Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla matka

Lekarz prowadzący nie wyraża zgody na cc

Polecane posty

jeszzce chcialam dodac ze NFZ jest miedny i nie ma kasy na cc bo jest to zabieg drozszy - tak zabieg BO TUTAJ GDZIE ZYJE CC JEST JUZ TRAKTOWANA JAKO ZABIEG!!! no i wracajac do temytu jest zo zabieg drozszy nizeli porod sn taka prawda iwec po co maja plaic za cos drozeszego jak mozecie rodzic sn? no wlasnie i w tym tkwi sek

Tam gdzie zyjesz to niedlugo beda na zatwardzenie podlaczac ssak medyczny do dupy.

Gość ta niedobra pupa
Bo czas trwania operacji jest duzo krotszy od przecietnego SN gdzie jeszcze trzeba dodatkowo sie wysilać. Tępaczku. Więc nawet tępaczek jak ty rozumie chyba, że CC nie jest samo w sobie zagrażające życiu skoro wykonuje się je w przypadku poważnych chorób w tym serca, ciąż bliźniaczych, itp. Prawda zresztą jest taka, że wszyscy gadają o jakichś medycznych kwestiach - co do których zdania wśród lekarzy nawet są podzielone, i nikt do tej pory tak na serio nie udowodnił przekonująco, co jest lepsze CC czy SN. Wg mnie jeszcze bardziej niż strona somatyczna tego zagadnienia, liczą się czyjaś psychika. Jak ktoś czuje się silny i dobrze znosi ból to może rodzić naturalnie bez obaw. Wiadomo, że taki ból każdy zniesie - na zasadzie że nie umrze. Ale u niektórych jest to trauma która pozostawia ślad do końca życia - jedne kobiety piszą, że w 10 minut po zapomniały o całym bólu, a drugie - że nigdy więcej dziecka. Ból psychiczny pozostaje do końca życia - a blizny goją się szybciej lub wolniej. ZA cholerę nie rozumiem, jak można kogoś zmuszać do przechodzenia tej traumy, skoro nie trzeba.

DrMengele moje cialo wiec ja decyduje, jesli ty< chcesz zeby decydowano za Ciebie bardzo prosze, ja sobie nie dam na glowe wejsc, nikt nie bedzie za mnie wybieral co jest dla mnie lepsze, zdrowsze i bezpieczniejsze, tak samo dla mojeog dziecka, bo ja jestem Pania swojego ciala i ja podejmuje na siebie ryzyko i idace z tym konsekwencje swiaomie, jedynie co mozna mi doradzic, ale to moja decyzja czy skorzystam z twojej rady czy nie

Gość pająkowa
DrMengele tak się składa ze jest w tym prawda, obracam się w srodowisku medycznym więc wiem...

tym samy idac tym tokiem to kobieta wybiera, a nie lekarz, panstwo czy rodzina, oni mi tylko przedstawiaja za i przeciw ja decyduje, jedna woli tak a ina tak, i tu nie ma gadki co jest lepsze, bo dla kazdego jest lepsze co innego, kazdy jest inny, dla mnie zdecydowanie cc

Gość Ma-2010
Ja rodzilam blizniaki SN i nic mi ani im sioe nie stalo wiec nie przesadzajmy.....

Dlaczego rządzisz sie polskimi pieniedzmi skoro tu nie mieszkasz ? Pieniedzy w NFZ brakuje na wszystko a nie takie fanaberie jak CC na zadanie, jak ktos ma fanaberie to niech placi i tyle. Nie jestem przeciwnikiem CC , pod warunkiem ze ktos placi a nie czeka na prezent od NFZ za jakies lewe zaswiadczenie o wadzie wzroku, nosz qrwa.

Gość ta niedobra pupa
Dr Mengele - to ty facet jesteś ??? Co w ogóle robisz na tym topiku???

