Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ModelkA :)

Pomogę stać się atrakcyjną!!!!

Polecane posty

ten ciń to pod linią brwi!! nie powieką :D

Gość szminka1991
kurcze a moze byc kremowa bo nie lubie zrebrnych blyszczacych????

Chodzi o to, że perłowe cienie optycznie powiększają. Broń Boże nie miałam na myśli brokatowych cieni :) Ten cień musi być bardzo naturalne koloru: jasny beż, róż, byle uzyskac efekt odbijanego światła Co do tuszu: byc może Twoim problemem jest "potliwość" powiek, w sklepach są takie podkłady na powieki i pod oczy(polecam joko), które matują skórę. Drugim sposobem wartym wypróbowania jest lekkie opudrowanie rzęs przed malowaniem( dzieki temu tusz nie spłynie z rzęs)

Gość Marmolade
POwiedz, Modelka, jak tu przestac zrec! Bo sobie obioecuje od lat, ze schudne i gówno mi z tego wychodzi. Zarelko podan wszystko. A w czerwcu mam wesele kolezanki i chce wygladac w miare szczuplo. Ps. Jakie ciuchy do takiej figury: -164cm/ 64kg -niezbyt duze piersi, ale spory obwód ze wzgledu na szerokie plecy -duza wystajaca klata ( w sensie te kosci pod cyckami) -szerokie ramiona - niezbyt duze wciecie w talii (ale jest jak sie przyjrzysz) -Nieco wystajacy brzuszek (w miare plaski jak wciagne i stane prosto, ale tragedia jak usiade i sie rozluznie) - wmiare zgrabna pupa i nogi

Chodzi o to, że perłowe cienie optycznie powiększają. Broń Boże nie miałam na myśli brokatowych cieni :) Ten cień musi być bardzo naturalne koloru: jasny beż, róż, byle uzyskac efekt odbijanego światła Co do tuszu: byc może Twoim problemem jest "potliwość" powiek, w sklepach są takie podkłady na powieki i pod oczy(polecam joko), które matują skórę. Drugim sposobem wartym wypróbowania jest lekkie opudrowanie rzęs przed malowaniem( dzieki temu tusz nie spłynie z rzęs)

Gość Marmolade
POwiedz, Modelka, jak tu przestac zrec! Bo sobie obioecuje od lat, ze schudne i gówno mi z tego wychodzi. Zarelko podan wszystko. A w czerwcu mam wesele kolezanki i chce wygladac w miare szczuplo. Ps. Jakie ciuchy do takiej figury: -164cm/ 64kg -niezbyt duze piersi, ale spory obwód ze wzgledu na szerokie plecy -duza wystajaca klata ( w sensie te kosci pod cyckami) -szerokie ramiona - niezbyt duze wciecie w talii (ale jest jak sie przyjrzysz) -Nieco wystajacy brzuszek (w miare plaski jak wciagne i stane prosto, ale tragedia jak usiade i sie rozluznie) - wmiare zgrabna pupa i nogi

Gość Marmolade
Sorry. Cos mi sie net popieprzyl i sie 2 razy dodalo

Gość KulkaMięty
Ja też mam jeszcze pytanie;), jak malować oczy brązowe? Jakie cienie pasują itp, po za tym: są jakieś sposoby (tak by nie nieszczyć włosów) by ładnie układały się w loki. Jak już wspominałam mam kręcone ale cienkie tak więc bez odpowiedniego ułożenia wyglądam jak z sianem na głowie. Prostować nie mogę (dostatecznie są delikatne) po za tym mam małą twarz i loki optycznie ją powiększają. Tak więc: jakieś maseczki? I czy na prawdę jedynym wyjściem jest wcieranie w nie jednego opakowania pianki dziennie?=0

