ochotę kogos zabić

Gość jhnhbikjhi
kiedys siedziałam od 5 do 15, bo lekarz sie spóźnił i 20 cięzarówek przyszło, a byłam jako pierwsza!!!!

Gość ja cos opowiem
ja nie mowie ze zawsze bez kolejki - TYLKO na badania pracownicze - wchodze, dostaje pieczatke i wychodze, 5 minut. A normalnie wizyta trwa dluzej, bez przesady. Wiec co, lekarz ktory tez musi przyjmowac pacjentow robi sobie wtedy wolne albo spoznia sie pare godzin i jego pacjenci czekaja bo w innej kolejce naburmuszone babcie nie przepuszcza go na 5 minut?