Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadziejamyszki

termin GRUDZIEŃ 2008 - cz.2

Polecane posty

Ręka boli nadal ale mniej juz chyba ja rozruzalam znow to tak co pozmywam reszte bo mezyk mimo ze skora mu schodzi pozmywal jak wstal przed obiadem :) dzis zrobilam leczo i teraz sie zastanawiam czy nie jestem durna pała bo Marta zjadla sporo a ta skorka z papryki wymoczona byla az schodzila i czy ja brzuszek w nocy nie bedzie bolal? Z ta moja reka to jest tak ze boli mnie w samym srodku wewnetrznej czesci dloni i cale naookolo kciuka a promieniuje w najgorszym bolu na palce i do lokcia :o Kiedys mialam uran w podstawowce i pacan lekarz zle mi nastawil (lub nie nastawial) reke i nadgarstek od zawsze stwarza problemy i wystaje duzo ale teraz podpuchlo i boli z drugiej strony nie nadgarstek troche tak jakby wzdluz żył boli :( wiec nie wiem czy nerwy mi blokuje czy co? A z ciezarow dźwigam codziennie Marte 14 kilo zywej wagi :o now eic moglam nadwerezyc :( Amorku - oj trzymam kciukasy za ta obnizke i za to mieszkanko jak bedzie sie opieral to wydebic musicie chociaz kanape (sofe) a lozko kubus ma a Wy jak cos sobie moze gdzies upolujecie do tej pory (w ikei czesto tanie sa :) ) no trzymam kciuki nawet tą bolawą ręką :D ide dać dzieciom kolacje aha Pia - przypomnialo mi sie co to ja do Ciebie mialam pare dni temu a mi ze lba wylecialo... teraz W.Kasia mi przypomniala chodzilo mi wlasnie o sprawy jezyka w domu ;) zaraz popisze wiecej ide dac kozom jesc

Ja tez lodziara.W zeszle wakacje kazde wyjscie na spacer to lody galkowe:) Kessi to moze sie gdzies udezylas i zapomnialas?

wiecie co świnie jestescie :P lodow mi sie zachcialo a akurat rozkow juz nie mam w lodowie mąż na nocce i kto mi teraz pojedzie kupic?? 😭 Barylko - nie uderzylam sie wiem ze cos mi tam zabolalo w momencie jak bralam Marte z lozeczka w piatek potem wieczorem jak zmywalam talerze mi z rak lecialy i taki ciety bol brrr no i tak juz teraz mam :o dałam Marcie mleko w nadzieji na chwilke spokoju ale trojka sie wyzyna i mala nie daje odetchnac ehhh wlasnie butelka poleciala na ziemie a ta kopie w lozeczko...

mam pare nowych fajnych przepisow dla dzieci na jedzonko az mi slinka poleciala :P dostalam dzis comiesieczny poradnik z Sainsbury'sa no i tam zawsze sa przepisy ale na jaaaakie jedzenie mniaaaami Nie wiedzialam na przyklad ze mozna zrobic kotleciki "mielone" z tuznczyka z puszki i ziemniakow heheheh tunczyka mam mase ziemniakow zero :( jutro zakupy

Barylko- to bys nadala sie z moim mezem:P Kessi- oszczedzaj ta reke jak mozesz. i dzieki za te kciukasy no musza przyniesc szczescie:) ale apatycznie zabrzmial ten przepis:) podziel sie troche nimi :) a co do papryki dzis np Kubus jadl spagetti i tez dalam papryke i tez ta skorka odchodzila, juz tak jadl wczesniej nie obieram nigdy z papryki i na szczescie nic nie bylo, nie marwt sie.

