Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość groźnie wyglądająca dama

lwia zmarszczka i porażka

Polecane posty

miedzy brwiami pojawiła sie paskudna bruzda zwana lwią zmarszczką od czasu jak zaczęłam stosować masaże , odpowiednie kosmetyki ona jeszcze gorsza się zrobiła czy ktoś ma też to szpecące paskudztwo i poradził sobie z tym bezoperacyjnie?

Gość gronie wyglądająca dama

nikt nie ma,no to macie fajnie

Gość tez mi sie robi taka zmarszczk
a nie wi9em czy jest na to jakas rada

Gość grabarka
właśnie wyczytałam,że jak się robi taka zmarszczka, to problem tkwi w jelitach, ma się alergie pokarmową lub jelito wrażliwe

Gość kuosa
...a co ma piernik do wiatraka ??????????? też mam tę bruzdę. Mnie się zrobiłą od ciągłego mrużenia oczu. Stale mam alergię na kosmetyki i ciągle się marszczę. Latem nie lubię okularów słonecznych, więc nie uzywam. Do nocy oglądam TV. Podobno tylko botox pomoże..... A ile masz lat damo?

cos w tym jest mam wrażliwe jelito i alergię a wiosen 36

Gość do groznie wygladajaca dama...
botox lub wypelniacz albo oba na raz pomoga:-)

Gość kamilka78
groźnie wyglądająca -->> boże, jak ja doskonale rozumiem Twój problem!!! Jeszcze nie tak dawno nie chciałam wychodzić z domu, bo moja zmarszczka odbierała mi ochotę do życia. Wydawało mi się, że wszyscy wlepiają w nią oczy... Wypróbowałam masę specyfików przeciwzmarszczkowych - trochę wygładziły, ale nie pomogły. Zabiegi u kosmetyczki - ZERO efektów! Nic tylko płakać... :( Dwa miesiące temu trafiłam do jednej z warszawskich klinik, którą poleciła mi znajoma. Ona tam robiła sobie akurat usta, ale była super zadowolona. Po zabiegu wyglądam O NIEBO LEPIEJ! Jeżeli jesteś zainteresowana szczegółami, to napisz. Postaram się pomóc :)

Gość groźnie wyglądajaca dama
no oczywiście, że jestem zainteresowana wszystkim co może pomóc

Gość kamilka78
groźnie -->> uwierz mi, będzie dobrze! :) Jeżeli jesteś z Warszawy lub okolic, albo masz możliwość przyjazdu, to z całego serca polecam Tobie IQ Medica. Mieszczą się na ul Przewodowej w Międzeszynie. Dokładnego adresu teraz nie pamiętam, ale znalezienie ich to nie problem. Ja się skusiłam na ich usługi, bo widziałam jak wygląda po nich moja koleżanka. Najlepiej by było, gdybyś do nich zadzwoniła i umówiła się na konsultacje, wtedy doradzą najlepszą metodę usunięcia zmarszczki - dobierają indywidualnie kuracje.

Gość kuosa
Kamilka78 a jaki zabieg dokładnie miałaś robiony, ile zapłaciłaś i jak długo będą efekty?

Gość kamilka78
Kuosa, ja robiłam u nich zabieg fraxel re:store, ale mają wiele innych metod. Skóra mi się super wygładziła. Za zabieg na czole zapłaciłam 800 zł. Jeszcze widzę delikatny zarys mojej lwiej zmarszczki, ale różnica jest OLBRZYMIA ! Zastanawiam się nad tym, żeby za miesiąc - dwa ostrzyknąć ją botoksem, bo wtedy powinna całkowicie zniknąć na dłuuuuuuuuugo !!! :)

Gość groźnie wygladająca dama
dzięki, ale nie jestem z Warszawy Myślę ,że takie cosik pewnie robią tez w innych miastach. Napisz dokładniej na czym to polega i jaka jest gwarancja na skutecznosć i długi efekt tego zabiegu. Z góry dzięki

Gość
dzięki za odp. :) ale pytałam jak długo taki efekt się utrzyma, w Twoim przypadku (fraxel:store)- zawsze lekarz mówi takie rzeczy. Z drugiej strony nie chcę cię martwić, ale od botoksu zmarszczka rzeczywiście zniknie, ale jest to okres od3 do 5 mies. przy dobrych wiatrach;p Kolezanka moja zrobiła sobie botoks i efekt był, ale niecałe 3 miesiące, wydała ok. 600 zł. Napisz jak długo utrzymuje sie efekt po tym fraxelu ???

