Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam.. ..

butelkowe kupki

Polecane posty

Gość pytam.. ..

Moje dziecko jest na mieszance nan 1, ma 3 tygodnie jak często powinno robić kupkę? Ile razy dziennie? wczoraj zrobiła raz - ok 12 w pooludnie, do teraz nic, widzę że sie męczy bardzo co moge zrobic? dostawała herbatki, wodę, masowałam brzuszek i nic... proszę o rady bardzo bardzo

Gość gosijka
to chyba normalne, jejku nawet nie pamietam jak to bylo :/ na pewno od dluzszego czasu zalatwia sie raz na dzien, ale moe ja brzuszek boli? podawaj duzo plynow, bo to konieczne przy butli (chociaz moj nie bardzo chce pic, chyba ze soczki :/ ), bedzie dobrze :)

Butelkowe dzieci powinny robić kupkę raz dziennie ale do ok. 4 miesiąca dojrzewa układ pokarmowy (u niektórych do 6) i w tym czasie mogą zdarzyć się odstępstwa od normy.3 tygodnie to okres, kiedy moga zaczynać się kolki, wzdęcia. Zaopatrz się w krople (Espumisan, Esputicon) i podawaj w razie potrzeby. Przydadzą się też czopki glicerynowe, gdyby krople sobie nie poradziły.

Gość powinno srać na okrągło
:O wycierałabyś zasrane dupsko gówniarza i nie zadawała głupich pytań :P jak ma się zesrać, to się zesra, nie to nie, panikaro :O :O :O

Gość fwfwerf
Psychiatryk chyba powypuszczał pacjentów w ostatnich dniach. A wracając do tematu. karmiłam dziecko Nan Activ 1 i robiło kupkę nawet raz na trzy dni. Dopiero gdzieś około 3 miesiąca życia wypróżnianie się unormowało i teraz odbywa się raz dziennie.

Gość saleminka8
dlaczego wszyscy myśla,że ludzie robią coś wg norm,dziecko zrobi tyle kupek ile powinno,mój maluch jak miał 2-3 miesiące robił róznie 2-5 kupek dziennie,teraz ma 5 i robi 1 kupkę dziennie,jeśli dostanie np.soczek z marchwi czy winogron zrobi 2. Nie ma czegoś atkiego jak "ile powinien zrobić kupek" ! :P jak nie robi to albo ma zaparcia albo wszystko maluch tak przetrawił że nie ma się z czego wytworzyć masa kałowa...