Hej :) Ale piękna pogoda!!! Jest mega ciepło i czyściutkie niebo :) nareszcie czuję prawdziwą wiosnę! O shit :o własnie Clint Eastwood odpalił kosiarę pod moim oknem :o cóż wiosna! :o ale przynajmniej mam na co popatrzeć :P jejuuu nie sądziłam, że będę się spalać na siwiusieńkiego pana :P ale dziś mi drzwi otworzył i powiedział: „Pani Madziu coś ostatnio często się mijamy w tych drzwiach :P :P :P :D ekhm miękkie kolana :P Dziewczyny dzięki za falę :D kupa była tylko raz do kibelka i na razie się nie powtórzyło ;) wczoraj pod wieczór zrobila dwie kupy do pieluchy i ani słowem nie pisnęła, że chce „puu ;) Pia Nadia lata cały dzień w pieluszce i mimo sikania do kibelka (na 10 „posadzeń 6 razy zrobi siku) to do pieluszki też siusia. Myśle, że to potrwa jeszcze troche. Ja się nastawiam na całkowite odpieluszkowanie w okolicach sierpnia dopiero ;) Jezzu Clint zlituj się :o mózg mi się lasuje od tego bziuuuuuuuuuuuuu bziuuuuuuuuuuuuu :o Nikt jeszcze nie przyszedł do biura a pracuje nas tu teraz 5 osób tylko ja taki matoł i przychodze na 8 ma :o

dzien dobry W. Kaska- wiem ze odwolalas to co napisalam wczesniej, ale cos Ci napisze (moze na przyszlosc:P). Wczoraj w poczekalni u ginekologa bylam jedyna nie w ciazy i na sam widok tych wszystkich ciezarnych zbieralo mnie na wymioty :P powaznie mialam ochote wyjsc i nie patrzec hehe. obok jedej biegalo 2 dzieci (szkolne i przedszkolne) a ona opuchnieta z wielkim brzuchem i jedyne co mi sie na mysl sunelo to "ale masz przerabane kobieto". i wiesz co... wcale sie z tymi myslami zle nie czuje hehe. rozumiem ze kazda kobieta jest inna i jedne tak dobrze sie czuja rodzac kolejne dzieci i spelniaja sie w tym, inne nie chca miec wcale. kocham syna nad zycie i nie cofnelabym czasu, ale sa momenty ze mam serdecznie dosc, wyszlabym i dlugo nie wracala, ale mysle ze to normalne, zwlaszcza ze Erys lubi pokazac charakterek. ginekolog mi wczoraj powiedziala, ze to najlepszy czas na kolejne dziecko hehe usmialam sie w duchu :)

Hej lodziary:-P;-)) Mea u nas tez piekna pogoda!!ani jednej chmurki na niebie:)) Kurde,gdzie Ty pracujesz,ze masz u siebie Clinta??w Hollywood???;-D Ciepla czytałam o tym wczoraj...masakra:-O nOCKA PIEKNIE PRZESPANA,MAŁA RAZ SIE OBUDZIŁA,NIE WIEM KTORA BYŁA GODZINA,ALE JUZWIDNO ZA OKNEM BYŁO,POPIŁA HERBATKI I SPAŁA DO 7:30. kURDE CPAS LOCK nie mam pomysłu na obiad:-P

Cześć Laseczki (albo Lachonki, jak która woli;) ) Tomek dzisiaj kończy 1,5 roku!! brzmi dumnie...:) ciekaqwe czy coś się wyraźnie odmieni? może zacznie w końcu przesypiać noce? tzn da mamie przesypiać bo sam cwaniak nawet oka nie otwiera;) dzisiaj nocka super - ani razu nie wstawałam, może to jakiś znak....? mój brat tak miał właśnie przez 1,5 roku. Meaa - jestem pod wrażeniem kibelkowych umiejętności Nadii!! a w sprawie sroju kąpielowego - marzę o tym, żeby mi się kiedyś cycki nie zmieściły w stanik :P Holly - bardzo mi przykro z wyroku sądu.. no ale sami się ostatnio z mężem przekonalismy o omylności "nieomylnych" sądów.. ehhh... my chociaz możemy się odwoływać Gumi_Aga - wrzuć fotkę Andzi z nową grzywką (chyba , że wrzuciłaś a ja nie byłam w galerii) Izu - rozuiem, że się stresujesz obroną, ale zobaczysz, że chwilę po będziesz się z tego śmiała. tak naprawdę jest to najprostrzy "egzamin" na studiach... zobaczysz... jezuuu teraz sobie zdałam sprawę, że od mojej obrony minęło 8 lat :( Kessi - nie wiem, co poradzić w sprawie ręki, może jednak jakiś lekarz powinien to zobaczyć? Mamuniu - Tomek też przez jakiś czas jadł dużo mniej niż wcześniej i nie było mowy, żeby mu wcisnąć cokolwiek więcej. teraz apetyt wrócił do normy i znowu pochłania duże ilości. ale ma swoje ulubione smaki i dania i zdecydowanie "mówi", że coś mu nie smakuje.. Pia - no to mamy tak samo z serem na kanapce. jak już zje z szynką, to albo zostawia te z serem, albo "zdrapuje" ser i zjada z masłem. Mamuski "zagraniczne" - zazdroszczę Waszym dzieciom dwujęzyczności (jest takie słowo???) miałam koleżankę w szkole, której tata był amerykaninem i uwielbiałam słuchać, jak rozmawiała z nim po angielsku zaraz po tym przerzucając się całkiem swobodnie na polski no i przyłączam się do grona miłośniczek grzybów!! wszystkich i w każdej postaci!!

