Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bez przesady--

Ciężka sytuacja finansowa niektórych rodzin ofiar

Polecane posty

rozumiem tą rodzinę p.Putry ale reszta to przesada...cóż pewno mają wymówkę, że rodziny polityków żyły w luksusie i teraz ich poziom życia się obniży 😭 dzieci nie będą mieć 500 zł na ciuszki w tygodniu tylko 400 :( co za nieszczęście...zróbmy zrzutę na rodziny ofiar....

Gość faktycznie bez przesady z tym
[Co was to obchodzi ile dostaną?] Dostaną z naszych podatków więc dlaczego ma mnie nie obchodzić? Chcesz to się na nich składaj w prywatnej zbiórce, ja sobie nie życze takich wyróźnień. Nie są lepsi od rodzin zmarłych górników czy ofiar wypadków komunikacyjnych. [Czy Wam tak cieżko zrozumiec ze oni nie byli "przecietnym Kowalskim" ?] Wobec prawa w państwie prawa wszyscy sa równi. Uważasz że prezydent może zgwałcić, okraść kogoś albo oszukać bo "nie jest przeciętnym Kowalskim"? "Lady Pretensja" masz mentalnośc komunistki. W Korei Północnej czułabyś się jak ryba w wodzie. Tam wszyscy akceptują fakt że sa rowni i równiejsi i wszyscy kochaja swojego wodza...przynajmniej na pokaz. I nikt nie wypomina, że wódz i dwór żyją w luksusie a naród zdycha z głodu.

w...wia ,mnie to jak nigdy , kasa kasa kasa...może rodziny zajmą się żałobą a później pomyślą o kasie????10 dni załoba w telewizji czarno- białe zdjecia, w internecie wszystko an czarno w radiu smętne piosenki, jakim prawem ja żałobę przeżywałam w sercu a teraz zmusza sie mnie , jak mam nosic żalobe jak widze taka obłude ze strony rodzin ofiar, moze ogladal ktos ostatnia Pania szmajdzińska w faktach po faktach?????usmiechnieta zadowolona no w głowie sie nie miesci....

wiktoria nie denerwuj sie ,musisz rozgraniczyc tutac zachowanie p,Szmajdzinskiej,ona pewnie byla pod wplywem psychotropow,a to inna kwestia,ale co do finansow to faktycznie przesada i to gruba. Ciekawe na kogo moze liczyc przecietny Kowalski chcac sprowadzic cialo swojego bliskiego?,sam musi sie tym zajac,sam musi za to zaplacic i pochowku tez nam nikt nie funduje.

Gość wątpię żeby poszli do pracy w
marketach itp. oni mają takie plecy, ze juz ich ustawią :(

Gość czepialska małpa
Tak, każda firma, instytucja, państwo jest komunistyczna bo są tam osoby o wyższym i niższym statusie. Prezesi i szeregowi pracownicy, którzy w obowiązkach i kompetencjach nie są równi. A nie mówimy o poległych jako o nadludziach, ale o ludziach, którzy zginęli na pewnych stanowiskach, czy tego chcesz czy nie chcesz nierównych w kompetencjach z piekarzem czy sklepikarzem, ponieważ zakres ich odpowiedzialności był zupełnie różny. Jesteśmy równi wobec prawa, kto wierzy i wobec Boga, ale rozumiesz chyba, że śmierć papieża jest czymś innym niż śmierć przeciętnego katolika, a śmierć prezydenta skutkuje innymi wydarzeniami niż śmierć przeciętnego obywatela. To jakaś żenująca bzdura zrównywać ludzi w taki sposób, sugerując, że poprzez swoje obowiązki a potem przywileje wywyższa się ponad innych, bo w istocie najważniejsze głowy w państwie powinny być traktowane gorzej niż przeciętny Polak aby wam, sfrustrowanym obywatelom było lepiej złorzeczyć na nich, wyśmiewać i szydzić lecząc swe jakże głębokie kompleksy. To fenomen na skalę świata by w obliczu takiej tragedii spierać się o pieniądze, którzy i tak byście nie zobaczyli, a których wcale nie musicie płacić. Spokojnie możecie zmienić obywatelstwo, albo samemu starać się o poselskie stanowisko i tak nimi zarządzać byście byli zadowoleni. Bardzo łatwo jest kogoś bezsensownie krytykować. Nic wam do tego jaki był status majątkowy rodzin ofiar, bo w tej chwili są ostatnimi, którzy myślą o pieniądzach. Rozumiem jednak, że w całej tej sytuacji tylko ten aspekt was porusza. Smutne. Cudna to mentalność, którzy woli odebrać komuś, niż podarować, która złorzeczy zamiast współczuć. Przykro mi, że o Was nikt nie pomyślał, ale rozumiem, że w tym kraju działa prawo Hammurabiego. Ja nie dostałem, ty też nie masz prawa, poza tym byłeś bogaty, a to największy grzech, więc ich zdychaj razem ze swoją poległą rodziną. Brawo. Sami sobie wystawiacie świadectwo.

