Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kampania reklamowaa

czy wasi faceci maja swoje kolezanki/przyjaciolki??

Polecane posty

uuuuuuuuuuuu to chyba szuka kochanki a nie przyjaciółki nagle mu się zachciało bratniej duszy?

a ty sami każdego nowego kolegę traktujesz jak przyszłego kochanka ??:D

Gość fizyka kwantowa
po pierwsze - wyluzuj. po drugie - weź głęboki oddech. po trzecie - spójrz na to obiektywnie. nie panikuj kobieto, bo nie ma powodu. skoro on mówi Ci szczerze o swoich zamiarach, potrzebach to doceń to. albo go kochasz i mu ufasz albo nie ufasz i w takim razie nie widzę tu miłości. Twój facet jest z Tobą szczery i oczekuje od Ciebie zaufania, nie ograniczaj go, bo on sam je do Ciebie straci. powiem Ci na swoim przykładzie, że mój facet ma przyjaciółkę praktycznie od dzieciństwa. w jego domu to ja zajęłam "jej miejsce", bo wczesniej widywali się dużo częściej. odkąd z nim jestem wcale nie zerwał z nia kontaktu, jedyne co się zmieniło to ma dla niej mniej czasu, bo jest ze mną i z jej strony tak samo - też ma kogoś. mimo że jest bardzo ładną dziewczyną, sympatyczną to nie rusza mnie nawet to, że nieraz spotykaja się wieczorami na piwo, a kiedyś nawet nocowała u niego. mam do niego pełne zaufanie pod tym względem. to działa też w drugą stronę, bo sama mam przyjaciela od kilku lat - facet przystojny, wyjątkowo inteligentny, o wszechstronnych zainteresowaniach. idealny, by byc o niego zazdrosnym, ale tak nie jest. ufamy sobie i przyjaźń to przyjaźń. powiedziane jest to jasno i każdy pilnuje siebie i swoich zapędów. więc radzę Ci, droga Autorko, uspokój się i daj mu szansę, zaufaj mu. możesz byc steptycznie nastawiona do "tej szukanej", a w przyszłości "tej zalezionej" przyjaciółki, ale NIE WROGO. zastanów się :)

Gość bryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
hm.... mój przyszły mąż na wiele koleżanek , znajomych które ciągłe do niego dzwonią :( po wielu rozmowach zaniechał spotkań z nimi :D wie ze mi to przeszkadza i co najlepsze widzi jak to sie kończy :D:D:Jego koliegi małżeństwo własnie się rozwala przez takie znajomości i rozwód za kilka dni :D

nie Ike ale nie rozumiem tego.......i nie musze rozumieć. Tak mają faceci co mi do tego.

czego nie rozumiesz? tego co sama robisz? przecież i kobiety i faceci mają znajomych czy bratnie dusze płci przeciwnej ty też masz a ponieważ na forum znamy się od dawna śmiech mnie bierze jak czytam , że nie rozumiesz swojego faceta:P

:P no ja ogólnie nie wierzę facetom,a druga rzecz świadomośc tego ze zwierza się jakieś babie ,mówi jej co jest między nami--irytuje mnie !

Gość kampania reklamowaa
dzieki za pomoc, faktycznie moze masz racje... obawiam sie wlasnie tego jak ktos napisal czy on sobie kochanki nie szuka :( och bezsensu

spoko ciekawe czy rozumiesz irytację tych, o których ty z "bratnią duszą"rozmawiasz

kampania jest różnie prawda jest taka, że jeden będzie miał i sto koleżanek i nigdy cię nie zdradzi a drugi wyjdzie z domu raz i zahaczy o jakąś lalę

Gość mialam podbniee
dokladnie to prawda ;/ jeden z pierwsza pojdzie do lozka inny nigdy :( a tego nie dowiemy sie nigdy

Gość jeraziah
a ja tam jestem facetem. Jestem w związku i owszem koleżanki/znajome mam, ale ani nie umawiam się nigdy z nimi ani z nimi prawie w ogóle nie piszę... Po prostu mi to nie potrzebne :) mam swoją kobietę i zapotrzebowanie na płeć przeciwną mam w 100% zaspokojone. Poza tym po co mi jakaś przyjaciółka? Prawdziwy facet tego nie potrzebuje ! Ja tego nie potrzebuję.

no tak gej to przecież nie człowiek i nie powinno przeszkadzać nikomu , że mu się zwierzasz z intymnych rzeczy??