Mamatomka ale ten czas zleciał! Tomek to już prawdziwy facet :D no i oby było tak jak z twoim bratem i żebyś wreszcie wypoczęła w nocy porządnie :) co do kostiumu (Pia tobie tez zapomniałam odpiwać, a pisałaś o Tchibo) widziałam w C&A śliczne spodenki i tylko musze dobrać stanik (bo można oddzielnie tam) a że mam fioła i MUSZE mieć usztywniany to nie łatwo dobrać :( no i Mamotomka to wcale nie takie fajne jak ci cyc wyskoczy :o tak jak mnie ostatnio w Aquaparku jak szalałam z Nadią na szczeście nikt nie widział (tylko Dunia zauważyła i mówi „cycy :D :D ) z małą się trzeba nie raz nagimnastykować to musze mieć dobrze dopasowany :)

hejka.... do mnie slonce dojdzie pewnie pod wieczor jak bede wanne woda na kapiel napelniac . Tak jest juz od kilku dni, ze wieczorami jest ladnie a w dzien byle jak. meaaa - ciekawa jestem ile lat po Twojemu to starszy pan , 40 , 60 ? :-P A Clinta uwielbiam za jedna jedyna role , wiec nie wiem czy bym nie chodzila w te i nazad przez te drzwi :-) Ewcia - niesmacznym jest to co wypisujesz :-( Tu jest przeciez kilka dziewczyn w ciazy. Pomysl jakbys sie poczula gdyby ktos w Twojej obecnosci pisal takie rzeczy jak bylas w ciazy z Erykiem ? W. Kaska pochwalila sie, ze jest w ciazy a Ty piszesz, ze wzbiera Cie na wymioty widzac ciezarne kobiety ?! O ile dwa dni temu W.Kaska dzielila sie tu swoimi rozterkami, ktore sa powodem burzy hormonow to Tobie najzwyczajniej brakuje taktu. Mam wrazenie, ze usilnie chcesz rozpetac dyskusje o wyzszosci matki jedynaka nad wielomatkami ale wyniknie z tego takie samo nic jak wtedy, podczas dyskusji o karmieniu piersia czy butelka.

Izu a co do obrony to dziewczyny mają rację ;) to już tylko formalność. Ja się broniłam 3 lata temu i miałam tak: 3 pytania: jedno z pracy mgr, drugie od promotora dot. całej literatury słoweńskiej, nie związane z moją pracą, trzecie od takiej rypniętej pani doktor :o i pani profesor (moja promotorka której wszyscy się bali bo kosa nieziemska i u niej był najtrudniejszy fakultet) okazała się taka kochana, że podała nam tydzień przed pracą swoje pytanie :D tak więc pytanie z pracy to banał bo sama pisałam prace to się wyłożyć nie można ;) pytanie od promotora znałam wiec tylko przygotowałam odpowiedź i tylko zostało pytanie niewiadome od tej doktorki. Jakoś poszło ;) na dyplomie mam 4+ wiec nie jest źle ;) będzie dobrze zobaczysz :)

Pia ten mój Clint ma na bank nie mniej jak 55 lat. stawiałabym go nawet bliżej 60 tki. ale jest niesamowity. wysportowany, prosty jak struna. niejeden 20 latek ma gorszą postawę...

