Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadziejamyszki

termin GRUDZIEŃ 2008 - cz.2

Polecane posty

🖐️ Sto lat dla Pascala i Kubusia, moc zdrowka, pomyslow tysiace i moc radosci kazdego dnia🌼 u nas slonko za oknem, tazke w domu tak goraco ze musialam wylaczyc ogrzewanie ale za oknem -4. Kubun wstanie i jedziemy do miasta. zmykam troche ogarnac:)

Cześć Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów, Pascala i Kuby, a także dla tych wszystkich, którzy wcześniej obchodzili drugie urodziny. Babeczko - gratuluję pracy, chociaż szkoda, że nie masz czasu teraz do nas się odzywać. Bardzo lubię Was czytać, ale wciąż mam wrażenie, że nie mam nic ciekawego do napisania, dlatego odzywam się tak rzadko :) U mnie już półmetek, zaczęłam 22 tydzień :) Pia - to tylko złuda, że u innych ciąża mija szybko. Moim zdaniem ta się wlecze tak samo jak poprzednia ;) A najgorsze dopiero przede mną. Pamiętam, że ostatnie 2 miesiące były najcięższe. Póki co cieszę się jeszcze mobilnością, że mogę się swobodnie schylać i po wszystko sięgnąć ;) Za tydzień mam wizytę i może wreszcie poznam płeć. Rodzina przepowiada mi drugiego synka. Ja się staram na nic nie nastawiać, żeby potem nie było rozczarowań. Szukam zalet i synka, i córeczki :) Prezenty wszystkie mam, z niektórymi osobami poszłam na łatwiznę i po prostu zapytałam, co by chcieli. Krzysiowi kupiliśmy tylko parę drobiazgów, bo niedawno na urodziny dostał stos zabawek, którymi jeszcze się nie znudził. Jak Krzyś skończył roczek, to dałam do wydrukowania 200 zdjęć do albumu z jego pierwszego roku życia. Teraz wybrałam następne 200 zdjęć z drugiego roku. Empik mnie bardzo miło zaskoczył, bo dostałam do tych zdjęć album, taki porządny na 200 zdjęć właśnie, a przesyłka była za darmo. W ogóle nie musiałam ruszać się z domu, przesłałam wszystkie pliki przez internet. Teraz muszę tylko napisać z tyłu daty i powkładać do albumu. Rodzinka sobie chętnie obejrzy w święta, bo dziadkowie z tych co to nie lubią oglądać zdjęć na komputerze. Na święta nic nie robiłam, bo tradycyjnie jedziemy do jednych i drugich rodziców, a tam będzie już dość jedzenia. Zrobiłam tylko bigos, bo już dawno za mną chodzi. Tzn. jestem w trakcie robienia, bo jeszcze muszę parę razy go podgotować, żeby składniki przeszły smakiem. Już mi ślinka cieknie :) Chciałam zrobić pierniczki, które polecałyście, ale ostatecznie zrezygnowałam z powodu mojego piekarnika - jest na gaz, i tak piecze, że z przodu przypala, a z tyłu jest niedopieczone. Dodatkowo z temperaturą też jest coś nie tak, bo mięso które powinno być gotowe w godzinę, jest po tym czasie jeszcze niejadalne. Więc sobie odpuściłam, bo pewnie by mi nie wyszły te pierniczki. Szkoda. No i mój Krzyś ma klasyczny bunt dwulatka. Musiałam trochę o tym poczytać, bo nie wiedziałam, jak się zachować. Jak mu się coś nie podoba to płacze i krzyczy. I nie ma jak do niego dotrzeć. Zawsze dało mu się wytłumaczyć i nie robił scen, a teraz koniec świata. W zeszłym tygodniu codziennie wieczorem miałam bóle głowy po całym dniu z tym małym terrorystą. Potrafi zrobić histerię o to, że kąpie go tata a nie mama. Albo że nie chce zdjąć kurtki. Rzuca wtedy wszystkim, co popadnie i próbuje bić. Oj, nie będzie łatwo ... Pociesza mnie, że dzieci w tym wieku tak mają i nie jestem jedyna. Kessi - gratuluję sprzedaży i podziwiam za siły na tym etapie ciąży. Może wreszcie odpuść sobie trochę, bo jak tak dalej pójdzie, to urodzisz w biegu, może gdzieś w drodze na kolejny kiermasz ;) Fajnie, że interes zaczyna się kręcić. No i gratuluję chłopaczka! Mamuniu - za każdym razem jak czytam o tych Twoich oknach, że je znowu umyłaś, to jest mi coraz bardziej wstyd z moimi. Wstyd mi przyznać, kiedy były ostatnio myte. Chyba mam większą tolerancję brudu niż Ty ;) Uświadomiłam sobie, że Ty już rok szukasz pracy! Ciężkie mamy czasy teraz. Szkoda że z tą opieką się wtedy nie udało. Nie jest łatwo znaleźć dobrą nianię, a z dziadkami różnie bywa, sama też nie mogę na nich liczyć pod względem opieki. Cały czas trzymam za Ciebie kciuki! Izu - zdrówka dla Ciebie i dla Kubusia. Ale Ci zazdroszczę tego piwka! :P No i proszę. Myślałam, że nie mam nic do napisania, a tu takiego długiego posta stworzyłam.

