Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna mama małego synka

przez kryzys moje dziecko jest biedne

Polecane posty

Gość Agnaaaaaaaaaaaaaaaa
miało być "tacy"

jeszcze mielicie ten temat:O najbardziej zainteresowana juz sie nie wypowiada a kwoki dalej swoje:P

Gość a ble
każda z nas mogłaby napisać "że przez kryzys ..." to czy tamto.

Gość co Wy gadacie
za głupoty!!! Matko przecież ten wątek to jakaś podpucha jest. Wytykacie innym zaradność broniąc leniwej baby, której do pracy nie chce się iść bo z kim to niby 8 miesięczne na wsi dziecko zostawi :) śmiech na sali :) ile kobiet tak ma i pracuje.ile kobiet ma gorzej w życiu...właśnie te 1200zł na całą rodzinę i muszą przeżyć. Tu babsko nabrało kredytów i teraz jęczy. Dowalacie kobietmo,że żyją z pensji męża i się wymądrzają.Pytam i co z tego? One przynajmniej nie mają dwóch lewych do pracy bo nawet jakby miały zarobić na swoje potrzeby to zarabiają i w razie czego w życiu sobie poradzą. Gdybym była biedna to gdybym nawet miała dziergać na szydełku ciuchy dla dzieci to bym dziergała. Umiejętności też nie mam,ale bym się nauczyła bo zalezałoby mi na tym aby dziecku dać jeść. Nie obrzucajcie błotem ludzi,któzy się starali pomóc. TRAGEDIA!!!!Tyle na ten temat.

Gość tak jest jak młodzi
na wieś się wyprawiają bo zdrowe powietrze i takie tam,a potem brakuje perspektyw do życia bo nagle okazuje się,żę kilometr do tego,a 45 kilometrów do najbliższego miasta i nie ma gdzie pracy znaleźć. A co z tymi co do pracy jeżdżą 80-100km?ja bym osobiście narpiew wybadał teren do przeprowadzki,a potem się tam przenosił,a jabym dostał dom w miejscu bez szans na ewentualny rozwój to bym go sprzedał i kupił bym coś mniejszego nie daleko miasta.

Gość mama dziewczyn
autorko topiku nie załamuj sie jestem z toba .

Gość a ble
co z tego żę "jesteś z autorką topicu" skoro i tak jej nic nie wyślesz :P

Gość mama i Hania
wiesz co sytuacja życiowa może zmienić się z dnia na dzień:( Ja mam 7 miesięczną córeczkę, od kiedy skończyła 3 miesiące wróciłam na pół etatu do pracy(tylko pół etatu bo w tym czasie z córeczką jest mąż), kiedy ja wracam on wychodzi i odwrotnie, pracuje w każdą sobotę żeby zarobić więcej a i tak brakuje kasy:( Mój mąż wcześniej miał pracę wyjazdową super płatną wreszcie zaczęliśmy wychodzić na prostą no i okazało się że szef przestaje płacić tzn płacił ale mniejsze kwoty i miał wyrównać, mąż nie pracuje tak już pół roku a kasy nie odzyskaliśmy( dostaliśmy na raty kilka przelewów które pokryły część tej kasy i nie zapowiada się żebyśmy odzyskali resztę), czekamy jeszcze troszkę i jak nie dostaniemy pieniędzy to sprawa trafi do sądu, wynajmujemy mieszkanie to u nas pochłania dużo kasy( 1800zł tyle mamy wszystkich opłat do nie dawna było 2 tyś ) mój mąż zarabia średnio 1700zł, ja max 800zł to daje nam 2500-1800zł opłaty zostaje nam 700zł na życie z czego jakieś 300zł idzie na mautką, jest mi bardzo ciężko przeżyć za te 400zł ale jakoś daję radę bo co mamy zrobić:( Mój mąż szuka pracy rozsyła cv gdzie się da ale on nie może zmieć pracy na taką że zarobi 100zł więcej a nie będzie go 12 h w domu bo to nie ma sensu. Nie mamy pomocy od rodziców, moja mama sama nie ma a teściowa nie pyta. Ale wierzę że wyjdziemy na prostą! Dlatego autorko ciesz się ze masz własny dom

Gość jaki rozm nosi córeczka
takej kobiecie to ja chętnie oddam ciuszki mam rozm. 76-80 może się przydadzą?pozdr

Gość smutna mama małego synka
Witajcie. Proszę nie kłóccie się bo ta cała historia została przeze mnie wymyślona. Potrzebowałam obiektywnych opinii do swojej pracy więc założyłam ten temat. To dobrze, że wiele z Was jest dobrymi ludźmi którzy bez zastanowienia pomogą innym w potrzebie. Ale i dobrze, że są ludzie trzeżwo myślący którzy zamiast komuś podać wszystko na tacy próbują zmotywować do działania. Pozdrawiam

Gość szkoda ze robisz se jaja z nas
wszystkich

Gość cieeekawe
ciekawe jak będziesz wykorzystywac nasze opinie w swojej pracy.Bo zazwyczaj jednak zbiera się opinie w formie ankiety a nie steku bzdur i podpuszczania naiwnych ludzi..

