Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kredka na baterie

Nigdy nie zrozumiem jak można zdradzić swojego chłopaka lub męża,

Polecane posty

Gość a czego tu nie rozumiec
? jak ktos jest tchorzem to przeciez nie mozna wymagac od niego ludzkiego zachowania, prawda?

Gość a ile masz lat bo jesli dluzej
pozyjesz, bedzie ci łatwiej zrozumiec. Rozne sa sytuacje w zyciu.

Każdy?? Większość mimo wszystko nie zdradza. I ja też tego nie zrobię. Wolałabym od kogoś odejść niż zwodzić go, oszukiwać i robić idiotę.

odejscie od męza to tez rodzaj zdrady

21. I myślę, że wiek nie ma tu dużego znaczenia. Zdradzają już młode dziewczyny.. Są z kimś a na boku chodzą do łóżka z innymi. Co dla mnie jest chore.

Gość odejcie od meza to
rodzaj zdrady :O wiesz czlowieku nie mysl juz za duzo bo cie glowa rozboli :O

od myslenia głowa nie boli, przeciwnie:) Nie mowie, ze dziewczyna, czy ktokolwiek ma zdradzac, jestem jednak pewna, ze im kto dłuzej zyje, tym wiecej rzeczy rozumie, na KAZDY temat, wiec ten równiez.

Gość człowiek który oszukał diabła
różne są sytuacje jasne ale każdy ma swój rozum i chyba wie co jest dobre a co złe....... jeśli się jest z kimś to chyba jest to z własnej nie przymuszonej woli i powinno się zachować fair w stosunku do 2 osoby tak czy siak lepiej powiedzieć szczerze niż włazić innej lub innemu do łóżka , tak się problemów nie rozwiązuje....

ja tez nie rozumiem, ale faktycznie zycie czasem plata figle i ludzie, ktorzy zdradzaja czasem sami nie wiedza dlaczego. ja jestem z moim facetem 8 lat i nigdy go nie zdradzilam, jednak nie wiem co przyniesie los. nie mam zamiaru go nigdy skrzywdzic, ale sa takie czasy, ze czasami sami siebie nie poznajemy.....to przykre ale prawdziwe........

mądrze pisze dziewczyna, mało takich postów na kafe :) zdrada to jedna z największych podłości, jakie można wyrządzić drugiej osobie w związku :o zdrada niszczy wszystko, co w związku ważne - wzajemne zaufanie, miłość, szacunek

Odejście od męża to złamanie przysięgi małżeńskiej. Ale uważam, że lepiej to zrobić, niż zwodzić, oszukiwać i robić pośmiewisko z niego w oczach innych. Często jest, że znajomi wiedzą, a sama zainteresowana osoba jest nieświadoma. Lepiej mieć odwagę, powiedzieć wszystko prosto w twarz i się rozstać jeśli coś jest do tego stopnia nie tak, że ucieka się w "ramiona" innej bądź innego. Skoro kogoś nie kocham, nie jestem z tą osobą szczęśliwa, duszę się w związku itd. to nie ma sensu tego ciągnąć, sypiać z kimś innym, wracać do domu i udawać, że wszystko jest ok. Zresztą uważam, że jeśli się kogoś naprawdę kocha, to nie można zdradzić. I bycie pod wpływem alkoholu nie jest usprawiedliwieniem.

Gość grazaaa
Ktoś napisał,ze zdrada krzywdzi zdradzanego.Tylko,ze bardzo rzadko kobieta zdradzi mezczyzne ot tak sobie.Kobieta aby zdradzic mezczyzne potrzerbuje powodu.A powod sie znajduje i to kobieta cierpi bardziej zdradzajac niz mezczyzna zdradzony.

Gość grazaaa
NIe zawsze mozna odejsc od partnera.

Gość człowiek który oszukał diabła
co Ty pierdolisz kobieto?

To postaw się na miejscu tego mężczyzny.. Tak się składa, że to kobieta zazwyczaj jest tą porządniejszą. Każda z nas powinna się szanować. Dla mężczyzny, który dowie się, że jego żona go zdradza to na pewno wieli szok i ciężko się z tym pogodzić. Zdrada boli, wszystko zależy od sumienia tego, kto się posunie do tego, by zdradzić. Ale mimo wszystko uważam, że cierpienie jest większy, gdy to my dowiemy się, że zostaliśmy zdradzeni. Bez względu na płeć.

idąc Twoim tokiem myślenia każdą podłość można usprawiedliwić :) gwałciciel powie, że ofiara sprowokowała go kusym strojem mąż bijący żonę - że zupa była za słona matka bijąca dziecko - że zbyt głośno płakało a zdradzająca żona - że mąż jej nie rozumiał i z nią nie sypiał :o w takim razie po co wyszła za niego za mąż?

