Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hoojkaaa

kolezanki 3 letnie córeczka i tydzien nie zrobi kupy

Polecane posty

Gość hoojkaaa

a jka robi to ją strasznie boli co na to p[omoze?

Gość wow tydzien sie juz nie zalatw
ia? ehh sporo :/ biedulka :( ja mam malutkie dziecko, wiec z tego co wiem, to jablko jest dobre, ale mozesz kupic w aptece wegielki, podobno tez pomagaja, albo jakies czopki glicerynowe .... poza tym nie wiem czy nie trzeba sprawdzic czy nie ma hemoroidow, nie wiem w jakim wieku moga wyjsc, ale skoro ja boli jak sie juz zalatwia ;/

wegielki sa na biegunki a nie zatwardzenia.... Pomarancza albo sok z pomaranczy doskonale reguluje prace jelit...

Gość negatywny na moje
sok ze sliwek,albo czopki rozluzniajace,biedny maluszek:(

Gość kozacki kozak
o cholera, nie ma to jak rada ...kup węgielki na zatwardzenie :O

Gość DZIWNEBARDZO
Proponuję ugotować siemie lniane i wywar dodac np do mleka lub kaszki. Można też zrobic " herbatkę owocową z dodatkiem wywaru z siemienia z miodem i cytryną. | nie podawac słodyczy. Owoce, warzywa, naturalne chude jogurty np z miodem.

Gość hoojkaaa
wiecie ona mówi ze mała to straszny niejadek ale taki na maksa je tylko kaszki :O obiadu nie tknie,moze zupy pare łyzek byli u lekarza dała jej jakis syrop ,była poprawa ale na krótko jak zbliza sie kupa to jest taka histeria ze szok bo ja niemiłosiernie boli

siemie lniane jak najbardziej, sprawa "pojdzie gladko"... a soczki pije? Warto sprobowac z sokiem pomaranczowym... Na prawde dziala :)

Gość DZIWNEBARDZO
Miałam to samo ze swoja córeczką. Jadła tylko kaszki mleczne np. Bobovitę. Podawałam jej rano i wieczorem . Zauważyłąm, że kaszki powodują zatwardzenie.Teraz zamiast kaszki podaję tylko wieczorem poprostu niezbyt gęsty budyń z wywarem z siemienia właśnie. Bardzo sie poprawiło. Podaję za to w ciągu dnia jogurt ACTIVIA. Moze być też tak, ze dzidzia nie ma zatwardzenia, tylko stresuje ją sam fakt robienia kupki. Wie,że to wiaże się z nerwami rodziców, z aplikowaniem czopka itd. Mozna spróbowac ją jakoś zachęcać, uspakajać, że np. jezeli zrobi kupkę, to dpstanie jakiś łakoć.

Gość kozacki kozak
jak boli to należy iść do lekarza i poszukać przyczyny tego bólu... po co dziecko ma się męczyć?

Gość DZIWNEBARDZO
Mam tez sposób na nią jako niejadka. Na obiad robimy razem sałatki z warzyw. Sama kroi np ogórka, pomidora itd. Przygotowuję sporo warzyw na parze.Układam jej na talerzu rózne obrazki i mówię, że np mięsko to skały, brokuły to drzewa, jajko to słoneczko, szpinak to łąka itd. Sama chce zjadać te obrazki :-)))

Gość karolina 8
kup duphalac.a potem regularnie podawaj jej colon C.ma pewno pozmoze.

Gość Do lekarza marsz
i to biegusiem

Gość moze ten typ tak ma
ja tak mam od zawsze raz na tydzien dwa i nic nie pomaga , a 30 tka juz leci, brałam leki , lekarze rozkladaja rece, jezeli chodzi o jedzenie to moge zjesc skisłe mleko i zagryżź winogronami i mnie nie ruszy ten typ juz tak ma , tez czasem boli ze mdleje w lazience i tak zawsze było :O