dziekuje za zyczonka. Chlopaki sie kapia wlasnie, ja znowu goraczka gardlo mnie tak napier... ze szkoda gadac, do tego ucho a w domu burdel i jestem ze swietami w lesie:( Kubal dostal dzisiaj ciastoline i maszynke do lodow:) bardzo uradowany i lalke taka duza chlopczyka hehe i chiuchcie tomka ktora jezdzi na gwizdek :) mialam prasowac ale nie mam sily i nie chce mi sie swiat:( w ogole dola dostalam bo jak mam raz wolne razem to sraczka, Kuba chory ja chora:( maz sie tez zle czuje:(

🖐️ no i nie mamy wody:o pekla rura i nie sa pewni czy w ogole do jutra to naprawia, a w piatek wigilia a pon i wt tutaj tez jest wolne. jak nie naprawia jutro to swieta bez wody, no nie wyobrazam sobie. -4 a tutaj doslownie jak kleska zywiolowa, rury pekaja, jak oni to musza plytko klasc?? brak mi slow, juz takiego nerwa dzisiaj mialam. maz wlasnie pojechal do tesci kupic zapas mineralnej ale jak zmywac, myc sie? ehhh Asik- widac i ciesze sie, ze juz lepiej sie czujesz. przypomnialas mi z tymi fotkami ze mam zaczeta segregacje na te do wywolania, a wywoluje je i segreguje od narodzin Kubunka. to chyba nie tylko domena dziadkow ze chca na papierze zdjecia;) bo ja tez bardzlo lubie usiasc sobie i wlasnie albumy przegladac, co na papierze to na papierze a tak nie wiadomo czy cos z dyskiem czy plytka sie nic nie stanie po latach. ile dawalas za odbitke w empiku? moze tam sa wysle? Izu- wiem o jakim zestawie do lodow mowisz:) zarabisty jest. ale Was rozlozylo, dbajcie o siebie.

Gość Hollly_36
Hejka:) Chciałam złozyc zyczenia naszym dwulatkom kochanym:)Wczorajszej Natalce!!! ZDROWKA!!! Kubusiowi i Pascalowi:) oby wciąz nowych wrazen dostarczali rodzicom i zdrowia!!! Dzisiaj wróciłam ze szpitala...po termolezji...i...kurwa...boli ,nadal mnie boli:(:(:(:( juz wiecej pomysłów nie mam:(:( zostane juz do grobowej deski taka bolaca:( jeszcze niby mam odczekac pare dni,az sie sie pogoja te miejsca po wkłuciach,bo to jest tak jakbym była poparzona tam w dupsku:( i mam nadzieje,ze to mnie boli...Bo tyle cierpienia,mam nadzieje nie pójdzie psu w dupe....ale mam doła....:(:( Trzymajcie sie!!!:) Nie nadrobiłam ostatnich dni...

