Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tralalalabla

Ile w chwili obecnej sie czeka na mieszeszkanie UK

Polecane posty

Gość Arabowa baba
ja cie rozumiem co przechodzisz bo tez mieszkalam w kilkoro chlopa na poczatku i wrednymi babskami plotkarami,ale mieszk. w councilu odbilo mi takie pietno na psychice ze 100 x wolalaym juz tamto, takze jak mowia "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma " obys dostala lepszy flat niz ja bo na takim,a wytrzymalam pol roku z ciezka depresja,ktora wyleczylam natychmiast po wyprowadzeniu sie od tego bandziorstwa. mialam dosyc sasiadow awanturujacych sie i bijacych po nocach, alkoholizm wrzaski awantury,trzaskanie drzwiami, balam sie z domu wyjsc! Dlatego chcialam cie przestrzec! Bo napisalas,ze blogoslawienstwem byloby miesk.nawet w najgorszej dzielnicy! Teraz piszesz ze w tych lepszych,ze do tamtych bys sie nigdy nie wprowadzula! Wiec gdzie tu sens,i kiedy piszesz prawde??

ale wy dziwni jestescie/!! co z tego , ze ktos ubiega sie o mieszkanie z councilu?? wiekszosc ludzi mieszkajacych w uk tak robi bo takie sa prawa, jak ktos ma kase to proste, ze lepiej kupic dom gdzie chcesz i placic, pozatym u mnie w miescie mieszkania councilowskie sa ladne, ale do remontu, bo to normalka. Nowe tez mozna dostac... a co do dzielnicy sam wybierasz... a myslicie ze wynajmujac dom to wiecie co bedzie potem... nie raz jest tak, ze sasiedzi daja popalic bo sa rasistami.... to chyba jest zazdrosc jesli ktos ci gada, ze robisz zle starajac sie o mieszkanie a pozatym nie wszedzie jest patologia :/

Gość Arabowa baba
I jeszcze ostatnie zdanie na koniec: obys z tego "blogoslawienstwa" nie wyszla tak jak ja, lepiej patrz i uwazaj gdzie zaczynasz wic swoje gnaizdko bo mozesz za to czasem przeplacic czyms bezcennym.PA

Gość Arabowa baba
tralalala ty jestes chora na umysle ale coz sie spodziewac,ludzie takiego pokroju myslowego wszedzie wesza zazdrosc..... :-O Zazdroszcze mieszkania z councilu hahahaha choc takie opuscilam i mieszkam w ludzkich warunkach bo jestem czlowiek nie plebs. I nie chce mi sie sluchac nocnych awantur zapijaczonych beneficiarzy bo rano wstaje do pracy a policja tak nie przyjezdza zawsze. Boshe co za myslenie. :-O Zegnam.

Gość a co cie to____________
''Kiedy piszesz prawde''== prawde pisze caly czas, nie mam po co sciemniac. Tak jak napisalam w poprzednim poscie, popelnilam skrot myslowy (moja wina, ale skad mialam wiedziec, ze sie taka ''wojna'' wywiaze). Robiac co tydzien ''bidy'' na mieszkanie, biore pod uwage wiekszosc dzielnic mojego miasta. Jedne sa, wiadomo, lepsze, inne gorsze. Sa tez takie totalnie patologiczne, ale te zawsze omijam. Natomiast z pocalowaniem w reke zamieszkalabym nawet w najgorszej dzielnicy z tej mojej ''puli''.

