Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczescie25

grupa chcacych byc w ciazy:)

Polecane posty

witamy SallyBrovn szczesciara z Ciebie gratulujemy coreczki i zyczymy powodzenia w staraniu o kolejnego maluszka:)teraz sliczny chlopczyk by sie przydal do pary:) trzymam mocno kciuki napisz cos wiecej o sobie i jak dlugo sie juz staracie?

Gość SallyBrovn
staramy się od listopada, jeszcze na spokojnie (o pierwsze dziecko staraliśmy sie ok pół roku), ale już się trochę niecierpliwimy. Tym bardziej, że dla mnie liczy sie już praktycznie każdy miesiąc, z racji wieku :-). No i córcia czeka na dzidzię :D Póki co pracuję zawodowo, mąż również, córka chodzi do żłobka, ale juz wiem, że przy drugim dziecku bedę chciała wykorzystać pełne 3 lata wychowawczego. Nie jest łatwo pogodzić pracę i opiekę nad często chorującym dzieckiem.

hej hej :) jestem już na jednym temacie, ale jeżeli można to będę tutaj do Was zaglądała- tak się skałada, że ciąża to ostatanio u mnie temat nr jeden ;)

Dzien dobry dziewczyny:) jakos udalo mi sie dzisiaj wczesnie wstac co nie zdarza sie zbyt czesto:) Pani Kara pewnie zagladaj do nas tak sie sklada,ze ciaza powoli robi sie tez moja obsesja:) poplotkujemy sobie powspieramy:) SallyBrovn pamietaj staranka na luzie niema nic wazniejszego jak spokojna psychika:) nawet jesli dluzej Waz zejdzie jak z pierwszym dzieckiem to nie martwcie sie i nie blokujcie:) Masz racje ciezko pogodzic prace zawodowa z malenstwem,ktoremu trzeba poswiecic wiecej uwagi wiec kochana nie zastanawiaj sie nad niczym tylko wykorzystaj wszystko co sie da urlop macierzynski,wychowawczy niewiem co tam jeszcze jest i czy to w tej kolejnosci bo jeszcze nie mam dziecka i nie korzystalam z tego:)

u mnie dwa dni okropne nawet pisac mi sie o nich nie chce @ dalej brak za to zauwazylam taki śluz bialy tak jakby budyn o takiej konsystencji test robilam 9 03 nagatywany powtorze za jakis czas a juz bym chciala wiedziec

Witaj szczescie25, ja co prawda sie nie staram , bo juz mam trojeczke, ale czytalam Wasz topik i zauwazylam ,ze mieszkasz w Hiszpanii, ja tez,juz od 10 prawie lat, w okolicy Alicante, wiec nawet nie tak daleko :) Gdybys chciala pogadac, to chetnie! :) A wszystkim przyszlym mamom zycze powodzenia w staraniu! ;);)

Czesc dziewczyny dzisiaj troche dluzej pospalam a i tak jestem pierwsza:) taka piekna pogode mam,ze szybciutko ogarne mieszkanko i skocze sie poopalac:) Zocha120 glowa do gory i cierpliwosci:) chociaz sama wiem,jakie to trudne:) jak dlugo juz sie spoznia Twoja @? trzymam kciuki za dwie kreseczki:) a co do tego sluzu to tak naprawde niemam pojecia ja mam taki i przed i po @ :/ Aines34 witam rodaczke za granicami kraju:) w sumie to bardzo blisko siebie mieszkamy:) ja w Hiszpani juz prawie od 6 lat ale w Maladze od nie calego roku,wczesniej 4 latka Majorka i rok w Madrycie:) Gratuluje trojeczki sliczne imionka maja:) planujesz kiedys powrot do Polski?

Dzien dobry, Szczescie25 - ja tez tak pozwiedzalam Hiszpanie, rok w Barcelonie, 6 lat w Walencjii i od 3 juz prawie w Alicante. Raczej nie zamierzam wracac do Polski, moj maz jest Hiszpanem,wiec to tez troche komplikuje ewentualne mysli o powrocie, poza tym dzieci w szkole, ktora uwielbiaja, wiec.... Ty zamierzasz wracac kiedys? Jesli Twoj maz jest Polakiem to zawsze troche latwiej z tymi powrotami... Pozdrawiam Ciebie i wszystkie przyszle mamy bardzo serdecznie! MIlego dnia! 🌼

Aines34 rozumie Twoja sytuacje.Tak myslalam,ze masz meza Hiszpana:) oni sa tacy przystojni:):):) moj mezus jest Polakiem poznalismy sie tytaj w Maladze w zeszlym roku w czerwcu:) myslimy nad powrotem do kraju bo tutaj coraz wiekszy kryzys:( super Ty widzialas te miejsca Hiszpanii ktorych ja jeszcze nie widzialam napewno tam u Ciebie w Alicante tez jest slicznie?

