Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm hmhmhmhmh

Była ciemna ta noc gdy obudził mnie ktoś, a nade mną cyganka stała...

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm hmhmhmhmh

cała zmroczona w krwi, jej oczy mówiły mi, że nadeszła juz chwila rozstania .... nie płacz mamo ach nie... nie obudzisz już mnie KTO ZNA TĄ PIOSENKĘ ?? Szukam na googlach i nie ma :o mama zawsze śpiewała mi do snu... teraz ja śpiewam synkowi i on przy tym zasypia :) ale nie znam całości i śpiewam tylko to co napisałam w kółko :o POMOCY :)

Gość upupupug
up

Gość rtvstefan
Ja znam to inaczej Była ciemna już noc gdy obudził mnie sen za mym oknem cyganka stajała i błagała mnie wciaż abym udał sie z nią do namiotu gdzie córka leżała Więc poszedłem ja z nią w tą noc ciemną i złą do namiotu gdzie córka konała cała zbroczona w krwi, oczy mówiły mi że nadeszła już chwila rozstania Nie płacz matulu nie nad mym losem złym, nie uleczysz głębokiej mej rany on najdroższy mi był który serce mi skradł uwieżyłam bo żyć nie umiałam Tyle pamiętam to jest moja ulubiona piosenka z młodych lat jak coś się dowiem wiecej to dopiszę pozdro rtvstefan

Gość nutell
pirazydrzwi

Gość cygankaaaa
CICHA BYŁA NOC Cicha była ju noc, Gdy ju zbudził mnie sen. Przed namiotem cyganka stała I prosiła mnie wcią, Abym udała się z nią Do namiotu, gdzie córka leała. I udałem się z nią W tę noc ciemną i złą, Do namiotu, gdzie córka leała. Cała zbroczona w krwi, oczy mówiły mi, śe nadeszła godzina rozstania. Nie płacz mamo, ach nie, Nie pomogą łzy twe, Nie uleczysz głębokiej mej rany. On najmilszym mym był, Który serce me skradł I zdradzona nie mogę ju yć. I odjechał ju w świat W świat daleki i zły I zupełnie zapomniał ju o mnie. A cygański nasz ród nie zapomni tych zdrad, A za zdradę on zemstę poniesie. Tam w dolinie dwóch wierzb Ognie paliły się, Tam cyganie swój ogień palili. Słychać było matki płacz, Który z serca się rwał, Na kolanach jej córka skonała. inaczej: Tam za górą wśród rzek ognie paliły się Kiedy do mnie Cyganka przybiegła I błagała mnie wciąż, abym udał się z nią | Do namiotu gdzie córka konała | 2x Jam poszedł w świat za nią, ciemna była już noc Do namiotu, gdzie córka konała Cała zbroczona w krwi, o czym mówiła mi, Że nadeszła godzina ostatnia. On wyruszył we świat, świat daleki i zły I zapomniał na pewno o wszystkim A Cygański nasz ród, nie zapomni swych ran I za zdradę swą zemstę poniesie. Nie płacz mamo, ach nie, nie powróci on nie Nie uleczysz głębokiej mej rany On najdroższy mi był, który serce me skradł Oszukana żyć bym nie chciała.

Gość cygankaaaa
ale ja to znam jeszcze inaczej. Coś takiego: .."i prosiła mnie wciąż, abym udał się z nią, bo w namiocie jej córka konała"... ale nie pamiętam całego

Gość o zesz kurde...
zajebiście wychowawcza kołysanka:)

Gość o w mordę jeża ale kołysanka
:D:D:D dziecko przy tym horrorze zasypia, bo paraliżuje go strach :P

Gość tyle szukalam tego
dzieki:) moja mama tez mi to spiewala, uwielbialam jako smyk ta piosenke, dzis mam 32 lata

Gość gabu
Wiele lat temu nauczył mnie tej piosenki mój ś.p. dziadek. Dzisiaj jest dla mnie jednym z najlepszych wspomnień. Dzięki.

Gość Owi3cka
Ojej, ja znam jeszcze inaczej tą piosenkę :) hehe.. widzę dużo wersji jest :) Była ciemna już noc, gwiazdy paliły się Przed namiotem cyganka klęczała I błagała mnie wciąż, abym udał się z nią Do namiotu, gdzie córka leżała Więc poszedłem ja z nią, w tę noc ciemną i złą Do namiotu, gdzie córka konała Cała zbroczona w krwi, oczy mówiły mi, że nadeszłą godzina rozstania. Nie płacz matko, ach nie Nie pomogą twe łzy Nie uleczysz głębokiej mej rany On najdroższy mi był, który serce me skradł I zapomniał o lubej kochanej On pojechał we świat, świat daleki i zły I zapomniał o lubej dziewczynie Lecz cygański nasz ród, nie zapomni mych ran, I za zdradę on klęskę poniesie :)

