Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfekt love

Jak to jest z tym L4?

Polecane posty

Gość iiinkaaa
jak ktoś raz poroni to lekarz nie puści do pracy. Przecież to jest logiczne

Gość maja822
to po co ciagniesz te 100proc z pacy skoromasz piebniadze? zydówko? dolaczam sie do pani wyzej zebys poronila :)

Gość csaadsv
boze ludzie jak WY jej zazdroscicie!!! ma kase ro z tego korzysta sama jak bym byla w jej sutuacji to bym tak sam zrobila ze wam sie zycie nie udalo to nie musicie sie na innych wyzywac!

Gość maja822
csaadsv no ale nie jestes wiec nie rozumiem skad to podniecenie u ciebie, ty kasy zapewne nie masz jak ona ::D

Gość kukuna
rpzumiem rodzenie w prywatnej klinice, ale zlodziejstwo trzeba tepic! poron, poron :)

Gość csaadsv
aha maja822 to juz jak sie ma kase to nie wolno nam pracowac bo bedziemy zydówkami tak?? smieszna jestes

Gość kot1345
autorko, skad masz pieniadze na prywatny poród? twoj maz musi dobrze zarabiac a ty? ogolnie jestescie bogaci? pozdrawiam.

Gość perfekt love
Zwolniona nie zostanę, jestem docenionym pracownikiem w mojej firmie.Szefostwo uczciwie poinformowałam o moim stanie na samym początku,sami mnie wręcz namawiali, żebym szła na zwolnienie, bo i tak ZUS mi zapłaci, więc firma stratna nie będzie.Powiedzieli,żebym szybko rodziła, a moje miejsce będzie na mnie czekało.Ufam im, a oni ufają mnie.Jedyne, co mnie ominęło przez to zwolnienie, to wycieczka do Egiptu, jaką przyznano mi za dobry wynik roczny, ale i tak bym nie poleciała ze względu na ciążę.

Gość iiinkaaa
kiedyś było inaczej, lekarz nie dawał zwolnienia bo kobieta chciała. Czasy się zmieniły, bo ciąże są coraz bardziej skomplikowane. L4 jej się należy. Nie znam kobiety, która by nie miała problemów z ciążą

nie moja droga ja jestem prawie w 8 miesiacu ciazy i nie chodze do ginekologa prywatnie a on na pierwszej wizycie zapytal czy pracuje i gdy mu odpowiedzialam ze pracuje zapytal czy chce L4 przyznam ze bylam zaskoczona ale sam od siebie zapytal a nic nie wspominalam choc teraz dalej pracuje za 2 tyg ide zeby mi wypisal l4 bo jest coraz ciezej a skoro mi sie nalezy to czemu mam sie meczyc..?

Gość maja822
csaadsv tak, brawo :)

Gość maja822
[zgłoś do usunięcia] akuku1234 ale nie porownuj siebie gdzie targasz wielki brzuch do pracy do autorki co moze pracowac a poprostu jest leniwa.

Gość perfekt love
Nie jesteśmy bogaci, zarabiamy godnie i przyzwoicie, ale nie szastamy pieniędzmi na lewo i prawo.Szanujemy naszą pracę. A co do płatnego porodu, to nie uważam, by 2000zł, to było aż tak wiele.

Gość maja822
iiinkaaa a jakie niby maja problemy wszystkie kobiety? wez mnie nie rozsmieszaj i nie rob z ciazy choroby. hehe

Gość maja822
perfekt love 2 tysie- spoko nawet

ja pierdole kobita chce byc na zwolnieniu w ciazy kazda ma do tego prawo, co sie czepiacie. musisz miec caglosc zwolnienia nie wazne od kogo donosisz zwolnienie i zycze zdrowej ciazy

Gość csaadsv
maja 822 a le ty dziecko zapewne jestes jeszcze glupiutka malolata która nie wie co pisze bo dojrzala kobieta w zyciu by tak nie pisała przeciez ciaza to dla nas swietosc i tu dziecko jest najwazniejsze a nie kasa!

jestescie nienormalni, ciekawa jestem czy jakbyscie byli na jej miejscu to byscie inaczej spiewali kazdy orze jak moze

a wiecie co? co powiecie na moja sytuacje keidy ja chce isc do pracya nei moge? bo moj pracodawca nei chce mnei widziec w pracy a nei moze zwolnic ??? chcac nei cchcac musze byc na l4 :/ u mnie w prywatnej klinice nic sie nei placi za porod :D:D:D tylko 300zl wizyte :D

Gość maja822
csaadsv nie pisz do mnie dziecko bo sobie niezycze takiego nazywania jasne\?

państwo po to daje pieniądze, żeby kobieta która jest w ciąży i boi się o swojego nienarodzonego dzidziusia mogła w spokoju zadbać o swoje i dziecka zdrowie i zając się mężem i gotować obiadki też nie chciało by się pracować i narażać się na stres tylko siedzieć w domu i oddać się przyjemnościom na które normalnie nie mam czasu

Gość maja822
myszzaa jak to? poród za free? podaj link do tej kliniki

Gość kukuna
nie, kretynko, panstwo nie okrada, w kazdym kraju sa podatki a jak sie nie podoba to zawsze mozesz wypierdalac :) a ty leniu, zebys sie nie zdziwila, juz wielu kobietom tak szefowie gadali, ostatnia rzecza na kotra patrzyli bylo to czy sa dobrymi pracownikami czy nie, zus placi za zwolnienia dluzsze niz miesiac chyba, wiec jak donosisz co miesiac nowe to buli pracodawca i w koncu sie wkurzy:) a jak przyniesiesz dluzsze, to zus przyjdzie i cie skontroluje, zobaczy zes zwykla oszutka i bedziesz miala przesrane, do tego poronisz i bedziesz miec zasluzona kare :D

NIE PLANUJĘ JESZCZE DZIECKA, ALE TEŻ BĘDĘ ZBIERAĆ KASĘ NA PORÓD W PRYWATNEJ KLINICE za bardzo ryzykowałabym poród w państwowym szpitalu chyba że z dobrą opinią.

Gość csaadsv
www.kobietaiprawo.pl/prawa-kobiet-w-ciazy-w-pracy1.html

Gość maja822
kukuna hehe dobrze powiedziane, zesrasz sie przy robieniu tych obiadków jak ci kontrolawpadnie.

Gość maja822
dzieki myszaa musze to obbadac ;)

Gość csaadsv
a wy macie w ogole pojecie o prawie??? ze sie tak wymądzrzacie do ksiazeka pozniej mądrujcie!