Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy mieć DRUGIE dziecko?

5 lat różnicy między dziećmi - nie za dużo? Jaką Wy macie różnicę wieku?

Polecane posty

Gość gość
u mnie roznica 9 lat miedzy corka a synem

Gość gość
Dramatyzujecie. Między mną a bratem jest 6 lat różnicy (on starszy) i nigdy nie było problemu. Normalnie o mnie dbał. A sprzeczki między rodzeństwem to chyba norma. W pewnym momencie te różnice się zacierają, kiedy ludzie myślą dojrzale. Wiadomo, że 16 latek nie dogada się z 10 letnią siostrą. A w tej chwili, mimo że na dystans i rzadko się widujemy relacje są ok. Żadne nie było wyróżniane, chociaż ja się urodziłam w "lepszych czasach", gdzie ten dostęp do lepszych i tańszych dóbr był łatwiejszy. Wszystko zależy od rodziców, sposobu wychowania @-1967- 2010.04.05 - dokładnie :) Moja mama (lat 60) ma jeszcze 3 rodzeństwa i nawet młodszych od kilku do kilkunastu lat i z jej opowiadań nigdy nie było problemów. Każde każdym młodszym opiekowało się, pomagało, myło, uczyło, przewijało, karmiło. Nie było tabletów i konsol, nie było o co się bić i na czym marnować czas. Mają super kontakt relacje, a tym bardziej moja mama ze swoim bratem (najmłodszym). Więc zamiast marnować czas i dumać to wziąć się do roboty :P

Gość gość
Między mną a moją siostrą jest 17 lat różnicy i do tego jest moją chrzestną ;)

Gość gość
Między mną a moją siostrą jest 17 lat różnicy i do tego jest moją chrzestną ;)

Gość Ferella
Naprawdę nie róbcie tego swoim dzieciom! Różnica wieku to najgorsze co może być. Bardzo bym chciała mieć rodzeństwo w swoim wieku, maksymalnie 2 lata młodsze. Tymczasem mam 6 lat młodszego brata i nie za bardzo mamy wspólne tematy. To jest niewypał. Super mieć rodzeństwo, z którym można spędzić czas na swoim poziomie. Nie trzeba szukać na siłę rówieśników, bo zawsze ma się kogoś pod ręką. Śmieszne są dla mnie kaprysy w stylu: 20 lat różnicy. Trzeba być psychicznym, żeby to zrobić. Uważam, że to już jest zaburzenie psychiczne z chęcią zapełnienia "opuszczonego gniazda". Żałosne.