Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikatka

Jaki prezent dla 1,5 rocznego dziecka?

Polecane posty

Gość kikatka

Tylko nie żadne ubranka.

Gość kikatka
Raczej rowerka nie kupię. Ide po raz pierwszy do siostry mojego chłopaka (jestem z nim niecały miesiąc) i zamierzam przy okazji przynieśc coś jej synkowi. Rowerek jest już dla starszego,tak samo konik na biegunach.

Gość jaco pijus
1,5 roczne dziecko bedzie sie cieszylo z wszystkiego co dostanie - moze to byc np korek od wanny (bezpieczna zabwka moze sluzyc jako gryzak) tara dziurawa skarpeta itd

Gość kikatka
jaco-widzę,że masz świetne wspomnienia z dzieciństwa :P

Gość jaco pijus
niestety nie pamietam czasow z okresu gdy mialem 1,5 roku ale mysle ze fascynowalo mnie wszystko dookola ;)

Gość co mu dasz to bedzie sie z teg
o cieszyc.

Gość ooooooooooooooooooooo_________
Troszkę jestem w temacie i polecam kupić taką fajną specjalną książeczkę z różnymi obrazkami itd, z lusterkiem (ale nie ze szkła, tylko takie jakby odbicie w tym widać, ale oczywiście żadnego szkła nie ma być!). Jest to wielka frajda dla takich małych dzieci. Są to książki specjalnie przeznaczone dla dzieci, ze specjalnych materiałów i tworzyw, aby dziecku nic się nie stało, gdy nie widzimy. Poza tym to ma być oczywiście drobiazg, nie rozpieszczajmy dzieci za mocno ;)

Gość ooooooooooooooooooooo_________
Nie wiem, czy plastikowa książeczka jest odpowiednia dla tak małego dziecka, bo dziecko interesuje się wszystkim, każdą częścią takiej książki i prawdopodobnie będzie próbowało ją zdemontować i może coś sobie zrobić :)Ale jeżeli matka lub ojciec nie pozwolą na samodzielną zabawę to ok.

Hej. Może kup jakieś dzwiekowe zabawki. Mam 1,5 roczną córke i uwielbia grające rzeczy. Np kup jakiś bębenek (niech mamie hałasuje:)) albo organki czy cymbałki. Moja mała jeszcze lubi ksiązki. Mozesz kupiś taką gdzie sie przyciska różne przyciski i one opisuja obrazek np "samochód", "kwiatek" itd. albo zwykła ksiazke tylko z grubszymi stronami zeby szybko nie podarło:)

Gość coś
Książeczka gadająco pszcząca, przesuwane obrazki, no cuda są i dzieciaki to lubią, nie jest drogie. Mój syn uwielbia zakrętki od słoików;-)))

Gość coś
*piszcząca miało być

Polecam wszystkim na prezent kuchenkę Fisher Price dla dziewczynki ok 2 - letniej. U nas sprawdziła się rewelacyjnie. To zabawka która dziecku się nie nudzi! Ma dużo ciekawych funkcji i 4 tryby pracy: Język polski Język angielski Piosenki Wyobraźnia. Ponadto zawiera sorter kształtów i uczy: kolorów liczenia kształtów alfabetu zwrotów grzecznościowych i wielu wielu innych rzeczy! Mamy tą kuchenkę już 3 tygodnie a córka bardzo chętnie do niej wraca. Namiętnie zamyka i otwiera piekarnik, bawi się kranikiem. Gdy jest ciemno w pokoju uwielbia pstrykać światełkiem. Nie raz rzucała nią po pokoju a zabawka wygląda na niezniszczalną. Ma mocny głośnik który można ustawić na "cicho" i "głośno". Dla mnie to dodatkowa zaleta bo jak synek śpi to Wercia go nie budzi. Jednym słowem polecam. Dla synka natomiast warto kupić telefonik cyfrowy Fisher Price. Można go można ciągnąć na sznureczku lub bawić się nim na 3 sposoby: w trybie nauki, muzyki i ćwiczenia wyobraźni. Ma też wspaniałą książeczkę ze zwierzątkami. W trybie nauki maluszek poznaje liczby, zwierzęta i ich odgłosy. W trybie muzyki może układać własne melodyjki, wciskając klawisze. W trybie ćwiczeń wyobraźni może włączyć realistyczne dźwięki telefonu, odbierać połączenia za pomocą słuchawki i bawić się w rozmowy telefoniczne. Mój synek dostał go jak miał 6 m-cy i już wtedy uwielbiał "pacać w klawisze. Chętnie też bawił się słuchawką. Natomiast starsza córka uwielbiała "czytać" książeczkę czyli przewracała karteczki i słuchała zwierzątek. Jednym słowem wspaniały prezent i dla roczniaka i dla 2-latka :) I nie martw się że zabawka jest nieodpowiednia wiekowo, dzieci tak szybko rosną :-)

