Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monikadddd

Jakie macie sprawdzone srodki i preparaty na rozstepy ??

Polecane posty

Ja jak na razie stosuje oliwkę bambino, smaruję się rano i wieczorem, czasem w ciągu dnia (czym więcej tym lepiej). Fissan stosowałam podczas pierwszej ciąży ale niestety trochę się pojawiły rozstępy a słyszałam ze oliwka jest dobra.

Gość cvbzdfghsfdg
ja stosowałam garniera- czerwonego i żadnych rozstępów nie mam

Gość ahhhhhh
kobieta pyta co dobe na rozstępy a wy piszecie że nie macie bo smarowałyście sie tym i tym. to że niemacie to nie zasługa kremów tylko tego że macie dobrze elastyczną skórę. też bym się chetnie dowiedziała co pmogło w pozbyciu się rozstępów.

Ja stosowalam fissan i moj brzuch po pierwszej ciazy wygladal jak u spidermana:D;):P W drugiej nie stosowalam nic i nie wyskoczyl zaden nowy rozstep, ale moze skora byla juz dostatecznie naciagnieta po pierwszym dzeicku;)

Gość a ja wam powiem co pomaga
jak codzien kazdego dnia smarujesz skore oliwka i jak tak robie od kilku lat i nawet ciaza mimo tego iz przybylam bardzo duzo na wadze nie spowodowala ani jednego rozstepa:)a skora jest elastyczna :)ale do tego potrzeba systematycznosci i regularnosci

Gość maja papaja
Collistar Intensive Anti-Stretchmarks Cream 400 ml W zasadzie jedyną jego jedynym minusem jest cena. No ale jak to w życiu... coś za coś.

Gość maja papaja
* W zasadzie jego jedynym minusem jest cena.

Gość maja papaja
Vichy Complete Action też zresztą jest niezły. Podobnie olejek Weledy.

Gość jesli ktos ma predyspozycie
genetyczne do rozstepow, to olejki nie pomoga, aczkolwiek mozna profilaktycznie sie smarowac :)

Gość ahhhhhh
wiem ze całkiem nie da się pozbyć rozstępów ale można je trochę zmniejszyć... i zgadzam się z koleżanką wyżej, predyspozycje genetyczne, moje siostry tez mają takie gigantyczne rozstępy.

Gość maja papaja
Ten Collistar jest bardzo wydajny, więc nawet jeśli ktoś jest skazany na rozstępy w ciąży mimo różnych działań zapobiegawczych, bo ma naprawdę małą plastyczność skóry lub jest podatny na zmiany hormonalne które powodują rozstępy w ciąży, to i tak znamiona nie będą tak głębokie po regularnym stosowaniu tego specyfiku, bo ta firma robi naprawdę świetne rzeczy. Np. na rynku jest milion, jak nie więcej, przeróżnych specyfików na cellulitis, a tylko Collistrara działa. - I autentycznie czuć to działanie, tak że człowiek wie za co płaci. :) Ja im ufam. I jeszcze się nie zawiodłam.

dzieki kobietki za rady :) ja mam to genetycznie mama miała siostra i ja :( wygladaja fatalnie !!! a przez cała ciaze sie kremowałam i nic....:( ale mam nadzieje ze z tych czerwonych brzydkich kresek zostana mniej widoczne !!

Gość przyszła-obecna mama
Ja osobiście jestem skazana na rozstępy i to nie tylko na udach od .............początku okresu dojrzewania. Zapobiec się nie udało,jednak na te już istniejące (zorane uda i okolice kręgosłupa w odcinku dolnym) zastosowałam krem pod nazwą StriVectin SD. Było to ponad 5 lat temu............ Rozstępy stały się prawie niewidoczne, ja wówczas dałam za krem chorą kwotę, ale wartało..........po roku stosowania jestem zachwycona efektem do dziś........... Kremik nabyłam w Sephorze.