Gość igranka
Bardzo dobrze w takich stuacjach dziala Botox, tylko musi byc swierzy, takie zabiegi robi np. doktor Widerkiewicz w Esmediqua w Warszawie

Gość gość
Hej Chciałabym odświeżyć wątek. Jak w praktyce wygląda zwalczanie lwiej zmarszczki botoksem?

Gość gość
ja tez mam taką zmarę bo nie noszę okularów a powinnam,i mrużę oczy,od lat botoks,,,,to działa tylko 3-6mcy jako ze moja koleżanka robi to,to botoks mialam w prezencie,i jakie wrażenia,,,,głowa mnie bolała kilka dni(botoks to jad kiełbasiany),owszem było to miejsce napęczniałe i wygładzone ale zmary nie ruszyło,podobno kwas hialur,by to 'wziął" po botoksie bardzo mi się uniosły brwi:P ,i po 3mcy nie było śladu po botoksie,jakbym miała za to zapłacić,to bym nie skorzystała,w sumie nie przeszkadza mi ta zmara az tak;)

Gość gość
też to mam, mam 21 lat i od paru lat mam taki zarys zmarszczki między brwiami. Gdy się nie maluję to raczej tak nie widać, jak pomaluję się podkładem to zawsze wygląda to gorzej, zmarszczka jest bardziej widoczna. Staram się nie mrużyć oczu, kremy i tak nie zadziałają, będę próbować mocniejszych kwasów.

Gość gość
W praktyce to poddajesz się zabiegowi i po bólu :) a już na poważnie moim zdaniem jest to chyba najlepsza metoda zwalczania lwiej zmarszczki ponieważ usuwasz przyczynę, zalecanie kwasu hialuronowego na początek nie jest dobrym rozwiązaniem, mięśnie nadal pracują i kwas może być wypchnięty, słyszałam że kwas idzie jako drugi rzut, ludzie boją się jednak efektu maski - takie kwiatki żyją wśród nas, w mojej opinii wina za taki ponoszą lekarze bo przesadzają z dawką lub nie umiejętnie podają preparat, jeżeli szukasz lekarza to przede wszystkim poczytaj opinie :)

Gość gość
Dziwi mnie komentarz w stylu przejmuj się zmarszczką, taka forma coachingu czy męskiego doradztwa :) dla kogoś to problem i tyle - takie mamy czasy że medycyna pozwala z tym walczyć i dobrze...

Gość Kwiat Chabra  Bławatka
Walczyć z upływem czasu, z naturą? Starzenie się organizmu a w tym skóry jest procesem naturalnym. Możemy się starzeć z przyczyn egzogennych jak np. promienie UV, alkohol, zanieczyszczenia itp. albo z przyczyn endogennych (wewnętrznych) np. hormony a tym okres menopauzy, kobiety szybciutko zmieniają się w babcie i tak zbliżamy się do kresu.... Czy ten czas warto wykorzystać i dbać o profilaktykę starzenia się organizmu, w tym skóry? Myślę że tak bo w każdym wieku chcemy czuć się atrakcyjni, nawet babcie chcą być szczupłe i mieć sprężyste, lśniące włosy. Gładką cerę i ten blask, który z czasem tracimy. Dlatego tak jestem za botoxem, jadem kiełbasianym który odkryli na weselu jak cała orkiestra otruła się kiełbasą. Profilaktycznie zaczęłam stosować toksynę na lwią zmarszczkę w wieku 26 lat. i jestem bardzo zadowolona. Nie mam żadnych ubocznych efektów opisywanych przez niektórych. Dobranoc

Gość Andżela124
Ja na takie zmarszczki stosuję dokładnie taki żel http://dermalab.pl/6,viterol.a-zel-do-twarzy-przeciw-starzeniu.html . Mam go już od kilku miesięcy i wszystko jet ok. zmarszczki są prawie nie widoczne, ale i skóra jest w znacznie lepszej kondycji.

