Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bonooooononono

Wybór szkoły ponadgimnazjalnej

Polecane posty

Gość mila jak zawsze
chłop patrzy na całokształt:) Stroisz się przed każdym spotkaniem z nim??? Bo ja nie i wiem,że raz na jakiś czas taki mój ,,wyskok'' jest strzałem w 10:)

Gość mila jak zawsze
Ty jemu?? On ma udowodnić tobie że nie jest kretynem i że to właśnie z nim masz być:) nie ty jemu:) nie wchodź mu do tyłka, ale tez go nie olewaj i czekaj jak się potoczy:)

no ja tez nie...zdarza sie ze mi zrobi niespodziake i do mnie przyjdzie bez zapowiedzi a ja jestem ubrana w tzw. "domowe ciuchy" czyli jakies stare ciuchy ktore ubieram tylko w domu bo tak wygodniej:) i do tego zazwyczaj jestem potargana i ogolnie nieogarnieta xD

Gość mila jak zawsze
UKRADŁYŚMY TEMAT ZAŁOŻYCIELCE:)

Gość mila jak zawsze
hahaha ja się starałam przez pierwszy miesiąc być nienaganna a potem to olałam:D i dobrze:D nie uciekł ode mnie więc nie jest ze mną tak źle:D

Gość gfnrt345r32rsaf
Idź do liceum na profil mat-fiz lub mat-inf.

Gość mila jak zawsze
Jeśli zrozumie że się od niego oddalasz a on Cię kocha to zrozumie sam co może stracić

Gość mila jak zawsze
ja uciekam:) może jutro się tutaj spotkamy ja ty i banooooooooo

Gość mila jak zawsze
i olały mnie wszystkie:( no cóż dobranoc:)

Języki obce też bardzo lubię. Problem w tym, że ja kompletnie nie mam wyobraźni, nie potrafię analizować wierszy, sonetów ani innych tekstów. Pisanie dłuższych prac pisemnych sprawia mi ogromny problem. Ja oczekuje konkretów, a nie takiego bujania w obłokach i lania wody na polskim =D No właśnie, mogę iśc na studia, tylko czy ja zdam maturę w technikum na poziomie rozszerzonym? Bo myślę, że po podstawowej nie mam szans na studia w większym mieście.

Gość ale wam zazdroszczę
Bylam w technikum ek. ale w 2 klasie nie zdałam:-( z przedmiotów ek mialam super oceny praktycznie same 4 a w rachunkowosci nikt mnie z klasy nie przebił. niestety los chciał ze fizyka i tym podobne nie szły mi :-( tak sie zle z tym czuje ...

Gość mila jak zawsze
bononooooo witaj:D a gdzie moja druga koleżanka?

Gość mila jak zawsze
Nie to ja pisałam:) a ty już zdecydowałaś gdzie pójdziesz? napisz później jak ci egzaminy poszły bo chyba za ok 2 tygodnie piszecie nie?

27 kwietnia bodajże. To chyba za dwa tygodnie. Na pewno napiszę :D Tak dzisiaj sobie myślałam: Ostatnio zostałam laureatką olimpiady z niemieckiego, to znaczy że mam wsętp wolny do każdej szkoły. I zaczynam tego żałować, do tej pory miałam upatrzony ogólniak, a gdybym się nie dostała to technikum. Sprawa byłaby łatwiejsza, gdyby nie ta olimpiada, bo nie dostaje się do ogólniaka to idę do technikum. Teraz po tych dniach otwartych nie mogę sie zdycydować. mam czas do 11 maja

Gość mila jak zawsze
,,Ostatnio zostałam laureatką olimpiady z niemieckiego, to znaczy że mam wsętp wolny do każdej szkoły,, głupota jakaś bo np jelśi to tylko taki przykład potrafisz super niemiecki to wygrałaś olimpiadę ale możesz mieć same jedynki z maty,polskiego,angielskiego więc na pewno nie masz wstępu wolnego.Pewnie jest to jakieś ułatwienie ale nie tak że gdzie się nie udasz tam cię przyjmą. Np jeśli w szkole będzie angielski i francuski to twoja olimpiada do niczego się nie przyda

Gość mila jak zawsze
Po za tym te egzaminy gimnazjalne to pic na wode;] Rzadko która szkoła wymaga 100pkt (no ale teraz to pewnie będzie zmienione bo ty piszesz angielski a ja nie pisałam więc mogłam z samych egzaminów mieć max100pkt plus oceny więc piszę jak było kiedyś) więc nie było tak źle

Laureaci ze średnia powyżej 4,0 są przyjmowani do każdej szkoły :D Jestem zwolniona z pisania egzaminu gimnazjalnego z niemieckiego.