hejooo Gumi_aga - fajnie było was obejrzeć :) dawno nie dawałaś fotek. Anulka śliczna dziewczynka, tort rewelacja i ty też super wyglądasz :) Amorku :( o kurcze! oby szybko jednak tę awarie naprawili!! Izu ja poszłam za Mamunią ;) i też dodałam jedną fotkę co by ci było raźniej ;) fotka wakacyjna heheheh no i zdrówka wam życze!!! ja dzisiaj byłam na szkoleniu ze zmian w prawie podatkowym na 2011 rok :o baaardzo ciekawie było :o no i tak spędziłam cały dzień... potem do Plazy skoczyłam i kupiłam sobie sweterek na wigilie ;) i męzowi sweter zeby tez miał cos nowego do ubrania ;) bo zawsze narzeka, ze nie ma sie w co ubrac a jego szafa pęka w szwach! (gorzej jak baba :o ) no i mam prezent dla męża!!! oprócz tej kominiarki kupiłam dzis w Empiku uwaga uwaga... książkę!!! Jeremy'ego Clarksona wraz z filmem dvd - tak sobie pomyslałam, ze jest fanem top gear wiec moze moze jakims cudem ją przeczyta??? chocby w kiblu miał przez rok czytać :P no ale z filmu napewno sie ucieszy :) o samochodach oczywiscie :o jutro mam urlop :) w piatek odbieramy wolne za sobote 25-go. a przyszły tydzien jako ze nie mam urlopu a mój stosunek do pracy jest raczej seksualny (czyli ją pierdole hehe) to wezme L4 na Duśke (i tak czeka nas alergolog i latanie z tym zwiazane) wiec do pracy pójde 3 go stycznia :D juppi!!! jutro z Dusią skoczymy na ostatnie zakupy przedswiateczne Mamuniu do ciebie mam prosbe, wrzuc prosze jeszcze raz przepis na bigos pleaaase :) 🌼 zrobie pierwszy raz w życiu!!! :P musze natrzeć schab czosnkiem i zrobic zalewe, niech polezy całą noc i w piatek upieke :) no i jabłecznik zrobie i sałatke na wigilie (kazdy cos przynosi i mnie przypisali sałatke ;) ) generalnie od wczoraj jestem strasznie rozdrażniona i denerwuje sie o byle co. wczoraj Dunia mi powiedziała "mamusiu nie ksić" i strasznie głupio mi sie zrobło :( łojezusicku!!!! zapomniałabym!!! Pascal, Kubuś!!! 100 lat dla was chłopaki kochane :)!!! 🌼 🌼

Brrrrr, wcielo mi posta :-( Postaram sie raz jeszcze od nowa..... 100 lat w szczesciu i radosci dla Kubusia i niech szybciutko wraca do zdrowia ! Dziekuje slicznie za zyczenia dla Pascala. Prezent i kupnego torta (!) ( ciasto , ktore pieklam wczoraj Dzordz juz wczoraj ukroil i zniklo w mgnieniu oka ) dostal dopiero poznym popoludniem, bo tyle czasu trwalo az sie skompletowalismy :-( . Kuchnia jest zachwycony, no nie mam dziecka w domu ! Normalnie nie moge wyjsc z podziwu jak te dzieci nas podgladaja ! Jak robil ciasto, upiekl w piekarniku to pozniej nawet poszedl umyc w zlewie ( juz moim ) swoja brytwanke ! Poza tym moj maz dzisiaj z samego rana stwierdzil, ze nie tylko Pascalowi sie nalezy prezent ale tez mi za Pascala. Po chwili namyslu powiedzial, ze przy kazdych urodzinach naszych dzieci bede dostawala prezent ! Ciekawe na ile starczy mu....pamieci :-P A teraz juz sie koncentruje na Swietach. Wlasnie gotuje jarzyny i jutro z rana biore sie za krojenie. Moja szwagierka juz w drodze, dojedzie pewnie na 3-4 w nocy i bedzie ja trzeba odebrac z parkingu, bo nigdy nie umie do nas trafic. Jedzie bez szwagra ( swojego brata ) bo sa mocno skluceni. Ciekawa jestem w jakim przyjedzie humorze i czy sie nam udzieli.... Izu - takie wspolne chorowanie tez moze miec dobre strony, wejdzie wszyscy do lozka i zrobcie sobie milo. Kichaj na wszystko, nic sie nie stanie...wazne jest Wasze samopoczucie. Szybkiego powrotu do zdrowia Wam zycze . Amorku - ale cyrk z ta woda w sam raz na Swieta :-( No nie wierze, ze Was tak zostawia,na pewno jutro naprawia. Ciekawe czy maja beczkowozy ? Asik - dobrze poczytac jak inne dwulatki sie buntuja. Pozwala miec nadzieje, ze to prawa wieku a nie glupkowaty charakterek. Pascal jak mu sciagne kurtke ze zlosci od nowa ja sam zaklada by za chwile ja sciagnac samemu ! Mam troche spokoju, bo to zakladanie trwa tak dlugo, ze w tym czasie moge rozpakowac wszystkie zakupy. A, ze przy tym ryczy ? Puszczam glosniej radio.... Z utesknieniem czekam na kolejne jego urodziny ! :-P meaaa - Mamunia Ci na pewno jutro wkleji przepis, ale juz teraz Cie pociesze, ze bigosu nie da sie spieprzyc, zawsze wychodzi....:-P Ja nie mam przepisu, robie zawsze na oko. Ha, tez mam od dzisiaj nowy sweterek na Wigilie .-) Holly - nie zalamuj sie tak szybko, moze to za wczesnie by poczuc ulge ? Jakby sie dalo to bym wziela na siebie czesc Twojego bolu ! A jak Przemko z kupkami ?