Gość gość
ale taka lwia zmarszczka nie zawsze oznacza starzenie, u mnie pojawiła się, jak byłam nastolatką, to nie jest więc efekt starzenia się. Ja kiedyś zdecyduję się na botoks.

Gość Słotwinka
Oczywiście że pojawienie się zmarszczki mimicznej jest również efektem starzenia się skóry ale nie tylko zapewne masz na myśli mocną mimikę twarzy. Jak wykonujemy często ten sam grymas, czyli ściągamy brwi do siebie tworzy się zmarszczka, jak rozluźniamy czoło znika. Do czasu, ponieważ upływające lata powodują że skóra zaczyna pracować inaczej i nawet rozluźniając czoło, skóra już nie powraca do pierwotnego stanu. Brakuje jej napięcia. Dlatego można stosować profilaktycznie botox na lwią zmarszczkę, aby skóra w tym miejscu nie musiała w ogóle pracować. Ja też stosuje botox i jestem bardzo zadowolona. Chociaż dość późno zaczęłam, bo miałam 36 lat i lwia zmarszczka zdążyła się lekko utrwalić. Właśnie z moją cudowną Panią doktor pracujemy nad nią i jestem w trakcie serii zabiegów kompleksowych na twarz. Pozdrawiam

Gość Terwetuloa
To może odpowiem coś w kwestii leczenia botoksem - sprawa nie jest skomplikowana - botoks usypia mięśnie które odpowiadaja za pojawienie się zmarszczek mimicznych (takich jak np. lwia zmarszczka). Lekarz podaje go bezpośrednio w mięsień i dzięki temu wpływasz na przyczynę a nie objawy. Na innych formach wyczytałam ze stosuje się również wypełnianie kwasem hialuronowym. Moim zdaniem nie jest to dobry kierunek bo to jak z leczeniem migreny przez zażycie paracetamolu :) Poza tym jest ryzyko że mięśnie mogą wypchnąć kwas. Jeżeli szukasz prawdziwej wiedzy :) idź na konsultacje do lekarza - forum to dobre miejsce tylko na początku. Wszystko zależy już od twoich indywidualnych czynników.....

Gość gość
Hej dziewczyny!Może,któraś będzie umiała mi poradzić...Poszukuje dobrego miejsca gdzie można wykonać botox.Problem jest w tym ze nie jestem z Warszawy i nie bardzo wiem gdzie najlepiej wykonać taki zabieg.Słyszałam w telewizji o klinice beautymed dr Krzysztofa Mirackiego.Czy ktoś może wykonywał tam zabieg?będę wdzięczna za podpowiedz:)

Gość skurczebka
proszę bardzo bez operacyjnie to kosmetyki beeyes. I pij więcej wody i częściej się uśmiechaj :)

Gość kiciuchaucha
ja zdecydowanie mogę polecić w poznaniu klinikę Certus, bardzo profesjonalnie zabieg poprzedzony rozmową ze specjalista a efekt trwały;) chociaż na zabiegu byłam jakoś 3 miesiące temu ;) dodam jeszcze ze pani doktor zalecila mi picie wody 1,5-2l po zabiegu przez okres min 2 tygodni.

Gość gość
Ja się kiedyś męczyłam z lwią zmarszczką i w końcu zdecydowałam się na zabieg z kwasem hialuronowym. Teraz mam z tym spokój i wreszcie nie wyglądam jakbym była cały czas zła. Jak ktoś chciałby iść na taki zabieg w Szczecinie to polecam klinikę Bochińska www.bochinska.pl. Mają tam do tego rękę.