Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciążonaaa

Czy na początku ciąży jest to normalne

Polecane posty

To może idź w razie co jak będziesz się źle czuła to wyjdziesz. Tylko nie szalej za bardzo. Kurcze od wczoraj mnie lekko pobolewa tak jakby ciągnie brzuch też tak macie?

Gość Adda Czekolladda
A zawroty głowy na początku ciąży? Jestem w 5 tyg. i miałam kilka razy taką "zawrotkę", że aż się przeraziłam :(

Zawroty glowy sa masakryczne ;) Nie moge wstać z krzesła, żeby mi sie nie zakrecilo ;) Co do bolu mnie jeszcze czasem tez pobolewa, choc juz mniej, ale tak wlasnie ciagnie jak to okreslila zaciazona;)

Gość Adda Czekolladda
Właśnie, jak zmierzyłam ciśnienie to miałam 89/56 !!! Nigdy chyba nie miałam aż takiego :( Ale skoro mówicie, że to normalne... do gin. 21 czerwca, pewnie potwierdzi, że tak ma być :)

ja raczej nie mam zawrotów głowy no chyba , że kucam i wstaje do wtedy tak. Adda Czekolladda strasznie niskie masz to ciśnienie. Niewiem jakie masz normalnie ale to jest bardzo niskie przynajmniej mi się tak wydaje

W ciąży takie ciśnienie jest normalne. Ja miewam 80/50... lekarz twierdzi ze tak sie zdarza i nie jest to grozne. mowi ze lepiej byc zmeczonym i caly dzien przelezec z takim cisnieniem niz miec za wyskoie - bo te zagraza juz ciazy.

Hej dziewczynki ;) Jak dziś samopoczucia? Ja mam chandrę :( Humor jakiś taki do niczego... Jutro mam wizyte u lekarza ;) Pewnie jak zobacze malucha to humor mi sie poprawi ;)

Hej. Hehe na pewno ci się poprawi. Pomacha do ciebie rączką i już będziesz chodziła przez 3 dni uśmiechnięta :D U mnie ok, brzuch już mi odstaje, ale na razie wygląda jakbym się najadła i przytyła po prostu :o

Hej ;) No moj brzuch zdecydowanie nie wygląda już jak "najedzony" ;) Dziś prawdopodobnie lekarz potwierdzi, albo i nie płeć dzieciaczka :D Lece zjeść jakieś sniadanko i odezwe się za jakiś czas.

Hej dziewczynki:) Przepraszam że się nie odzywam ale strasznie zapracowana jestem. Zaraz też znikam na to usg oczywiście cała w stresie trzymajcie kciuki, żeby było wszystko ok!

A więc jak zwykle - wszystko w porządku ;) Mała ma prawie 10 cm :D Wesoło sobie skacze i wymachuje łapkami i nóżkami ;) Zaciążona mam nadzieje że i u Ciebie wszystko gra ;)

Hej dziewczynki:) I u mnie wszystko ok:) Wymiary wszystkie wporządku , maluch się kręci macha rączkami i nóżkami. Nawet sobie zabawę znalazł złapał pępowinę i zaczął sobie nią machać hihihi mały rozrabiaka:) Mamy już prawie 7 cm:) Jejku jaka jestem szczęśliwa, po takiej wizycie dostaje energii a buzia jest uśmiechnięta od ucha do ucha:) Prawie mam cieszę się , że u Ciebie też wszystko ok:)

Chwila będzie spokoju he d następnej wizyty. A najważniesze mój maluch nadrobił ostatni miesiąc. Jak lekarzowi zawsze wychodziły dwa tygodnie różnicy co prawda dozwolonej to teraz wszystko się zgadza według ostatniej miesiączi. Zgodnie z pomiarami wychodzi mi 20 grudzień i też ten sam termin z ostatniej miesiączki:)