Hmm mam taki sposób(nie inwzyjny w zdrowie): raz w tygodniu idź na zakupy, takie większe:) i kup tylko to co MUSI się znaleźć w Twojej diecie, plus warzywa i owoce, takie jakie najbardziej lubisz:) Policz sobie ile kasy wydałabyś na junk food, czyli chipsy, fast foody i to żarełko które jest baaardzo zbędne. potem przejdź sie do drogerii, butki i kup sobie jakiś ekskluzywny prezencik dla samej siebie. Bo przecież to będzie zaoszczędzona kasa, i myśl o tym jaka jesteś świetna bo zdrowo się odżywiasz i stać Cie na ekskluzywne dodatki. Inny, sposobem jest łykanie chromu, bardzo ogranicza łaknienie. Poza tym kiedy czujesz napad głodu: wyjdź z domu!! idź na spacer, do koleżanki, do kina, zajmij się czymś żebyś nie miała okazji jeść!! Co do ubrań to zaraz odpisze:)

Gość Marmolade
Calkiem nieglupie te sposoby. Problem w tym, ze ja polegam na kolacji. Ja i mój chlop dobiero jemy nasz glówny, gotowany posilek wieczorem. WYglada to tak, ze jem jakies tam sniadanie (albo i nie), kanapke czy cos na lunch (pelnoziarniste pieczywo, potem owoc lub jogurt), ale jak przychodzi pora kolacji to albo gotuje cos w stylu lasagne, spagetti, schabowy z ziemniakami i surówka itp. albo zamawiamy jakis fast food w stylu pizza, kfc, chinszczyzna. I wtedy jem chlopskie porcje. W ciagu dnia potrafie sie kontrolowac, ale nie wieczorem...

Do oczu brązowych (sama takowe posiadam) pięknie wyglądaja cienie granatowe i grafitowe(gleboki kolor)- makijaż wieczorny, natomiast na dzień ja preferuje szarą kredke, bądź czarną i czarny tusz. A jeżeli chodzi o cienie na dzień to: brzoskwiniowe, polecam jako cienia uzyć pudru brązującego(średni kolorek) bo ten kolor wydobywa ciepło oczu. A co do włosów: kosmetyki so stylizacji: piaanka itp. obciążają bardzo włosy! więc nie polecam ich jeśli masz włosy cienkie :) Używaj odżywek(co drugie mycie) przeznaczonych do włosów kręconych, rozczesuj je tyko na mokro, drewnianym grzebieniem! Raz na wa tygodnie użyj maski odżywiającej. Natomiast jeśli chodzi o szampon polecam taki dla dzieci :) Ponieważ słabe włosy potrzebują pielęgnacji baardzo delikatnej.

Gość szminka1991
dzieki modelka:) a niebieska teczowka w jakich kolorach cieni sie najlepiej prezentuje??

Gość wwrrr
Marmoladko, mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, jak koszmarnie źle dobrany masz stanik na tym zdjęciu. P.S. Trochę pozytywniejszego nastawienia do siebie - myślenie kategoriami 'za dużo żrę' i 'mam wielki brzuchol' na pewno do niczego dobrego nie doprowadzi.

Męska pomaranczo: Str8 jest moim ulubionym zapachen, czrny i playboy czrny tez polecam :P

Gość Marmolade
Calkiem nieglupie te sposoby. Problem w tym, ze ja polegam na kolacji. Ja i mój chlop dobiero jemy nasz glówny, gotowany posilek wieczorem. WYglada to tak, ze jem jakies tam sniadanie (albo i nie), kanapke czy cos na lunch (pelnoziarniste pieczywo, potem owoc lub jogurt), ale jak przychodzi pora kolacji to albo gotuje cos w stylu lasagne, spagetti, schabowy z ziemniakami i surówka itp. albo zamawiamy jakis fast food w stylu pizza, kfc, chinszczyzna. I wtedy jem chlopskie porcje. W ciagu dnia potrafie sie kontrolowac, ale nie wieczorem...

Gość szminka1991
a jakie cienie do niebieskiej teczowki??:) a co do podkladu to zalezalo by mi na twojej opini jaki jest najlepszy podklad matujacy dostepny na rynku:)

Gość Marmolade
SOrry ludzie, ale serwer cos sie chrzani i poje wypowiedzi sie wklejaja podwójnie. NIe wiem czemu. Jaki stanik powinnam miec do bikini?

