Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justysiamma

Szukam dobrej czekolady!

Polecane posty

Gość justysiamma

Witam wszystkich forumowiczów, pytanie jest może troszkę dziwne, ale potrzebuje na prezent dla koleżanki - która jest smakoszem czekolady- jakąś bardzo dobrą czekoladę. Ja niestety nie za bardzo się na tym znam, bo bardzo rzadko jem czekoladę, a jak mi się już zdarzy to Milkę albo Wedla. Może wy znacie jakieś bardziej wyrafinowane czekolady? I pytanie gdzie je mogę kupić i za ile?

Gość llp
Lindt jest jedna z gorszych czekolad na rynku, a ludzie sie zachwycaja ta firma, bo mysla, ze to cos bardziej luskusowego niz milka czy wedel:O

Ja widzialam w Poznaniu w centrum M1 takie osobne stoisko z czekoladami - nie pamietam nazwy firmy - ktore wygladaly ciekawie. Mialy opakowania "w starym stylu", byly recznie wykonane i z ciekawymi rzeczami we srodku (platki fiolkow etc.) Koszt 1 tabliczki ok. 10 zl

Gość multimedia
ja uwielbiam wedla z nadzieniem truskawkowym, ale uwazam, ze mleczna lindt przebija wszystko :-)

Gość justysiamma
szczerze mówiąc ja jeszcze nigdy nie próbowałam czekolad Lindt, słyszałam że są to jedne z lepszych na rynku i dużo osób się nimi zachwyca. Ale nie jestem pewna czy kupić te czy jeszcze inne. Nie znam innych lepszych. Doradźcie!

Gość hjjhjhjhj
szukaj marki tip top

Gość justysiamma
ja mieszkam w CZeladzi i tam też jest to centrum M1 ale jeszcze takiego stoiska nie widziałam. Wszędzie są czekolady które wszyscy znają, a koleżanka może sobie taką kupić bez problemu. Chciałam kupić jej coś może lepszego, z "wyższej półki" jeśli takie czekolady w ogóle istnieją

Gość achajkam
Na takich stoiskach czesto sprzedaja stare czekoladki, bo sa drogie i ludzie po prostu ich nie kupuja.

Gość to może poszukaj
jakiejś dobrej cukierni w której sprzedają praliny ręcznie robione-są drogie ale na prezent się nadają :)

Gość a sa u Ciebie delikatesy ALMA
? Bo tam swietne , wyszukane i niespotykane czekolady...

Gość hjjhjhjhj
kup babonierke wedla i po sprawie

Gość justysiamma
a co to za czekolady tip top? dobre? a gdzie je mogę kupić?

Gość uiuiuiuiuiuiuiuiui
w realu za 1,39 za sztuke sa produkty tip top:o ktos cie wkreca

Gość justysiamma
mam niedaleko delikatesy ALMA. mówcie że tam coś fajnego znajdę, to się tam wybiorę

Gość justysiamma
mam jeszcze pytanko, a jak już wejdę do tego sklepu to mam patrzeć tylko po marce i cenie, czy warto zwrócić uwagę też na coś innego by była dobra czekolada

Gość a sa u Ciebie delikatesy ALMA
Tak w Almie na pewno cos znajdziesz, tam jest naprawde duzy wybor czekolad, ale takich ktorych nie spotka sie w kazdym markecie ! Co prawda kosztuja wiecej, ale jak ma to byc prezent wiadomo ze nie kupuje sie czekolady za 1,50 ;)

Szkoda ze nie zapytalas wczesniej, jeszcze dzis mialam na tel. te czekolade, bo mialam pamietac zeby jej kiedys sprobowac, ale akurat potrzebowalam troche miejsca i usunelam. One mialy obrazki np. ze stara fotografia, byly ciekawe, ale nie probowalam. Lindt faktycznie ma dobre czekolady. A moze sama cos zrobisz? Sa przepisy na czekolade, a ich ksztalt i to co znajdzie sie w niej zaleza od Twojej inwencji :)

Gość justysiamma
a moze pujde na ilosc i kupie jej 2 kg czekolady w bloku na wage..bedzie miała na dłuzej

Gość Anq26
Nie znam lepszej czekolady jak taka duża (200g) z całymi migdałami, którą kupuje w Lidlu za 6zł....wszyscy, którym ją poleciłam są zachwyceni...jest o wiele lepsza od innych czekolad...

Gość żałobni kafeteriusze
Ja właśnie wcinam Chateau Rahn Mandel. Nie wiem co to za czekolada, i skąd się wzięła 9w sklepach jakoś jej nie widziałam) ale mi smakuje :classic_cool: Mam jeszcze Trauben Nuss, ale tą zjem później :)

Gość Anq26
w ogóle w Lidlu masz czekolady sprowadzane w ładnych opakowaniach.

najlepsze czekolady są w niemczech, nigdzie indziej nie robią takich dobrych, nawet nasza milka inaczej smakuje niż ich milka