Arabowa babo hehe, po co sie udzielasz skoro wszystko ci przeszkadza... to moze juz bedzie lepiej jak nikt nigdy o zadne mieszkanie sie niech nie stara i spada do pl... bo tam tak super i mieszkania daja w super dczielnicach na lewo i prawo... po co ty do anglii przyjechalas?????????????? ja wole mieszkanie z councilu i mieszkac spokojnie z rodzinka bez obcych a nie w jednym pokoiku z 2ka dzieci... heh.... nawet jesli dostaniesz mieszkanie to po roku mozesz sie przeprowadzic jesli cos jest nie tak z sasiadami itp, a jak ok to wykupujesz i na stare lata dzieci beda mialy .... albo sprzedasz i kupisz lepsze :P ARABOWA BABOOOO nie wypowiadaj sie juz bo to zalosne

Gość poprawka bedzie........
[zgłoś do usunięcia] tralalalabla Arabowa babo hehe, po co sie udzielasz skoro wszystko ci przeszkadza... to moze juz bedzie lepiej jak nikt nigdy o zadne mieszkanie sie niech nie stara i spada do pl... bo tam tak super i mieszkania daja w super dczielnicach na lewo i prawo... po co ty do anglii przyjechalas?????????????? Pewnie nie przyjechala po benefity i po councilowskie mieszkania :D:D:D:D:D Popieram ja!!! Mam dzieci i wlasnie dlatego (!!!!!!) nie chce zadnego councilowskiego domu ani mieszkania. Bo chce aby moje dzieci mieszkaly w przyzwoitej dzielnicy i w przyzwoitych warunkach. Ale jasne, tlumaczcie sobie ze council da wam ladne, nowe mieszkanie w dobrej dzielnicy :D W dobrych dzielnicach w moim miescie w ogole nie ma councilowskich mieszkan bo chodzi o trzymanie pewnego poziomu :D

U mnie w dobrych dzielnicach (a wlasciwie w tych najlepszych) tez nie ma counclilowskich mieszkan dla rodzin z dziecmi. Niestety to wlasnie wsrod nich rodza sie patologie (albo odwrotnie- to patologie zwykle rodza wiele dzieci). Sa natomiast dostepne w swietnych dzielnicach mieszkania dla osob starszych, dla singli, oraz dla takich jak my- czyli bezdzietnych. I wlasnie o takie sie staramy. Stanowczo sie nie zgadzam, ze tam gdzie mieszkania councilowskie, tam w 100% przypadkow musi byc koniecznie patologia. W wiekszosci- moze tak, ale na pewno nie wszedzie.

Gość jussaa
a co cie to nie tłumacz się, dobrze robisz że studiujesz i myślisz o przyszłości. Ja też myślę żeby zacząć studia w przyszłym roku (jedne już skończyłam w Pl ale jak powiedziałaś mogę sobie nimi d... podetrzeć:/) boję się tylko że będę miała problemy z tymi esejami mimo że w mowie na co dzień nie mam problemów. Mogę spytać w jakim mieście mieszkasz? ja też mieszkam w dosyć drogim i posh miasteczku i z tego co sie orientuję jak obydwoje z mężem pracujemy i nie mamy dzieci nie mamy raczej szans na mieszkanie (a przydałoby się na okres studiów). Poważnie tak ciężko u ciebie znaleźć pracę na full time? szczególnie dla faceta?

Gość poprawka bedzie........
No widzisz a u mnie w miescie w dobrych dzielnicach mieskaja rodziny z dziecmi ale nie patologia bo ich nie stac, mieszkaja single ale nie patologia bo ich nie stac i mieszkaja malzenstwa bezdzietne rowniez nie patologiczne bo ich nie stac :D Rozumiesz? drowy, wyksztalcony czlowiek radzi sobie sam - kupuje dom lub ewentualnie wynajmuje a councilowska bieda gniezdzi sie w jednym miejscu (ulatwiajac prace policji chociazby :D ) nie chcialabym aby obok mnie mieszkal nieudacznik, ktory nie potrafi zarobic na wlasne lokum.

Gość jussaa
i gdzie sie zgłosić aby sie tego dowiedzieć?

