Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tokina

Drugie spotkanie część druga

Polecane posty

Witajcie dziewczynki, myślę że czas na przerwę , więc zapraszam na cappuccino dziś zapodaję o smaku szarlotkowym lub ajerkoniakowym @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ z dużą pianką . Ja dziś tylko usmażyłam dorsza i dałam do zalewy octowej i to jedyne moje przygotowanie do świąt, aaaa , zakupiłam jeszcze dziś boczek i poszedł do peklowania, bo szynki już się tydzień peklują a wędzenie chyba we czwartek. Bechemootku ależ fajny ten link, bawię się nim jak dzieciak:) Poetko, nie wyjaśniłaś co się pieskowi stało, czyżby miał wypadek? Wesołku, teraz kiedy są dziewczynki w domku wesoło, gwarno więc nie masz czasu na smutki za to pracy więcej , ale jaka satysfakcja kiedy patrzysz na uśmiechnięte buźki:) Ja jutro też będę taka szczęśliwa bo odbieram małą z przedszkola i choć ona jedna to cały dom jej jest pełen:) Małgorzatko, pozazdrościć tak pracowitego Małżusia , mojemu nawet odkurzyć w pokoju się nie chce a co dopiero cokolwiek robić, za to wędzić będzie musiał , nie ma przeproś. Co do ciasta to też sobie co roku obiecuję że mało będę piekła a w tym mi się to chyba uda bo nie mam siły więc najwyżej będą jakieś dwa góra trzy ciasta. Ciekawa jestem czy Ty na wigilię podajesz takie malutkie gołąbki z kaszą gryczaną ? Kiedyś kiedy byłam na wigilii u mojej teściowej, jadłam takie a teraz Małży się zachciało bym mu zrobiła , niestety nie wiem z czym ta kasza ma być i co tam jeszcze wchodzi, może podpowiesz? Tereterku , bardzo dziękuję za fotki, pewnie nie są najwyższych lotów ale za to osoby są bardzo widoczne i pięknie się prezentujące, śliczna ta mała czarna. Od jakiegoś czasu też myślę by sobie sprawić coś w tym stylu ale jakoś nie ma nic w moim rozmiarze:( Bonitko, gdzie się tak zaprawiłaś ? Koniecznie wygrzewaj się i dużo pij herbaty z cytryną ,mam nadzieję że szybko się pozbierasz. Świętami się nie przejmuj,przed nami jeszcze nie jedne. Też położyłam lagę na wszystko, zdrowie ważniejsze, coś tam niewielkiego przygotuję ale nie tak jak co roku.Trzymaj się 👄 Pszczółko tak mi przykro że masz zepsuty komp , akurat teraz musiał nawalić , szkoda bardzo:( Pozdrawiam Was wszystkie👄

Tokino ja osobiście w tym roku chyba nie będę robic tych gołabków bo chyba tyle nie zjemy wszystkiego>choc jeszcze zobacze Na moim terenie robi sie ich tak normalnie jak gołabki obgotować kapuste w wodzie z solą, przsmażyc cebulke na oleju,ugotowac kasze z łyzką masła i dodac te kasze do cebulki podsmazonej.Dosmakowac vegeta farsz,zawijac te gołabki i upiec.Niektórzy do farszu dodaja pieczarki bądz ugotowane grzybki..Sa to gołabki takie postne na wigilie a małzom smakuja na pewno. Lepsze sa te gołabki gdybys miała kapustę kiszoną taką w główce z beczki.Czasem na rynku mozna jeszcze dostac w sprzedazy. Na moim terenie pewnie u teściowej jadłaś kapuste tez z grochem takim malutkim zóltym ,w ubiegłym roku robiłam i jadł tylko mój małz ,takze duzo zostało.

Tokino ja tez tak sie zastanawiam dlaczego moj małz tak się wziął do roboty ostatnio i moze to zasługa rekolekcji bo jakos od tego czasu dziwnie wszystko robi i nawet nie trzeba o nic go prosicJest nadzwyczaj spokojny,naprawde musze to wykorzystac chyba-tak mysle,ze moze takie rekolekcje powinny być dla niego częsciej.

Dziękuję Małgorzatko za podpowiedź , myślałam żeby do tej kaszy dodać grzybki ugotowane i przesmażone z cebulką a potem zmielone. Kasza gryczana jest raczej sypka i zastanawiam się czym zlepić ten farsz żeby się nie rozsypywał , czy dodać jajko? Koniecznie wykorzystaj zapał do pracy Malusia ale nie za bardzo żeby się nie przepracował , nie jestem pewna czy to zasługa rekolekcji, czy raczej to jego taki fantastyczny charakter.

