Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magnumka79

Czy jadlyscie lub jecie lody w ciazy ?????

Polecane posty

Gość magnumka79

ja jestem w polowie drugiego trymestru i mam straszna ochote na lody zwlaszcza czekoladowe mnia mniam ostatnio zjadlam 2 pod rzad lody magnum w polewie czekoladowe.Czy Wy tez macie takie zachcianki lodowe w 2 trymestrze???

Gość tiaaa
ja jadłam całą ciążę i powiem Ci, że dwa to było takie moje raczej minimum:)

Gość juz m a m a
ja zjadlam pare razy w ostatnim trymestrze. wczesniej ogolnie unikalam slodyczy bo nie chcialam za bardzo przytyc. w ostatnich trzech mies natomiast juz sobie pofolgowalam bo i tak bylam duza:)))

Gość eveve
ooojjjj ja też bym jadła tylko LODY :D ale nie tylko czekoladowe.. wszystkie.. a najlepiej cornetto (nie wiem czy tak sie pisze) z algidy

Gość monia5435
ja jem caly czas od poczatku ciazy a najchetnie z mcdonalda mcflury z lionem i polewa :) mniam

Gość evvelina
Oczywisćie ze tak- zwłaszcza jesli naprawde najdzie mi smaczek na jakiegos pysznego loda.teraz jest to magnum gold www.magnum-gold.pl

Gość saleminka8
ja jadłam,a dlaczego nie... :)

ja jem, zwłaszcza te włoskie z automatu - ale staram się nie przesadzać.

Gość a potem stękacie
ze macie grube dupy po ciazy kretynki

Gość o matko a ja
za big milka to mogłabym zabić!! ja żarłam całą ciąże wszystkie mozliwe słodycze (mimo że przed nie lubiałam) przytyłam tylko 9 kilo!!

Gość lody dla ochłody
Ja w pierwszym trymestrze miałam różne zachcianki i łączyłam takie produkty ze sobą, że normalnie nigdy bym tego nie ruszyła, żołądek by wysiadł. Natomiast w III trymestrze mam ciągłą ochotę na lody, nigdy w życiu nie zjadłam tylu lodów co w ciąży. Jeśli masz ochotę nie odmawiaj sobie. Ja jem średnio codziennie lub co drugi dzień i nie ma to wpływu na moją wagę. Widocznie organizm sam się domaga tego czego mu brakuje. Wczoraj też miałam ogromną ochotę ale ponieważ do porodu zostały mi 2 tygodnie, odmówiłam sobie, nie chcę w ten upał nabawić się jakiejś anginy:( Pozdrawiam i życzę smacznego

Gość o matko a ja
No właśnie uważajcie bo ja się nabawiłam anginy!! przysięgam że nigdy się tak żle nie czułam!! rzygałam jak kot!! trafiłam do szpitala. przez to rzyganie zdarłam sobie gardło i przez tydzień nie moglam nic innego jeść jak kisiel. więc kochane uważajcie z tymi przyjemnościami

Gość ja jadlam na poczatku
duzo slodkiego - jak na mnie, bo w ogole nie lubilam - 2 galki lodow dziennie, potem tylko kwasne - dlatego wszyscy mi mowili, ze bedzie chlopczyk...teraz czasem zjem galke i tyle.

A ja nie jadlam bo nie chcialam przytyc za duzo, co zreszta mi sie udalo. :) Niestety teraz jest troche gorzej :O Jesli masz taka duzo ochote na te lody to sproboj zamrozic np koktail na jogurcie naturalnym i bedzie to samo a tluszczu i kaloriii duuzo mniej. Pamietaj , nabrac ciala nie jest trudno ale zrzucic jest. Jak masz taka ochote na slodkie to moze Ci brakowac magnezu.

Gość OLGAWAWA83
Ja byłam w drugim trymestrze kiedy pojechaliśmy w zeszłym roku na wakacje i były takie włoskie świderki mmmmmmmmmmmmm - pycha. Musze przyznać, że choć nie jestem wielbicielka słodyczy to te lody jadłam codziennie i tylko modliłam się o brak salmonelli w tej masie! Ale chyba to jest kontrolowane teraz bardziej niż kiedyś.

Gość myszka3009
Lodow nie mozna w ciazy jesc...tylko te,ktore sa robione z suszonych jajek w proszku. Tak mi lekarz powiedzial, tO samo majonez i rozbe gotowe mussy.

Gość jasne w ciazy nic nie mozna
Trzeba żyć powietrzem ale nie takim zwykłym bo szkodliwe i zanieczyszczone. To musi być koniecznie tlen w czystej postaci! Mam wrażenie, ze niektórym na rzecz dużego brzucha zanikają inne ważne organy jak np rozum :-o

Gość LODY,BATONIKI...
CZEKOLADA jakłam dużo i też dużo przytyłam ale to było silniejsze odemnie:-)

ja jem od 37 tyg mimo z zimno na dworze. jem bo potem nie bede juz jadla bo karmienie i odchudzanie, wiec teraz na koncowce sobie pozwalam na takie rzeczy jak lody czekolady i pizze. al wczesniej sie wyrzekalam bo to jednak nie jest zdrowe i nie chialam przytyc za bardzo

Gość mdvsbns
tak i to dużo

Gość a co powiecie na to
9 miesiąc, dziecko ma prawidłowa wagę już prawie 3 kg aja jem pizze, hamburgery, makarony, słodkości. Niczego sobie nie odmawiam i mam na plusie 2,5 kg.Nie pojmuje co się dzieje i jak to możliwe. Ciąża to jednak dziwny stan.

tak jakos tak od 32 tyg mnie wzielo, do 32 tyg przytylam niecale 7kg, potem nie moglam juz pracowac, siadlam na tylku w domu, zaczelam sie objadac w tym 2 litry lodow dziennie (jak nie wiecej ). Glownie waniliowych ale na dokladke byly i na patyku z czakolada. efekt koncowy;+22kg. Zrzucilam po 7 tyg po porodzie:-D

monia5435 , moja starsza córcia mówi, że nasza najmłodsza powinna mieć w żyłach same MCflury z lionem - tyle że ja bez polewy, bo za słodkie - NIC mnie nie interesowało w ciąży bardziej jak mc drive :P Nie zliczę ile tego zeżarłąm :P Przytyłam tylko 8 kg

Gość Gustinka
Ja rzadko miewam konkretne zachcianki jestem w 15 tygodniu ciazy i jem jedynie gotowane, zachcianki na lody pojawiaja sie czasami nie tak czesto wiec czemu mam sobie nie pozwolic, skoro dzidziusiowi smakuje to nie bede mu odmawiala ;)

Gość gość
Dziwię się, ze jedyny argument jaki się pojawił przeciw lodom to Wasza figura. A o cukrzycę u dziecka nie boicie się? Ja tak przed ciążą, jak i w ciąży, mam ogromnego smaka na słodycze, ale przeważnie sobie odmawiam ze względu na zdrowie dziecka. Weekendowo pozwalam sobie tylko na czekoladę i lody śmietankowe, bo to jedyne słodkości, które mają przy okazji wartości odżywcze.