Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Syllwia_M

Jak SCHUDNĄĆ po porodzie - czy dieta MŻ jest dobra????

Polecane posty

Gość Syllwia_M

Dziewczyny w ciązy utyłam i chociaż od porodu minęło ponad półtora roku nadal cięzko mi jest schudnąć... Nie karmiłam piersią i może dlatego... Zabardzo też lubię słodycze :-( Chciałabym wreszcie schudnąć, co możecie polecić, co da rezultaty??? Chodzi mi o zgubienie po parę centymetrów w brzuchu, udach, tyłku - czyli te dolne partie ciała... ;-) Czy dieta MŻ dałaby rezultaty??? Dodam, że sporo jem, na sniadanko kilka kanapek, spory obiad, kolacja, do tego słodkie przekąski, wypijam na czczo kawę bo czytałam ze mniej się chce wtedy jesc ale u mnie to nie dziala bo i tak jak tylko wstanę to od razu jestem głodna.... Pomóżcie :-)

Gość jak chcesz schudnąć
skoro sporo jak piszesz jesz..kilka kanapek na śniadanie, duży obiad i do tego słodycze w międzyczasie. Twój jadlospis wygląda jak chęć przytycia, więc jak najbardziej ogranicz jedzenie. Twoje śniadanie to 1 kanapka!! a nie kilka,,, co najwyżej jak bardzo jesteś głodna to za ok 2 godz nastęona kanapka, a nie obżarstwo.

Gość Syllwia_M
Dzięki :-) Nie zakładałam wcześniej żadnego tematu, więc nie wiem dlaczego jagoda tak myślisz...??? Wiem, ze za dużo jem, ale chciałam, by ktoś napisał, czy jak się mniej je, nie je po godz 17 ale bez diety i ćwiczeń to czy da radę coś schudnąć, mniej więcej ile??? Dzis od obiadu zjadłam tylko jogurt i chociaż jestem głodna to muszę się wreszcie wziąść za siebie, waże 64 kg 164 cm wzrostu, nie jestem typowo gruba, ale chciałabym zrzucić trochę z dolnych partii ciała ;-)

ej no bez przesady :) to Ty masz dobra wage :) ja waze 68 przy 170 :) przed porodem wazylam 58, ale to bylo daaaaawno :) teraz zaczynam cwiczyc, znalazlam dobre cwiczenia, podobno dzialaja : http://www.sfd.pl/Aerobiczna_sz%C3%B3stka__Weidera_%3D%26gt%3Bwejdz%26lt%3B%3D-t144665.html

Jedz do 1000 kcal zjezygnuj z białego pieczywa cukru słodyczy wieprzowiny ogranicz tłuszcze do minimum ja tym sposobem schudłam juz po porodzie 8 kg w miesiac

Gość kredka 875
a ja mam taki problem, że nic nie mogę schudnąć pomimo że karmię piersią....żle wyglądam, czuję że popadam w jakąś depresję z tego powodu...na tyle na ile mogłam stosowałam już diety ale na nic, zero skutku...tak się zastanawiam czy to nie iwna jakiś hormonów i tego że po porodzie nie miałam jeszcze okresu (synek ma 11 miesięcy). podjęłam juz nawet decyzję o odstawieniu od piersi, moze wtedy uda mi się schudnąć....

Gość Syllwia_M
Grusia - pocieszyłaś mnie... Ale czy na pewno da radę schudnąc jak się mniej będzie jadło, ograniczy cukier itp??? Bez zadnych cwiczen, gimnastyki??? Ja bym chciała z 5kg schunąć lub chociaż 4 do wagi 60 kg :-) Nic nie jem już od jogurtu (ok godz 16) i zaraz idę spać, by "wytrwać"... Ciężko będzie w nocy bo zawsze w nocy wstawałam (sama sie budzę tak mam w organizmie ze budze sie bo potrzebuje zjesc cos slodkiego, nawet 2-3 razy w ciagu nocy!!! :-(( ), kilka ciastek, wafelka Grześka, czy pół czekolady :-((( Kupiłam chrom, ale dziś dopiero wziełam na ograniczenie słodyczy....

Jasne ze schudniesz jesli nie bedziesz podjadać posiłki co 3 godziny kup sobie błonik w proszku i pij wieczorem on nie ma kalorii a zasyci cię i poprawi przemiane

Gość żeby schudnąć
trzeba mieć silną wolę, to jest łatwo powiedzieć trzymaj dietę, mniej jedz,,,mogę to porównać do prób rzucania palenia..(:) hehe ja próbuję rzucić papierosy a siostra nadmierne jedzenie...

Gość bbbbbbbnnnnnnmmmmm,,,,,
jezeli siedzisz w domu i nie karmisz piersia, to polecam chinskie herbatki, ja kupowalam takie w niebieskim opakowaniu na ebauy, w ciagu 6 miesiecy schudlam ponad 20 kg, herbatki dzialaja przeczyszczajaco, dodam ze jadlam co chcialam

Gość Syllwia_M
Nie karmię piersią ale nie siedzę cały czas też w domu, pracuję dorywczo... Mogłabyś podać nazwę tych herbatek, cenę??? Ile razy dziennie pić??? Gdzie je można kupić??? Czy da radę schudnąć jak się ograniczy jedzenie, cukier, ale bez typowej diety i bez gimnastyki????