Jussaa, dzieki za slowa otuchy:) Ja mieszkam w Edynburgu, a ty? Studia same w sobie sa lekkie, ale z tymi esejami to masz racje, wlasnie sie nad jednym mecze i cos o tym wiem:( Ale da sie przezyc. Natomiast jesli chodzi o prace, to jest ciezko, moj maz juz od jakiegos czasu nie moze znalezc stalej i dorabia fuchami albo 1-dniowymi zleceniami z agencji pracy:( Ofert powaznych nie ma (zajrzyj chociazby na gumtree), a jak sa, to ''rozchwytywane'' w ciagu doslownie godzin. Z tego co wiem, troche lepiej jest np. w Glasgow, ale studia trzymaja mnie tutaj, wiec na razie sie nie przeprowadzimy.

Poprawka, masz racje we wszystkim co piszesz, i nie wiem, po co to piszesz do mnie, skoro sie z tym przeciez zgadzam, wiec gdzie tu dyskusja? ''drowy, wyksztalcony czlowiek radzi sobie sam - kupuje dom lub ewentualnie wynajmuje''- dokladnie, dlatego chce sie za wszelka cene wyksztalcic, zeby moc sobie wlasnie na to pozwolic. ''u mnie w miescie w dobrych dzielnicach mieskaja rodziny z dziecmi ale nie patologia bo ich nie stac, mieszkaja single ale nie patologia bo ich nie stac i mieszkaja malzenstwa bezdzietne rowniez nie patologiczne bo ich nie stac''- czyli tak jak wszedzie, co w tym dziwnego? U mnie tez patologia gniezdzi sie w najgorszych dzielnicach, a ''normalni'', jak ich stac, kupuja wlasne mieszkania, a jak ich nie stac, staraja sie o te councilowskie, tyle ze w normalnym miejscu. Council niebezpodstawnie zaklada, ze osoby starsze, single, i bezdzietne malzenstwa sa o wiele mniej patogenne niz wielodzietni.

Gość jussaa
Edynburg! kocham to miasto (właśnie tam się zaręczyłam:)) ja mieszkam w Harrogate (Yorkshire). Myślałam o studiach w Yorku,wtedy chyba musielibyśmy się tam przeprowadzić,ale York podoba mi się również, więcej młodych ludzi.Harrogate jest oazą dla lubiących spokój. U nas też jest krucho z pracą, to nie to co kiedyś jak wracało się z jobcentre z grubym plikiem ofert w ręku. Myślałam żeby studiować pielęgniarstwo, tylko boję się że nie dam rady:( a w Pl skończyłam administrację:D

Gość Arabowa baba
tralala cos tam, " po co sie udzielasz Skoro ci wszystko przeszkadza" nie wiem jak mam to rozumiec, ze tobie takie zachowanie patologiczne nie przeszkadza?? ?????????????????????????????????????????? No bo mi jako czlowiekowi TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jesli nie, to rzeczywiscie zaluje ze sie odezwalam bo oznaczaloby to,ze ejstes po prostu jednym z tych patologicznych plebsow, boshe, z kim ja pisze... :-O ciekawe ze jeszcz pisac umiesz... :-O JESTES ANTYSOCJALNA!!!!!!!!! A do uk nie po benefity przyjechalam ani po mieszkanie, tylko po lepszy start, zarobek, ale teraz widac po co ty przyjechalas: PO MIESZKANIE BO TU ŁATWO :-O :-O nie mam szacunku do takich ludzi jak ty!! Awanturowanie sie ci nie przeszkadza, bo pewnie jestes z takiej rodziny i do takich samych miejsc sie tylko nadajesz! Smiac mi sie chce z tych twoich wypocin. Przyszla i chce nakrasc ile wlezie bo "jej sie nalezy" nastepna beneficiara z polski! nie dziwie sie,ze maja polakow dosc i ukracaja ten system promujacy menelów! Aby menely z Polski im jeszcze na leb sie nie pchaly!

Gość jussaa
arabowa weź głęboki oddech bo zaraz ci żyłka pęknie:D piszesz jakby ktoś ci to mieszkanie z pod nosa zabierał

Gość jussaa
ups sorry za błąd.

