Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ModliszkaPL

Uchwała o odbieraniu dzieci przez pracowników socjalnych

Polecane posty

Gość pracownik Ddz
pieniądze, które liczone są na miesięczne utrzymanie dziecka w ddz są wydawane na: -pensje dla pracowników -koszty typu jedzenie, art higien, zabawki, art papiern, książki itp - koszty typu ubrania -koszty zajęć dodatkowych pozalekcyjnych -nowe meble -sprzęt rtv - komputery i to co się z nimi wiąże -ubezpieczenie -utrzymanie domu -wypoczynek letni, ferie zimowe -wyjścia typu kino itp

Gość trewter
po to sie dzieci rodzi zeby je wychowac po swojemu i wpoic im te zazady ktore uwazamy za stosowne. panstwo powinno pomagac dzieciom z rodzin patologicznych. a zamiast tego ingeruje w rzeczy od ktorych powinno sie trzymac z daleka. osoba ktora kontroluje sytuacje w rodzinach patologicznych powinna skladac publiczne raporty regularnie i byc wysoko wykwalifikowana.

Gość jordam.pl
co za pitolenie - a ja sie z tobą zgadzam nananana jak to sąsiedzi maja racje?? sama mam sąsiadke która w kółko lata do administracji bo to jej psy przeszkadzają, bo ktoś ja zastawił samochodem bo (akurat ja) za głośno oglądam tv albo kąpie się za głośno (szuram dupą po wannie) i to jej przeszkadza w tym momencie ja żyje w strach że kiedy będe miała dziecko ta krowa wymyśli że coś jest nie tak i co ja wtedy zrobie?

Gość wrotka frotka
o jedna osoba na mnie nie najezdza:) jak miło;)

Gość jordam.pl
wrotka chyba masz urojenia

Gość pracownik Ddz
Wyobraźcie sobie jak ta ustawa wpłynie na władzę rodzicielską sprawowaną nad nastolatkami, rodzic czegoś zabroni, nie będzie chciał pozwolić a dziecko co? Powie, że rodzice się nade mna znecają.

Gość wrotka frotka
Ty masz urojenia. jak to co zrobisz? nawet jak złośliwa sąsiadka wezwie urzędników to czego się boisz skoro jesteś w porządku?przyjdą i co zobaczą? dziecko uśmiechnięte, nie ma śladów pobicia, rodzice trzeźwi. nikt Ci dziecka wariatko nie zabierze;)

Gość trewter
spierdalaj wrota pizdo

Gość jordam.pl
a jeśli moje dziecko bedzie się bawiło zabawkami i w swoim pokoju będzie miało ich pełno na podłodze to co? podobno jest to powód by odebrać dziecko nie znam dziecka które bawiłoby się tylko jedna zabawka na raz ja sie obawiam bo sąsiadka jest wyjątkowo złośliwa - przeszkadza jej HAŁAS który robie podczas kąpieli a co gdy dziecko będzie płakać? zacznie raczkować? baba zwariuje i oczywiście będzie latała ze skargami i opowiadała wyssane z palca historie!!!!!!

Gość nanananna
jordam.pl to ze jak masz wrednych sąsiadów to pozłosci do niosą na ciebie ze dziecko płacze to znaczy ze pwnie je katujesz a u mnie takich wrednych nie brakuje :(

Gość kocia morda nl
jesteś w błędzie frotka, dziecko zostanie zabrane na wszelki wypadek, bo przecież mogło być ofiarą przemocy psychicznej, następnie będzie długa batalia, wywiad środowiskowy u sąsiadów, w szkole, pracy , badania psychologiczne wszystkich członków rodziny, kto wie ile to potrwa? tydzień, dwa, na dodatek wszyscy w okolicy się dowiedzą.

Gość jordam.pl
nananna właśnie tego się obawiam - ja juz jestem przez nich wykończona. wiecznie jakieś oszczerstwa, donosy, obmawianie powiem wam że ja przez tą kobiete myśle o przeprowadzce choć bedzie mnie to wiele kosztowało.... dodam że kobieta to stara sfrustrowana, zawistna panna - typowa niestety

Gość jordam.pl
niczego bym się nie bała gdyby wszystko było regulowane na drodze sądowej. ale wiadomo pracownicy socjalni może wredni, może przekupni, a starsza pani zaciera ręce bi mi młodej gówniarze dopiec złośliwie :(

Gość wrotka frotka
jesteście przewrażliwione. urzędnik nie przyjdzie sam tylko z pielęgniarką i policją. przecież to też są ludzie, nie róbcie z nich potworów:O nikt zdrowy psychicznie nie zabierze uśmiechniętego dziecka bawiącego się zabawkami! najwyżej pielęgniarka moze obejrzeć (czy nie ma śladów pobicia, złamań itd.) zobaczą, że jest ok i pójdą. nie popadajcie w paranoję. oni potrafią odróżnić dziecko zmaltretowane od takiego któremu włos nie spadł... naprawdę wierzycie, że komuś zabrali dziecko bo miało za duzo zabawek? ludzie, przeczytajcie sobie to zdanie na głos to moze dotrze do Was jego absurd;)

Gość nanananna
jordam.pl rozumiem cię jak nikt ja mam 3 dzieci w tym jedno niepełno sprawne wymagające rechabilitacj przy której płacze i czasem sąsiedzi się pytają czemu on tak płacze a ja tumacze ale do nich to nie do ciera bo oni mieli zdrowe dzieci :)