Witam wieczorem🖐️ Poetko jak mi smutno😭 co się stało, jaka przyczyna? Terterku dzięki za fotki, eleganckie kobiety i szykowny mężczyzna. Ładnie ci w tej sukience, no ale jak się ma taką figurę..........:D Banderasku ❤️ bądź cierpliwa, będzie dobrze Tokina nie dźwigaj i nie przemęczaj się , zrobisz więcej na Wielkanoc👄 Bonita kuruj się w ekspresowym tempie, bo święta tuż, tuż.❤️ Ciasteczka kruche będę piekła dopiero w czwartek, bo wnuczek zapowiedział że on też chce robić, nie mam wyjścia:P Dziewczynki dziękuję za kartki i życzenia👄

Tokino grzybki możesz zmielic ale ja jajka nie dodaje do farszu. Bondusiu to musisz te ciasteczka zrobic skoro wnusio chce pomóc a u mnie juz dawno się robiło ciastka przez maszynkę,po prostu mamy na osiedlu wojskowa ciastkarnię i pieką tam naprawdę dobre ciastka przez maszynkę,inne ciasta tam pieczone nam nie smakują ale przez maszynkę są super.Wypróbowałam szkoda roboty u nas.Kosztuje duza paczka 6 zł.

Tokino moja teściowa jeszcze te gołabki polewa cebulka przysmazoną zawsze i zawsze sa u niej robione na oleju wiejskim ,nie wiem czy znasz ten olej ale na pewno tak to taki kupowany na rynku.Myslę,ze na Waszym terenie tez ten olej sprzedają rolnicy.u mnie tego oleju nie uzywam wolę normalny słonecznikowy olej.

🖐️ dziewczynki :D Jestem już oki.:D tylko jeszcze troszkę brakuje siły ,ale powoli daje rade bondi ..ciesze się że usg w normie 👄 banderesku ..trzymam kciuki za zdrówko by wszystko wrócilo do normy 👄 Tokino...trzy ciasta to i tak dużo ,ja jestem malo zdolna do pieczenia i jak zawsze ciasto kupuje :D Poetko..bardzo mi przykro z powodu Ugryzia dobrze wiem co przeżywasz tylko moje zwierzaczki były wiekowe więc dlaczego ???👄 Małogosiu ...i ja zadraszczam ci Małza mój to tylko potrafi zjeść :D Jutro ja robię gołabki :D dobrej nocki kochane 👄🖐️

dobry wieczór coraz bardziej zaśnieżonego zachodu ło matko dziś tak sypało, że szok:o samochód od kilu dni nie ruszany w śniegu po bagażnik:P drogi zaśnieżone więc nie wyjeżdżam, ale i chodzić trudno, dziś maszerowałam kawałek po jezdni, bo nie raczyli chodnika odśnieżyć, a nie miałam ochoty nabrać śniegu w kozaki:P Bonita no to już wiesz dlaczego na nic nie miałaś ochoty - brało Cię przeziębienie:o a jutro przeglądzik... będę mocno trzymać kciuki:) i... cieszę się:D:D:D:D Wesołku to faktycznie masz teraz wesoły domek z łobuziczkami dwiema:) Tokina a dorsza do zalewy smażysz panirowanego w samej mące, czy w jaju i bułce? Roberto no to czas na nadrobienie zaległości w jedzeniu;) fajnie, że już lepiej się czujesz:) Terterku nie będę oryginalna jak powiem, że bardzo fajna z Was rodzinka, córcia skóra z Ciebie zdarta, ślicznie obie wyglądacie:):) a pianista też grzech wart;):) Bondi a pomocnik więcej pomaga czy przeszkadza? Małgoś Twojemu małżykowi pewnie i bez rekolekcji robota pali się w rękach - tylko się cieszyć:) Bechemotku mikołajek suuupcio:)

aaaaa zapomniałam, byłam dziś u fryzjera pomalować i trochę postrzępić kudełki, ciemniejsze wyszły, ale pewnikiem po kilku praniach się zmyją:P

Pozdrawiam Was wszystkie Dziś nie miałam czasu dla siebie, moja mama miała w nocy sensacje sercowe (dzięki Bogu jest rozrusznik!). Dziś był dzień jej poświęcony - lekarz itp. Dobrej nocy życzę:-) I proszę, aby Anioły czuwały nad nami!👄❤️

