Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allora pingu

Jak wygląda obchód w szpitalu jak jest się po cesarce?

Polecane posty

Gość allora pingu

lekarze sprawdzają tylko jak się goi blizna czy krocze i piersi też?

Gość yitjorbjo
po cc masz założony opatrunek i lekarz podchodzi i patrzy czy na oaptrunku jest krew itd nie sprawdza zadnego krocza :P co do piersi to mi tylko sprawdził przez koszule czy nawał mam no i miałam, kazał odciągać mleko :)

Lekaez patrzy tylko na rane i ugniata brzuch jest to bolesne ale musi sprawdzić czy macica sie dobrze obkurcza. Jest tez badanie przez odbyt :-( nieprzyjemne ale musi być ale jak wszystko boli to już kobiecie wszystko jedno. Najgorsze jest wyciaganie drenu bo bez znieczulenia a boli jak niewiem co to wszystko sie odbywa na obchodzie

Gość yitjorbjo
beata2611 - kiedy miałaś cc??? ja nie miałam zadnego badania przez odbyt (i całe szczescie:D)

Nie mialam zadnego drenu ...jedynie cewnik ale to zaszczypalo i nie bylo na obchodzie. Naciskali jdynie na brzuch wlasnie i spr opatrunek ..Badania przez odbyt rowniez nie mialam

Gość yitjorbjo
no to nie wiem :/ ja nic takiego nie miałam tylko tak jak wyżej napisałam no i ugniatał też brzuch ;)

Ja niestety miałam i to nic przyjemnego nie było :-( może nie wszędzie robią takie badania u mnie w szpitalu tak.

Gość po cc
U mnie lekarz sprawdzal krocze i blizne

Położna na szkole rodzenia nam mówiła, jak to u nas wygląda. Zgadza się cewnik i dren, żeby odciągać wydzielinę, ale wyciąganie na żywca już nie... Poza tym żadnego badania przez odbyt nie ma :o

Gość ćma ćmę goni
U mnie po cc tez sprwdzali krocze, brzuch czy macica się obkurcza i piersi.

Gość turtut
Na jakichś zboczeńców trafiałyście czy co??! Jakie badanie przez odbyt, co za zaglądanie do pochwy?! Zgadzam się z większością! Przychodzi lekarz, zdejmuje opatrunek, ogląda szwy i wysięk, naciska na brzuch i to wszystko. A może lekarze, wraz z resztą z obchodu, sprawdzali komuś tutaj funkcjonowanie pochwy przez próbny stosunek, co? :D

Po cc sprawdzany miałam tylko brzuch, po 2-3 dobrach od porodu dodatkowo badanie "klasyczne". żadne przez odbyt i żadnego oglądania krocza podczas wizyty.

ja miałam sprawdzany tylko brzuch jak sie goi rana.... żadnych drenów, badań piersi ( pytali mnie cyzy nie bola nie czuje dyskomfortu ) ... cewnik zdjety na 2ga dobe badanie kontrolne dopiero jak posłam do gina po co tyle badan wam robili ? gdzie wy te cc miałyście ?

Gość BabyBlue
Za durzo badań to lekarz zboczeniec, za mało to wielkie żale do całego świata, dogodzić to sie nigdy nie dogodzi.

Ja po cc miałam podczas obchodu tylko sprawdzany opatrunek i brzuch. Nie miałam żadnego badania przez odbyt, nie oglądano mi tez krocza. Cewnik wyjęły mi położne nie na obchodzie. CC miałam w listopadzie 2009

Gość allora pingu
bardzo dziękuję za odpowiedzi :)

na obchodzie lekarz oglada brzuch rane, naciska czy sie obkurcza pyta czy sie wyprózniłąś czy odchodza gazy ( jak nie dostajesz zastrzyk Na odpowietrzenie :P) spojrzal tylko na podkład czy jeszcze schodzi krew i to wszytko cewnik wyjety po 24 h po cc przez połóżna przez 24 h leżałam i połózna mnie umyła tzn moje krocze

Gość kk jj
nie maialm zadnego drenu ,ani badania przez odbyt :o cesarke mialam o 4 rano w sobote a o 19 nastepnego dnia bylam juz w domu :P rodzilam w uk

Co szpital to inne obyczaje.Nie ma co się spierać:D CC miałam robione o 7 rano,cewnik wyciągnięty dnia następnego ok 13 (wtedy kiedy mogłam już chodzić) .Dreny do kroplówek wyciągnięte były w dniu wypisu gdyż parę razy dziennie miałam podłączoną kroplówkę. Pierwszy obchód poranny to : sprawdzanie szwu,uciskanie brzucha, sprawdzenie podkładu (uważam że nie ma co się wstydzić i to jest naturalne.W końcu tu chodzi o bezpieczeństwo kobiety a nie widzi misie lekarza! - sprawdzanie było tylko raz.Potem to już lekarzx się pytał jak wygląda krwawienie) oraz spytanie się czy wystąpił stolec co jest bardzo ważne. Wieczorny obchód to już bardziej odhaczenie w karcie że wsyztsko jest ok ;) W dniu wypisu ze szpitala (wyszłam po 5 pełnej dobie)miałam robione badanie ginekologiczne oraz sprawdzanie jak goi się rana. A w 8 dobie po cc musiałam stawić się w szpitalu na ściągnięciu szwów.