Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anamade

Dla Starających się o Dzidzię...

Polecane posty

Witam,Jusia ja bym wolała mieć 1pęcherzyk,żeby ciąży mnogiej nie było:) Monia też mam spodnie do przeróbki,sąsiadka mnie raczy robotą:)hehe Ale najpierw muszę ogarnąć mieszkanie,iść po włóczkę do sklepu,bo będę sobie robiła szalik na drutach:) Wczoraj byliśmy oddać krew i zapisać się do rejestru dawców szpiku,a potem do znajomych pojechaliśmy:)

Gość jusia29
Witam wszystkie panie:( byłam dzisiaj u doktorka mój pęcherzyk w 13 dniu cyklu ma tylko 13mm czy ta liczba mnie dziś nie prześladuje????to zdecydowanie za mało zresztą endometrium też cienkie 5,6mm - w tym cyklu przyjmowałam clo 0,5 tabletki. Jestem załamana, dr powiedział że teraz kolejny krok to badanie na drożność jajowodów czyli hsg. Boję się!!! Czy któraś z was miała to badanie?

Jusia ja tego badania nie miałam,ale zobaczymy,czy i ja go nie będę musiała mieć.Też bym się bała:(

Cześć, Dziewczyny mam doła, @ nie ma, nawet nie chce mi się iść do lekarza o testach i sprawdzaniu nawet nie myślałam, poczekam jeszcze z miesiąc i pewnie sama przyjdzie gdzieś w nowy rok, moja siostra za to zaokrągliła się, ale powiem Wam że strasznie wygląda, opuchnięta, zmiany na skórze jakby poparzona, wręcz plamy. i tak się zastanawiałam jeszcze nad tym co powiedziała dziewczyna w rozmowach w toku że koleżance zazdrościła, nie mogła znieść myśli że to nie ona jest w ciąży czy że nie ona urodziła... i powiem wam że ja tak nie mam, nikomu nie zazdrościłam ciąży, i nie mam takich myśli, bardziej podchodzę do tego... Bardzo się ciesze że moje siostra, w ogóle moje rodzeństwo nie będzie musiało nigdy przechodzić przez to co ja, że mają po jednym małym szczęściu i nigdy nie będą tak cierpiały i takich katuszy przeżywały, że im się porostu udało. I tak patrze na to całkiem z boku i widzę, że do póki się czegoś nie straci lub nie może się czegoś mieć to tak naprawdę nie zna się jego wartości. Jak widzę czasem podejście i relacje... to widzę, że... a właściwie wyciągam z tego ogromną naukę, by doceniać to co się po prostu ma. i może dziewczyny to tak ma wyglądać te katusze, to ma Nas czegoś nauczyć, może by te nasze przyszłe utęsknione i wymarzone dzieci docenić, gdzieś najzwyczajniej w świecie nie zgubić ICH w codziennym życiu i codziennych obowiązkach i problemach. Podejdźmy to tego trochę z innej strony... JA JA JA, ja nie mogę zajść w ciąże, ja nie mogę, ja nie mam, ja dostałam, dlaczego to mi się przydarzyło, dlaczego inne aa JA nie... gdzie w tym wszystkim jest ONO? Może do nas nie przychodzi bo nie ma miejsca NA NIE, jak ciągle jestem JA, JA, Ja...?

Gość monika940
Witam Czy ktoś z was robił w domu pasemka?Jaką farbę kupić żeby zrobić pasemka?Ile mniej więcej może kosztować farba do robienia pasemek? Dzisiaj było strasznie zimno na dworze -10.Jak tam przygotowania do świąt?Idę się położyć coś mi zimno.Papatki

Gość monika940
nadzieja86 Włosy mam długości za ramieniem.

Gość monika940
Zna ktoś farbę do włosów bez amoniaku i tanią?Jestem uczulona na amoniak strasznie głowa swędziała.

Gość monika940
Może ktoś inny wie.