Gość 9 miesiąc
Jestem za tymi co mówią o złośliwych sąsiadach.... mieszkam w bloku z baardzo cienkimi ścianami, słychac wszystko, na dole stara panna, zgorzkniała, złośliwa, wiecznie obrażona, wkrótce rodzę, jestem przerazona bo jej przeszkadza to że za głośno oddychamy we własnym domu!! przez nią bałam się mówić do męża bo miałam schizę że wszystko słyszy... a co dopiero nas czeka - głowa mała.... WON OD NASZYCH DZIECI! i

Gość jordam.pl
absurd to prawo w naszym kraju i jego rząd na tym forum przesyłałam inki do artykułów gdzie było napisane o przypadkach gdzie zabrano dzieci nieodpowiednim ludziom sama nie mam jeszcze dzieci ale wiem że nie rzadko się zdarza że dzieci same sobie guza nabiją i to pewnie wg niektórych będzie że "rodzice katują" jeśli ktoś żyje wśród dobrych ludzi nie ma takiego problemu i nie ma pojęcia jaki może być strach i zagrożenie ze strony takich z którymi ja mam do czynienia....

Gość jordam.pl
9 miesiąc - ja mam to samo, wręcz szeptam w domu, a męża wiecznie uciszam... życie z takimi ludźmi jest naprawde ciężkie... myślałam o tym by poszukać gdzieś pomocy, kobieta wykancza mnie psychicznie, oczernia przed innymi, opowiada kłamstwa ale boje się że i tak nie mam szans na nic wiec żyje tak cały czas w stresie wszystko zniose tylko nie to że będzie wtrącała się mi w rodzine gdy będzie dziecko, nie daj Boże będzie próbowała dziecku krzywdę zrobić....

Gość angeleyes
wrotka,popieram to co piszesz nie przejmuj sie prostakami,ktore nie potrafia sie konstruktywnie wypowiedziec tylko rzucaja wyzwiskami jak z meliny

Gość nanananna
albo wyobraźcie sobie taką sytuacje że kucicie się z koleżanka a ona po złość zeby wam zaszkodzic donosi na was że gnębicie swoje dzieci psychicznie i opieka wam je zabiera tak będą to ludzie wykorzystywać :(

Gość KobietazMarsa
pracownik Ddz : POPIERAM BRAKUJE WKWALIFIKOWANYCH, PROFESJONALNYCH PRACOWNIKÓW SOCJALNYCH !!! Miałam styczność (nawet na swoich studiach) z pracownikami z MOPS jak juz mówiłam miałe takie charakterki,że prędzej by zaszkodziły niz pomogły osobie w potrzebie i same mam wrażenie,że były z patologii ...

Gość jordam.pl
ludzie są złośliwi i tak, na pewno ta ustawa da im pole do popisu. a najszęściej donosić będą stare jędze - zgryźliwe stare panny

Gość rece opadaja
do zachwyconych ta ustawa!a Wy pochodzicie z takich idealnych rodzin?zawsze bylo Was na wszystko stac albo zadna nie miala ojca alkoholika?wyobrazcie sobie teraz taka sytuacje,ze te 20 lat temu przyszedlby urzednik Was zabral do domu dziecka?bylobyscie szczesliwsze mieszkajac w bidulu?prawda jest taka,ze nie ma idealnych rodzin.

Gość jordam.pl
ręce opadają - do kogo kierujesz swojego posta?

Gość jordam.pl
jak ta ustawa przejdzie to bedzie katastrofa

Gość 9 miesiąc
ręce opadają napisała do kogo...... - do zachwyconych ta ustawa!

Gość rece opadaja
kieruje do wszystkich,ktorzy popieraja te ustawe.

Gość martuchaaaaaaaaa
Wrotka ma rację w 100%....ludzie, zastanówcie się nad tym co piszecie! nikt nie zabierze wam dziecka przez donos ;/ chodzi o sytuacje kiedy zdrowie lub życie dziecka jest bezposrednio zagrożone. Nie znacie ustawy to nie piszcie bzdur. Chodzi o sytuacje gdy np pracownik socjalny przychodzi na wywiad do rodziny i widzi, ze matka z ojcem są zalani w sztok,nie ma z nimi kontaktu, śpią, a dziecko 4 letnie opiekuje sie młodszą 6 miesieczną siostrzyczką, która płacze z głodu. Zastanowcie sie czy zostawilibyscie dziecko w takiej sytuacji?! A co jak to dziecko wypadnie przez okno? co jak spadnie ze schodow, albo wyjdzie z domu i potrąci je samochód? Chcecie zostawic tak sprawę a na następny dzien przeczytac, w gazecie, że dziecko polamane trafiło do szpitala bo nie miało opieki i wypadło z okna? Nie wiecie jakie są rodziny...czasem aż się wierzyc nie chce- obydwoje rodzice piją, nie pracują, znęcają się nad dziecmi, głodzą je i przypalają papierosami jak dziecko płacze....i co wtedy? zostawic takie dziecko w tym miejscu? Zapoznajcie się z ustawą- wyraźnie jest napisane o sytuacjach, ktore stanowią bezposrednie zagrozenie zdrowia i zycia dziecka

Gość jordam.pl
ma ktoś namiary na tą ustawę, czytałam częściowo a chciałabym się w takim razie z całością zapoznać tak czy inaczej nikt nie ma prawa mówić mi jak mam wychowywać dziecko a z tego co wiem ustawa z tym się wiąże nie mogę dziecku wpajać moich zasad? nie moge dziecku dać szlabanu? to jest kpina jakaś, ludzie w jakim kraju żyjemy?? a może w obozie jakimś

Gość nanananna
no bo teraz to dzieci będą wychowywać rodziców