Gość Arabowa baba
aha, ty zaklamana jestes "a co cie to" jak cholera! Widac,ze cwana i szukasz latwego lupu! Juz sie raz przekonalam,ze kalmiesz,a teraz drugi,jak napisalas,ze mieszkasz w najdrozszym miejsce w uk i ze najtaniej za mieszkanie zapalcilabys 800 funtow co jest g prawda! bo tak sie sklada,ze mieszkalam w Edynburgu i mam tam wiele znajomych,zreszta wystarczy popatrzec na rightmowe,ze duzo taniej bo za 400-450 f tez mozna wynajac mieszkanie, wiec nie siej PROPAGANDY! Napisz po prostu ze przyjechalas tu po mieszkanie "bo ci sie nalezy" bo przyjechalas z biednej polski,haha jak twoja kolezanka tralala to bedzie spoko. I ze warunki takie jak opisalam ci jak twojej kolezance ci nie rzeszkadzaja zamiast klamac. ps najdrozsze miasto w uk to Londyn moja droga!

Boze co ty za bzdury piszesz? Nie pisalam ze mieszkam w najdrozszym miescie tylko JEDNYM Z najdrozszych. I nie pisalam ze najtansze mieszkanie jest za 800 funtow, tylko napisalam ze 800 funtow zarabiam!!! Czemu znowu na mnie najedzasz? Ani jednego klamstwa tu nie napisalam, a tobie by sie chyba relanium przydalo bo z tej wscieklosci ktora ci zalewa oczy juz nawet czytac nie umiesz ze zrozumieniem!

A ty to chyba nacpana Arabowa jestes, nie rozumiem czemu sie pchasz ludziom w zycie? A jesli juz o beneficiarach mowa, sama przeciez w counsilowskim mieszkaniu mieszkalas, wiec sama z tej kategorii jestes :p A dziewczyna pisala ze jest z jednego z najdrozszych miast w UK, wiec ty moze i pisac umiesz ale czytac to slabo ... .albo ci cisnienie tak skoczylo ze literki sie mieszaja? Idz sie przespac i nie zasmiecaj 🖐️

Gość jdsjjfklgjlg
do a co cie to pisalas ze nie wierzysz ze mozna tak krotko czekac na mieszkanie, jak ktos wyzej napisal, ano mozna ale tylko w councilu w Rochdale, dzielnica Manchester, tam dostajesz karte i sama sobie wybierasz mieszkanie i tak tam jest ze kto pierwszy ten lepszy, no jeszcze kwestia tego aby ci sie okolica spodobala, ale zawsze mozesz ja sprawdzic

jdsjjfklgjlg-- no prosze, a myslalam ze wszedzie jest tak samo:) fajnie sie maja w tym Rochdale:)

Gość Arabowa baba
Bo dobija mnie takie pisanie kolezanki a co cie to typu : " tu tak latwo o mieszkanie,co innego jak w polsce dlatego tu przyjechalam,a ty co robisz w uk?" Po prostu nie znosze gdy ktos przyjezdza tu i mysli,ze wszystko mu sie nalezy!. A jak jestes studentka to poszukaj studio flat,bez przasady, zaraz bys 3 bedroom flat chciala,ciekawe jak w Polsce mieszkalas,ze tak ci zle i malo swobody. W edim nie ma takich zlych dzielnic, nie takich o ktorych mowie i miasto piekne, stare, najladniejsze w calym uk w rakingu miast.Ale wietrznie i zimno. Nie to co w Bristolu, jest slonko i cieplej, dlatego sie przenioslam. Mieszkanie dostalam z przejecia wlasnie z ogloszenia,nie wiedzialam w co sie pakuje,ale teraz juz NIGDY WIECEJ! Po miesiacu mialam ochote sie wyniesc,wytrzymalam pol roku. a ty tralalala bys sie w mojej bylej dzielnicy odnalazla bo tobie nic nie przeszkadza. moglas wczesniej napisac to bym ci odstapila, pytalam na forach i nikt procz ciebie nie chcial.

