Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pikupikupiku

Prezent na chrzest od chrzestnego

Polecane posty

Gość gfvgfdfdf
no tak aleksandro jakby byl z platyny to by ci pasowal do wszystkiego ty nowobogacka piekna istoto

Gość miła jak zawsze
Na chrzest bransoletkę i łańcuszek? To bardziej na komunię.Co do kwoty to 500zł to bardzo dużo:)

Gość pikupikupiku
wiecie co tak sobie myślę, że mój brat na wesele od chrzestnej dostał 1000zł to chyba 500 na chrzest wystarczy...

Gość gfvgfdfdf
mowie po raz setny kup dobra zabawke plus pamiatke - wystarczy !:)

Gość gfvgfdfdf
to nawet i tak duzo.moze kup juz lezaczek-bujaczek to daje glowy i nawet reke,ze na sto procent sie przyda

A może hustawkę? lub mate edukacyjną i do tego taką książeczkę w którj wpisuje się różne rzeczy na temat dziecka.

Gość miła jak zawsze
Jasne że to dużo. 300 by wystarczyło:)

Gość gfvgfdfdf
Ta różowa jest śliczna i super też chciałam ją wklić ale jest droższa o 100 złotych a autor chce coś za 500.

Gość gfvgfdfdf
ja wkleilam pierwsza lepsza,musi dobrze poszukac to znajdzie taniej,bardzo fajne to jest

Gość vugota
Zabawki, huśtawki itd. można podarować na urodziny ale nie na chrzest, bo chrzest to wyjątkowy i niepowtarzalny dzień dla dziecka mimo że nie bedzie go pamietał i dlatego prezent od chrzestnego/chrzestnej powinien przypominać w przyszłości dziecku o tym dniu. Mam 30 lat i do dnia dzisiejszego noszę przy sobie złoty łańcuszek, który dostałam od chrzestnej; a poza tym jako chrzestny powinieneś głównie troszczyć sie o wychowanie duchowe dziecka, prezenty to drugorzędna sprawa.

Gość pikupikupiku
dzięki dziewczyny, ale ta mała ma mate fishera, huśtawkę też. Ona ma pół roku już. Dlatego to nie jest dla mnie proste.

Gość pikupikupiku
huśtawki super, ale z tego co mówi moja dziewczyna to są max do 10kg a ta mała już prawie tyle ma:-( może to krzesełko...

Gość pikupikupiku
kurde chyba nie będę wam dupy już zawracał tylko kupię bransoletkę i już. Bo w sumie tak myślę, że nie ma co szaleć bo potem będą ode mnie (rodzice) oczekiwać na komunię laptopa a na wesele auta:-)

Gość gfvgfdfdf
no jak ma pol roku,to zdecydowanie krzeslko do karmienia + bransoletka idealnie 500zl i pamiatka i pozytek,co ty na to??

Gość lilam
Ja proponuję srebrny wisiorek z małym aniołkiem. Moja kolezanka dala taki swojej chrzesnicy. Mała ma już 6 lat i nigdy go nie zdejmuje. To jej mały, prywatny anioł. :)

Gość pikupikupiku
Dzięki dziewczyny za rady:-) Bardzo mi pomogłyście, od poniedziałku szukam krzesełka i rozglądam się za bransoletką lub łańcuszkiem:-)

Gość olkaaaaaaaaaa
Zapytaj się czy nie mają krzesełka. Bo jak wcześniej pisałeś je rodziców stać to może już kupili.

Gość moj synek
mial niedawno chrzciny i dostal od chrzestnej zloty lancuszek z krzyzykiem. jak to zobaczylam to mi mina troche zrzedla. specjalnie powiedzialam, zeby chrzestny nie kupowal lancuszka, bo mial taki zamiar, ale sie zapytal, wiec powiedzialam, ze wolalabym cos pozytecznego. zwlaszcza, ze to jest chlopiec. chrzestna nie zapytala tylko kupila- dobrze ze nie dostal dwoch...szczerze mowiac ten lancuszek lezy teraz w szawce i marnieje- przeciez nie zaloze polrocznemu chlopcu zlotego lancuszka bo by wygladal conajmniej dziwnie :( zbedny wydatek. chrzestny za to kupil super lezaczek: http://www.allegro.pl/item910468792_fisher_price_fotelik_bujaczek_lezaczek_3w1_l0539.html radze zapytac co rodzice potrzebuja dla corki, ja zamiast lancuszka wolalabym wlasnie siedzonko do jedzenia, ktore musialam sama kupic bo potrzebowalam.

Gość pikupikupiku
krzesełka nie maja, a co do łańcuszka lub bransoletki to myślę że to dobry prezent pamiątkowy dla starszego dziecka. Myślę, że będzie zadowolona za parę lat, no chyba że już będzie niemodny i nie będzie chciała go nosić:-(

też myślę, że prezent najlepiej skonsultować... w zależności od tego co mają a czego nie... leżaczek, huśtawka, krzesełko, mata, zabawki edukacyjne (bo są cholernie drogie) w ramach pamiątki kupiłabym biblię ilustrowaną... moja córcia ma 7 m-cy i teraz ciągle bawi się 2 rzeczami: http://www.ceneo.pl/1788664 i http://www.ceneo.pl/417496 jak dostaje się kasę to często po prostu łata się dziurę budżetową... pamiętam, że chrześniakowi męża kupiliśmy matę edukacyjną, jako pamiątkę biblię właśnie i w nią włożyliśmy jeszcze trochę grosza :-)

Gość mama Kuby nie Jakuba
mój synek na chrzest dostał od chrzesnego łańcuszek ze złota i do tego chrzesny sie zaoferował zapłacić za fotografa na chrzest no i oczywiście świece kupił

Gość irenakret
Super pomysłem jest poddanie metalizacji jakiejś rzeczy może to nawet być osobista rzecz dzieciaczka.Efekt fantastyczny,pamiątka na całe życie, a cena spoko!:D Wklepcie w google hasło METALIZACJA PRZEDMIOTÓW.Polecam!

polecam metalizacje sama korzystałam z oferty super pamiątka na lata.

Gość ja bym chciała żeby moja córa
właśnie dostała na chrzest łańcuszek złoty z krzyżykiem, ale niestety wtedy wszyscy dali kasę, a że był kiepski okres to kasa się rozeszła, teraz córa ma komunię i właśnie brakuje mi takiego łańcuszka z chrztu, którego nie dostała