No i ja jeszcze zajrzałam wieczorkiem ale jesteście zajęte przygotowaniami i oczywiście nikogo nie zastałam. No i ja pomalutku zaczynam wychodzić ze wszystkim na prostą,a już myślałam że kompletnie się nie wyrobię. Zuuzik:);):) Znaczy jakaś sprawiedliwość w przyrodzie jest,hi,hi u nas padało na potęgę a u ciebie ani płatka.Teraz pani zima przypomniała sobie i o tobie:):). U nas w dzień odwilż tak do +2 a noc łapie spory mróz i robi się ślizgawka.I mimo że nie padało cały dzień to i tak spychacze miały robotę,śnieg nawiewa na drogi spory wiatr.I jeszcze niedawno czarna nawierzchnia znowu zrobiła się biała,masakra.Dopiero początki zimy a ja już mam dosyć😭 Dobranoc dziewczynki👄👄👄 Banderasku a co u Ciebie????????????????

Witam Was Dziewczynki ❤️ ❤️ ❤️ Ja już wpadłam wrutyne ;) wstaje, rozpalam w kominku i parze kawe (__)? (__)? (__)? herbate (__)? (__)? (__)? inusie (__)? (__)? Wszystkie jesteśmy zapracowane, wczoraj też miałam zwariowany dzień.Ciesze sie Roberto że wracasz do życia ❤️❤️ ❤️ Bonito ❤️ kurcze :O tak czułam że z tego Twojego nastroju nic dobrego nie wyjdzie no i okazuje sie że rzeczywiści ❤️ ❤️ ❤️ Bechemotku - mam nadzieje, że Mama da rade? ❤️ ❤️ ❤️ Poetko ❤️ ❤️ ❤️ Dziękuje Wszystkim za kartki z życzeniami ❤️ ❤️ ❤️ ja jeszcze nie wysyłałam - dzisiaj pewnie przewali sie u mnie"najgorsze" to zaczne myśleć i o kartkach. W południe wysyłam paczke a potem luzik. Śniadanko szybciutko: grzanki dzisiaj a właściwie tosty z szynką i serem http://bistro2000.webs.com/danie%206%20tosty.jpg musli dzbanek żurawinki Pozdrawiam Was serdecznie i biegne do pracy ❤️ ❤️ ❤️

Witam 🖐️ Terterku dziękuję za kawkę i śniadanie ❤️ dziewczynki serdecznie dziękuję za kartki i resztę poczty ❤️ Dzwoniłam wczoraj do O.............la co z operację rozmawiałam z lekarzem który będzie minie operować i on jeszcze nie wie czy ten termin jest aktualny on do mnie oddzwoni ma czekać na telefon ale ja i tak 28 zadzwonię i się zapytam już ubrałam choinkę zrobię fotki jeszcze dzisiaj to podeślę . Pozdrawiam Wszystkie dziewczynki ❤️👄

Terterku dzięki za kawke i sniadanko. Beti masz rację czekaj na telefon a jesli nie zadzwoni to sama próbuj sie dowiedzieć czegoś więcej. Dziewczynki wrociłam dopiero z zakupów a slisko na drodze,że chyba odstawie samochód w bezpieczne miejsce czyli do garażu. Bonitko daj znac jak na pokaziku?

Roberto dobrze,ze już lepiej sie czujesz/ Beti u mnie jeszcze choinka nie ubierana ,zostawiam to dla dzieci.Ale cały czas zastanawiamy sie czy nie zakupić w tym roku żywej.

Witam:):) Udało mi się zajrzeć do Was na momencik,uf jaki przed świąteczny Sajgon. Małgorzato w mojej okolicy w tym roku żywe choinki dwa razy droższe jak w ubiegłym.Myślę że wraca moda na świeże świerki i dlatego taki skok ceny. Beti👄 Terterek👄 Ja wybieram się na zakupy po południu,pewnie już nic nie kupię ale muszę czekać na kierowcę:p a ten pracuje przed południem.Jak nie uda mi się zakupić tego co potrzebuję,nie będzie wyjścia i jutro rankiem będę musiała polecieć butem,będzie ciężko bo u nas ciągle nie odśnieżone pobocze. Miłego dzionka dziewczynki i serdeczne dzięki za życzenia👄👄

