Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eWa jAgodzianka

Czy rozmiarówka H M jest mocno zawyżona ?

Polecane posty

Gość eWa jAgodzianka

Słyszałam, że ubranka HM są większe niż wynika z metki. Bardzo proszę o poradę mamy , które używają tych ubranek. Czy rozmiar 68 - 3-6 mc pasuje na 3-6 czy raczej na 5-8 ? Chcę kupić synkowi ubranka na lato, w czerwcu będzie miał skończone 7 miesięcy. Czy kupić rozm. 68 czy 74 ? Chodzi mi głównie o rampersy z tej firmy.

Gość maja papaja
Ewa, 0-3 m. to 50-56 a czasem nawet i 62 cm - zależy jak duże rodzi się dziecko i jak szybko przybiera na wadze i rośnie. 3-6 m. to 62-68, lub nawet 74 - znowuż zależy od dziecka. 5-8 m. to rozmiar 74. Tu masz dokładną rozpiskę, tyle że po niemiecku: http://shop.hm.com/de/custservpopup?display=measuretable_child To co cię interesuje to pierwsza tabelka - w pierwszym wierszu masz wiek dziecka w miesiącach, a w drugim rozmiarówkę H&M dopasowaną do tego wieku.

Ja uzywalam ubranka tej firmy i zalezalo od fasonu wiele. Rampersow nie mialam, bluzeczki na 9 m spokojnie coreczka nosila jak miala ponad roczek, to samo kurteczka. Teraz ma 20 m i jeszcze miesci sie, ale ledwo w bluzeczki na 18 m, ale rajstopek w tym rozmiarze juz dosc dawno nie zmiescila. Z tym, ze ze wzrostem to ona jest na 90 centylu, wiec jest dosc duza. Ja wychodze z zalozenia, ze lepiej kupic troche wieksze niz mniejsze. Szczegolnie gdyz dziecko szybko rosnie. Ja na twoim miejscu kupilabym rozmiar 9m.

Wszystko zalezy od wzrostu dziecka. Jedno majac 4 miesiace ma 68 cm, inne ma tyle majac 9 miesiecy! Wiec nie kieruj sie tymi wskazaniami wiekowymi, tylko faktycznym wzrostem dziecka i ew. prognoza na lato. My kupowalismy zawsze na wzrost- nie na wiek- i ubranka zawsze dobrze pasowaly.

Gość eWa jAgodzianka
Dzięki za odpowiedzi. Sęk w tym, że ja chcę już teraz kupić ubranka i nie mam pojęcia ile będzie ważył mój synek za 3-4 miesiące. Teraz jest dokładnie w środkowym centylu, ma skończone 3 m-ce i waży trochę ponad 6 kg. Zakładam mu rozmiar 68 i np. spodenki George i Gap są już za małe, a bluzeczki cherokee za duże. Dlatego szukam mamy, która używała konkretnie rampersów H&M, bardzo podobają mi się ich wzorki.

Gość Borcia
moj synus ma 5 miesiecy a nosi ciuszki na 9...:D wcale nie jest jak dinozaur;p

wszystko zależy od dziecka. Moja jest typowa dla swojego wieku i wzrostem i wagą - ciuszki h&m kupowane w Jej rozmiarwce (obecnie 86 głównie) są faktycznie większe od innych w tym rozmiarze.

Nie, nie mocno. W moim mniemaniu H&M zawyża o rozmiar w stosunku do faktycznego wzrostu dziecka.Ale też nie wszystko z ich kolekcji jest zawyżone, trzeba mierzyć.

Gość eWa jAgodzianka
Dzięki wielkie ! :) Właśnie o to mi chodziło, o potwierdzenie, że rozmiarówka jest zawyżona mniej więcej o jeden rozmiar. Zdaję sobie sprawę, że nie wszystko, ale o wiele łatwiej będzie mi teraz kupować "na oko". Bardzo mi pomogłyście :) Czyli na "wczesne" lato kupię 68, a na późniejsze i jesień 74 i powinny być mniej więcej dobre. Podobają mi się te wzorki potworki, dosyć mam już autek i traktorków :)

Moim zdaniem nie bardzo moze wlasnie jeden rozmiar bo jak moj ma 70 cm to ubranka i na 74 sa dobre i na 68 ..nie sa takie wiszace ..bardziej mi sie wy daje ze w cocodrillo maja zawyzona