Gość do Marmolade
Wiesz cooo :/ Na przyszlosc - nie pisz ze masz w miare zgrabna pupe bo nie masz, naprawde. Czasami ciezko samego siebie ocenic. Co do nog to sie nie wypowiadam bo nie widac na zdjeciu. Ja mam wzrost jak ty, 10 kg mniej a jeszcze bym chciala popracowac nad pupa, w sensie nie tracenia kg tylko ogolnym wygladem.

Gość wwrrr
Taki, w którym nie wyglądasz jak transwestyta ;) Przyjrzyj się, wygląda na to, że piersi masz, ale ten stanik spłaszcza Cię paskudnie. Zapewne powielane posty to nie Twoja wina, więc się nimi nie przejmuj ;)

Gość wwrrr
do Marmolade - i po co dołujesz dziewczynę? :O

Otyło marmolado nie jesteś :) Faktem jest, że ja bym poćwiczyła nad wcięciem a talii, Tu naprawde polecam Hula Hop :) i.... taniec brzucha :D Nie musisz chodzic na zajecia nigdzie!! W domu przed lustrem,jak masz troche wolnego czasu, włacz porywającą muzyke i kręć bioderkami :) Ja to uwielbiam.,i to naprawde pomaga a nie męczy. Co do kolacji, porozmawiaj z facetem, powiedz mu, że chcesz zmienić waszą dietę bo taka jaka jest teraz jak wiesz jest bardzo niewłaściwa. Ja tez lubie takie kolacyjki, ale raz, góra dwa na tydzien. w Reszte dni poprostu róbcie niskokalorycznem a pyszne sałatki, może jakies egzotyczne owoce(ktore na dodatek sa afrodyzjakami), No i starajcie się nie jeść później jak 4 godziny przed pojściem spać.

Gość Tamara668
Moje pytanie nie tyczy się raczej makijażu, ile usuwaniu owlosienia okolic twarzy. Niepokoi mnie owlosienie nad gorna warga ktore mam wrazenie w miare depilacji staje sie coraz mocniejsze, zauwazylam tez ze na twarzy za policzkami kolo uszu przy szyi ( nie wiem czy dobrze to okreslilam :P ) mam male ciemne wloski. Nie podoba mi sie to. Jestem kobieta o ciemnej karnacji, z ciemnymi getsymi wlosami, wiec owlosienie jetsu mnie bardziej widocznie niz np u blondynek.

Co do niebieskich tęczówek ślicznie prezentują się jasnoszare cienie (ale tuż przy powiece), tak samo fiolety. to tez zależy jaki masz kolor włosow:) ponieważ jasne blondynki pięknie wyglądaja w pastelach, natomiast brunetki mogą sobie pozwolić na nieco bardziej zdecydowane barwy.

Gość Marmolade
http://www.voila.pl/188/46jb7/?1 moje nogi, chyba nie sa najgorsze. Jesli chodzi o pupe to napisalam, ze w miare. Nie chodzilo mi o to, ze mam zajebisty tylek, ale o to, ze w porównaniu do reszty, to moja pupa jest mala i nie mam za bardzo celulitu ani nic. CHodzilo mi o to, zeby opisac, ze wszytsko mam na górze (duze plecy, klata itp) a nogi i pupe mam normalne

Gość do Marmolade
wwrrr - to nie jest dolowanie - tylko lepiej zeby chyba wiedziala, do lata coraz blizej, zacznie sie sezon kostiumow kapielowych, krotkich szortow a ona mysli ze ma zgrabna pupe, bez przesady. Lepiej zeby teraz nad soba popracowala niz w wakacje mieliby ja sobie ludzie pokazywac z nasmiewaniem sie z niej. Poza tym schudniecie wyjdzie jej na zdrowie, odciazy kregoslup.

Gość szminka1991
dziekuje modelka :)