No! dziewczynki kochane! paczuszke posłałam, mam nadzieje, że obdarowany wiecie kto - będzie miał na czas czyli przed wigilią A ja moge odetchnąć i teraz już myśleć tylko o porządkach w domku i zbliżającej się wigilii Wesołku - zakupy mam porobione ale chodze do pracy aż do piątku włącznie i troche mnie już rece bolą :O:O:O a nawet bardzo .... popatrzcie dziewczynki jak to w życiu się czasami plecie: kiedyś od intensywnych wykładów bolało mnie gardło.....:D:D:D a teraz? bolą mnie ręce!!!!! :D:P analfabetyzm jakiś kurna czy co? musi na migi te wykłady robie na stare lata :D:P Małgorzato - mam wrażenie, że złapałaś "drugi oddech" tuż przed końcem roku - mam nadzieje ze sie nie myle i to byłby bardzo optymistyczny wniosek ❤️ Beti - widze że pilnujesz sprawy operacji - brawo Beti trzymam kciuki ❤️ Banderasku? jak tam? ❤️ Bonito? co ze zdrowkiem? ❤️ Wszystkie dziewczynki jak jedna - wszyściutkie Was pozdrawiam ❤️ ❤️ ❤️ i ide kończyć obiad. Troche posprzątac bo po pakowaniu paczuszki bajzel pozostawiłam :P:P:P na obiad robie naleśniki z serem - małża jedzie na spotkanie opłatkowe ze swoimi przyjaciółmi i powiedział, że obiadkiem ni musze sie przejmować - zje o 17 opłatkową obiadokolacje w knajpie CAŁUSKI 👄

Witajcie Ja mieszkanko mam wypucowane, i tak zadepczą kocia i psia :-p. Gdyby był mrozik to jeszcze nie byłoby źle ale ta ciapa niestety włazi do domu. Choinka już na tarasie czeka :-), dziś M odbiera karpie. Z tej okazji kupił dziś nóż elektryczny - to była jego inicjatywa!!!!!!!!!!!! Mordercze narzędzie :-o, ale karpie cięzkie do krojenia!

🖐️i pozdrawiam❤️ dziekuje za życzenia ❤️ moj wczoraj rano dotarł,ale w polsce długo jechali trasa zajmuję 5godz to jechali 13godz.,ale cały dotarły jutro mam pokazik zobaczym co doktorek powie ciagle gdzieś pedze czas mi przez rece leci,niedawno skończyłam roladki do córki szkoły na wigilję zawrót głowy i strojenie tarasiku i chałupki:)jeszcze czeka. to narazie co u mnie zapraszam do mnie na narty warunki wysmienite 1,5metra śniegu:P:) to spadam do garów:P:) narka trzymajcie sie cieplutko i zdrowiutko:❤️

Witam i ja ponownie,hi,hi:):) No i udało mi się kupić to co zamierzałam a straszono mnie żeby nie zostawiać tego na ostatnią chwilę bo nic nie będzie. Teraz mogę sobie spokojnie wszystko rozplanować co i jak po kolei będzie robione,oj jeszcze tyle roboty. Jak to jest że szykowania tyle a same święta zleca nie wiadomo w kiedy?! Terterek:):):) Mi od roboty i ręce i gęba wysiadają i na dokładkę nogi,sypię się jednym słowem:):) No nic idę do dalszych zajęć. Kosmitko hip,hip hura kogucik w kurniku:):):)

No nareszcie udało mi się przełamać tą 387 stronę,ciągnęła się jak guma :):);):) Bechemootku U mnie to strach pomyśleć co czai się za rogiem:p:):)

hihihiiiii! Wesołku Kto wie, kto wie! A jesli chodzi o Anioły to mam 2 przykłady z przed kilku dni i z przed chwili jak Anioły podtrzymują i ratują życie!

wieczorowo Kosmi oj to dziś pióra będą leciały;):P Bechemotku uffff, że oki i zdrówka dla mamy życzę:) Bonita halooooo melduj się jak wypadł lot;) Wesołku a cóż to takiego kupiłaś, że straszono Cię, że zabraknie? Banderasku kaman do nas, co u Ciebie? Pszczółko buuuuu ileż komp może się naprawiać? Terterku chętnie powykładałabym z Tobą:) ja jutro ostatni dzień w pracy, ale za to muszę wcześniej iść, bo robimy spotkanie opłatkowe, a kto jest za organizację odpowiedzialny, no kto? oczywiście mua:P trzeba porozkładać naczynia, ponalewać napitki, ciacha, owoce, słodycze o 8 już wsio ma być na tip top:o