Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tralalalabla

Ile w chwili obecnej sie czeka na mieszeszkanie UK

Polecane posty

Gość Bahtale ciawe
Mi tez sie UK podoba ..czuje ze znalazlam swoje miejsce na ziemi. zadne tam USA. IRLANDIE ...itp. A z Polski wracam tu jak na skrzydlach.:)

Gość Arabowa baba
Trzeba by byc w tych okolicach zeby wiedziec. Co wy pierniczycie zreszta, nie chce was wyzywac od plebsow, po co mamy sobie jechac, mi chodzi o proste zdanie,ze wiadomo ze te mieszkania sa BE bo sa tanie,socjalne(a jakie masz socjalne w polsce, syf bieda i mogila!) samo mowi za siebie,ze malo kto chce w nich mieszkac, i jak sam zauwazyles to mieszakc cchecie na chwile wiec jakby bylo tak cacy to byscie mieszkali cale zycie nie?? Sa to dzielnice powszechnie o zlej opinii w srdowisku i wynajmujacemu mieszkanie w takiej lub obok dzielnicy nie jest latwo wynajac przy czym obniza czynsz. Im dalej tym drozej. Cos w tym jest nie?

Skoro Ty nie widzisz w tym nic złego to pisz tak sobie dalej.. ;) Od Ciebie, zdecydowanie wolę ich ;) Nie przyjmujesz do wiadomości, że są ładne mieszkania councilowskie ;) Może w tym tkwi problem, że Ty źle trafiłaś, i teraz sie nie możesz z tym pogodzić, że inni mogą mieć ładne, przestronne mieszkania za pół-darmo, a Ty musisz płacić za swoje większą kase ;) Eh.. "Mów do dupy a Cię osra.".. czytanie ze zrozumieniem się kłania ;) Stać mnie ;) i więcej tego nie powtórze ;) Mieszkałaś pół roku i co? Trafiłas źle widocznie ;) Masz pecha. Jak już pisałem, mam znajomego, który mieszkał w Councilu i miał normalnych sąsiadów i ładne mieszkanie ;) Ja też wiem gdzie się nie chodzi bo są takie dzielnice ;) Nie przeczę temu ;) Ale ja i moi znajomi nie wrzucamy ludzi do jednego worka "złodzieje, bandyci itp." :) Ty to robisz i dlatego nie chciałbym zebyś była moją sąsiadką :)

Gość Obudz sie babo
Arabowa co ty bredzisz?? chyba w dupie bylas gowno widzialas!!

Gość Arabowa baba
to ty gowno widziales skoro tego nie widziales,ja wlasnie widzialam "gowno" wiec pisze z wlasnego doswiadczenia literki mi sie przestawiaja bledow nie robie

Byłem i wiem :) Arabowa, robisz to od początku ;) Świadczy to o Twojej kulturze, nie naszej - nikt na Ciebie z wyzwiskami nie naskakuje ;) A mieszkania nie są "be" bo są tanie i socjalne! To, że są tanie to dobrze dla tych którzy nie mają akurat super pracy. Co Ty w ogóle porównujesz? Polskę a Anglię dzieli przepaść. W Anglii są zupełnie inne warunki. W Anglii dużo ludzi chce mieszkać w socjalnych ;) Gdybym musiał zamieszkać w Councilu to bym to zrobił ;) i tylko dopóki nie stanę na nogi i nie będzie stać mnie na wynajem ;) Zwalniam tym samym miejsce innej potrzebującej osobie, może samotnej matce lub komuś w innej sytuacji. Masz poglądy typowo polskie na temat mieszkań socjalnych ;) To, że w Polsce jest jak jest, nie oznacza że w Anglii też jest źle ;) Czynsz jest dlatego niski, żeby ludziom było łatwiej a Council dostawał jakieś pieniądze ;)

Gość Arabowa baba
Kuzwa to ty zle czytasz! nie wrzucam wszystkich do jednego worka, ale gdy mieszkalam w takiej dzielnicy i w bloku gdzie na kilka mieszkancow 3/4 byli tacy to co mam powiedziec?? W okolicy lepiej bylo po piatej sie nie pokazywac i pelno bandziorow lazilo, ciagle zaczepki o kase, i te malolaty biegajace po 23 . Zero perspektyw tylko chlanie. taki council pamietam i dlatego councilowi mowie NIE!

