Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anulkka26

Ostatnie 2 miesiące c tak się dłużąąąąąąą :(((

Polecane posty

Gość Anulkka26

Wam też?? Nogi na spacerach juz odmawiaja posłuszeństwa, mały kopie jak szalony, zgaga pali, że az łzy lecą, nogi, dłonie puchną, a tu jeszcze poltora miesiąca do terminu :((((

Gość u576ju65
Dopiero wtedy przestalam pracowac wiec chcialam zeby trwaly jak najdluzej.

a na kiedy masz termin? bo ja mam na 30 maja i też chciałabym żeby było po wszystkim. nogi mi nie puchną ale już ciężko mi biegać za synami:)

Mnie też się dłuży, termin mam na 10 czerwca. Z drugiej jednak strony - dopiero wtedy się zacznie, zwłaszcza że w domu mam jeszcze 2,5 roczną córkę :-) Ale objawy jak u autorki - kopanie, zgaga, bóle kości.

a mi zgaga przeszła:) ale rzeczywiście - wtedy się dopiero zacznie:) ja czekam na zdjęcie szwu i mam nadzieje że nie będę z nim łazić do 40 tygodnia:) jeżeli lekarz zdejmie mi szew to być może dziecko urodzi się trochę wcześniej:)

hehe dziewczyny,mnie się też dłuzyło strasznie a po kilkunastu pierwszych nieprzespanych nockach miałam ochotę spakować diablicę i spowrotem do brzucha wsadzić:)

pomidorówka - dobre:) wiem coś o tym:) w ciąży źle a po ciąży jeszcze gorzej:) najgorsze te zarwane nocki:)

Gość Anulkka26
Mummy3 ja mam termin na 27 maja. Najgorsze jest to, że samochodem nie mogę już śmigać ani jeździć ani być wożona bo mi się powietrze robi w brzuchu jakoś dziwnie i czuje, że pękne - tak więc pozostaja mi spacerki wraz z emerytami z osiedla i siedzenie w domu - jak tu nie miec depresji przedporodowej? :( A Mąż w pracy cały dzien... .

Ja mam jeszcze 3 m-ce ale obawiam się, że przyjemna część ciąży już za mną. Teraz zgaga jest najmniejszym problemem. Rano nie mogę jeść bo wróciły mdłośći, mam zaparcia na zmianę z rozwolnieniem i do tego biorę żelazo i fenoterol. Niech już będzie lipiec.

A o co chodzi z tym samochodem? Nie można jeździć? Ja za 3 tyg. chciałam zacząć jeździć do szkoły rodzenia 20 km dalej. Myślicie, że nie będę mogła?

Gość Anulkka26
Niebieska sukienka - chyba każdy inaczej odczówa jazdę samochodem - ja akurat zle sie czuje juz teraz w polowie 8 miesiaca, dokladniej opisujac to wrazenie czuje sie jak by ktos mnie nadmuchał przez pepek, czas schodzenia tego powietrza z brzucha jest bolesny i zazwyczaj dopiero w nocy - wiec nie moge spac, ale to tylko po dluzszych trasach. Jezeli ty bedziesz czula sie dobrze to jezdzij - uwazaj tylko na jedno - najbardziej niebezpieczne dla kobiety w zaawansowanej ciazy sa takie wstrzasy podobne do jazdy konnej - a jazda po polskich ulicach bardzo to przypomina, wiec raczej jezdzij jak najmniej. W razie watpliwosci zapytaj lekarza - moj wlasnie tak mi powiedzial.

Jak ja bym chciala jeszcze raz sie wrocic do czasu ciazy.. ehhh Lezenie do gory brzuchem caly dzien , caly czas odpoczywalam , maz przywozil mi smakolyki na jakie tylko mialam smak :) Dziewczyny, docencie to co teraz macie bo za niedlugo zaczna sie Wam; nieprzespane noce , kolki, karminie, kupki, zupki...... i duuuuuuzzzzo innych rzeczy. Nikt juz nie bedzie zwracal na Was uwagi , bedzie tylko dziecko. Oczywiscie dziecko to najwiekszy skarb z ktorego kazda matka bardzo sie cieszy ale jednak jak macie troche czasu to sobie odpocznijcie , wyspijcie sie bo potem to juz nawet nie bedziecie mialy czasu zeby do toalety isc. Korzystajcie z tego co macie. Podrawiam i zycze zdrowych dzieciaczkow. :)

Gość do góry .......
a zobaczycie jak się dłużą ostatnie tygodnia mi najbardziej dłużyły się ostatnie 3 ;) pozdrawiam ...............

Szczerze to już wolę nieprzespae noce, kupki, zupki itd. Teraz wieczny strach żeby za wcześnie nie urodzić, wymioty, wzdęcia, zaparcia, rozwolnienia, twardnienie brzucha, zgaga, laktacja,senność, szyjka za krótka. A leżenie i smakołyki to przy tym właściwie konieczność.

mi zostały ostatnie 3 tygodnie :) strasznie boję się porodu więc jak sobie o nim pomyślę to chciałabym zatrzymać czas, hehe :) ale jakieś 3 tyg temu przez 2 tyg strasznie bolał mnie kręgosłup - tylko leżałam i siedziałam na zmianę - to było okropne :( wtedy chciałam żeby już zaczął się poród a ja żebym mogła w końcu normalnie się poruszać a jak przeszło to znowu bym zatrzymała czas :) mam już skurcze ale takie delikatne, zgaga męczy jak cholera (Rennie pomaga :)), mała rozpycha się na wszystkie strony ale i tak strach przed porodem jest większy :) a co do samochodu - ja jeżdżę cały czas i nic mi nie przeszkadza. moja mama tylko krzyczy na mnie, że nie powinnam nigdzie już jeździć sama bo jeszcze zacznie się poród i co wtedy? :) więc mówię jej żeby się nie martwiła i dalej robię swoje :)

owszem, mnie się strasznie dluzyły te ostatnie tygodnie, ale nie ze względu a dolegliwości (akurat prawie żadnych nie miałam), ale już strasznie chciałąm mieć dziecko przy sobie. W pewnym momencie ogranęła mnoie taka jakby ogromna tęskonta za dzieckiem, którego przecież jeszcze nawet nie przytuliłam, nie widziałam (poza usg oczywiście), nie znałam ... - dziwne uczucie, które przeroslo strach i wszytsko inne i własnie sprawiało, że już ne mogłam się doczekac dnia porodu :)

a ja właśnie chciałabym juz urodzić. gdyby to była moja pierwsza ciąża to oczywiście mogłabym sobie cały dzień leżeć czy wyspać się:) ale przy dwójce dzieci...niewykonalne

Gość Anulkka26
Ja poprostu jak widze piekne slonko za oknem jak dzis, a wiem, że do jutra musze siedziec w domu bo nie ma nikogo kto by sie ze mna poszwedal, a jedyna opcja jaka mam na wyjsc to przejsc sie z psem dookola bloku, poniewaz mieszkam na wzgorzu i jak gdziekolwiek zejde to bede sie wtaczac godzinami a autko zajete przez meza - w pracy. Wrrrr. Jak sie urodzi mały to w koncu bede mogla robic to co uwielbiam - spacerowac godzinami, jezdzic na działeczke, pikniki, nad morze. Może bedzie wiecej klopotow niz jak jezdzilismy we dwoje ale zycie bedzie wygladac normalnie, a nie po 20 min robienia zakupow w supermarkecie grozi mi brak mozliwosci sciagniecia butow z opuchnietych nog :D