Gość jdsjjfklgjlg
to nie prawda ze councilowskie dzielnice sa zle, nie wszystkie takie sa, moja jest bardzo spokojna, przedtem mieszkalismy w prywatnej dzielnicy i co, i tylko dacie ryja, dragi i pijanstwo. Nie wszedzie jest tak samo

Gość Arabowa baba
kolezanki- a co cie to... czyli tralalali

Gość jdsjjfklgjlg
a co cie to nie wiem po co ten sarkazm, jak nie wierzysz to sprawdz

Arabowa ''A jak jestes studentka to poszukaj studio flat,bez przasady, zaraz bys 3 bedroom flat chciala,ciekawe jak w Polsce mieszkalas,ze tak ci zle i malo swobody. '' Do studio flat nikt nie wpusci 2 osob, przynajmniej nie legalnie. Wcale nie chce 3 bedroom, przeciez od poczatku pisze ze sie staramy o 1 bedroom. A w polsce wynajmowalam mieszkanie.

jdsjjfklgjlg ale jaki sarkazm? ja naprawde uwazam ze sie fajnie tam maja, tez bym chciala zeby tak u mnie bylo! I czemu mam ci nie wierzyc? Skoro mowisz, to pewnie wiesz jak jest, mi to wystarczy.

Gość Arathron
Arabowa baba jaką Ty jestes cholerną awanturnicą to szok!! Dosyć, że przeinaczasz pół informacji to jeszcze wszystkiego się czepiasz i łapiesz za słówka! Skoro chce się uczyć to niech się uczy! Mieszkania Councilowskie nie sa wcale takie złe, przynajmniej nie wszystkie! Mieszkałem we wakacje przez 2 miesiące i nie miałem żadnych problemów z sąsiadami! Mili, spokojni ludzie! Dzieci uprzejme. Wracając do tematu, brawo dla dziewczyny, że chce się uczyć i chce to robić za wszelką cenę a nie tak jak Ty szuka wygód! Skoro może ubiegać się o mieszkanie i benefity to dlaczego tego nie robić? Do czasu aż skończy studia na pewno Jej się to przyda! Sama mówi, że jest to rozwiązanie czasowe dopóki nie skończy studiów. Od razu najeżdżasz na ludzi, wrzeszczysz i niepotrzebnie wszczynasz awanturę a później próbujesz okręcić kota ogonem. Zachowujesz się jakbyś pozjadała wszystkie rozumy.

hehehe 'A do uk nie po benefity przyjechalam ani po mieszkanie, tylko po lepszy start, zarobek, ale teraz widac po co ty przyjechalas: PO MIESZKANIE BO TU ŁATWO nie mam szacunku do takich ludzi jak ty!!' - co to ma byc?? Arabowa babo żle mnie zrozumialas, ale mniejsza z tym... ja przyjechalam do Anglii nie po benefity tylko by dac szanse zyc mojemu dziecku normalnie.. rozwiodlam sie i wyjechalam z dzieckiem tu, zaczelam pracowac i tak sie to oto potoczylo moje zycie... nie mialam pojecia o benefitach itp.... co ty myslisz, ze po to tu jestem?? tutaj wiem, ze przynajmniej strace prace to na jakis czas mi panswo pomoze i dam rade a w pl nie widzialam przyszlosci.. to byla szybka decyzja ... a jesli chodzi do wyksztalconych i bogatych - zanim kupicie dom to przemyslcie, bo bedziecie go splacac min 15 lat... a tam tez moze sie okazac, ze pomimo iz ktos ma siano i ma fajny dom w fajnej dzielnicy to jednak nie pasuje do waszego obrazka... a wtedy to wy musicie sie wyprowadzic, bo wierzcie mi, ze nawet policja wam nie pomoze :P bo sa bezsilni wobec np nieznosnych dzieciakow.... a ja poprostu staram sie o dom bo nie stac mnie na kupno... a do pl nie wroce wiec co mam do stracenia... tylko to ze faktycznie moge miec niemilych sasiadow... a nie bede cale zycie wynajmowac prywatnie