Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lola

PRAGNĘ DZIECKA-starające się i te przed staraniami.2010

Polecane posty

Dzięki morella za namiary na strony www! lola---> Hmm, no na pewno zanieczyszczenia nie pomagają, no ale jakoś nie wydaje się, ze w tym jest sedno problemów z zajściem. Owszem kiedyś może i nie było takich problemów z zajściem w ciąże, ale jak ktoś miał problemy i to duże, to raczej dzieci nie miał, a teraz wiele par sie leczy i w końcu mają dzieci :)

Poza tym ja jestem zdania, że problem się sztucznie rozdmuchuje, kiedyś po prostu się o tym nie mówiło, albo mówiło się mało....tzn. chodzi mi o trudności z zajściem w ciąże. Zresztą, jak ktoś decyduje się na pierwsze dziecko dopiero w wieku ok. 35 lat, no to nic dziwnego, że może mieć problemy, taka prawda...

Morella - widzę, że termin @ mamy zbliżony :) będziemy razem czekały :) a mnie się wydaje, że teraz jednak jest ciężej zajść i to nawet nie chodzi o to , czy problem był kiedyś rozdmuchiwany czy nie ale ogólnie chyba coś się pogorszyło może to też ta żywność faszerowana hormonami ? wiecie, ile taki jeden kurczak może zawierać hormonów ? a my to potem jemy, przenika to do naszych organizmów i powoduje różne zaburzenia albo np PCO - co druga moja koleżanka cierpi na policystyczne jajniki a kiedyś na palcach jednej ręki można by policzyć takie osoby także coś jednak jest w tym

Wiesz ja mam w tej kwestii wątpliwości. Jakby mi ktoś przedstawił statystyki wiarygodne z jakiejś kliniki niepłodności ile było kobiet mających problemy z zajściem powiedzmy w latach 70, 80 i teraz, to dopiero bym uwierzyła....Nie to że jestem jakiś wielkich niedowiarkiem, ale ja po prostu wiem, że często ogólnie sformułowane stwierdzenia kryją w sobie sprzeczności...Bo np. kiedyś żyło się inaczej i nie wiem, czy to można porównywać, że wtedy to tyle mniej, czy więcej miało takie problemy...znaki czasu...Owszem bardzo możliwe, że teraz więcej kobiet ma z tym problemy, ale czy aż tak dużo więcej, to pewne nie jest... Zresztą sally Ty dopiero zaczęłaś się starać, więc nie rozważaj czarnych scenariuszy :). No i chyba z deczka przesadzasz, że co druga Twoja koleżanka ma policystyczne jajniki, to niemożliwe ;). Z moich znajomych, to na naszej klasie :D widzę, ze dużo się rodzi dzieci ostatnio, więc bez przesady, to nie jest problem społeczny :)

w sumie chyba się jednak z Tobą zgadzam co do tej niepłodności :) bo chyba aż tak źle nie może być skoro tyle koleżanek naokoło zaciążonych :) będzie dobrze ! musi być !! :) a co do dwóch kresek na teście - mi się pewnie będą trzęsły łapy jak będę go robić i potem jak dwie kreski zobaczę i potem dopóki brzuch mi nie urośnie to nie uwierzę :)

Ja też chyba nie uwierzę tak od razu temu testowi ;), ale pewnie organizm szybko da nam znać, że coś się zmieniło :). W moim przypadku, to brak okresu będzie bardzo znaczący, bo ja go zawsze mam o czasie...

no czyli Ty będziesz miala jak moja bratowa :) ona ZAWSZE miała okres co 28 dni, tak jak Ty i nawet jak do USA poleciała i zmieniła klimat to też dostała @ po 28 dniach nigdy nie miała ani jednego dnia spóźnienia :) i zaskoczyła za I razem, także masz szanse :) i jak spóźnił się jej @ jeden dzień to ona już wiedziała że jest w ciąży :) a ja mogę mieć nawet do 4 dni różnicy więc będę musiała spokojnie czekać

