Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz sama nie wiem ;(

imię Antonina dla dziewczynki

Polecane posty

chcemy dać córeczce na imię Antonina - wszyscy mówią że zrobimy dziecku krzywdę czy to naprawde taki zły pomysł??

Gość owszem, skrzywdzisz
nie ma już normalnych imiona?:O

Gość wcale nie jest takie złe
mnie się nawet podoba, tak dystyngowanie brzmi Moze być dorosła Antonina i mała Antosia Najwazniejsze ,zeby wam się obojgu się podobało Jezeli oboje jestescie tak samo zdecydowani na to imię to juz połowa sukcesu Mnie natomiast nie podoba się imię Zuzanna - bardzo infantylne

a tym, ze zrobisz dziecku krzywdę to się zupełnie nie przejmuj bo na każde imię jest właśnie taka reakcja: Antonina nie bo zrobisz dziekcu krzywdę (staromodne) Nikola nie bo zrobisz dziecku krzywdę (zbyt nowoczesne) Julia nie bo zrobisz dziekcu krzywdę (zbyt oklepane) Magda nie bo zrobisz dziecku krzywdę (zbyt pospolite)... i tym sposobem co byś nie wybrała to i tak dziecko skrzywdzisz wiec nie musisz się tym przejmować :P

moja siedmioletnia córka ma tak na imię i nie wygląda na nieszczęśliwe dziecko ;) najczęściej mówimy na nią tonia :) czasem tosia :) i wiele innych zdrobnień :)

Gość Kto pyta nie błądzi...
Piękne imię. Mój synek ma na imię Antoś:)

Gość owszem, skrzywdzisz
nie zgodze się. są imiona które ani nie są staromodne (jak dla starej baby) ani nie są wybitnie nowoczesne. przykład? Karolina, Dominika, Alicja...

no nam sie podoba ale jak odpowiadam na pytania w stylu jak dacie na imie to widzę raczej brak entuzjazmu Kurcze ja nigdy nikogo w taki sposób nie krytykowałam - wydawało mi sie ze choćby z grzeczności należy powiedzieć ze ładnie a nie komntowac i sie krzywić Mamy dać Amelka albo Oliwka jak wszyscy??

ale są wyjątkowo popularne ostatnio: alicja, karolina jest ich teraz całe mrowie Ps według mnie Karolina to najpiękniejsze imię dla kobiety :)

Gość owszem, skrzywdzisz
to dlaczego swojej córki tak nie nazwałaś tylko Maryśka?:O Karolina o niebo lepsze...ale to tak off top wiesz co, nie sądzę żeby dzisiaj Karolina czy Alicja były tak popularne..kiedyś tak (lata 80)ale teraz nie sa oklepane

Gość Kto pyta nie błądzi...
A może Natalia??? Ja mam tak na imię i wszyscy twierdzą, że jest piękne.(szczególnie mężczyźni:p)

Gość owszem, skrzywdzisz
nie mów jak osoba bez wyobraźni:O to juz nie ma innych imion niz Antonina albo Oliwka? jest cała masa pięknych imion kobiecych. skoro lubisz te staroświeckie to może Hania? jedyne które uważam za w miarę do strawienia...a co sądzisz o tych propozycjach które Ci podałam?

Mnie podoba się - Aleksandra , Zuzanna , Weronika , Dominika , Matylda ;)

nie przejmuj się innymi i skoro wam się podoba to dajcie tak na imię Moim zdaniem jest ładne i delikatne Jezeli jestescie zdecydowani to dajcie tak dziecku, po co potem żałowac ,że mogliscie tak dać , ale niepotrzebnie słuchaliscie opini rodziny czy znajomych Imie jest ładne

Gość owszem, skrzywdzisz
podam jeszcze kilka: Emilia, Martyna, Kaja, Iga, Laura, Łucja, Nina...nic się nie podoba?

wiesz co, owszem podobają mi sie imona które wymieniłaś - nie rozumiem tylko jednej rzeczy Nam podoba sie Antosia - skąd wiec tyle pary i napiecia u innych zeby koniecznie nas do tego znechęcić.

do owszem skrzywdzisz - po co dajesz tyle imion do wyboru ? To ze tobie się podobają nie znaczy ze podobają się wszystkim , a wszcególnosci autorce Podobnie jak tobie nie podoba się imie ,która ona wybrała kazdy ma inny gust i zawsze znajdzie się taki co mu się podoba lub nie podoba , ile ludzi tyle opini

ja tez nie rozumiem tej pary ,zeby zniechęcic do tego imienia Przez chwilę nawet pomyslałam ,ze jej się to imie podoba i nie chce zeby zrobiło się za bardzo popularne, ale pewnie się pomyliłam

Gość owszem, skrzywdzisz
ok, już nic nie mówię. ale powinnaś się jeszcze 100 razy zastanowić bo sama widzisz, ze skoro nawet znajomi łapią się za głowę to znaczy ze z tym imieniem jest coś nie tak

Gość AaliyahHaughton
okropne imię, jest tyle imion ze wybierzecie cos fajnego ;)

Kurcze tylko tu nie problem w znajomych tylko w starszym pokoleniu - znajomi reagują pozytywnie ale rodzina i generalnie pokolenie moich rodziców i dziadków uważa ze to imię to jakis koszmar i ze wszyscy będą wołać Antka :(

z imieniem jest wszystko w porządku A to ,ze inni za głowe się łapią , no cóz , zawsze tak jest ! Kogo się nie spytac to kazdy ma inne zdanie Najlepiej jak dacie tak jak wam się podoba i nie będziecie patrzec na opinie osób trzecich

Gość owszem, skrzywdzisz
no nie do końca bo jesli na dźwięk imienia na 10 osób spytanych 3 złapie się za głowę to jeszcze ok, ale jak 8 to juz nie ok:P

Gość owszem, skrzywdzisz
no bo będą tak wołali....zresztą pomyśli przyszłościowo. o ile dla małej dziewczynki Antosia czy Tosia jeszcze ujdzie to nie sądze aby nastolatka była zadowolona z tego,z ę nazywa się jak stara baba:O wybierz jakies neutralne:P

no własnie , a na tym topiku większość jest za :-P

3 osoby przeciw 7 osób za + 2 ( autorka i jej mąż) = 9 1 wstrzymała się od głosu :-P :-P :-P