Aha Pia 40 to dla mnie nie starszy ;) 40 to w sam raz szalałam na studiach za swoim lektorem był 13 lat ode mnie starszy. Wtedy wydawała mi się to różnica idealna :P męża też wybrałam starszego i żałuję, że tylko o 4 lata.

aha Pia widzisz skleroza ;) w przyszłym tygodniu mamy Boże Ciało ;)

meaaa- dzieki meaaa :-) Matol ze mnie, wykombinowalam, ze to z okazji Dnia Dziecka i myslalam, ze macie wolny wtorek i przez to automatycznie wolny poniedzialek :-P Fajny ten firmowy kosiarz !!! Moj maz jest starszy o rok a mialam zawsze starszych chlopakow i tez czesto myslalam, ze jakby byl starszy to byloby lepiej. Ale od kilku lat mi to przeszlo, wiec moze sie wyrownalo - maz wydoroslal albo my zgralismy :-P Wlasnie sie zorientowalam, ze Pascal chodzi po schodach po ludzku, tzn. juz tak jak dorosli i w gore i w dol.

heloo mamuski🖐️ u nas slonko pieknie za oknem, Kubus po drugim sniadaniu poszedl w kimonko. heeheh dzis wstal o 6.30 nasz kochany budzik.:) potem jak wstanie mam pare spraw na miescie do zalatwienia. Pia- na pewno dojdzie do Ciebie slonko:Da ja u siebie na pogodzie widze na calutki weekend i az do wtorku same deszcze:O pieknie no, ale moze im sie nie sprawdzi?;) Mea- Ty nasza gwiazdeczko hollywood:D chcialabym miec taka prace i takich wspolpracownikow:) a i tez chcialabym moc co wlozyc w te miseczki od stroju, a tak zawsze wielkie wybieranie zeby choc troche dac zludzenia ze sa wieksze:P u nas w liceum uczyl mnie rosyjskiego taki ok 60. matko jaka on mial figure a klate taaaaaka:) ale opowiadal nam, ze za mlody duzo uprawial sportu i biegal i widac to bo fason trzymal:) Mamotomka- ale kawaler juz z Tomka, zycze Ci aby te nocki juz byly spokojne i mogla sie wyspac:) Gumiago- czekamy na fotki Anulki w nowej fryzurce.

Mamuniu- a moze taki "piatkowy" obiad: jajo sadzone, pyrki z koperkiem i do tego mizeria albo kalafior z bulka tarta?

Izu- ja bronilam sie 4 lata temu i uwierz nam, komisja nie zagina:) dali mi takie pytania, ze chyba prostszych nie mozna bylo. pisalam o broni bilogicznej i napawrde pytania byly jak najbardziej ogolne a ost to juz typu " co ja mysle":)

Amorku!!slina mi cieknie po klawiaturze:-P Jednak robie kalafiorowa,bo myslec musze o Zosce. Pranie wisi za oknem-poprałam posciel Wiki i Zoski korzystając z pogody. Pia ktory to film?? z Meryl Streep???bo to jedyny z nim film,ktory uwielbiam!!!!! Mamatomka zycze przespanych nocek:)) Mam nadzieje,ze pogoda nie pospsuje sie i po obiedzie pojdziemy na plac zabaw. I robia na naszym osiedlu nowa piaskownice,bo w tatmte wakacje rozebrali poprzednią.Koty tak ja obe**ły,ze sanepid nakazał likwidacje piaskownicy:-P Moze spółdzielnia dorzuci kilka hustawek??? Mi tam widok kobiety w ciązy nie przeszkadza,ale sama juz nawet nie chce myslec co by bylo,gdybym miala miec kolejne dziecko...od razu sprostuję:chodzi o finanse i warunki mieszkaniowe,bo gdybysmy mieli duzy dom i stan konta pozwalający na normalne zycie to pewnie na synka bym sie skusiła:-D