Gość Syllwia_M
Kupiłam błonnik w proszku, smak kakaowy, zjadlam 2 łyżeczki z jabłkiem tartym - teraz na kolację, jest okropny , mdli mnie w smaku ale zjadłam na siłę, popijaąc wodą mineralną niegazowaną :-( Dziś zjadłam 2 kromki chleba z szynką, 2 jabłka i jogurt na cały dzień ...

Myśle, że jeżeli ograniczysz słodycze i zmniejszysz porcje spożywanych posiłków + aktywność fizyczna to powinno podziałać. Aaaa i nie pija kawy na pusty żołądek- kawa wypełnia ale i bardzo podrażania ściany żołądka.

sylwia a nie sądzisz, że to treochę zbyt radykalne dla Twojego organizmu>? Nie lepiej stopniowo sobie odmawiać? Bo takie głodzenie się przypadku kiedy jadłaś dużo spowoduje napady wilczego głodu i rzucisz się na jedzenie. Zamiast faszerować się jakimś sztucznym błonnikiem jedz ananasy, jabłko które zawiera dużo pektyn (błonnika). Ogólnie polecam dużo warzyw na parze + owoce :) i ok 1,5l wody dziennie. Przynajmniej u mnie na studiach tak zalecają :) (dietetyka)

Gość Syllwia_M
Dzięki :-) Wiem, że zadrastycznie ograniczyłam dzis jedzenie, ale taki miałam dzień "w biegu" i jakoś nawet czasu nie miałam zjeść, nie odczuwam specjalnie głodu, ale w nocy pewnie jakieś wafelki, czekoladka mnie będą kusić :-(

pozbądź się wszelkich slodyczy z domu- wiem, że to trudne sama mam z tym problem. Porozawiaj z mężem/partnerem jeżeli on lubi słodycze i wyeliminujcie je ze swojego domu przynajmniej na jakiś czas. Miesiąc powienien wystarczyć na odzwyczajenie się. Czego nie widać tego sercu nie żal. Co do chromu np. bo myślę, że ktoś będzie Ci go polecał- ja zdecydowanie odradzam. Ostatanie badania pokazały, że może mieć działanie kancerogenne. Chrom blokuje naturalne receptory organizmu i upośledza ich działanie.

Najlepszym naturalnym i do tego zdrowym sposobem jest picie 3,4 filiżanek czerwonej herbaty roiboos (czerwonokrzew afrykański) bez cukru oczywiście. Herbata nazywana jest spalaczem tłuszczu a do tego zawiera cenne minerały i witaminy. Do tego dobrze by przed każdym śniadaniem i po kolacji wypić szklankę miksturki lekko ciepłej wody z łyżką octu jabłkowego (polecane jeżeli ktoś nie ma zbyt wrażliwego żołądka). Dużo spacerów i zrezygnowanie z kolacji no chyba że ktoś tak nie potrafi albo karmi piersią to wtedy conajwyżej lekkostrawna kolacja.

A, noi ocet nie jest wskazany kiedy faktycznie karmi się piersią i wtedy pozostaje tylko wspomniana herbatka, gimnastyka (taka niezbyt forsowna) i spacery dla kondycji.

Ja na początku nie ćwiczyłam i też chudłam teraz czasami na rowerku stacjonarnym i steperze ale moze raz w tygodniu bo mi sie nie chce wole isc na spacer z dziecmi

Gość Przmeka
Na odchudzanie to owszem czerwona herbata,ale Pu-Erh, nie rooibos. Rooibosa polecam z odrobiną mleka,zamiast inki na przykład :-)

Ja też nie karmię piersiąi w tej chwili mam 2 kg mniej niz przed porodem,a było to 2 miesiace temu;tylko ze ja dużo nie przytyłam i do zrzucenia zostało mi tylko 5 kg po porodzie,zgubiłam je dzięki temu że rzeczywiście jem i jadłam mało plus opieka nad dzieckiem;jeżeli masz dużo samozaparcia to ci się uda;w aptece są tez tabletki z błonnikiem i ananasem,stosuje je kiedy mam ochotę coś przegryżć,pij dużo wody i szukaj sobie cały czas jakiegoś zajęcia,zeby nie mysleć o jedzeniu:-)Powodzenia

Gość gość
Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) uznała Zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki. Badania ”WHO” wykazały dodatkowo bardzo szerokie i dobroczynne dla człowieka spektrum działania Ziół( Tibetan Herbs ) nagradzając je w 2013 roku pierwszym miejscem w kategorii Natural Product For Slimming. Zioła Tybetańskie to naturalny susz ziołowy nie tabletki czy proszki oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez ryzyka jo-jo.