Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kaskuoc

kolano usg łąkotka

Polecane posty

Gość kaskuoc

Witam was, mam ogromną prośbę. Miałam dziś robione usg kolana a nie bardzo się na tym znam. Wizytę u ortopedy mam dopiero za 2 tygodnie. Czy moglibyście tak ogólnie zinterpretować mi te wyniki i powiedzieć mniej więcej co mnie czeka ? Kolano boli przy chodzeniu, gdy je mocno zegnę blokuje się tak , że wyprostowanie sprawia ogromny ból. A te wyniki jeszcze bardziej mnie zaniepokoiły. Pomoże ktoś? Z góry dziękuję ! Oto opis badania usg stawu kolanowego lewego : Sczelina stawowa prawidłowej szerokości. Zachyłek nadrzepkowy nieposzerzony. Zwężenie szczeliny stawu rzepkowo-udowego w przedziale bocznym, rzepka bocznie przyparta. Okolica troczków rzepki po stronie przyśrodkowej poszerzona o obniżonej echogeniczności - obraz usg sugeruje wydłużenie troczków. Łąkotka przyśrodkowa z poszerzonym uwypuklonym rogiem przednim i szczeliną pęknięcia przy rogu przednim. Więzadła i łąkotka boczna badaniem usg bez zmian. Okrywa chrzęstna niejednorodna, pogrubiała z cechami obrzęku. Chondromalacja I/II. Ciało Hoffy nieposzerzone. Dół podkolanowy bez patologicznych ech.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować