Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siusiulka

Czy komus udalo sie zdobic sie dobowa zbiorke moczu niemowlakowi??

Polecane posty

Gość siusiulka

a konkretnie dziewczynce?? wiem ze sa woreczki, ale jezeli nie zlapie momentu w ktorym mala sie wysika to jakims cudem czesc moczu laduje za woreczkiem i w jaki sposob ja mam teraz okreslic ile mala wsikala w ciagu 24 h??

wazysz pieluche przed zalozeniem i posciagnieciu, zapisujesz ile wazy, wazysz nowa, zakladasz itd. najlepsza bedzie do tego waga kuchenna :) mi tak kazali robic w szpitalu, powodzenia.

wazysz pieluche przed zalozeniem i posciagnieciu, zapisujesz ile wazy, wazysz nowa, zakladasz itd. najlepsza bedzie do tego waga kuchenna :) mi tak kazali robic w szpitalu, powodzenia.

Gość siusiulka
dobry pomysl :) ale mocz jest preciez troszke ciezszy niz woda

przeciez po odjeciu mokrej pieluchy od suchej wyjdzie ci waga moczu, chyba ze nie zrozumialam Twojego pytania... w szpitalu kazano mi robic takie pomiary, chyba wiedza jakie powinny byc normy tj. ile powinien wysiusiac noworodek, niemowle itd. mi mimo, ze mam syna i latwiej z workiem lapie sie mocz, kazano wlasnie wazyc pieluchy, worek potrafil sie odkleic, syn byl wiercipieta, wiec wazylismy.

Gość siusiulka
chodzi mi o ciezar własciwy, wody wynosi 1000 a moczu wiecej. Dla przykladu 1kg wody to 1000 ml a 1000 ml mleka to juz wiecej niz kg. Ale w przypadku moczu to mala roznica :)