Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfekt love

Jak to jest z tym L4?

Polecane posty

Gość iiinkaaa
kukuna jak nie wiesz to przeczytaj pracodawca płaci za 33 w roku dalej zawsze ZUS!!!

Gość kukuna
a nawet dzis w rmf mowili ze zus ma dosc oszustow naciagajacych panstwo na miliony i coraz wiecej kontroli przeprowadza ludzi na l4 :)

Gość pisalam juz wczesniej an innym
topiku Hahaha kontrola zusu to sa tak leniwe d**y, ze nawet nie przyjda skontrolowac tylko wysla zawiadomienie, ze ty masz sie u nich stawic... Moj tato zlamal szyjke kosci udowej. Skrecili ja na sruby... No i wiadomo, ze byl na zwolnieniu. Po 3 miesiacach wyslali, ze ma sie stawic na komisji czy ktycznie jest chory. Bo na zwolnieniu bylo ze moze chodzic..., a o to chodzilo, ze musial chodzic zeby cwiczyc noge No pojechal... Ledwo to ledwo. Aaa i te chodzenie odbywalao sie w domu, bo mieszkamy na 4 pietrze i zjescie po schodach to po pol roku byl niezlym wyczynem No, ale pojechalismy, pokazal papiery i ok Zus szczesliwy. Moj tatus po roku pojechal do lekarza. Stwierdzili, ze tatus ma swoje lata i to juz sie nie zrosnie i trzeba endoproteze. Zapisali na liste oczekujacych. Operacja kiedy?? Nie wiemy, juz 3 lata czeka Stracil prace, bo chodzic zbytnio nie moze bo noga boli... Cale zycie placil skladki i bylo super... Teraz na glupia endoproteze musi czekac nie wiadomo ile... No i siedzi chlopina na rencie za 650zl miesiecznie ma sie utrzymac... Naszczescie dzieci ma odchowane... Aha ta proteza powinna byc odrazu wstawiona, ale jeszcze jakis lekarz mial nadzieje ze sie zrosnie ... Dzialaj kobieto jak mozesz... Bo i tak na stare lata za swoje bedzie musiala sie leczyc!!!!

Gość kukuna
to jeszcze lepiej, w takim razie zus tym chetniej przyjdzie na kontrole kolejnej oszustki :)

bo jak bys nsie nie zachowywala jak dziecko to nikt by Cie tak nie nazywal mozesz byc dorosla kobieta ale najwyrazniej mlodsze dziewczyny sa czasem madrzejsze niz Ty i zadnej takiej zlej rzeczy nie zycza..

normalnie widac jakcy niektorzy ludzie nie dosc ze sa wredni to i zazdrosni!!

Gość maja822
a ja zycze i co mi zrobisz? nic wiec bez sensu sie denerwowac tym co wypisuje, czasem zbyt ostro i nie na miejscu napisze wiem ale noz mi sie w kieszeni otwiera na taki kombinatorki.

nic Ci nie zrobie..ale nie zycz drugiemu co Tobie nie mile.. i pamietaj ze takie rzeczy dzialaja najczesciej w druga strone choc tego nikomu nie zycze..

Gość iiinkaaa
niestety życie jest niesprawiedliwe. Kobiety, które palą i piją w ciąży rodzą zdrowe dzieci i nie mają problemów z donoszeniem, ale te które dbają, starają sie to już inna bajka. Autorko ja cię popieram dmuchaj na zimne!

Gość kukna
zreszta, mozna podeslac komu trzeba adres IP kompa tej oszustki, zeby zobaczyli po co jej l4 i zeby ja zastali w samym srodku praktyk na podyplomowce :)

skoro tak bardzo Cie denerwuja takie rzeczy i jak to napisalas ze noz Ci sie otwiera moze nie zagladaj na takie stronki i bedziesz miala spokoj??

Gość maja822
wiesz... tak sie sklada ze bede wchodzila tam gdzie mi sie podoba, jasne :D

Gość iiinkaaa
i nic jej nie zrobią jak na 2 na zwolnieniu!!!

haha normalnie smiechu warte!!to podaj jej IP kompa jak wiesz komu a skoncz wypisywac takie bzdury bo jakbys wiedziala komu jak i gdzie tak sie robi to bys odrazu ja podpierdzielila a tylko straszysz..