Gość Sylwia lat 22
jak nie masz doświadczenia to radzę Ci szczerze abyś nie robiła pasemek sama w domu, lub w domu z osoba która tego wcześniej nie robiła, no ale... jeśli chodzi o farbę zależy od wielu spraw, jak bardzo masz podatne włosy i jaką (dużą) różnicę w kolorze chcesz wprowadzić, i jakiej długości są one generalnie radze kupić 1 farbę ( wychodzą 2 kolory) 2 farby (wychodzą 3 kolory), takie specjalne farby do pasemek są po prostu do (d u p y), nie używaj też specjalnych "przyrządowy" do pasemek- reklamowanych lub opisywanych jako " te " specjalne bo tez są do d u p y, wystarczy zwykły pędzelek do malowania i za pomocą jego końca oddzielasz sobie pasemka i robisz podział na kolory farbę kładziesz za pomocą pędzelka używając foli- może być taka srebrna spożywcza, jeśli chodzi o farbę, teraz praktycznie każda farba ma opisane " bez amoniaku" lub wystarczy sprawdzić z tyłu w opisie, taka informacja jest zawsze umieszczona na opakowaniu, ja osobiście do podatnych włosów, cienkich i uległych polecam wszystko garniera, jeśli zaś masz ciemne grube i mało podatne włosy to tylko palet, różnica jest taka że paleta to farba której nie przykryjesz żadną inną (innej firmy), pomalujesz raz i potem musisz już tylko tej firmy używać pamiętaj aby podczas malowania nie zmieniać temperatury ( nie wychodzić w chłodniejsze pomieszczenia) nawet na chwilę, jak ktoś ma wprawę to wręcz powinien podgrzewać suszarką- ale uwaga aby nie przesadzić ponieważ folia trzyma temperaturę i można wysuszyć farbę lub spalić włosy- po prostu umiejętnie, trudno mi wytłumaczyć w słowach jak masz położyć kolejno warstwy z kolorami i jak masz zakładać folię, tyle co jestem wstanie w opisie ręcznym ci doradzić,

Monika i nie używaj żadnych metalowych spinek do przytrzymania foli, reagują one silnie z farbą palą włosy lub zmieniają strukturę koloru, ja przyznam się że używam spinek, ale wiem jak je zakładać żeby nie zrobić krzywdy właścicielce włosów- i jest to naprawdę tylko do chwilowego przytrzymania jak nie masz wprawy to używaj takich plastikowych oczywiście bez elementów metalowych.

Gość monika940
Sylwia lat 22 W kwietniu tego roku miałam trwałą chciałam iść do fryzjera na pasemka ale trochę za drogo.Pomyślałam sobie że farba wyjdzie taniej i sobie samemu zrobić.No właśnie mam w domu folię spożywczą.Ja jak kupiłam w tamtym roku farbę to miała amoniak.Po nałożeniu farby na włosy strasznie swędziało.Ja mam cienkie włosy.Ile ta farba garniera kosztuje?

witam ja chcialam pomalowac wlosy tak jak ma brie z gotowych na wszystko ale tutaj nie ma takich kolorow bo irl sa rudzi z zasady i kolor rudy uzyskac w sklepie to chyba byl by cud . ja zachorowalam po meza urodzinach nadal jestem chora ale musze robic pozadki bo dzis meza babci przyjedzac i trzeba troche ogranac znow chate :) choinka juz stoi wczoraj z corka ubieralam w tym roku prawdziwa ahhh ten zapach choinki i napalic w kominku i czuje sie zblizajace swieta. pewnie na dniach pojade z mezem po prazenty dla coreczki smyths czynny do 23 wiec corka pujdzie spac babcia bedzie wiec ja przypilnuje a my po porzenty skoczymy dla niej. @ poszla sobie nowy miesiac sie zaczyna :) ale dziwne jest to ze @ byla i poszla a moje piersi nadal powiększone :/ sama nie wiem co mam myslec juz o tym wszystkim

Monia ja kupuje garniera kolor naturals jasny blond 8 za ok 13 zł, ale czasem jak jest promocja to i za 8 się uda kupić. stosuje różne odcienie blondu w zależności od humoru:) maluje tak co 2 miesiące, generalnie jak mam odrost powyżej 3 cm, mam takie włosy że odrost jest mało widoczny a jak się powiększa na powyżej 3 cm to znaczy że trzeba malować:) a włosy rosną mi bardzo szybko:) a wiesz chociaż jak się robi pasemka? jak oddzielać? ja sama bym sobie w domu pasemek nie zrobiła choć mam o tym jako takie pojęcie, trwała jest łatwa, musi ci ktoś pomóc nakręcić równo wałki a reszta jest w instrukcji, pasemka się oddziela, nadkłada folę która się zsuwa, trzeba tego strasznie pilnować bo wychodzą później cyry.... podziwiam Cię, daj znać jaki wyjdzie efekt:)

Dziewczyny wczoraj przydarzyło mi się coś dziwnego, o 17 zjadłam, kapuśniak, zaczęła mnie lekko boleć głowa, o 20 głowa mnie pękała, mózg mi wychodził uszami, wzięłam apap, o 23 wymiotowałam, o 00 maż mnie zawiózł do szpitala, dali mi masę leków, poprawiło mi się i o 2 do domu, dostałam skierowanie do neurologa... nie wiem czy to był napad migreny czy znowu coś nie tak, jak takie przysłowie jak nie dupa to trzaska i do mnie ono idealnie pasuje:) ja już nie mam siły na to wszystko....

Gość monika940
Kupiłam dzisiaj farbę była promocja za 15,99zł w rossmanie z firmy schwarzkopf kolor ładny bez amoniaku to jest krem.Może niebęde robić pasemka tylko całą głowę.Mam nadzieję że niewyjdzie kolor żółty.