🖐️ macham bo nie wiem juz co zrobic siedze i wyc mi sie chce ;( 😭 a maz mowi ze jemu sie smiac chce bo przeciez plakac nie bedzie :P Bylismy dzis na zakupach - udanych z reszta bo kupilismy sporo do domu dywany dziewczynkom lawe do salonu i takie tam no i jak wrocilismy to se okazalo ze rury nam zamarzly :( :( :( nie mamy wody na dwa dni przed swietami i nie zapowiada sie na ocieplenie :( ja juz wogole nie wyobrazam sobie teraz swiat mysia zmywania itd nawet kurna do kibla nie bedzie mozna se pojsc :( Jutro zadzwonie do agenta zeby kogos przyslal guwno mnie obchodzi co zrobi moga i caly ogrod przekopac i niech wsadza te pieprzone rury glebiej bo mroz ma byc nadal do polowy stycznia dzis bylo -13 pod wieczor juz :( Ide juz bo sie porycze i tyle bedzie

Hej No i z solenizantami mamy spokoj do 29.12:))jeszcze trojka nam została i z glowy;-)) Holly nie wiem jak Cie pocieszyc:((moja kolezanka jest po 1 z3 operacji kręgosłupa-robiła w szpitalu wojskowym w bydgoszczy i jak narazie jeszcze obolała,nie wiem jak u Ciebie,ale ona w pracy przedzwignęła sie dosc mocno i puscily jakies więzadla(wiązadla??)-nie znam sie na tym,teraz jest juz prawie rok na l4i konca nie widac,prawdopodonie pojdzie na rente,bo jakikolwiek wysilek fizyczny moze zrobic z niej kalekę:((kurcze... Pia piekne słowa od męża-wiesz..szczesciara z Cibie:))możesz mu to to powtórzyc:-P No i gratluje kucharza w domu:))Pascal jest wspanialy!!! Amorku mam nadzieje,ze naprawia awarie:((jej... Mea Ty na koniec;-)) Ja pisalam kiedys przepis na bigos ze slodkiej kapusty: Kapuste pokroic i wzrucic do garnka z gotująca sie nieiwelka ilościa wody,dusic pod przykryciem,po 10 min,dodac starta na grubym oczku marchew+podsmazona kiełbase(najlepiej podwędzana),przyprawy:koperek-duzo!!!,wegeta,pieprz,ja jeszcze mam zielona maggi,mozna lisc laurowy+ziele ang(ja nie prze[adam),zaprawic koncentratem i juz,mozna dodac suszone grzybki:))smacznego Ja jakos psca nie moglam,juz po kawie,zaraz wstawiam na gołabki+warzywa na salatke,wieczorem sernik,jutro rano mieso+tort. Dzis moja Wikusia ma imieniny,ale dostanie słodkosci,bo jutro gwiazdka:))Pan od roweru napisal,ze wysłał,podal nr nadania i sprawdzalam w ups-rower ma status "w drodze"-oby do jutra dotarl.Męża ksiązki tez nie dotarły,moze dzis?ehhh Mamie kupilam w koncu krem do cery naczynkowej(porządny),bo ona ma takie zawsze krwinki popekane+mleczko do demakijazu,dla bratanicy bluzeczke+skarpetki+maskotke,to samo dla corki chrzestnego Zosi. No i jak narazie mała ma byc z bratem na wigilii z nami-zobaczymy...