Gość to ja 111111111
jak masz L4 na ciążę (a oznacza to ze jesteś chora) to gratuluje pomysłu z robieniem praktyk studenckich :) Niech tylko ZUS dowie się, kontrola przyjdzie szybciej niż ci się wydaje :) Teraz jest akcja na lewe zwolnienia lekarskie i ściema, że byłaś wtedy u lekarza już nie wystarcza :)

Gość kukuna
no wlasnie zus sie dowie, nie ma obawy :) wlasnie pisalam wczesniej ze nawet w radiu mowili o zwiekszonym kontrolach, ale jak widac autorka to niby taka ma swietna prace i tyle zarabia ale mimo to glupia jak ciap :)

Gość iiinkaaa
wiecie co mnie dziwi, ze niby tacy jesteście przejęci, że ona okrada państwo. Ale jak dziecko za ścianą cierpi- ojciec torturuje to niby ok -gdzie wtedy jesteście!!!

Gość maja822
iinkaaa a co cie to obchodzi gdzie jestesmy?

Gość smiac sie czy plakac
Ja tez niby ciązy zagrozonej nie mialam , początkowo chodzilam do pracy, ale ciąże znosilam b. źle praktycznie do samego porodu... Nawet zaparcia, z ktorych sie nabijacie moga byc bardzo uciazliwe, ja sie w pracy w ogole nie moglam skupic i zadnego pozytwku ze mnie w pracy nie mieli.

Gość iiinkaaa
bardzo mnie to obchodzi...dziecko cierpi i umiera

Gość MMMMbob
porod w prywantej klinice 2000 zl???? w Gdansku za taki porod trzeba zaplacic kolo 10 000, gdzie Ty bedziesz rodzic??

Gość kambodża czy londyn
Ha ha ja też jestem w ciąży na l4 i se po prostu odpoczywam!!!!!drazazni was to? a czy któreś z was krytykujacych bierze pod uwagę np prace ciężarnych? jak sobie to wypbrażacie np 12 godzin na dobę na stojaco przy taśmie? zgoda pracodawca wiedząc o naszej ciąży powinien dac nam lżejsze stanowisko ale powiedzmy nie ma no i wówczas sam proponuje zwolnienie... a jak ktoś pracuje w psychiatryku? tam w każdej chwili może oberwać od pensjonariusza i co kto mi zagwarantuje bezpieczeństwo?

Gość hhhhhhh
mieszkam w domku i nie mam sasiadów za ścianą, i nie podoba mi się że ktoś, kto wcale nie potrzebuje zwolnienia okrada państwo, a co za tym idzie marnuje moje i innych pieniądze

Gość iiinkaaa
hhhhhhh a zareagowałabyś np. na ulicy

Gość hhhhhhh
pewnie, że zareagowałabym. Pracowałam w domu dziecka więc się naoglądałam cierpień...

Gość fffghhhhhh
rozumiem, że jak jestes przeziebiona to tez popierdalasz do pracy z cieknacym nosem, zawalonym gardlem Bo jesli nie, to jestes oszustka

Gość pisalam juz wczesniej an innym
Ale o co wam chodzi>?? Moj tatio pracowal ponad 20 lat. Placil skladki. Na zwolnienia nie chodzil... Od 30 lat choruje na padaczke. Mial 500zl renty, wiec musiala pracowac. Ale przez polamanie sie niestety stracil prace. Moglby wrocic jakby wstawili mu endoproteze :)... no ale czeka w kolejce... Jakby mial kase i zaplacil ponad 20tys w prywatnej klinice mialby nowa noge juz za tydzien :D No, ale wez wez jak doastaje renty 650zl... Wiec gdzie sa te kurwa wasze skladki, wasza sprawiedliwosc panstwa... Staral sie o 1 gr. inwalidzka i co z niesparawna noga, padaczka... jest w pol pelni sprawny... Moze pracowac, pewnie ale jak do tej pracy ma sie dostac... Zreszta siedziec nie moze, bo jak dlugo noga nie rusza to boli, ale jak pochodzi za dlugo to tez na pizdza... Gdzie jest POMOC OD NASZEGO CUDOWNEGO KRAJU!!!!!

Gość kukuna
a to obchodzi ze skladki placila po to by wykorzystac je w razie choroby a nie z powodu lenistwa, dajmy na to ze za kilka lat zachwruje np na raka, podobno roczna chemioterapia kosztuje ok 50 tys zl, albo leczenie po wypadku, od razu bedzie to kosztowalo wiecej niz jej skladki, wlasnie na taka okazje powinna je trzymac, albo niech teraz idzie se na praktyki na l4 ale potem jak zachoruje to niech sie nie leczy, zlodziejka