Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ModliszkaPL

Uchwała o odbieraniu dzieci przez pracowników socjalnych

Polecane posty

prawda jest taka, ze opieka socjalna w polsce lezy i kwiczy. w szwecji taki system funkcjonuje od dawna i nikt nikomu dzieci nie zabiera za balagan w domu! Ale gdyby opieka zajmowala sie wspieraniem rodzin, a w razie podejrzen uzasadnionych zabierala dzieci to moze nie byloby tylu tragedii. Pracuje z dzieciakami i zdarza sie, ze widze iz dzieciom dzieje sie krzywda lub sa zaniedbywane ale mam zwiazane rece. Moge zawiadomic opieke i tyle. Nie mam prawa interweniowac, a opieka wysle raz pracownika albo i nie, przeprowadzi wywiad srodowiskowy na odpierdol sie i tak to wyglada.

Gość pusty urzednik
wrotka frotka--jak los dzieci nie jest Ci obojetny to weź się razem z mamusią do roboty a nie chrzań głupoty na forum!!

Gość wrotka frotka
a i tu się mylicie głupie baby bo moja mama "odwiedza" takie rodziny i jak na razie nic nie może zrobić ma ręce związane:O nie raz wpada do meneli gdzie wszyscy leżą najebani a dziecko obsrane, brudne i głodne:O gówno wiecie o tym jak to wygląda od środka

Gość wrotka frotka
jakie głupoty debilu! bo jestem za wprowadzeniem ustawy chroniącej dzieci! weź się lecz psycholu:O

Gość fghjfg
wrota jestes popierdolona glupia i powinni cie w klatce trzymac

nic nie moze zrobic ale ty pieprzysz! a od czego sa sady rodzinne?? pogotowia opiekuncze? od czego sie pytam? dla dekoracji?

Gość nanananna
wrotka frotka TY MAŁA KUREWKO :/

Gość jhgfyt
niech twoja mamuska lepiej uwaza bo pewnego dnia zamiast z dzieciakiem wrocic czyims to wroci z siekiera w tym pystym lbie :D

Gość nanananna
jhgfyt hehehh dobre :)

Gość wrotka frotka
dobra jak wiecie lepiej to spadam bo faktycznie nie ma z Wami konstruktywnej dsyskusji. oby ustawa weszła a Wy pewnie tak się pienicie bo same jesteście sukami katującymi dzieci:O nara szmaty

wrotka frotka--sama nie masz pojęcia jak to działa i jak wygląda...poza tym gdybyś miała jakąkolwiek wiedzę to wiedziałabyś,że Państwo powinno skupić się na zapobieganiu a nie odbieraniu!! wiele z dzieciaków które są w domach dziecka mogłoby być z rodzicami gdyż zostały zabrane z domu z powodu biedy...czyli wyrządzono im krzywdę...zamiast pomóc rodzinie wyjść z nędzy zabierają dzieciaka i zadowoleni są..cóż się dziwi kiedy państwem rządzą laicy

opieka spoleczna to tak cudownie pracuje(nie wszedzie ale w wielu miejscach w polsce), ze panie zajmuja sie pierdzeniem w stolki, bo im sie tylka nie chce ruszyc z miejsca. Pamietam jak przeprowadzalam terapie uzaleznien z dzieciakami przyslanymi przez urzad spoleczny. Niektore dzieciaki byly podrapane do krwi (nerwica), mialy pociete rece(czesto z rodzin z problemem alkoholowym), brudne, na 2 tygodnioe spakowane w reklamowke, albo to co na sobie i tyle, bo mamusia w oparze alkoholowym przez 10 dni!!!! nie zauwazyla, ze dziecka w domu nie ma! Myslalam, ze mi serce peknie, a pani ze spolecznego stwierdzila, ze te dzieci sa pod ich opieka!!!To ma byc opieka!! Bieda nie jest problemem, problemem jest patologia.

Gość ytydt
Problem z Polską polega na tym, że dla urządników na pierwszym miejscu są przepisy a gdzieś tam hen na końcu człowiek... Przez pół roku prosiłam opiekę socjalną aby się zainteresowali pewną rodziną - oboje rodzice pijacy, dzieci głodne chodzą po mieszkaniach i proszą o jedzenie i pieniądze bo mamusia i tatuś nie mają na winko. W końcu pofatygowałam się osobiście do opieki i co? Usłyszałąm że jak mi to tak bardzo przeszkadza to mam ich utrzymywać bo oni nie mają zamiaru każdym się interesować bo nie mają ani pieniędzy na to ani... checi. Opieka się tym zainteresowała dopiero wtedy gdy jedno z dzieci potrącił samochód i zaczęła się tą sprawą interesować opieka ze szpitala i policja... I co opieka powiedziała? Że nie mieli ŻADNYCH zgłoszeń że w rodzinie dzieje się źle...