Gość wiecie coooo
po co się spotykać z facetem, który ma jakieś przyjaciółki, jak można z takim, co tych przyjaciółek nie ma? :classic_cool:

wiem że masz racje dlatego nie pyskuje ze mój ma przyjaciółkę ;)

bo człowiek nie zakochuje się na zasadzie - "ilu masz znajomych"

Gość wiecie coooo
ja myślę głową przy wyborze partnera... zakochuje się też z głową... i życia chyba nie znacie... życia i tak zwanych "przyjaciółek" nie tylko męża ale i waszych...

taaa nie każdy musi być tak piekielnie zazdrosny o wszystko co się rusza ja jestem zdania, że co ma być to i tak będzie mam wielu znajomych płci odmiennej nie wnikam też w znajomości męża albo sobie ufamy albo nie........

nie wyobrażam sobie,by mój mąż miał przyjaciółkę....koleżanki owszem ma,a raczej znajome-chociaż moje przyjaciółki,albo dziewczyny z roku.Nie sprawię,by nie znał żadnej kobiety.Ale różnica jest taka,że z się z nimi nie spotyka,bo od tego ma przyjaciela-faceta. Zawsze mi mówi,że jestem jego żoną i przyjaciółką. Nie wyobrażam sobie,by oficjalnie mi powiedział,że szuka przyjaciółki, to jest irracjonalne! To że szuka przyjaciółki, to chyba pretekst do skoku w bok. Ciekawe jak on by zareagował gdybyś mu przedstawiła swojego przyjaciela :D

Gość fizyka kwantowa
właśnie przez taką zadrośc u kobiet o wszystko i wszystkich (wszystkie) faceci uciekają od nich. dlatego ja czuję się szczęśiwa bez takich napięc, bo zdrowe podejście to podstwa dobrego związku ;)

Gość ja bym sie obawiała!
dlaczego? gdyby sytuacja była odwrotna tj poznajesz go a on ma już wieloletnia kolezankę,która ma tez np chłopaka,znaja sie ,Ty wchodzisz w ten zwiazek ,jest wam dobrze i wszystko ok,ale tu jest inaczej!!!!on cię zna b długo,manifestuje,ze chce PRZYJACIóLKI i to b dziwne,z mojego wieloletniego doświadczenia wynika ,ze kryzys,znudzenie zmuszaja pewne typy facetów do takich "niewinnych zachowań",uwierz nie wrózy to dobrze ,badź czujna-on chce zyskać nad Toba przewagę!

Hmmm... Ja z moim jestem 3 miesiące, z tego co wiem to ma dwie koleżanki z czasów studiów (on je nazywa przyjaciółkami, ale ani się z nimi nie spotyka ani nie gada, bo z tego co mówił to ostatnio z jedną rozmawiał w styczniu, w tamtym tygodniu do niego napisała to jeszcze nie zdążył odpisać - ba, od 2 lat jej wysyła zdjęcia z ich obrony i jeszcze nie wysłał - więc moim zdaniem to znajome/koleżanki, a nie przyjaciółki ;)). I przeciw nim nic nie mam, nie spotyka się z nimi (są z mojego miasta, w którym on studiował, i do którego jak przyjeżdża to do mnie - więc że się nie widuje z nimi to wiem ;) ), do tego jedna ma narzeczonego druga faceta, więc taka znajomość to mały pikuś ;) I są jeszcze 3 dziewczyny, z którymi kręcił przede mną, ale koniec końców żadnej nie chciał, a one mu do teraz piszą że sentyment mają, odzywają się, i on o nich mówi 'koleżanki' - a dla mnie to nie koleżanki tylko naprzykrzające cię głupie pizdy :D Wydaje mi się że sobie z tym poradziłam, bo do mnie się zaczęli odzywać faceci, z którymi kręciłam ;) I reakcje mojego były dość zadziwiające, bardzo chciał wiedzieć czy odpisałam, czy zaakceptowałam na fejsbuku i tak dalej - a ja na to że przecież kochanie, Ty tej Justynie odpisałeś na smsy, więc dlaczego ja mam nie odpisywać? No i że tak powiem zrozumiał o co mi chodzi z utrzymywaniem takich znajomości ;) Co prawda od miesiąca żadna do niego nie pisała, ale wydaje mi się że nawet jeśli to im nie odpisze, bo poczuł na własnej skórze jakie to miłe jest ;) I jest jeszcze eks, z którą się rozstał po 4,5 roku we wrześniu (z kilkoma spotkaniami w listopadzie), i z którą teoretycznie chciał pozostać w dobrych stosunkach (jak mnie o coś poprosi to to zrobię, nie będę niemiły), a praktycznie to ostatnio się to zmieniło w 'po co mam jej pomagać, skoro Tobie (czyli mi :D ) będzie z tym źle' ;)