ooo cóż to za cisza..... Spóźnione życzonka dla Pascala i Kubusia niech żyją zdrowo :-) A Wam kochane spokojnych radosnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia :-) Holly niech Ci w końcu przestaną dokuczac te plecki :-)

Hejka...... mamuniu - skoro powiadasz, ze zadnych jubilatow dzisiaj nie mamy to przekaz najlepsze zyczenia imieninowe dla Wiki :-P . Kurcze, i niech ten rower w koncu dojdzie, bo zaczyna mi byc zal dziewczyny :-( Kochane, nie wiem czy znajde pozniej czas, wiec wklejam juz teraz wiersz Ks. Twardowskiego, jeden z moich ulubionych : Pomódlmy się w Noc Betlejemską,w Noc Szczęśliwego Rozwiązania, by wszystko się nam rozplątało, węzły, konflikty, powikłania. Oby się wszystkie trudne sprawy porozkręcały jak supełki, własne ambicje i urazy zaczęły śmieszyć jak kukiełki. Oby w nas paskudne jędze pozamieniały się w owieczki, a w oczach mądre łzy stanęły jak na choince barwne świeczki Niech anioł podrze każdy dramat aż do rozdziału ostatniego, i niech nastraszy każdy smutek, tak jak goryla niemądrego. Aby się wszystko uprościło było zwyczajne - proste sobie - by szpak pstrokaty, zagrypiony, fikał koziołki nam na grobie. Aby wątpiący się rozpłakał na cud czekając w swej kolejce, a Matka Boska - cichych, ufnych - na zawsze wzięła w swoje ręce. Zycze Wam pieknych Swiat z dziecmi, z Dzordzami i z najblizszymi. Nie wazne czy woda zamarznieta w rurach, czy karp przesolony a bigos za kwasny....Niech magia Swiat wszystkich zjedna, niech w domach bedzie Wam jak w niebie. To juz nasze trzecie Boze Narodzenie ! Dziekuje Wam za to, ze tu ciagle jeszcze trwamy i jestesmy dla siebie :-)

Świąt radosnych, przeżyć wzniosłych, w zdrowiu, szczęściu i miłości. Niech Święta radością wypełnią Wasz dom A Nowy Rok blasku doda Waszym dniom. .**.**..**.**. ___________< o > _____________/ _________o* o.@*o. ________.' '*Q o *o@ ________( () o*o* @ o'. _______.-' o *0_Q.-'-;*o) _______.' 0 Q @0@ ()* -. ______* @ o*o @. Q * o ) _____o-...-@""-Q '-@'0*. _____.' @ Q * 0*Q. @-.) _____*.' o . @* '-@oQ.*-oQ. ____* @ * ._()__0*Q.-' @ ()* ____(o () * o* Q'._@_Q o ()*.'. ___o'-.-' @--._ @* Q *.@-* * -. ___.-' @ _Q_.-''-. @ ()-*@.oQ __.' @* o ..-' * o *.@ * 0 *@oQ) o*' _* 0.-@-._Q * 0 * . Q _.@-.*_0_.' _'._@ * o () '-._@__0__@_.-'Q o . '-.* _;--@' 0Q * Q o *@ * 0 o @ *'-*.o _.o-' * '._@__* .Q. @- . 0 () Q @