Gość maja papaja
przyszła-obecna mama -> Masz rację, ja też słyszałam o tym kremie, ale wielu ludzi podobno stosuje ten krem zamiast na rozstępy to na zmarszczki. Podobnież to taki fenomen kosmetyczny. :D Ja osobiście nie próbowałam, bo u mnie nie jest tak dramatycznie z rozstępami, ale z tego co pamiętam to był o 50% droższy od Collistara i 50% połowę mniejszy. Jak strzeli mi pięć dyszek, to z pewnością nie omieszkam sięgnąć po niego na buźkę. :P Znajomi mówią, że działa jak Botox.

Gość maja papaja
* o 50% mniejszy, jeśli chodzi o objętość :)

Co do zmarszczek to nie powiem, mogę poświadczyć własnym przykładem w kwestii rozstępów, różnych dziwnych przebarwień (typu krecha na nosie w kolorze purpury nieusuwalna od lat), rozjaśnienia i lekkiego spłycenia okropnych blizn powypadkowych na twarzy. Ze zmarszczkami póki co problemu nie mam. Moja Mama sobie zakupiła taki specyfik pod oczy i faktycznie również zadowolona (w wieku ponad 50 lat). Może i droższy niż cała reszta, ale osobiście wypróbowałam całą wielką masę różnych cudów na te nieszczęsne rozstępy i jedynie ta drogaśna cholera przyniosła naprawdę widoczne efekty............. Dlatego też mogę polecić, duże opakowania w liczbie 2 spokojnie starczyły mi na traktowanie tak blizn powypadkowych jak i przebarwienia na nosie oraz rozstępów 2 razy dziennie. Efekt może nie natychmiastowy (choć grrrrr idealne napięcie skóry - u mnie w obszarze blizn powypadkowych akurat, gdzie mam uszkodzoną strukturę mięśni oraz nerwy twarzy - było widoczne natychmiast) ale warto było się poświęcić dla późniejszego efektu dodatkowo do dziś utrzymującego się.........

Gość mamciamamcia
Ja bym próbowała tego (szkoda, że nie znałam przed pierwszą ciażą - ogólnie domowe kosmetyki bardzo sobie obecnie chwalę): http://www.zrobsobiekrem.pl/?289,ekstrakt-zapobiegajacy-rozstepom (opakowanie wystarcza na ok. 200 ml balsamu). Do tego jakieś kremy z mocznikiem (niewielkie stężenie). Ale to na zapobieganie - usuwanie już istniejących to miesiące pracy bez pewnego efektu (kwasy, retinoidy etc.)

Gość mandra6
Ja obecnie jestem w 6 miesiącu, na zmianę używam Elancyl, z bio-oil - taki nowy jakiś olejek, + oliwka dla kobiet w ciązy z Rossmana, narazie nie zauważyłam aby coś się pojawiło, no ale to dopiero początek 6 miesiaca. Gdzieś czytałam ze to sprawa genów, więc jak rozstępy mają się pojawić to nie pomoże nawet najdroższy i najlepszy preparat.

Gość hdjsjs
Kwas deoksyrybonukleinowy jedynie moze uchronic od rozstepow

Gość matka polka1980
ja jako doświadczona matka polka walcząca z rozstępami już przed porodem muszę powiedzieć że geny genami ale zawsze coś można z tym zrobić. Trochę ćwiczeń aby skóra była jędrniejsza - zawsze działa, najlepiej pływać. Peelingi - ja robiłam takie naturalne z solą morską, z brązowym cukrem trzcinowym i po tym wcierałam krem, który na mnie najlepiej działał to Masło na rosnący brzuszek Essential Care 175 g. No i do tego nastawienie, że rozstępy to nie koniec świata trzeba tylko być systematycznym. No i podziałało.

Gość gość
to prawda, coś się da z tym zrobić. Tylko lepiej postawić na jakiś skuteczny sposób, żeby się nie okazało, że wyrzuciłyśmy pieniądze w błoto, straciłyśmy czas, a skutek mizerny. Jak chcecie poznać skuteczne sposoby na to, jak się ich można pozbyć polecam zajrzeć na bloga dra Marka Wasiluka tam są przykłady skutecznych zabiegów, na które na pewno warto postawić.