Gość a to ciekawe??
A pomyślcie takie hasło wydane przez Wałęsę po 100 milionów dla każdego Polaka ( w tamtych czasach) I teraz najwazniejsze KTO UKRĘCIŁ ŁEB TEMU? Wiecej nie będe gadał tylko się domyślcie

Temat byl podjety dlatego,ze rodziny ofiar sie dopomnialy,ze maja zla sytuacje finansowa. Nikt nie zlorzeczy a stwierdza tylko fakty,ktore maja miejsce. Wiesz nie lubie polemizowac z pomaranczami,bo sie ukrywaja za pomaranczowa woalka,ale w tym temacie musialam,bo ta kwestia dotyczy nas wszystkich podatnikow.

Gość czepialska małpa
W tym problem, że mam takie same prawo wypowiadania się jak Ty za czarnym nickiem, bo może wydaje Ci się to niewiarygodne, ale nie każdy tutaj posiada czarny nick ponieważ nie jest stałym bywalcem tego forum. Ale jak rozumiem mierzysz innych swoją miarą, sugerując, że niewygodne tematy załatwiam pod pomarańczowym nickiem. Rozumiem, iż to twoja częsta praktyka. Niestety niektórzy mogą tu trafić przypadkiem i właśnie po to są pomarańczowe nicki by każdy mógł się wypowiedzieć bez konieczności rejestracji.

jakby umarł nie daj bboze ktos z moich bliskich to wstyd by mi było myslec o pieniadzach jeszcze przed pogrzebem nie życze sobie zeby moje pieniadze sżły na dzieci tych ludzi....oni i tak dostana renty i to nie male

Gość czepialska małpa
Tylko, że tym kierują nie rodziny, a znajomi, oni w tej sytuacji działają tak jak każdy powinien postąpić. Gdyby mój kolega z pracy zginął tragicznie już tego samego dnia rozpoczęłyby się działania na rzecz jego rodziny. Bo to jedyne co tutaj po nim pozostało. A media rozdmuchują wszystko, robią sensację z niczego, naciskają i nagłaśniają, taka ich rola. Może trochę dystansu do telewizji.

Gość czepialska małpa
A jak sobie nie życzysz to napisz protest, zbierz podpisy, pokaż się w mediach. Kto Ci broni. Ale jeżeli Ciebie spotka taka tragedia każdy będzie mieć z góry ustalone, że jeżeli nie chce, to tej Pani nie pomaga i po sprawie. Będzie równo.

Gość a to ciekawe??
czepialska małpa tak kwieciście mówisz a kogo obowiązkiem w tym kraju jest zapewnić minimum socjalne? Przeciez ty możesz jutro stać się bezrobotna i pozbawiona środków do zycia jesteś załatwiona .Dlaczego inne kraje przygotowały obywateli swoich na taką ewentualność przy utracie pracy a tu u nas jest to wszystko w krzakach.

wiktoria2342 - Szmajdzińska się uśmiechnęła? a co miała się powiesić na sznurze z rozpaczy... nie widziałam tego wywiadu z nią. no ale że ty zachowałabyś pokazowy smutek 24h na dobe nie musi oznaczać, że ktoś inny w dzień udaje że nic się nie stało a w nocy wyje do poduszki... Każdy inaczej przeżywa strate a ty idiotko spierdalaj do psychiatryka jak krytykujesz kogoś kto po śmierci bliskich stara się nie myśleć o tym co sie stało. Bo naprawdę jesteś szurnięta jak uważasz że strata małżonka może nie boleć mniejsyzm bólem niż 10 w skali 10.... i oto krótka i prawdziwa opowieść jak to jest na świecie dla tych MNIEJ KUMATYCH politycy nie rozdadzą dużooo $$$$ rodzinom zmarłych to prasa ich zjedzie, zniszczy itp. A tu wybory się zbliżają... PO wystarczy jeden nietakt i do widzenia z prezydentura... A oni to wiedzą i będą robić wszystko żeby wyglądać godnie w tv. W polityce wszystko jest na pokaz... Dziwne że o tym drogie dzieci jeszcze nie wiedzieliście. W rządzie pis były codzienne konferencje z tematami "och jacy my wspaniali i zwalczamy zUo" a teraz po rozda cały "skarbiec" byleby nie wyjść na tych którzy cieszą się z obrotu spraw ( bo jak na takich wyjdą to koniec tej partii)