Właśnie to robisz ;) Opierasz swoje zdanie o jeden, JEDEN blok ;) Tymczasem mieszkań socjalnych są tysiące ;) Miałaś pecha, że trafiłaś akurat tam ;) Nie mówie, że wszystkie są wyremontowane a ludzie są nieskazitelni. Są tacy którzy rzeczywiście mają swoje grzeszki, ale jest pełno osób normalnych, które próbują normalnie żyć chociaż im się nie przelewa.

Gość Council councilowi nierowny
Sa councilowskie osiedla i sa tez Domy wsrod prywatnych bogatych domow. Zaleta-malo placisz a urzadzasz sobie jak chcesz nie to co u landlorda-placisz i nic nie mozesz.

Gość Arabowa baba
to ze w polsce jest zle nie oznacza ze w anglii jest zle...czlowieku obudz sie,gdzie ty zyjesz??? Przejdz sie po takich okolicach z jakiego miasta pochodzisz?? Te mieszkania daja ludziom z najwiekszych patologii angielksich! Nie wiem gdzie ty widziales dobre dzielnice takie ale ja wiem ze nia ma dorych dzielnic councilowskich jak ktos juz wczensiej napisal i bez obrazy ale pierdzielisz jakbys budowal miasto! W anglii jest wieksza patologia niz w poslce dla sprotowania... To nie w polsce balam sie wyjsc na ulice... :-O To nie wpolsce zebrano i robiono awantury... no sorry ale masz zbt wyidealizowane marzenie o w. brytanii,kazdy wie,ze uk to najwieksza zakala i patologia w europie! Dzieci maja dzieci,pedofilia, itp :-P ja zamierzam wkrtoce wrocic do kraju bo w przec.do ciebie anglia nie jest moim marzeniem a jak ty znalazles tu miejsce do zycia to nie pozostaje mi nic jak wspolczuc. :-O Powtarzam: nie ma dobrych dzielnic counc!! Sa zle i bardzo zle! Jak wtedy gdy zadzwonilam po policjanta uswiadomil mnie ze to bardzo zla okolica i ciagle maja w tej okolicy wezwania i czesto radiowozy widzialam. Moje miejsce jest tam gdzie zyja normalni dobranoc bo musze zarobic na mieszkanie zeby nie musiec miec powtorki ztego koszmaru!

I tym oto mądrym podsumowaniem powinniśmy zakończyć tą dyskusję ;)

Gość Council councilowi nierowny
Amen*

Gość Arabowa baba
Jaki jeden blok?? mowie ci jak lysemu zeby sie nie scinal,ze w moim bloku 3 na 4 rodziny takie byly a w blokach opposite myslisz ze inaczej sie przedstawialo? jeden blok,tez mi cos! jasneee, i dlatego radiowozy po calej okolicy jezdzily,smieszny jestes. Pewnie ta dzieciarnia i zebraki tez z mojego bloku wszyscy . Tam byl rzad blokow i lepje sie bylo w glebine ich nie zapuszczac,wiem co pisze, zreszta daj mi spac, czlowieku, chcesz council dostaniesz,dadza ci a jak,trzeba zapelnic ludzmi zeby zrobic sztuczny tlum dla swin mieszkajacych.

Mieszkam w Londynie ;) I tak jak napisałem wcześniej, wiem gdzie nie powinno się chodzić ;) i w Londynie są dobre dzielnice councilowskie ;) W takim razie nie oglądałaś wiadomości, nie siedziałaś w necie i nie wychodziłaś z domu :P W Polsce też strach wyjść z domu ;) w Polsce też zebrzą, też robią awantury ;) To jest wszędzie ;) Tylko mniej lub bardziej widoczne ;) Ja mam obiektywne spojrzenie na Wlk. Brytanie ;) Ty natomiast zbyt pesymistyczne a także zbyt idealne o Polsce ;) bo i tutaj są miejsca gdzie strach wyjść na ulicę :) Pedofilia, dzieci mają dzieci - to wszystko spotkasz w Polsce ;) Ja nie wrócę do kraju ;) Jestem ustawiony ;) Powolutku będę sobie żył :) Godnie żył ;) Dobrze zarabiam i uważam, że jest tu bardzo dobrze :) A Tobie życzę powodzenia po powrocie do kraju ;) Prawdopodobnie wrócisz po roku lub dwóch :) KIedy to pieniądze się skończą a pracy nie będzie :) W takim razie mialas pecha ;) Pogódź się z tym :)

