Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ali89

pierwsza kocia ruja, pierwsza kocia ucieczka, co robic?!!

Polecane posty

Witam mam moja kotke pół roku. Czytalam ze mniej wiecej kolo tego wieku kotki maja ruję, a ona tak jakby wykazywala oznaki... Wczoraj ostatno widzialam ja na balkonie na poreczy, dodam ze mieszkam na 2 pietrze. Ale do cholery mamy zime, czy to mozliwe ze uciekla zeby zaspokoic swoje potrzeby i wróci?? Dodam tez, ze wczesniej wyprowadzilam ja kilka razy na dwor ale sie bala i wolala jednak siedziec w domu, wczesniej zdarzalo jej sie siedziec na balkonie ale nigdy nie uciekla, to jej pierwszy raz... moze mi ktos cos doradzic? Rozwiesilam ogloszenia, wczoraj ja wieczorem szukalam nawet po okolicy i nic:( POMOCY

Gość niby co radzić
albo spadła i coś jej się stało, jest w szoku i gdzieś się zgubiła albo faktycznie gdzieś "marcuje" nie wiem czy uda Ci się ją odnaleźc skoro nie zna okolicy i całe życie była kotem chowanym tylko w mieszkaniu niektóre koty po wypadnieciu z okna, balkonu czekają gdzies w okolicy na podwórzu,przy śmietnikach, piwnicach, inne w szoku lub zranione uciekają i chowają sie gdzieś... w sumie dziwię się że nie pomyślałaś wcześniej co zrobisz gdy odezwie się instynkt, koty najlepiej wysterylizować zaraz po pierwszej rui, wtedy nie ma obawy że będą uciekać jedyne co mozesz robić to jej szukać i wystawiać jedzenie gdzieś przy śmietniku czy okolicznych krzakach na osiedlu