Gość PauliiQ
Ja znam najstarszą wersje ... A oto ona: Gdy obudził mnie sen ciemna była już noc , tuż nademną Cyganka klęczała ... I błagała mnie wciąż abym udał się z nią do namiotu gdzie córka konała . Więc poszedłem ja z nią w te noc szarą i złą na łachmanach jej córka konała ,cała zbroczona w krwi oczy mówiły mi ,że nadeszła już chwila rozstania ... Nie płacz mamo o nie ,nie pomoże już nic , nie uleczysz mej głębokiej rany . On najmilszy mi był , sztylet w serce mi wbił , oszukana ja żyć nie umiałam . On najmilszy mi był , sztylet w serce mi wbił , oszukana ja żyć nie umiałam . To najstarsza wersja :)

Gość melba100
Rety, co Wy za straszne kołysanki dzieciom chcecie śpiewać "zbroczona we krwi " ?????? To ma być piosenka dla dziecka ????? Coś chyba nie tak

Gość świetna piosenka dla dzieci
:D:D:D

Gość Gdybym widziała
matkę śpiewającą dziecku taką kołysankę, to bym pomyślała, że coś z tą matką nie halo ! Jakieś zapędy mroczne rodem z horroru ma !

Gość taka ola
a może to rodzinaka , tak, jak z filmu Machulskiego "Kołysanka"? :P

Gość melba100
Tak, idealna kołysanka dla dziecka.Hmmmm....Nawet ja , jako dorosła nie chciałabym tego słuchać. Pewnie to prowokacja.

Gość serio wy takie horrory dziecio
spiewaci przed snem?? Ja jestm na etapie Idzie niebo ciemna noca i aaa kotki dwa

Gość Estinka
Drodzy Kafeteriowicze po pierwsze to nie jest mroczna kołysanka tylko wychowawcza lekcja starych światopoglądów. A dwa moja babcia mi ja śpiewała moja mama i ja ja śpiewam moim bratankom..nigdy jako dziecko nie miałam po niej koszmarów ani złych skojarzeń:) Ja znam taka wersję: Była noc cicha zła gdy obudził mnie sen, przed namiotem cyganka klęczała i prosiła we łzach abym udała się z nią Do namiotu gdzie córka jej konała. Więc udałem się z nią w ta noc ciemna i zła Tam w namiocie jej córka leżała. Cała zbroczona w krwi Oczy mówiły mi, że nadeszła godzina rozstania. Nie płacz matko ach nie nie uleczysz ty mnie nie uleczysz głębokiej mej rany. On najdroższym mym był który serce me skradł oszukaną żyć bym już nie umiała. Była noc cicha zła gdy obudził mnie szloch pod namiotem cyganka płakała I błagała we łzach abym udał się z nią do namiotu gdzie córka jej skonała.. To moja piosenka z dzieciństwa i czasem śpiewam ja z mamą :D

Gość Ciemna byla juz noc tral al al
Całkiem przypadkiem trafilam na ten temat, Ta piosenka świtała mi w pamieci ale nie pamietalam kompletnie jak to szlo, az w koncu wpisalam i.. trafilam tutaj :D Mi to rowniez mama spiewala jak bylam mala ( czy wszystkie matki to spiewaly?? z tego co widze- to tak :D ) Ciesze sie ze ją znalazlam! Piosenka nie jest straszna o czym swiadczy to ze nie mamy zlych wspomnien, mnie strasznie ciekawila i uspokajala historia cyganki, byla smutna ale i nie wiedzialam jeszcze nawet co znaczy "broczyć we krwi" . poza tym kiedys kiedys usypialam malutkie dziecko spiewajac mu 100 lat :D .. a tą piosenke spiewalo sie powoli i dziecko wsluchane w matczyny spiew wyciszalo sie.

Gość Prometeusz111
Była ciemna już noc//gdy obudził mnie ktoś//przy mym łóżku cyganka płakała//i błagała mnie wciąż ,abym udał się z nią//do namiotu gdzie córka konała//i udałem się z nią w tą noc ciemną i złą//do namiotu gdzie córka konała//cała zalana w krwi serce mówiło mi //że nadeszła już chwila rozstania//Nie płacz mamo ach nie!// nie pomogą twe łzy nie uleczysz głębokiej mej rany//On najdroższym mym był który serce me skradł//Nie uleczysz głębokiej mej rany//On odjechał gdzieś w Świat// W Świat daleki i zły// i na pewno zapomniał już o mnie//Ach cygański nasz ród ,nie przebaczy tych ran// On za zdradę swą zemstę poniesie!//Tam za górą za wsią! ognie paliły się!//na łachmanach!! Cyganka leżała!! //Tylko słychać Matki płacz!!!!!!! Który rozrywał pierś Bo w namiocie !! jej CÓRKA KONAŁA!!!

Gość mmaammiii
boże luudzie dlaczego krzywicie psychike dzieciom?????!!!jak mozna spiewac malenstwu taką piosenke????

Gość Niuniulkai
Nie no co za kołysanka masakra... ja mojej często śpiewam lulajże jezuniu i też się wycisza.... a nie takie straszydła

Gość zonaKraka
Ja swojemu śpiewałam głównie "Bogurodzicę" albo "Kniazia Jaremy nawrócenie", melodia uspokajała a od "kotków dwóch" bym korby dostała...

Gość piogra
a ja znam gdy obudził mnie sen ognie paliły sie na łachmanach cyganka leżała cała zmroczona wkrwi oczy muwiły mi że nadeszła godzina rostania nie płacz mamo ach nie