Gość Arabowa baba
i po co chcesz dla tych paru normalnych ludzi ktorzy mieszkaja tam przypadkowo marnowac sie? To jak znalesc kawalek trawy na lodowcu. To ci wystarczy? czy lepiej miec sasiadow w 1/10 zlych czy w 1/10 normalnych? Pamietaj,ze wybor dzielnicy jets wazniejszy niz wyremontowane mieszkano! Bo mieszkanko mozna sobie wyremnontowac pozniej i zniwelowac wszelkie niedociagniecia a sasiadow nie zmienisz i mozesz cale zycie sie truc albo zaakceptowac czyli stac sie taki sam bo jak wchodzisz miedzy wrony...

Wybacz, lecz odwołałaś się do jednego bloku a nie do ich szeregu ;) Twoja wina :) Istnieją takie osiedla, lecz istnieją też i takie gdzie nie dzieją się takie rzeczy ;)

Gość Arabowa baba
O jak LOndynn to nie bylalam zbyt czesto ale podoba mi sie miasto. Mieszkam niedaleko. A mieszkanie socjalne to mialam gdy jeszcze meiszkalam w szkocji, dokladnie nie w edim ale niedaleko, jakies 50 mil. Nie podam nazwy bo zapiziale misto.

Dlaczego piszesz, że się marnuję, skoro już napisałem, że nie mieszkam w Councilu? :) Oczywiście, lepiej mieć dobrych sąsiadów, dlatego pracuje i zarabiam na własny dom w dobrej dzielnicy :) jednak nie wszyscy mają tyle szczescia co ja czy Ty i mają w zyciu taki okres kiedy muszą spedzic jakis czas w Councilu, bo lepiej tam niz na ulicy.

Gość Mnie zastanawia twoj nick
Arabowa baba..... to tak przez przypadek czy moze cos sugeruje jednak?

Dlatego mówię, tu życie jest naprawdę inne, i mi się podoba takie życie. O niebo lepsze niż w Polsce. Mieszkałaś w zapiziałym miescie więc nie mogłaś widzieć więcej mieszkań socjalnych. W Londynie jest inaczej, są dobre dzielnice socjalne i nikt nie wytyka ich mieszkancow palcami.

Gość 21510650022
A co mnie sasiedzi. moj dom moja twierdza!

Gość Arabowa baba
dlaczego ma cos sugerowac,ze zwiazalam sie z arabem? haha,jakie to proste myslenie :-) doprawdy. A jesli nawet to co z tego? Nie widzialam duzo takich bo sie balam chodzic(co nie znaczy ze tylko w jednym miescie bywalam ;-P )ale slyszalam wiele ogolnie na temat takich dzielnic nie tej ,to chyba nie jest nowina. Rozumiem sytuacje zyciowa dlatego moim celem od samego poczatku bylo przestroga aby patrzec co sie bierze a nie "byle dach"! bo czasem naparwde mozna plakac i popasc w depresje.Albo zycie stracic. teraz ide spac. bez araba. pa aha,zaarz ktos napisze ze starcic zycie mozna wszedzie,moze np lampa na glowe spasc,jasne ale po co ryzykowac takie miejsca ktore sa juz z gory skazane na tstrach? nie ma to jak chodzic po wlasnej dzielnicy starajac sie nie chodzic. Tym pozytywnym akcentem ide SPAC bo moge,wiec korzystam.

To własnie ma sugerowac ;) Jeśli Ty piszesz co słyszałaś to ja napisze, że nie słyszałem zbyt pochlebnych opinii o kobietach które związują się z Arabami ;) Czy to jest dla Ciebie miłe okreslenie? Jesli ktos ma do wyboru ulice, a "byle dach" to chyba wybor jest prosty ;) Zaplakalbym dopiero gdybym musial spac na ulicy.