Gość ta niedobra pupa
1. Wskazania bezwzględne (bezdyskusyjne) przed rozpoczęciem czynności porodowej - planowe cięcie cesarskie: długotrwałe niedotlenienie płodu zagrażające jego życiu - nieprawidłowy zapis KTG nieprawidłowa budowa miednicy kostnej - zbyt mała miednica w stosunku do główki płodu - płód się nie zmieści (tzw. niewspółmierność porodowa) Ja właśnie byłam w takim razie przykładem wskazania bezwzględnego do cięcia cesarskiego - miałam dysproporcję - ale nikt mi nawet tego nie zmierzył - pytałam się w szpitalu przy przyjęciu i mówili, że tego się nie da zmierzyć. Potem trzymali mnie 2 godziny na pełnym rozwarciu, i dopiero na ostatni moment zrobili CC. Okazało się, że za późno - dziecko ma uszkodzony mózg - ma 8 lat a jest na etapie 1,5 roku...

a ja rodzila blizniaki cc i tez nic mi nie jest to po pierwsze po drugie NFZ to zlodzieje i nie boje sie tego stwierdzenia, fanaberie cc to nastaw swoja dupe a pozniej pisz o fanaberiach

Gość ta niedobra pupa
Nie chodzę do facetów ginekologów :(

Gość Olka_Kraków_O
moja koleżanka która ze mną studiowała mieszka obecnie na Ukrainie, i tam to normalny zabieg CC, kto chce ten ma, nie trzeba sie prosić, tak samo badania penetralne,badanie genetyczne, morfologia, mocz, potrójny test krwi, cytologia, toksoplazmoza, cytomegalia i przegląd dentystyczny. U nas w kraju śmieją się z tych ludzi ze wschodu, ale jak tam byłam i jak widzę podejście u nich służby zdrowia, to nam jest jeszcze do nich daleko

najbardziej mi ise podobalo jai bylam w plna wizycie w szpiatu i slyszalam te jeki ty huju ty taki ty skurwysynie wiecje na mmnie nie wejdziesz podczas sn :-D

Gość ta niedobra pupa
Mam 32 lata, dwójkę dzieci, w tym jedno ciężko chore ze względu na za póxno wykonane CC - czyt, kilka postów wyżej. CO do facetów ginekologów to uważam, że to pomyłka i od tych spraw powinny być wyłacznie kobiety, a już na pewno powinien być wybór w szpitalu, jeśli ktoś wstydzi się rozbierać prze facetem.

O jejku no costy ? Ciekawe co robilas obok sali porodowej w polskim szpitalu. Czy powtarzasz historyjke ktora powiedziala znajoma znajomej znajomej znajomego......

Gość ta niedobra pupa
DR Mengele -= kobiuety krzyczą tak głośno, że słychać na cały szpital jak rodzą. Widać, że nie masz bladego pojęcia o tym. I co druga wyzywa faceta ile może

dokladnie zwlaszcza leca wyzwiska na facetow i zwlaszcza mlode matki, albo kobiety w ciazy z pierwszym dzieckiem bo w koleinach ciazach juz wiedza co je czeka, choc istnieja szczesciary i lekkie porody

Krzyki rodzącej mozna porównać do zula bluzgającego na policjanta. Kiedy otrzezwieje - co pan tam naublizal ? - nie pamietam....

Gość olasz
co do faceta ginekologa nie mam zastrzeżeń, ale przy porodzie wolę kobietę, mam 2 porody za sobą i czeka mnie trzeci i wiem co mówię. Jak słyszę lekarza, że to tylko poród to dałabym mu w mordę z nerwów...co on może wiedzieć...

"kobiuety krzyczą tak głośno, że słychać na cały szpital jak rodzą." Za duzo filmow , za duzo.....

no i co z teog ze nie pamietaja, albo nie chca pamietac? prawda jest jedna dlaczego tak krzycza? a przy cc raczej ani po nie krzycza i nie wyzywaja meza od od skurwysynow? a podobno po cc jest gorzej