Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przegrałam z bozerią

Możecie się na mnie wyżyć... W moim mieszkaniu jest boazeria, pawlacz.....

Polecane posty

Gość przegrałam z boazerią
Nie spodziewałam się, że ten temat tak się rozkręci :D :classic_cool: A tak poza tym to jeszcze zobaczyłam, że mam w kuchni taki stary kran, z 2 kurkami :D

Gość frankaz
taki styl trashowy

Mi się jeszcze przypomniało, że u mojej babci w kibelku pociąga się spłuczkę :) i można tam znaleźć na ścianie taką słomiankę :)

Gość a ktos z was ma może..
tradycyjnie: pcv, wykładziny, tapety(oczywiście odłażą i sa na suficie), żyrandole w stylu prl i takie wiązane, sznurkowe, półki ręcznie robione, nie heblowane i uwaga u babci jest: kilka sztucznych zwierząt - taki ptak (chyba orzeł) wypchany i inne złotka:) ktoś przebija?

Gość a teraz kolej na mnie
W sieni goły beton, i betonowe schody na strych :O każdy schodek jest zarezerwowany dla czyiś filców, które posiada każdy domownik. Rodzina się składa się z 8 domowników, więc każdy stopień jest zajęty :O Moje filce zawsze są na samej górze, ponieważ jestem najmłodsza, a hierarchia musi być przestrzegana :O Do tego obok schodów zawsze stoją brudne wiadra na paszę dla świń. Okno jest rozbite. W części mieszkalnej w korytarzu i kuchni lamperia :o W kuchni piec kaflowy i moskitiera.Gumoleum z przypaloną dziurą na środku podłogi :O Zawsze w tym miejscu stawiamy koryto :O W sypialni 3 tapczany i TV, w tym jeden tapczan bez 2 nóżek, i jest pochyły (oczywiście ja też muszę na nim spać :O) W innym pokoju stare metalowe biurko i metalowa szafa :O Jeden pokój jest w miarę normalny, ale tam nie można wchodzić :O Aaa i zapomniałam :O Latem zawsze po ścianach wędruje wycieczka mrówek i oddziela kolory lamperii czarną kreską :O

Gość a teraz kolej na mnie
zapomniałam o łazience :O Tam też jest betonowa podłoga i lamperia :O Do tego żeliwna wanna bez zabudowania i pęknięte lustro :O

Gość taa niedobra pupa
hej a co Wy o tych piecach w ubiegłym roku postawił mi zdun 2 takie piece - koszt 8000,00 zł. , lubie siedzieć w zimie obok pieca przy książce, palenie nie jest aż tak uciązliwe .... To chyba z ciebie zdarł??? Ja też mam w domu kilka takich pieców - nie demontowałam ich bo ładne... Ale po rozpaleniu trzeba drzwiczki zamykać, z tego co pamiętam? Więc wiele się ognia nie naoglądasz....

Gość Kto jeszcze
coś ma?

słowo daję że z tą kurą napisałam prawdę , jeszcze potem była gęś ale ta już nie chodziła po dworze tylko siedziała w piwnicy a babka ją tuczyła i wpychała jej jedzenie prosto do dzioba

Mój ulubiony topik! Z tamatych czasów pamiętam też podawaną herbate i kawę w szklankach na spodeczkach jak to dobrze,że ta moda przeminęła!

Wiecie co... To,że sprzęty nie modne ok,bo może sentyment ,brak funuszy itp,itd. ale jak widzę tych nie modnych ludzi udających nie wiadomo co to mdleję.Widziałam takiego gościa w samolocie lot z Chicago wielki amerykanin(bez dolara) słuchajcie on prosi stuardesę żeby ona pomogła mu włozyć SAGWOJARZ DO PAWLACZA!!!!! A za parę minut poprosił ORANGE JUICE Z JABKÓW!!! Pozdrawiam miłośników starych gratów!

Ja też bardzo lubię ten temat :) Pamiętam jeszcze herbatę w szklankach, na które zakładało się takie coś słomiane albo plastikowe, żeby nie parzyło :)

Metalowe też były , takie koszyczki na szklanki, ale one miały uszko więc nie parzyła szklanka. Teraz to wiem że te koszyczki to była trochę taka rosyjska modła.

a mieliście szkło na stole? chodzi mi o taką szybę. moja mama ma do dziś. zdejmuje się ją od święta :) (pod nią obrus, rzecz jasna)

Gość super topik__-
a co powiecie na ''swięte obrazki''? albo portrety papieża? albo całe takie ''swiątynki'' z gipsową Maryją lub Jezusem, swiętym obrazkiem, plastikowymi kwiatkami i swiecznikami? Moja babcia ma:)

Gość Karolineeeeeeeee
u mojej babuni jest taka lawa z szyba:)

moja babcia, gdy szłam na swoje, chciała mi sprezentować swój plastikowy bukiet tulipanów i kilka kompletów szklanek, takich co to do tych uchwytów pasują :)

Gość to jak to właściwie jest
A ja mam jeden sweterek kupiony w siódmej klasie, tj. w 1984 roku...i jeszcze w nim chodzę. Taka pamiątka z młodości...trudno się pozbyć.

Gość piszcie ludzie o swoich
skarbach ;)

Gość ja też na Napa
wywlekam i ja

Gość jo wom napisze co jo mom
To jeszcze nic! Ja mam w całej chaupie drewniane sypiące się okna, lamperie w kuchni, stare meble, ławe, aha w kuchni stary potargany już troche gumolit, całe szczęście że zrobiłam remont w łazience, kublu i przedpokoju, boooo:D