Gość jordam.pl
jakby mi ktoś dziecko zabrał - np taki socjalny przydupas - to nie patrząc na konsekwencje urwałbym mu łeb przy samej dupie. co to ma byc za zabieranie dzieci - na podstawie jednego donosu? tak sie składa że wielu ludzi popierdolonych jest na tym świecie i dla niektórych "sąsiadów" że dziecko duzo płacze to zn że jest katowane!!! sąd jest od podejmowaniu takich decyzji. jak ta ustawa przejdzie to zobaczycie co sie bedzie działo - ludzie wzajemnie zaczną na siebie donosić dzieci będą w domu dziecka a rodzice w kiciu bo nie wytrzymają nerwowo i kogoś przetrącą!!!! urzędasy - złodzieje i nieroby WON

ja nie mowie, ze ma przyjsc pani z opieki stwierdzic ze dziecko trzeba zabrac i po krzyku, od tego sa sady. Ale gdyby w polsce funkcjonowaly sady 24 godzinne, to taka decyzje o zabraniu dziecka moglby podjac sedzia a opieka moglaby szybko i sprawnie zadzialac w razie potrzeby. Ale w tym kraju nikt nie ma na to ochoty.

Gość nanananna
Uwazam, ze taka ustawa nie przejdzie, bo poslowie maja takze dzieci i chcieli by zeby to byly dzieci wlasne a nie panstwowe. Natomiast taka ustawa przeszla by moze w Holandii, gdzie w sklepach sprzedaja narkotyki i istnieje partia pedofili.

Gość fghjfg
holasia to kraj degeneracji a aborcja to codzienny zabieg. faceci to cioty bez jaj a ludzie maja wyprane mozgi. cala europa zachodnia jest zgnita.

Gość jordam.pl
Belllatrix dobrze mówisz z tymi sądami 24H brawo:) nie wiem jak się wam żyje w tym kraju ale ja mam porównanie i naprawde zastanawiam się nad wyprowadzką np do irlandii na stałe

Gość seewe
u nas to lepiej leczyć niż zapobiegać... dla cymbałów z rządu opłaca się bardziej wysyłać panie z urzędu w obstawie glin z pałami co by w razie czego rodziców jeszcze pobić niż wyjść do ludzi i im pomóc...

Gość fghjfg
dlaczego sprZedali polske tym ... dlaczego?? beda nam zabierac dzieci. wiecie komu?? przeciwnikom politycznym i tym co za duzo wiedza

Gość ModliszkaPL
Mimo iż jestem przeciw ustawie to obrażania kogoś nie bede tolerować. Proszę bez wyzwisk. Kazdy ma prawo mieć własne zdanie i je tutaj napisać. Bądźcie poważni i tolerancyjni. Dziękuję

Gość nanananna
gdyby pracownicy socjalni mieliby kwalifikacje wymagane przepisami (resocjalizacja,psychologia itp.) tymczasem większość z nich z kierownikami na czele są osobami bez kwalifikacji często nawet bez matury. Ci ludzie będą odbierać dzieci tym których nie lubią i z którymi mają prywatne konflikty, powód zawsze się znajdzie. Prawdziwej krzywdy dziecka nie będą w stanie rozpoznać.

Gość fghjfg
a policja tez ma miec nowa ustawe ze nie ponosza odpowiedzialnosci z uszkodzenie kogos jezeli dzialaja w obronie prawa. powiedzmy ze taka pani przyjdzie odebrac dziecko a rodzice zaczna go fizycznie bronic to dostana kulke w leb!!!!! i o to tu chodzi. maja narzexdzie szantazu albo zrobisz jak chcemy albo zabierzemy ci dzieci

Gość jordam.pl
gorzej niż za komuny! jak nic wojna domowa sie szykuje

Gość fghjfg
powiedzmy wprowadzaja nowa szczepionke. inteligentni ludzi wiedza ze to seria eksperymentalna, ze szkodzi ze niepotrzebna ze iles tam ludzi umarlo i nie zgadzaja sie na szczepienie dziecka. wiec przychodzi pani z policjantem i zabieraja dziecko bo rodzice nie chcieli go zaszczepic tak bedzie a potem i tak dziecko zaszczepia. dziecko umrze a rodzice do pudla

Gość fghjfg
w austii tak bylo. dziecko mialo guza mozgu. rodzice wiedzac ze operacja spowoduje albo uposledzenie albo smierc nie zgodzili sie. i zaczeli terapie niekonwencjonalne przynoszace dobre efekty. opieka spoleczna na sile dziecko zabrala. rodzicow wsadzili do wiezienia. dziecku zrobili operacje i umarlo

Gość jordam.pl
katastrofa będzie, dzieci cierpiące, samotne, głodne a dorośli będą sie wzajemnie niszczyć - baz względnie.... ze złości, może z zazdrości albo z nudów

Gość to bardzo dobrze że są
ludzie którzy chcą bronić praw dzieci ale wybierają złe sposoby do tego... Wprowadzenie takiej ustawy nie sprawi że nagle znikną rodzinne patologie... One będą istnieć tak jak istniały... Zmieni jedynie się to, że zwiększy sie liczba dzieci które będą trafiać do ośrodków i to z coraz głuszych i beznadziejnych powodów... A poważne sytaucje będą olewane nadal.. Ta ustawa nie zwiększy ilości pracowników socjalnych, nikt nie będzie chodził do każdej rodziny bo po prostu nie ma na to pieniędzy... Kontrole będą tak samo wyglądały jak i przedtem czyli albo ktoś do rodziny pójdzie albo i nie i tyle... A jak już pójdzie to istnieje duże prawdopodobieństwo ze druga wizyta będzie po to aby zabrać dziecko..

Gość kocia morda nl
oszołom Korwin-Mikke miał rację, mówiąc, że w Polsce dzieci nie są rodziców, tylko państwowe! :o