Gość Ja jeszcze nie zdradziłam
ale mam teraz taką sytuację,że wiem jak można. Czasem jedna strona w związku kocha,a druga nie. I ta zakochana mimo,że gdzieś tam głęboko w sercu czuje,że to już tylko pozory związku i na nic nie ma szans ma naiwnie nadzieje,że będzie jak kiedyś i nie ma sił odejść. Co więcej czuje,że jedynym, wyjściem z sytuacji jest zdradzić fizycznie czy mentalnie,zbliżyć się z kimś tak,żeby sie zakochać i zdobyć siły na odejście:(

Nie można odejść bo co? Bo ma się dzieci? Bo co powiedzą sąsiedzi, rodzina i znajomi? Czy może o pieniądze chodzi??;] Trzeba o tym myśleć wcześniej. Błagam... Są rzeczy ważniejsze. Trzeba być uczciwym w związku. Lepiej powiedzieć żegnaj niż zdradzać. To będzie na pewno lepsze od sypiania za plecami z obcą osobą. Zastanawiałaś się co wtedy by powiedzieli inni? Jak widzą osoby trzecie kogoś kto zdradza? Bo ja np. nie szanuje takich ludzi.

w obecnych czasach slub to tylko szopka aby zrobic fotki i wrzucic na nk 🖐️ pozatym jest pełno portali z randkami i nie wierze ze mając faceta czy laske nie przeglądacie ich

Gość przeciez moze byc tak ze masz
chłopaka, calkiem niedlugo, jestes mloda, malo facetow znalas, nagle poznajesz kogos innego , grom z jasnego nieba, zakochujesz sie ,nie mozesz przestac o nim myslec, a tak od razu nie masz sumienia zerwac ze swoim aktualnym, nie chcesz go krzywdzic , bo sama nie wiesz - moze to tylko zauroczenie? a myslac o tamtym ( a nawet w lozku moze ci to przyjsc do głowy) faktycznie psychicznie zdradzasz obecnego, co wg mnie, czesto jest powazniejsze, niz zdrada fizyczna. I co- nie moze tak byc?

Gość Arletka123123
Ja się spotykam z żonatym facetem on twierdzi że nie kocha żony i mnie to nie obchodzi nie widzę nic złego w takim zachowaniu

Myślenie o czymś jest poważniejsze od zrobienia tego?? :D Teraz się załamałam. Czyli większość mężczyzn zdradza swoje kobiety, bo w czasie seksu czasem pomyślą, że kochają się np. z Shakirą. Ta jest śmieszne. Jak można porównywać myśl do czynu w ten sposób? Jak z kimś jestem to się tą drugą osobą nie bawię. A jak się nie jest pewnym czegoś to bezsensem jest wiązanie się. Takie jest moje zdanie. Oczywiście jak jest się młodym popełnia się wiele błędów. Ale osoba, która ma pierwszego chłopaka, co ma miejsce zazwyczaj około 15 roku życia nie puszcza go kantem, żeby z innym, którego poznała ostatnio iść do łóżka. A jeśli to robi to jest po prostu przyszłą dziwką. Nie wiem jak takie młode dziewczynki mogą tak się nie szanować. A jeśli osoba starsza ma pierwszego chłopaka to jest mądrzejsza zwykle. I albo poczeka aż zauroczenie minie, a jeśli nie to przemyśli sprawę i zostawi chłopaka. Pakowanie się do łóżka pierwszemu lepszemu, który nas pociąga jest żałosne.

Cream nie osłabiaj :o ja nie przeglądam randek na necie i myślę, że 90% społeczeństwa tego nie robi :o poza tym tak się składa, że dla mnie ślub to nie szopka, ale coś bardzo ważnego - takie mam poglądy, tak zostałam wychowana i tego się trzymam :) pomarańczka powyżej pisała coś o gromie z jasnego nieba :) w takich chwilach radzę wylać na głowę kubeł zimnej wody :p dlaczego obecnie panuje trend dążenia do własnego szczęścia za wszelką cenę? i ile jesteśmy w stanie zrobić w dążeniu do niego? chłopak to co innego, ale od męża czy narzeczonego nie odchodzi się z powodu zauroczenia :o

Poza tym dla mnie związek powinien być świeży, pełen zaufania i ciepła. A zdrada to wyklucza. Poza tym ja psychicznie nie dałabym sobie rady z jeszcze inną rzeczą- z tym, co myśli o mnie ten, z którym zdradzam swojego chłopaka/ męża. Czy mężczyzna idący do łóżka z kobietą w związku może ją szanować? Myśleć o niej w pełni przyszłościowo i mieć do niej zaufanie. Przecież skoro ktoś zdradził raz, może zdradzić i kolejny raz. Taka jest prawda.