Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onnnnnnnnaaaa

zaparcia u 5-miesieczniaka

Polecane posty

Gość onnnnnnnnaaaa

moje dziecko cierpi na zaparcia,nie wiem już co zrobić. zaczęłam podawać pierwsze stałe pokarmy i zrobił sie dramat:o Podawałam jabłko--jeszcze gorzej.Je mleko modyfikowane i po samym mleku jest ok. co zrobić?jak podawac te pokarmy?

za zauwazyłam ostatnio, ze u mnie jest podobnie - odkąd zaczęłam wprowadzać stałe pokarmy coś sie zmieniło. Na początku przez dwa lub trzy tygodnie było wszystko ok. - jadła zupki, owoce, kaszki, a teraz nagle (akurat nic nowego nie wprwadziłam poza tym, co jadła wcześniej) kupki twarde i męczy sie dosc mozna podczas robienia ich

Gość może czas zasięgnąć porady
najwyzszy czas podać soczki. Być może dieta jest zbyt "tłusta" i stała i stąd problemy. Starte surowe jabłko też powinno pomóc w trawieniu

Gość moj mial to samo
tylko byl na cycu.podaj mu sliwki suszone gerbera.efekt murowany

"najwyzszy czas podać soczki" moja właśnie nie chce soczków, tylko wodę - czy woda też może tu coś zmienić??? Czy chodzi o to, zeby więcej nawadniac dziecko???

oj, z tymi sliwakami to chyba super pomysł - nie wpadłam na to, bo nie wiedziałam, że w ogóle są w sloiczkach. Ja spróbuję

Gość onnnnnnnnaaaa
jesli chodzi o jabłko to podawałam i było jeszcze gorzej.Wiem,że powinno być inaczej ale nie było.Do zaparć dołączyły jeszcze kupy brzydkie,śmierdzące i wzdecia. śliwki wymyśliłam dzisiaj i podam. chyba zacznę pomalutku wszystko od nowa wprowadzać,bo innego sposobu nie widze jesli chodzi o soki to dawałam,nic nie zmieniło,dawałam też rumianek i nic chociaż powinien pomóc.

a podajecie zwykły rumianek czy jakiś specjalny dla niemowląt? Jak go przyrządzacie???

Gość moj mial to samo
no rozwaillas mnie ze dieta takiego dziecka jest za tlusta!!!tluszcz to mleko, dziewczyna pisze ze po mleku jest oki, tylko po innych pokarmach.zastanow sie coy w ogole piszesz?stolce sa twardesze po ryzu, gotowanej marchewce.rozluznieja sie po sliwkach morelach gruszkach brzoskwiniach, czyli po owocach duzomozna ich podawac juz po 5m.zobacz na sloiczkach.mi pediatra mowila ze sorowe owoce po pol roku dawac!a picie jest bardzo wazne,to tez pomaga na zatwardzenie.zaparz mu siemie lniane odtluszczone,pol zyczeczki na szlkanke wody i daj do picia.mi tak kazala dawac lekarka.pomagalo u mnie

Gość onnnnnnnnaaaa
wiesz co, ja daję zwykły tylko słaby,rozcieńczony bardziej.No i spróbuj najpierw bo czasami uczula

Gość onnnnnnnnaaaa
zastanawiałam się własnie nad siemieniem ale nie wiedziałam czy wolno podać.dzięki ryżu marchewki to nie podałam wcale bo pewnie byłoby jeszcze gorzej

ja się zastanawiam czy problemy nie sa wynikem podawania małej kaszki ryżowej? Czym mozna ją zastapić (zupka, owoce i mleko już sa wykorzystane w ciągu dnia)??? Macie jakies pomysły?

Gość onnnnnnnnaaaa
kleik kukurydziany podawa zamiast ryżowej. ja ryżowej nie dałam ani razu

Gość ratunku juz pisalam
dziewczyny mam ten sam problem :((juz mam wyczerpane wszystkie pomysly :(i kupy nie chyba ze podam czopka glicerynowego no ale tak non stop nie mozna

Gość onnnnnnnnaaaa
u mnie na razie bez czopka,ale ciężko. może wróć na kilka dni do samego mleka i zobacz czy będzie lepiej

ja najpierw spróbuję dac kelik kukurydziany zamist ryzowego i śliwki suszone - zobaczę czy coś sie zmieni

Gość ratunku juz pisalam
chcialam wrucic ale on sie upomina oi placze podaje mu tylko jabluszko i moje mleko ale go zatkalo na ament dzis tez daj jablko i czekm moze spubowac sok z marchwi mozna moj syn ma 7 mmiesiecy?

Gość ratunku juz pisalam
ja podawalam kukurydziany bez zmian:(

Gość ej powiedz
jablko tez ma dzialanie zestalajace. jak ma 7 mies to sprobuj mu podac gruszke.

Gość ej powiedz
sok z marchwi? to juz wtedy napewno sie nie zalatwi.

Gość ratunku juz pisalam
acha no dobrze przyszlo mi na mysle z tym sokiem z marchwi bo u mnie jest efekt momentaly ale ja jestem dorosla:) A mozna dac troszke sliwki surowej czy tylko takak ze sloiczka?

Gość ej powiedz
u mnie zazwyczaj bylo na odwrot-mala miala biegunki. wlasnie wtedy najlepiej sprawdzal sie sok z marchwii. natomiast z moich obserwacji wynika, ze mala robi znacznie luzniejsza kupe po tym jak zje gruszke. a o sliwkach nic mi nie wiadomo.

Gość na zaprcia
ja na zaparcia u córki dawałam jabłka i też te śliwiki w słoiczkach, można też spróbować winogrona, albo ewentualnie probiotyki-Lactoral jest dobry.Przy rozszerzaniu diety dziecka często występują zaparcia, jeita powinny sie w po jakmś zasie przyzwyczaić.