Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xmenka123

Dlaczego jest taka nagonka na kobiety nie chcące karmić piersią!

Polecane posty

Gość xmenka123
do takie tam gadanie? a co ciebie tak intereauje jaka ja jestem matka? spojrz na siebie, a jaka ty jestes matka???? 1 dziecko karmiłam piersia do 13 miesiaca zycia, potem nie mogłam oduczyc,teraz ni bede karmic cyckiem i juz

eeee tammm ja karmilam syna tylko 3msc i potem butelka i nikt nic mi ie mowl. A z tym ze kolezanki Ci mowia ze jesli masz 2 dzieci i jescze masz czas sie umalowac to cos sciemniasz. Ja mam male dziecko i zawasze staram sie schludnie wygladac. A i w moim otoczeniu mam matki z dziecmi i zadna nie jest zanidbana. Wydaje mi sie a utorko ze masz kompleksy i dlatego zalozylas takiego typu temat. Tak mysle.

Odpowiedź prosta, bo zyjemy w "chorym" wciąż kraju i nawet mleko początkowe ustawowo jest zabronione żeby reklamować! !

Gość to fakt..........
Jagoda ty to masz kupe czasu:) nawet zeby siedziec caly dzien na kafe:P:P

Nagonka jest nawet na kobiety które w jakiś sposob nie mogły karmić a przyczyn jest bardzo wiele, ale i tak zrobią z Ciebie wyrodną matkę!

Gość takie tam gadanie...
xmenka- ty to naprawdę masz jakiś problem ze sobą. No, ewentualnie ze zrozumieniem tekstu pisanego. Czy ktoś Cie do czegoś zmusza?? Frustratka jakaś. Angela- czy ty masz w stpoce zdjecie usg swojego dziecka??????????

Matko dziewczyny macie o co się kłócić. Ja karmiłam dziecko 16 miesięcy z kawałkiem. W nocy po cztery pięć razy, Raz wybrałam się na imprezę to za godzinę musiałam wrócić, bo płacz i cycuś. Nie uważam,że piersi mamy po to żeby wykarmić potomstwo. Teraz żałuję, że karmiłam tyle czasu, biust wygląda okropnie przez co mam kompleksy, a dziecko i tak choruje. Ale wiecie co szkoda już takiej kobiety po porodzie która nie chce karmić- bo położne potrafią powiedzieć wprost że wyrodna. Także jeśli mamy od urodzenia chcą karmić butelką to ich sprawa.

to fakt.......... Jagoda ty to masz kupe czasu nawet zeby siedziec caly dzien na kafe " a co znowu ci zal dusze scisnal??? :classic_cool:

toan- to po co mamy piersi? A mnie z kolei w szpitalu położna, na moją prośbe o pokazanie jak dziecko przystawić, opierdoliła, że co ze mnie za matka jak nie umiem przystawić własnego dziecka. I jaki z tego wniosek? Położne to wredne baby :) a czy napiętnują te co nie chcą karmić? Ja się z tym nie spotkałam. I naprawdę ostatni raz już powtarzam, że nie nazwałam nikogo złą matką ni też nie wtrącam sie kto jak karmi! Autorka sama temat zaczeła to się wypowiadam!

Gość to fakt..........
jagoda A ZEBYS WIEDZIALA

Angela24 Odpowiedź prosta, bo zyjemy w "chorym" wciąż kraju i nawet mleko początkowe ustawowo jest zabronione żeby reklamować! ! jak to jest zabronione jak co rusz w tv sa reklamy, nan bebiko, bebilon

Jagoda- aq widzialaś kiedykolwiek żeby była reklama mleka początkowego??? zawsze reklamują nastepne czyli 2...!

Gość opowiem wam cos
widziałam w szpitalu jak byłam z dzieckie, dziewczyne ktora karmila piersia syna 1,5 rocznego, to bylo mega obrzydliwe, ona sam pchal jej lapy pod bluzke a ona z tymi workami bo piersiami tego nie mozna bylo nazwac. Miala wielkie brodawy jeszcze takich nie widzialam i te wory a wlasciwie skory wisialy jej do pasa bleee a co z jej seksualnosci? jak ona sie czuje w tym ciele, tu szczupla i ladan a tu takie skory do pasa wiszace, a dziecko mialo niedokrwistosc i lekarze kazali juz kategorycznie przestac karmic cycem, szkoda slow

Ja mysle ze karmienie piersia jest bardzo dobre dla dziecka - moja mama karmila mnie 2 lata i do tej pory nie wiem co to grypa. Ale tez prawda jest taka ze choruja dzieci zarowno karmione piersia jak i butelka. Moj syn ma juz prawie 10mscy i nie hcorowal ani razu no moze oprocz katarku.