Gość ania minecka
Większość zabawek doskonale się sprawdzi. Takie dziecko jest już dosyć kumate ;-)

Gość Agatata8161q
Moja 1,5 roczna Kasia uwielbia drewniane układanki Mała po kilku razach sama zapamiętuje jak mają być ułożone poszczególne elementy - wiadomo są to np. 4 czy 5 elementów, ale jak na takie małe dziecko to i tak duże osiągnięcie Uważam, że właśnie jak najszybciej powinno się rozwijać pamięć i logiczne myślenie u dzieci. Układanki bardzo temu służą. Zazwyczaj kupuję je tutaj: http://szkolnis.pl/ukladanki

Gość hendyman
Prezent dla dziecka? www.hendy.pl - Sweterki dla dzieci będą idealnym rozwiązaniem.

Gość Fruzia79
A może jakąś prostą grę edukacyjną , tak aby uczył się już czegoś przez zabawę? Tutaj http://www.zgrami.pl/ masz bardzo fajne gry dla dzieci , myślę że coś wybierzesz. ja kupowałam tu grę dla mojego chrześniaka.

Gość gość
Proponuje duże klocki, książeczkę w twardej oprawie, autko ale bez malych elementow, spiewajaca albo tanczaca zabawke, materialowe wypchane wata pilki, to zabawki które uwielbia mój syn,a ma 14 miesiecy

Gość kasia898989
to zalezy ile chce na ten prezent wydac. fajne sa klocki plastikowe mega bloks sa duze dzieki czemu dziecko nie zrobi sobie krzywdy, ewentualnie jakies grajace zabawki typu garnuszek klocuszek pianinko samochodzik taki co jezdzi po domu juz za 100zl mozesz kupic albo sanki z ocieplaczem beda bardzo praktyczne

Gość gość
Proponuję lampkę przytulankę Philipsa w kształcie Myszki Minnie. Lampka SoftPal Minnie to świecący przyjaciel dziecka, który łagodnie oświetla jego sypialnię. Dzięki tej przenośnej lampce ułatwiającej poruszanie się w ciemności dziecko może smacznie spać z miękkim towarzyszem do przytulania u boku. Jest prześliczna. Moja córka jest spokojna i zasypia momentalnie jak tylko ma ją przy sobie. Jest energooszczędna. Bardzo polecam!!!

Gość gość
popatrz tutaj www.jokomisiada.pl/pol_m_12-36-miesiecy-170.html masz kategorie wiekowe, wiec mozesz sobie znalezc wiek dziecka i dobrac cos:)

Gość gość
my w tym roku z rodzicami sklaadamy sie na takie basen z kolkami http://www.happyhop.pl/oferta/baseny-z-pileczkami bo nasz maly uwielbia sie w nim bawic. A ze to troche drogie to kazdy sie dorzuci i bedzie jeden solidny prezent od mikolaja a nie mnostwo jakichs zbednych zabawek.

Gość gość
A my kupimy vouchery do Teatru Małego Widza - to jest bardzo fajny teatr dla najmłodszych dzieci (od 1 do 7 lat)