Gość a to ciekawe??
Nie mam nic do tych co wysokie zarobki mają,gdyz mam emeryturę 3200 zł jako robotnik pracujący 37 lat w stalowni.Ale przy różnych rodzinnych tragediach państwo ma to w dupie sytuację tych dorosłych.O dzieciach nie mówię

Zjadlo mi posta,ale napisze raz jeszcze. Czepialska malpo,tez nie jestem stala bywalczynia tego forum i posiadanie czarnego nicka nie przeszkadza mi w tym,bo nie mam nic do ukrycia ale pomijajac ta kwestie. Czym wedlug Ciebie ja i wiele innych osob roznimy sie od prominentow politycznych? tym,ze nie mam kolesiostwa aby mi ulatwili droge do koryta?,tylko tym,bo tez jestem wyksztalcona i nie uwazam sie za ograniczona osobe. Czym rozni sie moje dziecko od ich dzieci? tym,ze nie narobilam sobie ich wiecej niz jedno,bo myslalam glowa a nie dupa? Czym sie roznia gornicy tragicznie zmarli na posterunku pracy i ich dzieci? O czym Ty w ogole piszesz?,troche zastanowienia z Twojej strony.

Gość wlasciciel candy
Zróbmy zrzutke na biedne rodziny posłow, ja mam w kieszeni 1,84 tyle mi zostało do soboty.Odejme sobie od pyska, a co niech maja biedne glodne rodziny posłów.

"Czym rozni sie moje dziecko od ich dzieci? tym,ze nie narobilam sobie ich wiecej niz jedno,bo myslalam glowa a nie d**a?" joaska1 teraz to obrazilas matki kilkorga dzieci a takze mnie-mam cztery corki.Wypraszam sobie,ja mam tyle dzieci ile chcialam miec i napewno nie mysle dupą!!!:O

Zle odebralas moje slowa,ja absolutnie nie zabraniam miec wiecej niz jedno dziecko,ale nikt mi nie powie,ze nie kierowalas sie rozumem decydujac sie na kolejne dzieci,jakbys nie nie wiedziala,ze zapewnisz dzieciom godne zycie to mysle,ze nie decydowalbys sie na kolejne. Ja mialam na mysli,ze jesli sie wie,ze nie jestem w stanie zapewnic dzieciom,godnego utrzymania i wyksztalcenia to poprostu sie na nie nie decyduje. Nie bylo moim zamiarem uwlaczac matkom kilkorga dzieci.

Gość trzeba sie liczyc z tym ze
jak sie ma duzo dzieci to moze zaistniec sytuacja, ze nie bedzie ich za co utrzymac... mierz sily na zamiary...

Gość xccxcxcxcxcx
jesli by tak spytac p[olaków czy zgadzacie sie by z waszych podatków sfinansowac koszt pogrzebu zmarłych w tym wypadku,wypłacic im "zapomoge":o w kwocie 40 tys zł to wiekszosc by odpowiedziała-nie zgadzam sie!!! i słusznie

Gość Freeeeeeeeeeeeeeee
Bycie niepracujaca zona to luksus, ktory obarczony jest duzym ryzykiem. Status materialny rodziny opiera sie tylko na zarobkach meza, a zycie czlowieka, jak wiadomo, jest kruche. Jesli panowie bedacy jedynymi zywicielami rodziny nie ubezpieczaja sie wysoko na zycie, to takie sa tego efekty, ze rodzina zostaje bez srodkow do zycia w razie ich smierci. To sa elementarne sprawy, o ktore przecietnie rozgarniety czlowiek musi zadbac. Nikt sie nie rozczula nad rodzinami ofiar wypadkow drogowych czy chorob. To beznadziejne, ze sa rowni i rowniejsi.

Lady Pretensja. Czym sie roznia Twoje dzieci od ich dzieci?,w tym kontekscie to pisalam.

Gość kilka dni po katastrofie
a rodziny już bez środków do zycia. No zrozumcie, że domów i aut nie da się tak szybko sprzedać, a srodki zainwestowane w banku trudno podjąc z dnia na dzień, no a jak lokatę zerwiesz, to nie masz odsetek. A pieniądze trzymane w domu to przecież potrzebne są na nowe markowe ciuchy w czarnym kolorze.

Gość @ to ja
A moze teraz bedzie: WYŚLIJ SMS pod numer 777... o tresci POMOC

Gość Freeeeeeeeeeeeeeee
Usiluja teraz jak najwiecej dla siebie ugrac na fali emocji.