Ja masz tylko do 4 dni różnicy, to też masz regularne i też jest bardzo dobrze :). Ja w Afryce miałam też o czasie i po powrocie po 28 dniach, jak szwajcarski zegarek :D. Tylko wiesz ja jestem mocno nastawiona, że nie powinno być problemów, bo skoro mam wzorcowe cykle, a to przecież nie tylko od tego zależy, no ale wszystko się okaże :)

W sumie to od zawsze mam dość regularne 27-31 dni, teraz 28 dniowe, jakiś czas temu 29 dniowe...Aż się na początku wściekałam ;), że od pierwszego okresu mam go co miesiąc, no ale teraz to wiadomo ciesze się :).

wiesz na pewno masz dużooooooo lepiej niż babeczki, które mają raz co 28 dni, potem np 34 dni, potem 45 dni a potem znowu 28 :O bo to już może świadczyć o tym, że coś jest nie tak więc chociaż ten problem możemy wykluczyć bo chociaż regularne mamy :D :D

Ja zawsze miałam cykle 28 dni i jak na złość teraz jak się staramy cykle wyszły mi 26 dni. Nawet nie zdążyłam zrobić testu tak mnie @ zaskoczyła, a chciałam zrobić dzień wcześniej czyli 27dc :( Więc przed ostatnią @ stwierdziłam, że zrobie test w 25dc no ale niestety nic i cykl wyszedł mi 29 dni. Nawet w tak niewielkich różnicach owulacja może się przesynąć i może być problem z trafieniem.

a w ogóle to się pożarłam strasznie z małżem i całe szczęście , że się zabrał i pojechał na halę grać jakiś turniej bo bym go zatłukła chyba :classic_cool: :D

Morella --> a po co tak wcześnie testujesz ? najlepiej robić albo w dniu spodziewanej @ albo dzień po , bo wcześniej to trochę niebardzo jest sens chyba :)

no lecą, lecą ale jak ja miałam 21, 22 to ani nie pomyślałam o ciąży :) po prostu więcej czasu potrzebowałam żeby do tego dorosnąć :)

no jak się uda to w tym roku :) a Ty na poczatku 2011 :) ale drugie dziecko jakby co to ja pewnie za 2 lata, nie wcześniej :) a najpierw to się postarajmy o jedno :)

Gość starająca się dwa miesiące
Też radzę najpierw postarać się o jedno ;). No mi jak pójdzie szybko ;), to pewnie luty, marzec 2011 ;).

Gość starania się dwa miesiące
Oszaleję z tym nickiem, za długo jest i się mylę ;).

zmień sobie na jakiś krótki bo faktycznie się mylisz sama :D :P :D :D :D :D :D :D kurcze jak jutro wrócę z pracy po 15 to pewnie z 10 stron będę miała do nadrobienia a niestety nie mam w pracy neta :O

Spoko ja jutro dopiero też wieczorem będę mogła pisać ;). Przypomniałam sobie jak to moja koleżanka z lo swego czasu jak się z nią widziałam pod koniec lipca, mówiła że o dziecku jeszcze nie myślą, a w czerwcu następnego roku urodziła ;), chyba szybko się im zmieniło i udało się też szybko :)

no a może przypadkiem zaciążyli :) wiesz najlepiej jak się właśnie nie myśli, albo myśli że nie chce to wtedy natura bywa tak "złośliwa" że wystarczy jeden jedyny strzał :D a jak się już chce i się strzela co 2 dni przez cały miesiąc to nic nie chce wyjść :D oj to super, że dopiero wieczorkiem wejdziesz bo przynajmniej z Tobą nie stracę "kontaktu" :D :D ale cieplutko na polku ;) otworzylam okno w sypialni i siedzę w bluzce z krótkim rękawkiem :)

Ano cieplutko :), ja niedawno zamknęłam okno ;). Aż się chce zacząć próbować cieplej się zrobiło, no ale muszę odczekać, nie ma żartów... A nie wiem, jak to dokładnie z nimi było, ale synka mają cudownego :).