Gość Limonka2345
U mnie on nie ma ... ale za to ja mam przyjaciela ... tzn. taka jest wersja oficjalna ... :P

A - i nie lubię, jak facet ma przyjaciółki. Byłoby mi niezręcznie ze świadomością, że zwierza się jakiejś dziewczynie jeszcze, oprócz mnie. I jeszcze gorzej z tym, że być może najpierw ją pyta o zdanie na jakiś temat, najpierw z nią rozmawia - a nie ze mną. Wg mnie to partnerka faceta jest od wysłuchiwania gorzkich żali, od podnoszenia na duchu, od pocieszania, pomocy - gdyby to robiła inna dziewczyna, to czułabym się lekceważona przez faceta, i czułabym się kimś mniej znaczącym w jego życiu. Gdybym się dowiedziała że miał jakiś problem, i to X czy Y mu pomogła go rozwiązać, zanim nawet mi o tym problemie odpowiedział. Odpada - JA mam być najważniejszą i jedyną kobietą w jego życiu (nie licząc rodziny bliskiej, czyli mamy, siostry).

Gość KapeluszBitelsa
Meżczyźnie przyjaciółka przydaje się przede wszystkim dlatego, że czasem trzeba spojrzeć na pewne problemy z kobiecej perspektywy i to właśnie dają rozmowy z kobietą. Może łatwiej jest o tym wszystkim pogadać z kimś innym tej samej płci co ukochana, zanim dojdzie do rozmową z nią samą.

No naprawdę, kapelusz, czułabym się wręcz świetnie i smerfastycznie gdyby obca baba miała mojemu chłopu doradzać w sprawie związku ze mną :o Już abstrahuję od tego, że baby są wredne - bo są, zawistne - bo są, i że przyjaźń między kobietą a mężczyzną nie istnieje, bo zawsze - ZAWSZE - jedno czuje coś więcej, i może sobie z tego nawet sprawy nie zdaje.

Od tego mój mąż na przyjaciela,który jest mężem mojej przyjaciółki i jak coś nie tak między nami,czy potrzebna jest rada,to uruchamiany jest łańcuszek: ja-->przyjaciółka-->jej mąż-->mój mąż i uważamy,że to jest zdrowe. albo : mój mąż-->mąż przyjaciółki-->przyjaciółka-->ja

Dla mnie jest niewyobrażalne by mój mąż szukał przyjaciółki:O O ile wieloletnią przyjaciółkę którą by mój mąż miał za nim by mnie poznał może bym "przebolała" (albo nie) tak szukanie jej jest dla mnie nie do przyjęcia. Autorko , to za kogo on Cię ma skoro nie potrafi z Tobą rozmawiać, wygadać się. Związek przede wszystkim powinien być oparty na przyjaźni . Szukanie kogoś trzeciego dla mnie oznacza, że coś nie tak zaczyna dziać się w związku i warto nad tym się zastanowić. Poza tym wygadać się można przyjacielowi dlaczego szuka właśnie przyjaciółki?