Ja mam na razie termin na 21 grudnia :) Ale nie wiem, czy się nie zmieni. Mój dzidziuś jest chyba trochę mniejszy niż powinien, więc być może, że to się przesunie jeszcze i urodzę później. A wydaje mi się, że jest mniejszy, bo tydzień temu w 12 tygodniu i 4 dniu miał 5,8 cm, a powinien chyba mieć ok. 6-7 cm. No ale każde dziecko rozwija się w indywidualnym tempie, więc możliwe że do zapłodnienia doszło później i stąd te kilka dni różnicy w wielkości. Poza tym maleństwo mogło być niedokładnie zmierzone, bo jak już pisałam bardzo brykało i ciężko było złapać moment, kiedy się nie ruszało :)

najważniesze , że rośnie i jest zdrowe:) Zobacz moje maleństwo miesiąc temu miało niecałe 2 cm a teraz już mam prawie 7 cm, więc każdy ma swoje tempo.. Popatrz ja ten czas mija już nam minęły te najgorsze trzy miesiące. Ani się obejrzymy a będziemy pisać o naszych dzidziach które są już z nami:)

Kasiulek ja mam na wynikach tego usg prenatalnego wymiary dziecka i wg tego 55mm odpowiada 12 tydzień i 1 dzień więc Twój maluszek wcale nie był za mały ;) Po za tym szukłam teraz w intenecie wymiarów dziecka w 16 tygodniu (dziś zaczynam 17 :D) i otwarłam 2 strony - na jednej wymiary to 10-12 cm, a na drugiej 14-16 cm tak że różne źródła różnie podają, a drugą sprawą jest aparat którym wykonuje się usg - różne aparaty podają różne wartości, dziecko też się rusza. Na tych badaniach prenatalnych lekrz powiedział, że gdyby zmierzył dziecko jeszcze raz po 2 minutach wynik pewnie byłby inny, bo nie zawsze trafia się w ten sam punkt przy pomiarze, itd. Tak że wydaje mi się że takie różnice to żadne różnice :P

No tak, ale 12 tydzień i 4 dzień, to w sumie 13. tydzień. Tam mi lekarz napisał na wydruku z USG. No ale się nie martwię, bo jakby był za mały to by mi lekarz powiedział. Poza tym zdaję sobie sprawę, że każde dziecko rośnie inaczej, są też mniejsze dzieci i równie zdrowe jak większe, albo też przesunięcia w cyklu, więc różnice mogą być. Nie martwię się, bo szkoda zdrowia na wymyślanie problemów. Ale dziękuję kochane, że mnie uspokoiłyście. To prawda czas szybko leci, ale dla mnie to mógłby już być listopad ;) Nie mogę się doczekać :D

Specjalnie poszłam jeszcze raz zerknac na te wyniki i ja byla w 11 tygodniu i 4 dniu i wtedy mialo 55 mm, według tych przedziałów to tak jak pisalam ten 12+1, ale tak jak Kasiula pisze - różnice się zdarzają i wszystko jest w należytym porządku :D

pewnie i nie mam co się martwić. Jak lekarz mówi , że jest ok to trzeba mu wierzyć a nie na siłe szukać czegoś czego niema. Twoja dzidzia ma dobre wymiary. Pamiętasz ja też się martwiłam troszkę o tą różnicę dwutygodniową ale wierzyłam że skoro lekarz mówi, że ok to znaczy że jest ok:)

Hej dziewczyny 🌼 Ale tu cisza.... ;) Przed wczoraj pierwszy raz poczułam jak dzidzia rusza się w brzuszku :D Mega dziwne i za razem przyjemne uczucie :D Wcześniej czułam "coś" jakby "łaskotanie" w środku, takie delikatne muśniecia, lekarz na wizycie mówił, że to może być to, ale jak już mała da porządnie znać o sobie to na 100% będe pewna, że to ona. W sobote było to tak wyraźne, że nie da się pomylić tego z czymkolwiek innym ;) A jak tam Wasze samopoczucia?

Hej :) U mnie ok. Ale ci fajnie, że poczułaś pierwsze ruchy. Ja tak bardzo na to czekam, ale to jeszcze z miesiąc pewnie, bo dopiero 15. tydzień zaczynam. Tak bardzo chciałabym już poczuć "kopniaczka" hihi.

Hej dziewczynki:) Ja też bym chciała poczuć te wspaniałe kopniaki maleństwa ale jeszcze trochę cierpliwości. Ja wczoraj przespałam cały dzień jakoś kiepsko się czułam było mi niedobrze i słabo jakby mdłości wróciły z podwojoną siłą:(. Dziś już troszkę lepiej ale też nie za fajnie. Albo po weselu nie mogę dojść do siebie może za dużo zjadłam albo dzidzi nie podobało się wesele hihi :)