To właśnie tego wieczoru, gdy mróz lśni, jak gwiazda na dworze, przy stołach są miejsca dla obcych, bo nikt być samotny nie może. To właśnie tego wieczoru, gdy wiatr zimny śniegiem dmucha, w serca złamane i smutne po cichu wstępuje otucha. To właśnie tego wieczoru zło ze wstydu umiera, widząc, jak silna i piękna jest Miłość, gdy pięści rozwiera. To właśnie tego wieczoru, od bardzo wielu wieków, pod dachem tkliwej kolędy Bóg rodzi się w człowieku. Kochane moje skarby zycze Wam spokojnych,zdrowych ,radosnych i pełnych miłości Świąt Bożego Narodzenia❤️ P.S.Wspaniale jest byc z Wami!! P.S.2 nie zrobilam ani jednej literówki!!!:-D

🖐️ Spokoju i radości, tylko miłych gości! Smacznej Wigilii i całusów moc - w tę najpiękniejszą w roku noc! Szczęścia kilogramów, ze śniegu bałwanów! Życzliwych ludzi wokół, żadnej łezki w oku, Przyjaciół jakich mało. Przez życie idźcie śmiało! Niech miłość bez ustanku Was dotyka. A w Nowym roku szczęście spotyka! Dziekuje Wam kochane, ze jestescie:D

Zaczynam od życzeń dla solenizantów!!! Zdrówka, mnóstwa energii oraz niekończących się zwariowanych pomysłów, co by rodzicom się nie nudziło;) Usiadłam dopiero po tym, jak o 6:30 wstałam z łóżka. Gruntowne sprzątanie, mycie okien, pranie pranie pranie, do tego wciąż sikająca w majty Lenka (nie wiem o co chodzi, ale poza domem nie popuści ani kropelki, a w domu leje twardo w gacie). Ale w efekcie, w domu pachnie świeżością i sernikiem (mąż opiekł):) Kusicie galerią, a mój net tak muli:( Holly >> nie wiem co napisać, żeby Ci choć odrobinę ulżyć. Kompletnie nie znam się na takich bólach, ale wiem, że jest coś takiego jak poradnia leczenia bólu - może tam by Ci pomogli? Kessi >> Twój post brzmi ... lodowato:o Życzę Ci kochana, aby jednak woda do Was dotarła i żebyś w Święta cieszyła sie jedynie rodziną i brzuszkiem:) Izu >> ostatnie Leny przeziębienie tak ją męczyło, że też wymiotowała. Non stop odciągaliśmy jej glutki z nosa i nacieraliśmy maścią rozgrzewającą - obyło sie bez antybiotyków. Zdrówka dla Kubusia:) A ja nie mam ochoty iść jutro na Wigilię ani do rodziców ani do teściów. Mam nadzieję, że za rok starczy mi siły na to, żeby posłuchać męża i zrobić jednak Wigilię we trójkę.

hejka :) jeju jak tu się pięknie światecznie zrobiło :) Pia - twój mąż spisał sie na medal :) bardzo mi sie podoba jego pomysl. no i ciesze sie z twojego sweterka równie mocno jak ze swojego :D Mamuniu - dziekuje ci dobra kobieto! rano przed zakupami zajrzałam tylko po przepis ;) i zrobiłam :) bez koperku coprawda i dodałam boczuś ale wyszedł palce lizać!!! :) dzieki!!! jutro mam troche do roboty - upiec schab, jabłecznik, zrobic sałatke - wiec pewnie nie bede miec dla was czasu (a jeszcze chce do decathlona po buty kupic bo nie moge wyskoczyć na stok w szpilkach :o ) wiec juz teraz wam życze ;) Dużo szczęścia, eee... to banalne ;) Dużo seksu, aaa... to normalne :P Dużo kasy, yyy... nie wiem skąd :o Oj, po prostu wesołych świąt! :D :D nie jedzcie za dużo! aaa co tam! jedzcie ile sił w wątrobie :D paa

A gdybym jutro już tu nie zajrzała to: Życzę Wam kochane Wigilii szczęśliwej, wyjątkowe, takiej, którą będziecie wspominać po latach. Życzę Wam miłości i wyrozumiałości. Życzę również cierpliwości, zdrowia i łatwości radzenia sobie z problemami. Życzę Wam kochane spełnienia noworocznych postanowień i marzeń:D