Witam U nas tez za oknem slonko.Juz z rana bylam u dentyski na 8-00 ale zimno bylo.No i dzis mnie bola plecki.Ta pogoda mnie dobije.Bo wystarczy jak deszczowo i mnie lekko zawieje to mam kilka dni z glowy.Jestem zgieta w polowie:( U mnie dzis wiosenny obias: jarzynowa z kalafiorem,szparagowa i cala reszta:) a na 2 mloda kapustka a potem beda jeszcze mielone.Mloda kapustke juz jadlam z chlebkiem pycha:)

Wczoraj przyszly 2 bluzki ktore zamowilam mame z bon prixu ale jedna jest uszkodzona.Napa zapinajaca jest zepsuta.Zadzwonilam do nich i kazali mi spakowac i odeslac.Oddadza pieniadze za ta a wysla nowa pelnowartosciowa.Dziwne procedury bo mogli by tylko podmienic ale OK.MUsze wiec leciec na poczte jak Natalka wstanie.

Izu bedziemy wszystkie trzymac kciuki zeby nikt nie widzial tych bledow.Zobaczysz ze zaraz jak sie obronisz bedziemy sie z tego jeszcze smiac:) A ja lubie patrzec na kobiety w ciazy.Wczesniej gdy nie planowalam jeszcze dziecka nie robilo to na mnie takiego wrazenia jak teraz.I tak sobie mysle jakie one sa teraz szczesliwe kiedy nosza te istotki po swoim sercem.Teraz juz zawsze bede miala to klucie w sercu na widok brzuszkow:)

Tomaszkowa - mam kolezanke w Pl, ktora studiowala w niemczech. Kiedys o niej wspominalam z zupelnie innej okazji, bo to jest dziewczyna, potrafiaca znajdowac rozwiazania i recepty chyba na wszystko....:-) Bardzo jej zalezalo, zeby corka umiala porozumiec sie w j. niemieckim i znalazla kapitalne rozwiazanie. Mieszkala wtedy dosc blisko niemieckiej granicy i zapisala corke na kolko plastyczne po niemieckiej stronie. Zajecia odbywaly sie w weekendy i mala przewozila po prostu przez granice a ta miala kontakt z niemieckimi dziecmi. Czasami mala zostawala u niemieckiej kolezanki nocowac albo braly kolezanke na niedziele do polski. W wakacje zapisala ja na polkolonie niemieckie. No i programy dla dzieci w TV Klara mogla tylko ogladac po niemiecku. To brzmi moze jako nakaz, ale ta mala w ogole nie odczuwala potrzeby ogladania polskich kanalow bo od malego znala niemieckie. To wszystko przynioslo takie efekty, ze jak nas odwiedzila to Klara nie miala najmniejszego problemu rozmawiac z niemieckimi dziecmi. W sumie nauczyla sie jezyka " przy okazji " bo i tak by chodzila na kolko plastyczne i tak by ogladala telewizor i jakos spedzala wkacje. Jak daleko masz do niemieckiej granicy ? No i powiem Ci, ze to tak swietnie brzmi " ma poltora roku " ! Amorku - no dzisiaj to juz sie musi udac z mieszkaniem ! Mamuniu - strzal w dziesiatke :-) Polski tytul jest inny ale mowimy o tym samym filmie. A ksiazke czytam raz w roku, od lat :-) Barylko - powialo wiosennie-obiadowo :-) Gotujesz takie pysznosci sama dla siebie czy prowadzicie kuchnie z rodzicami ? Moze to u Ciebie jakis reumatyzm ?

Pia no razem:) dzis akurat gotowala mama ale ja tez gotuje.No wiosennie juz sie zaczyna robic na straganach i juz jest mloda kapustka.A lada chwila beda truskawki bo czerwiec za pasem nanana tylko ciekawe czy te opady nie wplyna jakos na uprawy? Dentyska mowila ze slyszala ze w tym roku bedzie fatalne lato.I ma byc w siperpniu na troche dluzej cieplo. A u nas juz ma lac w niedziele:(