Gość cztery sery
ale kretynki-ten temat powtarza się co 2 dni, bądźcie sobie w tej ciąży i nie cały świat musi o tym wiedzieć, też mają problemy....

ostatnio mialam uczycie dretwienia w piersi pobolewa mnie podbrzusze wiecej jem np makrela wedzona zagryziona bananem no i wydaje mi sie ze zcesciej chodze siku..

do KRETYNKI "cztery sery" skoro cie nie interesuje ten temat po po huj tutaj zagladasz??? ubliżasz innym i niepotrzebnie sie odzywasz lepiej poszukaj tematu w ktorym jeszcze raz ci wytlumacza zasady kultury

hejkakohejka to juz kilka miesiecy minelo,ale jeszcze bez obaw kazdy lekarz Ci powie ze tak do roku czasu to samemu trzeba probowac jesli sie nie uda do dopiero na jakies badania:) glowa do gory napewno sie uda staracie sie o pierwsze dziecko? zawsze trafiacie w te dni czy to roznie u Was bywa?

zocha120 te piersi ,bol brzucha i czeste sikanie to moze i na ciaze ale zachcianki to czytalam,ze pojawiaja sie dopiero ok.4 miesiaca ciazy wiec sama niewiem :)badzmy dobrej mysli:)

wiesz co ciaza to inne objawy jak bylam w ciazy to bylam w 2 miesiscu i juz mi sie chcialo np kukurydzy gotowanej i jadlam chipsy cebulowe z bita smietana wiec roznie to bywa no ale poczekamy jeszcze moze z tydzien i zrobie test bo do lekarza to dopiero za dwa tyg a moze zrobie wczesniej beta HCG prywatnie

hejkakohejka jak od stycznia w te dni to spoko krociutko,regularne masz @ ? zadnych innych przeszkod? ja mam PCO wiec ciezko nam to idzie :( Zocha120 w sumie kazda kobieta przechodzi ciaze inaczej moze to typowe objawy ciazy dla Twojego organizmu:) oby tak bylo a jak juz nie mozesz sie tak doczekac to zrob ta bete bo ja tez jestem ciekawa czy to TY bedziesz pierwsza na naszym topiku:) trzymam kciuki na "tak"

szczescie25-dzieki kochana🌼 ja ze Ciebie tez trzymam kciuki zeby wam sie udalo za inne pozostale tez ! :)

Gość karolcia8383
hej to ja sie do was dolacze :) my zaczynamy starania od przyszlego miesiaca. Juz biore kwas foliowy. Wyniki krwi ok, wszystkie badania ok moja pani ginekolog dala nam zielone swiatelko :) ja mieszkam w Niemczech i tutaj wlasnie studiuje i pracuje i mam nadzieje, ze jak najszybciej uda nam sie wszystkim dziewczyny :)

hejkakohejka pewnie nieda sie nic na sile,lepiej na luza bez stresu:) ile masz latek jesli mozna wiedziec? Zocha120 pisalas,ze stracilas juz dwa malenstwa przykro mi naprawde ,ale mocno wierze,ze za trzecim razem juz bedzie wszystko ok.zobaczysz ze juz niedlugo bedziemy sie razem cieszyc i fotkami maluszkow wymieniac:):):) karolcia8383 witamy w gronie staraczek fajnie ze chcesz do nas dolaczyc:) powodzenia w staraniach i milych przytulanek z mezusiem:) A teraz do dziewczyn mieszkajacych w Polsce powiedzcie mi poprawilo sie cos z praca czy nie? myslimy z mezem o powrocie do kraju i niewiem czy to dobry pomysl.mieszkalibysmy w warszawie wiec mam nadzieje,ze nie bedzie az tak zle.co wy na to?

dzieki hmm co do Polski to watpie zeby cos sie poprawilo z rynkim pracy no ale moze jednak wiesz w Warszawie to zawsze latwiej znalezc prace niz w jakims malym miasteczku np takim jak moje :o

szczescie dziekuje za mile przyjecie. A mozna wiedziec dlaczego chcecie wracac??pytam, bo czesto tez mnie nachodza takie mysli czy warto wrocic czy nie :( ale jeszcze nic w tym kierunku nie zrobilismy