Gość wkurzajaconiektorzy
Wkurzajacy jestescie co nie ktorzy, wlasne domy chcecie miec - kazdy by chcial ale nie kazdego jeszcze stac, myslicie ze councilowskie domy sa za darmo czy co, wcale ze nie, za nie tez trzeba rent placic, fakt ze kilka funtow mniej niz za wynajety, kupujac ieszkanie na kredyt tez splacay je kilkanascie lat, pomyslcie ile trzeba kasy wlozyc zeby taki council urzadzic, poczawszy od podlogi az po sa sufit. Chcesz iec jakies media czy jeszcze ta inne pierdoly, za nie tez musisz placic, wszedzie jest tak samo. I to ze sie mieszka w takim mieszkaniu nie oznacza ze trzeba odrazu pobierac benefity.

Gość Bahtale ciawe
To fakt ze trzeba w te mieszkania troche kasy wlozyc jak sie chce miec wiadomo,tak jest na calym swiecie. my wylozylismy ok 8k aby jako tako meble sprzety itp... ale przynajmniej mam gdzie mieszkac. Nie musze juz szukac, wynajmowac..i nikt mnie stad nie wyrzuci dopuki place. a do Polski wracac nie zamierzam ani ja ani maz ani moje dzieci tym bardziej.

Gość Adela1984
to po co cchesz mieszkac w councilu skoro to tylko "pare funtow" taniej :-D i jeszcze tyle pieniedzy wkladac zeby urzadzic bo czegos nie rozumiem... ja popieram wpisy arabowej, sama mieszkam w takiej dzielnicy z dziecmi i dlugo tu nie pobede, poki sa male nie jest zle,chociaz dla mnie dyskomfort wielki poniewaz nie mam z nimi gdzie wyjsc,trzeba samochodem pojechac zeby wyjsc do parku czy na hustwaki. Tu jest bardzo niebezpiecznie dla moich dzieci i nie chcialabym aby tu sie wychowywaly,proste ? A i wyjsc nie ma gdzie bo mieszkania sa na takim uboczu daleko od wszystkiego,ze czlowiek czje sie jakby byl w Birkenau- Auschwitz. Jeden pan tu tak strasznie broni tych dzielnic; nie wiem czy to wynika z tego faktu ze sam mieszka w takim gettcie. Znam tu wielu polakow w mojej dzielnicy,zaden nie jest tym faktem zachwycony i predzej czy pozniej zamierza sie stad wyniesc i jeszcze jedno: nie spotkalam doslownie nikogo,ale to kompletnie nikogo kto by uwazal,ze takie dzielnice sa bezpieczne. Wiec badzcie bardziej bezstronni zarowno jedna jak i druga strona. Nie ma co sie przekrzykiwac. A fakty jednak mowia same za siebie, wiec jeden glos tego pana i nickow osob ktore staraja sie o takie mieszkanie,nie ma znaczenia, bo ich pisanie wynika z checie wmowienia sobie ze jest ok,zeby sie nie dobijac...to rozumie. Tylko patrzcie na fakty i statystyki nie ze ktos tammial okey, bo trzeba najpierw samemu tam mieszkac po drugie JEDNA JASKOLKA WIOSNY NIE CZYNI.

Gość Bahtale ciawe
Mnie akurat statystyki ni interesuja. U mnie jest OK.

Gość Adas skoczek na sloiczek
Ludzie Wielka Brytania to dno!!! Ludzie wyjezdzaja do Autralii, Kanady, Francji,Holandii,do Norwegii. Tam jest normalne zycie, a nie takie dno! Wiadomo,ze Polska perspektyw nie daje ale do Anglii wyjezdzaja tylko glupki i debile, bo tam jest system socjalny latwy i nie trzeba sie starac jak w w/w krajach! Nauka i poziom wyksztalcenia mowi sam za siebie,ale jak was nie interesuja statystyki to widac ze przyjechaliscie zeby pojsc na latwizne i zamkanc oczy.I tu pokazac mozecie swoje wewnetrzne ubostwo! Bo niczego soba te znie reprezentujecie tylko chcecie sie tu z nimi utozsamiac. Ja bym nie mogl tak zyc, co niektorzy tak, co utwierdza mnie w "statystykach", ze odpowiedni ludzie nadaja sie do odpowiednich miejsc, i tyle!

Gość Ty glabie nawet nie wiesz
CO JEST W ZYCIU NAJWAZNIEJSZE?!?!?!?