W zeszłym roku miałam taki samo problem, wybrałam liceum ;) Poszłam co prawda na bio-chem. Nienawidziłam fizyki... teraz polubiłam, stało się odwrotnie wyszło tak, że teraz zniechęciłam się do biologi. Nie przeniosłam się gdyż moim drugim językiem jest łacina, z reszta cieszę się, że poszłam na ten profil. Chodzę do najlepszego liceum w moim mieście i bardzo się z tego cieszę. Za nic nie przeniosłabym się do technikum. Kończę 1 kl. i już mi się nie chce, po takim wycisku. Wiem, że pójdę na studia, tak więc po co mam tracić rok w technikum? W gimnazjum uzyskałam średnią 5,6 spadłam do 3,7... strasznie duża różnica, nie raz myślę, że sobie nie poradzę, ale daję radę. Zawsze możesz nadgonić oceny aktywnością, pracami dodatkowymi itp. Do technikum nie poszłam, bo jeśli chcę zdać maturę muszę patrzeć na to, że lepszy poziom jest w liceum. Akurat w moim przypadku tak było. 100 % zdawalności matur w mojej szkole dało mi do myślenia. Z resztą jest to sprawdzona szkoła, chodziła do niej moja mama, jej siostra, obecnie w klasie maturalnej jest mój brat tyle, że na humanie. Ja zaczęłam ;) Oprócz nas moje 2 kuzynki. I zapewne wiele innych krewnych.

Tylko rozumiesz, ty wybrałaś całkiem inny profil. Mogę iść do jednego z lepszych liceum? =D, ale boję się, że nie dam sobie rady. Na każdej przerwie będę się uczyć... Ja wiem, że zapierdzielać ostro trzeba, bo to już nie jest gimnazjum. Nie daje mi spokoju wybór tej szkoły

Gość mila jak zawsze
Uwierz,że i tak będziesz się uczyć na przerwach tak:) a to egzamin na koniec zamiast z angielskiego z niemieckiego masz tak? Poziom z nauką jest taki sam jeśli chodzi o normalne przedmioty tylko że technikum ma więcej czasu dlatego ma to rozłożone na 4 lata ale w rezultacie wychodzi na to samo:) Matury sa przecież w wszystkie takie same:) po za tym widzę jak koledzy maja robimy to samo w technikum a z matematyki jesteśmy dalej:) A na bio chem jest koleżanka i przyznam ci ma nauki w cholerę fakt to jest chyba jedyny profil wśród moich znajomych którzy mają ciężko w liceum:) Inne profile licealne no wybaczcie ale nie uważam aby były jakoś strasznie trudne.Masz dosyć po 1 klasie?Pocieszę cię w 2 będzie gorzej:D

Tak, ja jestem na rozszerzonym niemieckiem i egzamin mam własnie z tego języka. Dzisiaj właśnie z mamą rozmawiałam. Skontaktowała sie ona z koleżanką, któej syn chodził do tego technikum. Mówiła, że poziom matematyki jest strasznie wysoki, nie wiem, czy mozna to określić jako : 'matematyka techniczna', w każdym bądź razie przygotowują na politechnike od razu. Jest bardzo ciężko szczególnie z 2 na trzecią klasę. W technikum patrzyłam na podręczniki i np. do matematyki jest podręcznik : zakres podstawowy i rozszerzony. Jednak nauczyciele mówili, że WSZYTSKIE przedmioty realizowane są na poziomie podstawowym. Kurde mam dylemat jak stad na .... =D

Gość mila jak zawsze
Są realizowane niby na podstawowym ale tez trafiają się tematy z rozszerzeniem:)

Gość ta co wami gardzi!
jestem w 2 klasie LO nie twierdz ze w technikum sie niczego nie nauczysz. bo to bledne myslenie skoro chcesz isc pozniej na studia to idz do liceum i tyle