Hejka:) Właśnie skonczyłam pakowac prezenty i wybieram sie w koncu spac:) Dziekuje za słowa otuchy:) Kochane jestescie:) Kimizi:) własnie byłam na termolezji z poradni leczenia bólu:( .... Czekam jeszcze na wyniki czy nie mam boreliozy,bo juz jednego wirusa mam:(:( Gdzies mi wszczepili żóltaczkę:(:(,na szczescie ,wyniki mam dobre USG i ASPAT i ALAT ,to to jest pocieszajace,zrobiłam wyniki wszystkim w domu na szczescie chłopy zdrowe tylko ja taka do niczego:(:( Zycze Wam kochane wszystkiego najlepszego,zdrowych,wesołych i rodzinnych Świąt i chwili odpoczynku:):) Pia:) Przemko nadal sie meczy z kupami,ale po tych mini lewatywach od Ciebie szybciutko idzie...ale i tak bardzo placze i juz sie bardzo boi robic,mam wrazenie,ze wsztrzymuje ze wszystkich sił,zeby tej kupy nie zrobic...31.stycznia kłade sie z nim i Bartkiem do szpitala,niech ich przebadaja:) Sorki,ze nie odpisuje,ale juz nie mam siły... Kessi,Amorku....ale pech:( oby rury odpusciły...

Hej Dziekuje za zyczenia🌼 Meaaaa ratuuuj!!czy nasączałas czyms biszkopt przed nałożeniem kremu?? Super,ze "beegees" wyszedł:)) a moze ktoras z Was mi odpowie?bo chyba bedzie za suche ciasto??nie wiem...taki ze mnie piekarz:-P Wstalam rano z bolem glowy,oczy pieką,bo Zosia o 4 wyła jak szalona,zmieniłam jej pampersa,połozyłam do nas(wymiękłam:-P) I dopiero ok 7 zasnęłam na chwilke.Mała dopiero wstała i zjadla kaszke,wiec jej chyba dzis nie położe,choc pewnie noc bedzie do kitu-ehhh Prezenty nie dotarly-zaraz wystawiam negatywa za ksiązki dla Dzordża,na rower jest jeszcze szansa...do kitu z tym wszytskim-najchetniej to bym pojechala do jakiejs lesniczowki,zabrala 10 ksiązek,butelke wina i troche jedzenia.Bez komorki,bez tv itp marzenia😭

hejka.... sliczne zyczenia piszecie ! Dziekuje pieknie. Mamy w domu lokatora, ma osobne wejscie ale slysze, ze jest w domu. Mial jechac do rodziny na Swieta a na pewno zostal bo tu sie gdziekolwiek ruszyc to mistrzostwo swiata. Nawet pociagi przestaly kursowac a na drogach jest szklanka. Nie wiem czy go zaprosic na Wigilie ? Glupio mi z mysla, ze bedzie sam siedzial a z drugiej strony prawie sie nie znamy i jeszcze jest moja szwagierka, wiec nie wiadomo po jakiemu mowic, zeby wszystkim dogodzic. Ewcia - mam nadzieje, ze Twoja rodzina zdarzyla dojechac szczesliwie zanim gololedz zmrozila Autobahne Mamuniu - upieklam w zyciu dwa torty i trzymalam sie scisle przepisu, wiec nie umie improwizowac :-( Ale czesto czytalam, ze jesli jest w przepisie " nasaczyc alkoholem " a maja jesc torta dzieci, to mozna w zamian uzyc np. soku z czeresni. Napisz mezowi ladny wiersz jak to go kochasz i bedzie sie cieszyl....:-) Moj maz wlasnie od rana cos dla mnie tworzy domowym sposobem, bo tez zostal bez prezentu dla mnie :-)))) No ale z Wiki to juz przegiecie :-((( Holly - skoro w trojke sie kladziecie to koniecznie wezcie Dzordza za opiekuna z soba .... Ogromnie mocno Cie sciskam !