Gość ale jaja na kafe
bbbuuuuhahaahhaha można rozdwojenia jaźni dostać. Dobrze,że są tutaj myślący ludzie,którzy już dawno przestali odpowiadać na ten beznadziejny wątek :) ten o córci to też pewnie autorka założyła,aby sprawdzić jak działa jej przeciwieństwo i,czy tutaj ktoś coś da........:) ale się uśmiałem fajne to kafe :D

Gość ale jaja na kafe
a i jeszcze jedno trzeba podjudzić jakoś ten topic bo ci autorko zanika :D

Gość ale jaja na kafe
a ja nie mam już co czytać :(

Gość a jaaaaaaaaaaaaaa
chyba jestem naiwna , bo wierze mamie i Hani Trzymajcie się

Gość a jaaaaaaaaaaaaaa
i autorce tez uwierzyłam Pisac to tu sobie moze kazdy i kazdy moze napisac w imieniu autorki , tak ze dajcie spokój z podszywami

Gość a jaaaaaaaaaaaaaa
podszywie kazdy głupi moze wystukac na klawiaturze co chce , co nie znaczy ,że kazdy uwierzy ze jestes autorką :-P

Gość ale jaja na kafe
no ja się trzymam i ubaw mam po pachy,dlatego proszę o wiecej. odwiedziłem ten wątek wczoraj bo mam żonę w szpitalu na podtrzymaniu zagrożonej ciąży i chciałem coś sie dowiedzieć a tu taka ciekawostka." Kryzys" hmmm sobie pomyślałem wejdę i poczytam a teraz wyję ze śmiechu. kurde baby to mają problemy. dla nas nie ma żadnego kryzysu więc po co się nakręcacie. gdyby żonka pracowała nie było by kryzysu w rodzinie!!!

Gość ale jaja na kafe
a teraz tyle ma do wykarmienia.nie dziw że się chłop załamał.to go chyba przerosło a nie te kredyty. utrzymanie dziecka kosztuje dużo pieniędzy (więcej jak dorosłego) a kto o tym nie wie jest niedojrzały.

Gość mama i Hania
łatwo się śmiać ale ja przez to jaką mam sytuację nauczyłam się pokory, oszczędności. Zupełnie inaczej dziś patrzę na życie i na prawdę każdego może spotkać taka sytuacja i jeżeli macie pomoc od rodziny to się cieszcie! Ja nie chodzę do mopsu po zasiłki bo mi wstyd, są ludzie biedniejsi którym jest to bardziej potrzebne. Wolę iść do pracy niż prosić Czasami chciałabym usiąść i ponarzekać ale wiem że my jesteśmy w o tyle dobrej sytuacji bo każde z nas ma dwie ręce i jesteśmy zdrowi i możemy pójść dorobić a taka starowinka która ma 800zł emerytury z czego 3/4 idzie na leki i opłaty i co ona ma zrobić?? nikomu nie zazdroszczę tego że ma więcej ode mnie, cieszę się że ktoś może mieć lepiej! i nie życzę nikomu biedy Pierwsze co to kupuję małej pieluszki, mleko i to co jest jej najpotrzebniejsze , później kasa na opłaty a to co zostanie to dla nas. Żyjemy skromnie ale dajemy radę sami i z tego jestem dumna!!!

Gość mama i Hania
mamaHani232@interia.pl podaję mój email gdyby ktoś był w podobnej sytuacji i chciał pogadać

Gość ggdfsdgvfgr
bierz się za robotę a nie się opierniczasz, macie mężów nieudaczników którzy nie potrafią zapewnić wam bytu

Przeczytałam to wszystko i aż nie mieści mi się w głowie jak żeście zgnoili tą dziewczynę, a już najlepszy tekst żenada i wstyd!!!!!!!!!! Jak ktoś nie chce pomóc to niech się nie wypowiada

Gość straszne jest
podejście człowieka do człowieka. Co niektórzy potrafią tylko pisać "sprzedaj samochód, komputer, idz do roboty itp", ale życie nie jest takie łatwe i proste. Być może samochodu na kredyt nie można sprzedać, komputer używany sprzeda za grosze i w niczym jej to nie pomoże, a matce z dzieckiem też może być ciężko znaleźć pracę. Więc wsadźcie sobie w dupę swoje podłe rady. Sama jestem w trudnej sytuacji finansowej, kilka razy myślę zanim włożę coś do koszyka, od dawna rezygnuję z przyjemności więc rozumiem osoby w takiej sytuacji. I nie jest wstydem poprosić o wsparcie.

Gość fkkihhf
mnie sie w glowie nie miesci jak ozna tak gnioc innych ludzi az tak jezus kto was wychowal co z was za ludzie:(

Gość jak mozna tak pisac?to co?ma i
sc krasc?zastanow sie czlowieku!!!oto ,,madra,, wypowiedz;ggdfsdgvfgr bierz się za robotę a nie się opierniczasz macie mężów nieudaczników którzy nie potrafią zapewnić wam bytu

Gość nie ma iść kraść
wystraczy że sprzeda troche własnego dobrobytu ;)no chyba że dla tej pani telewizor ma większą wartość niż jej głodujące dziecko ;)

Gość fyfyfy
nie ma iść kraść-zgadzam się! Wielki dom, w domu luksus, wiele drogiego sprzętu a ona woli zagłodzić własne dziecko niż sprzedać coś z tego. To zwykły materializm, zaburzona piramida wartości. Dla matki najważniejsze jest dziecko i gdyby ta historia była prawdą to ona bez mrugnięcia okiem pozbyła się jakichś rzeczy byle tylko zapewnić odpowiednie warunki dziecku.

Gość prosze o pomoccccc
słuszna racja, kochająca matka sprzedałaby a nie zebrała,no to w takim układzie ja nabiorę pożyczki, nakupuję luksusów, a na forum będę prosiła o datki,