Sylwia to dobrze,że nic więcej Ci się nie stało i dobrze,że dostałaś skierowanie do neurologa.Trzeba to sprawdzić

Coś o tym wiem:( Ja mam dziś 40dc i @nie ma:(A miałam jeszcze przed świętami jechać na monitoring i dupa blada:(

Gość asiula0007
Ach te świeta ja juz na samą mysl mam dosyc tych życzen i tego wszystkiego wszyscy z dziecmi bedo sie cieszyc a ja bede sie patrzyc i myslec czemu nie ja.Dzis dowiedziałam sie ze juz druga koleżanka jest w ciazy i nastepna odejdzie same dobre towarzystwo a ja zostane sama i bede reszcie zazdrosciła.Brak mi słów bo coraz bardziej nie moge tej niesprwiedliwosci przepatrzec.Co to za swieta jak nic mnie nie ucieszy aby tylko łzy bedo mi leciały po kryjomu.

Gość monika940
Witam Co tu tak pusto.Miałam 2 razy mały wypadek wczoraj i dzisiaj.Się wczoraj wywróciłam jak szłam pieszo a dzisiaj rowerem doprawiłam.Spadałam na lewy bok i plecy boli przy oddychaniu.Nieidzie siedzieć boli lewa strona miednicy mam nadzieję że to tylko mocne stłuczenie.Ciężko jest ruszyć lewą ręką.Mam nadzieję że chociaż wy się nie potłukliście.Idę się położyć.Miłego Dnia. 🌼

Gość czekająca...
Cześć wszystkim:) Asiula to przykre co piszesz!! nie wiem czy Cie to pocieszy ale moi sąsiedzi nie mogą mieć dzieci i zaadoptowali chłopca myślę że teraz naprawdę są szczęśliwi!! Ja wiem sama po sobie że ludzie nie mają taktu i klepią co im ślina na język przyniesie ja ile razy słyszałam durne komentarze "co wy nie wiecie jak się dzieci robi" ludzie chyba nie zdają sobie sprawy że ktoś może mieć problem i nie wszyscy "wpadają" za pierwszym razem!! A ja byłam u lekarza w piątek mój maluszek ma 6 mm i serduszko bije mu 130 razy na minutę. Też mam już codzienne schizy trochę inaczej zaboli mnie brzuch i już w panikę wpadam!! Dziewczynki ja wierzę że będzie dobrze, na każdą przyjdzie czas!!!

Gość monika940
Witam Gdzie reszta dziewczyn.Jakie robicie potrawy na święta?U mnie dziś lepienie uszek i bigos na święta.

Hej jestem:)Ja wczoraj z sąsiadką piekłam ciastka,a nasze chłopy najpier uczyli się tańczyć,tzn.mój uczył sąsiada tańczyć rumbę,a potem sobie dupake włączyli na necie i nas wołali.normalnie co za chłopy:D.Stwierdzili,że jesteśmy głupie,bo się marnujemy,a mogłybyśmy na zamówienia piec ciasteczka i ciasta!:)

Gość asiula0007
Czekajaca dziekuje ze starasz sie pocieszyc,to miłe ze ktos chce dodac troche otuchy.Ja mam dwie szwagierki które maja juz dzieci i jak pojde do tesciowej na wigilie bede widziała jak dzieci sie ciesza z prezentów a ja taka pusta bede tylko patrzec.Nie mam rodzeństwa jestem jedynaczka a rodziece nie wiedza jak ja sie czuje bo pocieszyc nie potrafia.Serce bedzie mi sie kroiło jak bede to wszystko ogladac z boku nie mam sił nawe sprzatac bo dla kogo.Wiem ze staracie sie mnie pocieszyc ale skoro wiem ze nie bede mogła miec to na cud nie bede czekała z otwartymi recami bo moze go nie byc.Tak mi przykro ze nie potrafie tego pojac ze trafiło to na mnie.Całuje was goraco

Witam:) Asiula nie wiemm,jak Cię na duchu podtrzymać.U mnie będzie ta różnica,że ani na Wigilię,ani na Święta nigdzie nie jedziemy.Tylko np.wczoraj ubierałam choinkę i płakać mi się chciało na myśl,że mieliśmy już na te święta być we 3kę!Nasze dziecko miałoby 2miesiące w 1dzień świąt!Teraz nie mamy się czym cieszyć:(.Już sobie wyobrażałam,jak by to teraz było:)Mąż by się dzieckiem zajął w miarę możliwości,a ja pewnie bym w kuchi pichciła i zaglądała na nich z uśmiechem i łezką szczęscia w oku:(

Gość asiula0007
Mam nadzieje ze przyszły rok bedzie lepszy dla nas i weselszy a takze nie uronimy ani łezki no tylko jedynie ze szczescia.