Mamunia >> ja zawsze nasączam biszkopt, według mnie jest wtedy lepszy. Zrób 3/4 kubka mocnej czarnej herbaty (możesz do tego dodać sok z pomarańczy, ale niekoniecznie) i nasącz. Smacznego;) Co do leśniczówki to łączę się z Tobą:o U mnie kosa z mężem:(

ufffffff tort zrobiony-nasączyłam herbata własnie,krem czekoladowy+smietankowy+na wierzch bita smietana,mandarynki,winogrona i kolorowa posypka i..stoi!!!wow!!moj pierwszy tort!!! Pia znam Ciebie na tyle,ze wiem jedno:nie wytrzymasz i zaprosisz lokatora.Twoje serce nie pozwoli zrobic inaczej❤️ ROWER JEST!!!!!!!!!MAGIA ŚWIĄT!!!!!:-D Kimizi schowajcie kose głeboko-nic dzis nie moze byc źle:)) Mala spi,ja mam porobione wszystko,podlogi pomyte itp,tak wiec zaraz bede szykowac nam ubrania,moze zdążę paznokcie maznąć?? Teraz to juz naprawde WESOŁYCH!!!!

To ja macham jeszcze swiatecznie:) Troszke nam lepiej, Kubal spal dzisiaj ladnie cala nocke. Ja na antybiotykach ale juz tez troszke sie lepiej czuje, chociaz mam wrazenie ze po wczorajszym maratonie od 6 do 22 sprzatania i gotowania zaraz sie rozsypie na kawalki:p boli mnie doslownie kazda najdrobniejsza kosteczka zwlaszcza w plecach:p Mamuniu ciesze sie ze rower doszedl:) No i gratulacje piewszego tortu... ja jutro bede dekorowac dzisiaj zrobilam tylko biszkopt ale mi chyba nie wyszedl:( zobaczymy jutro:/ Kurcze jeszcze Kubulka prezent nie spakowany, mialam mu nic nie kupowac ale dostanie ta gre elefun:) mam nadzieje, ze mu sie spodoba:) Kubal spi, maz tez, ja pomalowalam paznokci:p(Mamuniu heh) i ide pakowac prezent:) Glodna jestem a wigilia dopiero po 17:P WESOLYCH SWIAT 🌼

ho ho ho... mam nadzieje, ze u wszystkich swiacznie, rodzinnie, cieplo i ze kazdy zdazyl na czas. Moja rodzinka przyjechala wczoraj. Nomalnie, trase pokonuje sie w 4-5 godzin, a oni jechali 13. masakra. z auta sie wysiasc nie dalo, taka szklanka. ale dojechali i to najwazniejsze. Eryk szczesliwy, ze dziadkowie sa, zamiast do nas do lozka to rano przechodzi budzic dziadkow :) Jeszcze raz wszystkim spokojnych i odzinnych swiat.

WItam No to ja przelame swiateczna cisze:) Ja tak po Swietach? Ile kg. do przodu? :) U nas fajnie.Wigilia 2 razy.Najpierw u nas w domu a potem pojechalismy do Dzordza babci z rodzina.W sobote wyprawilismy Natalce urodziny w domu.Kilka razy dmuchala swieczke na torcie tak jej sie spodobalo:) bardzo byla szczesliwa.My wczoraj poszlismy na wodeczke jak planowalam:) kolezanka miala urodziny to wyladowalismy w knajpce na tych urodzinach.Fajnie bylo i o 3-00 wrocilismy.Dzis troche zmasakrowani jestesmy.Zabukowalismy bal Sylwestrowy nareszcie.Sukienka zakupiona.

Natalce wczoraj wrocil lekki katarek.Podaje jej nurofen rano i wieczorem przed spaniem. Pojadlam pysznosci przez te Swieta loooo.Tylko troche krotkie takie te Swieta bo akurat w weekend wypadaly.No i jutro normalny dzien. W tv pokazuja ze wszedzie mega Sale:) korci mnie gdzies jechac ale cos mocy brak i zimno sie zrobilo.Zeby mi nie bylo smutno to sobie cos z netu z Sale zamowilam:)

Kessi,Izu i AMorku mam nadzieje ze zima na wyspach zlagodniala i ze nie macie problemow z woda. PIa jak wigilia sie udala.Goscie dopisali? Miska pewnie Wy u taty na wigili. Meaa wrocilas juz od rodzinki? Ewcia Erys pewnie szczesliwy jak ma teraz dziadko przy sobie. Holly oby Ci te zabiegi wreszcie pomogly zwalczyc ten bol.