Gość ej powiedz
A moja ma 15mies i nadal daje jej cyca, ale tylko raz dziennie-zaraz po przebudzeniu. Na mnie nikt nie naciskal-dla mnie to bylo naturalne, ze skoro mam pokarm to oczywistym bylo karmienie malucha. Mi dalo to sporo satysfakcji i wytworzylo niesamowita wiez z dzieckiem. Powiem wiecej-moje piersi nie sa workami, wrecz przeciwnie- staly sie wieksze i jedrniejsze. Ja wrocilam do wagi sprzed ciazy, w ktorej przytylam 20 kg a i uwiazana w domu tez nie bylam przez te wszystkie miesiace.

opowiem wam coś- Co z jej seksualnościa? jak ona się czuje w tym ciele? A przepraszam, czy to w ogóle jest Twoja sprawa? Karmi widac lubi to. A z Twojej strony nieładnie gapić sie na czyjeś "wielkie brodawy" i "wiszące wory". Kotka Mruczotka- nie, to nie reguła. Jeśli o piersi się dba prawdopodobieństwo obwiśnięcia nie jest duże. No i geny też tu mają duże znaczenie.

ej powiedz-- jeszcze nie masz bo wciaz karmisz ale zobaczysz co bedzie pozniej :P jak karmieni e zakonczysz . Bedziesz miala 2 wiszace nalesniki zamiast piersi. Niestety , jest to regula. :(

Gość opowiem wam cos
moja koleżanka tylko 6 miesięcy karmila a teraz wstydzi sie rozebrac przed mezem, mowi ze chyba bedzie zbierac na operacje biustu bo ma takie worki :O a szczuplutka jest a tu takie zwisy zostaly ej powiedz- poczekaj az przestaniesz karmic, jak mleka w cycach nie bedzie to zobaczysz jak wory bedziesz miec, teraz masz jedrne bo mleko wypelnia, a potem puste worki zostaną zobaczysz

No tak, te naleśniki i wory zamiast piersi dołączą do pipy jak wiadro po porodzie naturalnym :):) Ej dziewczyny, dziewczyny...

Gość ta co dzieci maaaa
śmieszą mnie te teksty że niby to taka wielka wieź z dzieckiem...jak matka nie dba o wszystkie potrzeby dziecka to nawet karmienie cycem nie sprawi że będzie między nimi wieź hahaha

Gość ej powiedz
A kto powiedzial, ze to jest regula? To twoja teoria jagodo??? To tak samo jak powiedziec, ze kazda kobieta po ciazy ma rozstepy. A to przeciez prawda nie jest.

Pytam z ciekawości, bo znam babkę, która ma trójkę dorosłych dzieci, a cycki bardzo fajne :) Gadałam z ni o tym, to mówiła, że po prostu tak się jej samo stało :) Widocznie te geny.

Gość opowiem wam cos
wiadro po porodzie to już inny temat buhahaha :D

Gość opowiem wam cos
Kotka Mruczurotka- a moze nie karmiła piersią tylko mleczkiem modyfikowanym?

Gość cytra###
A ja karmiłam piersią z lenistwa bo jak popatrzyłam na wszystkie mamy jak w nocy muszą przygotowywać mleko to się wystraszyłam ile im to czasu zajmuje,gdy one przygotowywały mleko uspakajały płaczące dziecko ja leżałam i karmiłam,a musze zaznaczyć że miałam zakaz karmienia piersią ze względu zdrowotnych,musiałam podpisać że karmie na własne żądanie.Dlamnie karmienie piersią jest wygodne bo nieraz się zdażyło że wyszłam na pare godzin do siostry a zostałam na noc,jak bym karmiła butelką to bym musiała wrucić do domu bo bymbyła nie przygotowana na zostanie,a minusy karmienia były takie że zero alkocholu,nie wszystkie leki dozwolone,uwarzać co jem itp.Co do piersi to czy karmisz czy nie i tak się zmienią.Następne też będe karmić piersią z czystego lenistwa

Gość opowiem wam cos
Kotka Mruczurotka- było mleczko, tylko takie niebieskie w woreczku, pyczne ! uwielbialam jesc na surowo :)

Gość ej powiedz
Do tej pory jest takie mleko, dodaje sie je np do ciast.