Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madonneczka

Długoletnie związki. Mam ochotę na zdradę

Polecane posty

czy aż tak bardzo wam przeszkadzam widzisz, juz lepiej, teraz ladnie przepros za przeszkadzanie i mozesz dalej pisac swoje dyrdymaly :-)

Gość sciemniara :-)
Przepros, to bedzie o.k.

Ciagle wychodza nowe poradniki dotyczace wychowania dzieci. Czesto daja sprzeczne informacje. Wystarczyloby wrocic do zrodel i bardziej propagowac idee Korczaka. Nam i dzieciom wyszloby to na dobre:)

nie wyganiałam jedynie napisałam że rozmowa od początku była o czym innym to przeniescie sie bo niestety wpiep................... sie w naszą rozmowę to ty napisalas

Zycie jest piękne nie denerwuj się Zawsze szczery i Lena to na bank jedna i ta sama osoba, a ŚCIEMNIARA to nie wie, kto do kogo się wp Zawsze szczery spadaj. Jak nie u miesz zachować się oki u kogoś ,,na podwórku to drzwi otwarte. Zabierz Lenkę

sciemniara wiedziec..sciemniara nie byc glupia..

wrocmy do tematu zdrady..

Pytanie pierwsze co to jest zdrada? Tego do końca nie wiadomo. Niektóre definicje podają, że zdrada to świadome zawiedzenie czyjegoś zaufania. Jednakże, przyznacie, że większości zdrada kojarzy się z kochankami i seksem. A przecież można ją rozumieć o wiele szerzej. Jeśli tak na to spojrzymy dojdziemy do wniosku, że każdy w życiu został chociaż raz zdradzony, a może i zdradził kogoś. Zdrada bardzo boli. Kiedy zdradza najlepszy przyjaciel czy przyjaciółka ugodzona zostaje nasza duma, zaufanie, miłość czy przyjaźń do tej osoby. Nie jest tak łatwo drugi raz komuś całkowicie zawierzyć.

Wróciłam zajrzałam i szok Ściemniara jak masz ochotę pogadać, to bardzo proszę, tylko bez licytacji A co Wy o tych dzieciach?

Zdrada małżeńska Tak ogólnie nazwijmy sobie każdą zdradę w związku. Tylko dla jednego zdrada będzie pożądliwym spojrzeniem, dla innego pocałunkiem, dla kogoś jeszcze regularnym stosunkiem seksualnym. Co wy myślicie, kiedy słyszycie, że „żona go zdradza?

Pytanie 2 Kim jest ściemniara? To co z pozoru nie ma wpływu na nasze życie, potrafi radykalnie je zmienić

Czasem zdrada nie jest po prostu jednorazowym seksem. Czasem jest konsekwencją braku miłości lub nowej miłości. Dwie osoby chcą ze sobą być i po jakimś czasie chyba już nie chcą. Dwie osoby chcą być ze sobą i nagle jedna z nich oczarowana jest kimś innym. Co wtedy zrobić? Nie ma żadnych złotych rad. Jeśli to związek dwóch świadomych i dojrzałych osób, razem mogą zdecydować. Jeśli seks był tylko wyrazem bólu lub nudy i to stare uczucie jest chociaż może o wiele słabsze zawsze można je obudzić. Miłość to akt woli. Nie jest łatwa. Ale możliwa. Jeśli w grę wchodzi ktoś trzeci i zanosi się na to, że to jest miłość życia cóż, również trzeba podjąć decyzję.

sciemniara to ja :-) mam podobna sytuacje do waszej..wczoraj o tym pisalam na forum i wlasnie tam rowniez pojawil sie " zawsze szczery ".

Gość co za breeednie
sciemniara przestan cytować! tu jest samo zycie!

Zdrada to pewien komunikat. Niekoniecznie totalna porażka związku czy osoby. To objaw choroby związku. Pytanie czy chcecie go leczyć? W miłości wszystko jest możliwe. Chociaż wiele osób załamuje ręce i poddaje się przed czasem. Owszem, o wiele łatwiej zmienić obiekt zainteresowań niż wziąć się do roboty nad związkiem. Mam wrażenie, że ta „robota o wiele łatwiej wychodzi kobietom. To one bardziej zabiegają o klimat związku. Niektórzy mężczyźni po prostu są. Są w związku i na tym ich rola się kończy. A związek czy małżeństwo to coś jakby inwestycja. Miłość, która nas spotyka, jest jak wygrana w totka. Tylko te pieniądze łatwo jest roztrwonić, o ile nie dbamy o naszą inwestycję. Stąd też się biorą zdrady. Trawa zawsze zieleńsza po drugiej stronie płotu. Rozmowa o przyszłości związku i o wspólnym jego odbudowywaniu też może być dobrym testem. Czy on będzie chciał się zaangażować? Czy po prostu będzie twierdził, że nic takiego się nie stało i że wszystko ma być jak dawniej...

Czasem zdrada bierze się z tego, że sami nie wiemy, czego chcemy. Niby kochamy, ale gdzieś nas tam ciągnie. To niekoniecznie jest natura ludzka (a już zwłaszcza męska!). To pewien wybór. On też coś mówi o nas, o naszych pragnieniach. Niekoniecznie, że jesteśmy z gruntu źli, może raczej zagubieni? Niepewni?

Gość co za breeednie
alllleee przynudza!

Gość a wlasnie ze ja czytam

Gość
Madonneczka ile lat jesteście ze sobą?( nie chce mi się wszystkiego czytać).Dlaczego się nie rozstaniecie w związku z tym? Może jemu też by się przydała "odmiana"

przeciez to jest o zdradzie, a o czym wy rozmawiacie?

proszę skończ bo tego nawet nikt nie czyta no na pewno nie ty :-) :-)

madonneczka, jak malpka...

Wiem co mam, ale czy wiem, co będę miała? aha..wszystko jasne, pani juz podziekujemy.